Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Kod mene sa 8 gb rama u masini i 2 u kartici i na 16000 ne pokrece cgminer dok preko giuminer scrypt ide bez problema. verovatno cg miner *****ava radnju :)
da bi cgminer hteo da radi sa vecim thread concurrency morate ukucati u CMD:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

da se ovo kao pitanje nebi provlacilo i dalje mozda nebi bilo lose da ovaj post ode na prvu stranu ....

Ja sam sa ausom 7870 2gb uspeo da izvucem 300 kh/s a da radi sve manje vise ok bez hw sa stale 2. I to tako radi i u cgmineru i u gui. Ne znam da namestim reaper,a probao bi ga posto sam procitao ovda da bolje radi moja karta sa njim. Inace na intesiti preko 12 mi izbacuje puno hw. A bio je i problem sa visokim th. Ali sada videh ovaj post pa cu i to da sredim kada dodjem kuci

A maximum je bio 395 ali sa jako puno hw . Medjutim taj rezultat nikad nisam vise dobio.

Poslednja izmena od urednika:
eto kako nevalja trgovat na par procenta pa izgubis 5%, zbog vesti.... Gox verovatno pusta midas sutra, neverujem da ce LTC odma biti tu ali trebalo bi da je integrisan vec

eto kako nevalja trgovat na par procenta pa izgubis 5%, zbog vesti.... Gox verovatno pusta midas sutra, neverujem da ce LTC odma biti tu ali trebalo bi da je integrisan vec
za nas manje informisane midas je ???

za nas manje informisane midas je ???

nova platforma/engine za trgovinu, mada najavljeno je da oba engina u pocetku ostanu aktivna... pa pitanje sta znaci streamline our service, mozda LTC opet padne a mozda poleti, zato kazem trgovina na par procenta je uvek rizicna

mada za 3 dana LTC puni 2 rodjendan, moguce da ga i tad implementiraju, ma sve su to ciste spekulacije

Poslednja izmena:
Meni je vec 15 dana izlazila poruka da sam odabran da probam novi interface i daje link, mefjutim kad se ode na taj link sve je po starom...

@Arrowsat - stvarno ti slali poruku? Pa onda ima nade da će zaista nešto i menjati, ali ako ne uvedu i LTC otići će mu cena u bunar pretpostavljam..hmm biće zanimljivo.

Poslednja izmena:
@Arrowsat - stvarno ti slali poruku? Pa onda ima nade da će zaista nešto i menjati, ali ako ne uvedu i LTC otići će mu cena u bunar pretpostavljam..hmm biće zanimljivo.

Pa neverujem da ce ga uvesti odma, cena LTC je odavno kriminalno srozana... tesko da ide puno dole, eto kad je pukao zid na 1.8$ neko je krenuo zestoko da ga brani i pre vescu... sad vidim koolio i ostali jos nisu kupili LTC jer je dobra vecina dumpovala, neki su kupili na 1.8 pa prodali na 1.95, sve je to cista cpekulativna trgovina

Najgore sto Gox ne daje potpune izjave i stvara paniku, LTC dolazi ali kad?

Mislim da nisi previse ulazio u pricu oko asica.
Sistem je debelo ugrozen, nije poenta u diffu nego u kolicini ljudi koji se bave time.
Totalno je svejedno dal nas 10,000 ima po 1 ili 20 kartica bitno je da svako od nas uvede po jos dvoje ljudi u pricu pa da nas bude 20,000 sledece godine.

Pogledaj po pulovima, sve manje je workera na BTC, asici su skupe sprave, kostaju po par hiljada dolara.
GPU kosta 300 dolara i moze napraviti mesecno 30$. Tih 30$ ce neko potrositi da plati neki cardsering ili neki polulegalni/ilegalni servis. To je buducnost kriptovaluta a ne da neki kinez otme 20 miliona dolara za par meseci koje ce potrositi u vegasu na kurve i kocku.
Pa ce taj koji uzima 30$ dovesti jos 3 prijatelja koji ce isto uzimati 30$ i trositi ih na nesto a neki cetvrti ce kupiti od njih 10 LTC da plati nesto jer ne moze drugacije.
Sve ostalo je sto kaze zmaj gusta magla... niko normalan nece praviti korak vise da bi platio nesto legalno u BTC kada je mnogo sigurnije platiti paypalom, karticom ili kako vec kome odgovara.

