Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

A ti znas Simplyfun-a licno i verujes mu? Pa on prvi prica kako ima jaako mnogo LTC-a, kako zna ljude koji imaju jos vise, da bi navukao tebe i tebi slicne da kupuju jos, da ne prodaju, a on se za to vreme istovaruje...I zato i imas situaciju konstantnog laganog pada, jer ih sistematski prodaju, dnevno 10-20K x 100 dana, pomalo kupe da probude nadu da ce ici gore i povecaju buy stranu...Cisto laganje i manipulacija.

Pa nepatim od sindroma kako ga ja zovem srbistana da bas nikom ne verujem............ sad kad bi svi prodavali kao sto ti kazes pa ne bi LTC i dalje bio 2$ vec bi vredeo 2 centa :p mada verujem da i ti to znas.......
koolia sam procitao par puta sta radi, jako lose skriva namere ili se netrudi :) za sumplyfun-a neznam ali mislim da igra jako pametnu politiku, dumpuje kad ide pump i kupuje na dumpu...
Ako ima 300K LTC to je jako lako ako ih je kupio "badava" sta je njemu da istrese 20-50K i ceka mesec dva da se situacija obrne, pogotovo sto zna da ima fontasa i david-a koji dumpuju i pumpuju do besvesti, sto covek da se muci i rizikuje ovako ih ceka na zicer :)

Prodaje se samo za btc i to je to. Za kintu se ltc ne prodaje. Ne spada ovo pod klasicne principe ponude i potraznje. Neko stavlja ogromne kolicine coina i obara cenu. To je svima jasno valjda. Btc nemamo da bi kupovali ltc i branili cenu a nemamo ni para. Tako se brani kurs. Onaj ko ima para radi sta hoce.
Isto tako se i kupuje ltc ali tek kad se spusti cena. Koliki je procenat litecoina koji odlaze u stek a koliki je da se ti coini obrnu sto pre zarad brze provizije ne znsm i ne mogu znati. Znam da ce morati da ide gore. Pre ili kasnije pumpanja ce biti. Pumpaju se neki krsevi od coina, pumpace se i ovo. Pumpace se na kraju krajeva i btc.
Ja sad ne prodajem nista, samo hocu svoj deo kolaca kad skoci.

prepakivah rig i sad ove vaporke 7950 nece da rade stabilno pucaju driveri., aj nek kaze neko na brzaka koji drajver ima, ovi poslednji nisu za K..

13.1, 13.4 kod mene kao sat rade.

I ode LTC u sunovrat. Krenula je panicna prodaja.

Poslednja izmena:
Ja poslednja tri meseca uspevam da odrzim isti stek BTC-a trgovinom i dupliranjem LTC-a, ali bio bi red da malo krene i na gore. :)

Ja poslednja tri meseca uspevam da odrzim isti stek BTC-a trgovinom i dupliranjem LTC-a, ali bio bi red da malo krene i na gore. :)

Svaka cast ako si uspeo! Tako i treba. BTC je merilo u kriptosvetu, svidelo se to nekom ili ne. Sve ostalo postoji samo da bi pomoglo trgovcima/tvorcima da ne gube kad BTC pada. Sve price, brzine transakcija, sigurnost, dobar community itd su cist bull shit, sve ostale postoje samo da bi vam isisale BTC

Poslednja izmena:
yebemti ovo, samo ide dole. Može i do 1$ a i ispod što da ne :d. A bilo mi malo 2,5$ da prodajem..

Krenuce gore , pitanje je vremena
To je sigurno, samo je pitanje koliko ce jos pasti. Bojim se da ce sadasnjih 1.9$ uskoro biti nedostizan san...Mada, nije sve izgubljeno_ sada ce Zeljko da se napregne i da jako pozeli rast...On prati prave vesti i zna:)

Poslednja izmena:
Ni mene ne brine to da li će krenuti jednom gore, nego da li će biti 2-2,5$+ do proleća?:D A za ovo mi se sad ne prodaje kad nisam za 2,5$ (mada bi možda delić trebao da prodam da pokrijem struju).