Po meni LTC trenutno ima mnogo bolju buducnost od BTC jer btc kopa sve manje ljudi a samim tim ce ga sve manje ljudi i koristiti.

Moze biti da si u pravu, ali moze biti i da nisi. Zasto mislis da je masovnost proizvodjaca uslov da proizvod uspe? Kao i u svakoj proizvodnji, kada se primeti da nesto donosi pare, pojavi se baja koji modernizuje proizvodnju, smanji troskove, otpusti radnike i nastavi da proizvodi, masovnije i njemu jeftinije. Taj koji je ulozio u proizvodnju, ulozice i u marketing i u infrastrukturu, da bi bolje i vise prodao svoj proizvod. Mislim da ce pre vlasnici farmi asica, kojih, kako ti mislis, ima relativno malo, uloziti u te stvari, jer imaju i pare i motiv, nego mali rudari, koji nema teorije da se udruze i da nesto urade sto bi moglo globalno promeniti stvari. A pogotovo ne mislim da BTC i LTC koriste rudari...osim za berzansku zabavu i naplatu kesa za struju/troskove/sta god

Pa neverujem da ce ga uvesti odma, cena LTC je odavno kriminalno srozana... tesko da ide puno dole, eto kad je pukao zid na 1.8$ neko je krenuo zestoko da ga brani i pre vescu... sad vidim koolio i ostali jos nisu kupili LTC jer je dobra vecina dumpovala, neki su kupili na 1.8 pa prodali na 1.95, sve je to cista cpekulativna trgovina

Najgore sto Gox ne daje potpune izjave i stvara paniku, LTC dolazi ali kad?

Jel se secas onog starog slogana iz crtanih filmova: " kad ne mozes da ga pobedis, pridruzi mu se"? Kad sam bio klinac nisam to razumeo, jer sam vaspitavan da se poraz nikad ne priznaje i da se uvek bori do kraja. A eto Ameri su nam jos tada servirali ono sto je zapravo zivotna filozofija. Imaju i istocnjaci izreku, da je trava jaca od bambusa, jer kad dune tajfun, bambus pukne a trava se povija...E upravo to se desava i to treba raditi na ovakvim berzama. Ne mozes pobediti one koji imaju mnogo i diktiraju cene/trendove, ali mozes ih pratiti donekle i ucariti pomalo.

Ono sto znam sigurno je to da se fontas, david istresli bar ~50+ % svojih zaliha LTC i par sitnijih manipulatora... njima niko ne odgovara da sad cena ide gore a oni da kupuju na 2$ i vise, zato i sad neko pokusava da postavlja zidove pa povlaci... jednostavno dumpovali su a nisu kupili jeftino i to im nejde u prilog i sigurno ne zele da sad cena raste

Cek zasto LTC da ne izadje na Gox?! Ako je dumpovan ne znaci da nece izaci. Meni je logicnije da se ovako odvoji od BTC-a pa na gox nego da se jak pojavi na gox.

Student...ima i ona od brucee lee-ja ----budi voda!

Cek zasto LTC da ne izadje na Gox?! Ako je dumpovan ne znaci da nece izaci. Meni je logicnije da se ovako odvoji od BTC-a pa na gox nego da se jak pojavi na gox.

Student...ima i ona od brucee lee-ja ----budi voda!

Pa sve je moguce i da se odma pojavi, ali mislim da bi trebalo to da pise u najavi... mada
Da se zna konkretan datum LTC na Gox krenuo bi IPO (svi bi to radili) i cena bi u momentu skocila za 300%, ovako vecine ne ocekuje LTC za sad i srozava se cena, sitni spekulanti preprodaju, veliki se nadaju da LTCa nece biti jos jedno vreme

Ono sto je smesno zadnji update sa FB je obrisan, stvarno smesno.......

mada ok na glavnom sajtu sad pise isto

Glavni kapital, barem sto se BTC-e marketa tice, nalazi se na PPC trgovini, na buy strani ima bezmalo 12K btc-a, sto je solidno mnogo za BTC-e. Ko zna koliko ih je jos neizlozenih, ceka se boom, ali to moze biti uskoro, a i ne mora. PPC se malo ulenjio, a trgovci vole promet i ljuljanje, tako da ocekujem potrese uskoro, mozda na LTC-u, a mozda i negde drugde. Mislim da su danas LTC kupovali mali ex-holderi, a da ekipa koja je istresala stotine hiljada LTC-a od 0.0365 do 0.018 ili u dolarima od 3-2, jos uvek nije reagovala.

Ma u PPC je uletelo relativno malo ljudi, tih 12K su novcici BTC-e koji verovatno stoji iza pumpa...

Za 15-17sati ćemo znati šta će biti. Znači ujutru treba poraniti što jest jest, ako se pojavi LTC mtgox-u cena ide gore i svi srećni. Ako se ne pojavi, treba LTC prodati. LTC će se srozati istog momenta, ja ću ga prvi prodati (da bih ga kupio jeftinije).

Tekst je zelene čisto da ga svi pročitaju. Nema tu nekog preteranog pametovanja sutra je dan D za ltc ove godine, ako ne izađe onda će biti, sledeći mesec, sledeći mesec i tako ćemo slušati sve do leta, ovog leta, sledeće leta...

@singerica
I onda kad izadje za nedelju dana puknes zestoko....

Treba znati da masa ljudi ceka jeftin LTC pre svega manipulatori

Ne mogu pući, ako dočekam puštanje mtgoxa i ako ne izađe LTC ja ću LTC prodati. LTC mora ići dole, što ne znači da se neće vratiti. Ja samo želim da to iskoristim da vratim svojih 100LTC što sam izgubio, ništa više. Ne kažem ja da će on propasti. :D
Svaki dan čitam neke špekulacije, sve je jasno k'o dan.

Pa i ja sam pukao nocas 250 LTC, i ne pada mi na pamet da se igram sad na ovoj ceni, znao sam i nocas da je veoma rizicno ali sam planirao da kupim nakon 24-48h i eto vest upala nakon par sati od mog dumpa :)

Nemam pojma. Licno ne verujem da ce uvesti LTC toliko brzo. Vidim da rade na tome ali ocekujem najranije za par dana. E sad, sve sto MTgox radi konkretno na pokretanje LTC-a na berzi zestoko odjekuje i na prvi pomen implementacije midasa cena je skocila gore. Mozda malo i spadne ali i skakace jos. Ja sam kupio sa ono malo sice sto mi ostalo, sve sam prebacio u LTC i sad cekam.

Kad sutra pocinju radovi na serveru po nasem vremeu? Od 4AM do 6AM?

Uopste nije bitno sta vi licno verujete, ja i dalje ne verujem u LTC na Goxu, ali sam opet usao u LTC danas i pratim trend. Ne znam samo da li cemo moci biti dovoljno brzi sa prodajom ako se ipak ne pojavi na Gox-u...Botovi ce biti jako brzi...Ako ga ne bude, pad ce biti nevidjen. Cak razmisljam da prodam par minuta pre isteka roka za maintenance, pa sta bude.

Ja uopste ne mislim da ce pustiti ltc ujutru. Mislim da im treba vise vremena za to. Sve je ok to sto trenutno rade na tome ali ocekujem da ce biti jednog manjeg odlaganja tek da cena moze da tresne o dno da nakupuju jos coina.
A lako moze i da se desi da se cena napumpa pa da na gox-u padne posle. Ali generalno ocekujem rast ltc-a. Ovo je samo jedan korak u jacanju valute, uopste ne zurim sa prodajom ;)

Nazad
Vrh Dno