Jednom (ne tako davno) neko reče da će u Oktobru LTC ići na 10$ :p. Drugi je obećao da će u tom slučaju istresti svoje novčiće na 5-6$. Treći reče da će najveći gubitnici istresati svoje za 3-4$. Od tada prodje "nešto" dana i sada LTC vredi 1.9$
Dug i spor je put do vrha al je zato pad lak i brz :S:

Poslednja izmena:
Priče o velikim manipulatorima koji namerno obaraju cenu LTC polako gube smisao.
Sve je više litecoina u opticaju, a sve manje onih koji u njega imaju poverenje.
A i sami znamo da za razliku od btc on nema nikakvu primenu i da mu je cena u potpunosti virtuelna...
Velika većina ga je uzimala zbog iščekivanja naglog skoka navodnim izlaskom na gox, al ni to mu po mom mišljenju na duge staze ne može pomoći.
Ja sam rudar i iskreno se nadam da će naći upotrebu jer po mom mišljenju samo to ga može izvući iz ponora u koji se uputio.

Jednom (ne tako davno) neko reče da će u Oktobru LTC ići na 10$ :p. Drugi je obećao da će u tom slučaju istresti svoje novčiće na 5-6$. Treći reče da će najveći gubitnici istresati svoje za 3-4$. Od tada prodje "nešto" dana i sada LTC vredi 1.9$
Dug i spor je put do vrha al je zato pad lak i brz :S:

Niko od nas nije rekao "Oktobar", tj niko nije rekao tacan datum. Pricali smo i dogovoarali se u slucaju da izadje na mt.gox. A nigde nije najavljeno da ce izaci u Oktobru. Ja se nadam do kraja godine da ce biti nesto (mada tesko).

Niko od nas nije rekao "Oktobar", tj niko nije rekao tacan datum. Pricali smo i dogovoarali se u slucaju da izadje na mt.gox. A nigde nije najavljeno da ce izaci u Oktobru. Ja se nadam do kraja godine da ce biti nesto (mada tesko).
Jasno je da niko nema tačnu informaciju (možda neki i imaju :trust:) gde, kad i koliko te stoga moj post nije prozivka nego nešto više kao rezime pretpostavki i nagadjanja.

Ma opusteno, nije nije ni shvatio kao neku prozivku. ;)

Mislim, odmah se moglo naslutiti da ne treba puno ocekivati od MT.GOX-a jer ako pogledamo malo u nazad, videcemo da ni jedan jedini rok nisu ispostovali. Ni za isplate, ni za clustere, a ni za litecoin. Tako da njih ne treba uzimati za ozbiljno.

Mozda i nisu oni krivi, mozda ih neko drugi koci. Ali nas jedino zanima cena litc-a. :p

Ljudi da li su svi zaboravili da je btc sa 130 i kusur $ u maju pao na 65$ pa je sad opet tu negde, ltc je bio 3.3$ , sad je 1,9$, znaci nije jos dno ( mada i ne mora dalje), a po nekim odnosima cena ltc-a bi trebala da je sada oko 2,5-2,7$
Ici ce ltc gore, e sad da li ce to biti za mesec , dva videcemo :)

Pa da ali btc je btc, glavni novcic u šta je uloženo gomila novca i trguje se na više berzi itd. A i nigde ne piše da treba da bude uvek odnos kao ranije, može jednostavno ltc pa padne polako ali sigurno i da ostane tako ***. Ne verujem da će baš tako i biti ali ovde ništa nije sigurno. Ali očigledno je da ako neka veća nebitno koja berza ne uvede ltc u sledećih nekoliko meseci ne piše mu se dobro, jer koliko vidim pada vrednost i kad btc raste i kad btc pada što je baš sjajno :smash:.

Realnost je da je jedan magarac zvani david pate pozeleo da "kupi" mcxnow i sad se uvlaci realsolid-u ulozio je brdo para u sve shit coin-e na toj berzi (zamislite kakva je to budala da kupi bezvredne akcijje mcx-a a realsolid ih stancuje kad mu se cefne cak je najavio novu turu kao i ovi sto stancuju dinar... pa sad prosudite inteligenciju doticnog), u top listi je dumpera LTCa takodje, sta reci jedna budala ne cini prolece...., sutra mozda vrati sve u LTC ili mozda jos i bolje da izadje iz njega totalno jer kontam da je bar 70-80% vec dumpovao... jer je to glavni postavljac zidova od pola miliona $ koje ste vidjali u proteklih par meseci u LTC-u

Moze student da govori sta zeli ali mi nemozemo predvideti cikluse onih koji drze par miliona $ u crypto valutama...

Poslednja izmena:
Pa dobro, sto je covek budala? Zato sto nije radio u tvoju korist?
Covek raspolaze svojim parama onako kako on zeli i kako misli da je najbolje. To nikada nece biti u tvoju i u moju korist ;)

Pa dobro, sto je covek budala? Zato sto nije radio u tvoju korist?
Covek raspolaze svojim parama onako kako on zeli i kako misli da je najbolje. To nikada nece biti u tvoju i u moju korist ;)

1. Pa jel bi ti drzao sad lupam 500 000$ na mcxnow-u to je pod broj jedan, pre neki dan kad se mcxnow updatovao i bio van funkcije dosao je da place na btc-e chatu da se uplasio za svoje pare??
2. ko citav ulaze u solidcoin, i 1700BTC-a u fee mcxnow-a

Klasika ima se moze se... dumpuje LTC i kupi za 1700BTC mcxfee jos ckekira opciju da svi vide da je drugi na listi posedovoca akcija odma iza realsoli-da (ako to mozemo da zovemo acije a ne cistu prevaru doticnog)

Mozda im i opici tezak dump tamo, ali sta taj ocekuje od akcije nekog tamo teskog muljatora kao sto je realsolid... pa mi cak ni neznamo ko je taj tip i gde mu je server, tacna lokacija

Covece koja je to smejurija, omogucis da clanovi placaju da nekog banuju i sutra kazes da si obrnuo 4000$ na banovanju??? ako takvi sajtovi zazive ode ceo crypto biznis u tri......., pravicemo mi Gox od blata cini mi se

Poslednja izmena:
sajber, goran, zmaj zaboravih da vam se zahvalim dza brz post verzije drivera

a ovaj ltc nas iznenadjuje , sad ce da se svulja dole i posle ako ga gox ili drugi ipak uvedu skoci ponovo na 3$, al bi bila fora :smash:

Pa po meni trenutno imas GPU network koji je 85+ % u LTC-u i Asic network koji je 99% u BTC-u

Ja nevidim realnost postojanja vise nevcica u jednoj mrezi, jer je onda moguc napad na slabijeg kad mu padne cena i diff, jer ostatak mreze moze da ga forkuje kad se prebaci na njega...

Takodje tu je i XPM ali za sada velika negativna stvar su botnet-vi kao i za ostale CPU coine

Za razliku od BTC-a, LTC je veoma ugrozen padom cene. Za BTC kao sto svi znamo postoje Asici. I ima ih koliko hocete. I rade non-stop, jer je BTC jos uvek isplativiji za mining od ostalih SHA valuta (ne racunajuci povremene manipulativne iskoke nekih drugih). Dakle, mreza je stabilna i sve jaca. LTC-u je jako pala cena, i sto je jos gore, nema vise poverenja u njega, odnosno nema vesti koje bi mogle nagovestiti njegovu primenu (pa makar to bila i Gox vest-po meni neverovatna). Cena je toliko pala da se postavlja pitanje dalje isplativosti mininga. Znaci, diff ce padati, jer ce rudari prelaziti na druge coine. E posto nema lepih vesti, cena ce mu i dalje ici dole, pa ce diff padati jos. I to tako dogod ne krene neka nova frka. Mislim da bi rudari trebali menjati coine u BTC ili USD/EUR, kako ko voli. Pa ako treba da se podigne kes, vrednost je ocuvana. Ako se ceka rast LTC-a u odnosu na BTC/USD/EUR, lako ga je kupiti, kada to krene. Ovako samo gledati sunovrat i kukati, ili se nadati, a ne raditi nista da se zastiti investicija, je potpuno besmisleno. Odnosi se na sve valute, koje se kopaju, LTC sam dao kao primer najvrednije (ukupno) posle BTC-a.

@student
Sve to stoji ali ja i ti neznamo kad ce neka pozitivan vest osvanuti bio to Gox, Bitstamp, itd... kad ta vest osvane ako nisi pored kompa sa kesom na berzi bice kasno..., sad ako uradis dump i cena padne kupid odlicno ako ne kupis i LTC poleti onda si pukao, sve je rizik

Da ali ako LTC kad skoci ti moras kupiti da bi proglasio zaradu :) ili ako nedaj boze pukne da kazes da si izasao na vreme
Takodje mozda i sam znas, lako je baratati sa 100-500 LTC sa par hiljada vec nije lako ako nema buy/sell zidova jer utices na cenu i cim ga postavis iz vise komada panici suprotna strana ;)

sto se tice PPC ko ga je duvao mozda ga bude jos duvao a mozda se bude otresao i dumpovao ga zestoko, jedino koliko toliko sigurno je BTC

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno