Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

@student
Sve to stoji ali ja i ti neznamo kad ce neka pozitivan vest osvanuti bio to Gox, Bitstamp, itd... kad ta vest osvane ako nisi pored kompa sa kesom na berzi bice kasno..., sad ako uradis dump i cena padne kupid odlicno ako ne kupis i LTC poleti onda si pukao, sve je rizik

Cek, cek, osvanuce na Gox-u i cena ce ici gore?!?!? Zasto bi osvanuo na GOx-u? Imaju toliko problema da ne znaju kako da odrze postojeci posao da ih ne zatvore, samo im jos LTC fali. Ako i "izadje" na Gox-u zasto mislis da ce to ista promeniti? Gox ima slican promet Bitsamp-u, nisu ni 1/3 onoga sto su bili u maju/junu. Ljudi OSVESTITE se.

Cek, cek, osvanuce na Gox-u i cena ce ici gore?!?!? Zasto bi osvanuo na GOx-u? Imaju toliko problema da ne znaju kako da odrze postojeci posao da ih ne zatvore, samo im jos LTC fali. Ako i "izadje" na Gox-u zasto mislis da ce to ista promeniti? Gox ima slican promet Bitsamp-u, nisu ni 1/3 onoga sto su bili u maju/junu. Ljudi OSVESTITE se.

Ne sporim ja problem Gox-a sa povlacenjem $, LTC treba najvise menjacnica za $ to ga drzi u zapcku vec duze vreme, nema kupovine i trgovine ber legalne menjacnice bio to Gox, Bitstamp ili nesto trece........
Inace nisu sve nade uprate samo u Gox, ocekuje se i bitstamp koji nista ne objavljuje oko planova, itd
Takodje ako Gox sredi midas njemu LTC moze doneti samo dobitak nemaju oni tu sta da gube... ako ga ne ubace ukoro i ovako zestoko poljuljan ugled jos ce vise biti poljuljan...

Ne sporim ja problem Gox-a sa povlacenjem $, LTC treba najvise menjacnica za $ to ga drzi u zapcku vec duze vreme, nema kupovine i trgovine ber legalne menjacnice bio to Gox, Bitstamp ili nesto trece........
Inace nisu sve nade uprate samo u Gox, ocekuje se i bitstamp koji nista ne objavljuje oko planova, itd
Takodje ako Gox sredi midas njemu LTC moze doneti samo dobitak nemaju oni tu sta da gube... ako ga ne ubace ukoro i ovako zestoko poljuljan ugled jos ce vise biti poljuljan...

Nije tu stvar ugleda. Svi mi vadimo pare iz sistema i da nema onih koji ubacuju brzo bi sve islo u bunar. Da bi ih (pare) neko i ulozio taj sigurno ne zeli problematiku oko naplate, da kupuje BTC, pa za njega LTC i obrnuto, kada treba da unovci LTC, prvo da prebacuje u BTC pa onda da prodaje za $. Nije ni cudo sto pada cena. AKo u roku od mesec-dva ne bude na GOX-u ili Bitstampu ode nama LTC u istoriju.

Preziveo je on 2 godine i gore trenutke, cena mozda padne ali sam coin i network nece, jer ako padne LTC pozdravite sa sa svom alt djubrestinom....

Takodje netreba zaboraviti da se ovde ne pitaju samo fontas koji naravno cim vidi prestanak pada cene ima da pumpa, ili david pate koji istrazuje i pametuje.. ti igraci verujem da imaju kesa i svoju investiciju ako odluce mogu braniti

Poslednja izmena:
Nije tu stvar ugleda. Svi mi vadimo pare iz sistema i da nema onih koji ubacuju brzo bi sve islo u bunar. Da bi ih (pare) neko i ulozio taj sigurno ne zeli problematiku oko naplate, da kupuje BTC, pa za njega LTC i obrnuto, kada treba da unovci LTC, prvo da prebacuje u BTC pa onda da prodaje za $. Nije ni cudo sto pada cena. AKo u roku od mesec-dva ne bude na GOX-u ili Bitstampu ode nama LTC u istoriju.

Iskreno, meni je totalno neverovatno da je btc-u cena koliko-toliko u pozitivnom trendu. A mislim da je Gox tu glavni krivac, odnosno da oni tudjim parama (koje ne isplacuju, dakle koje bi trebalo da su van sistema) vestacki odrzavaju uzlaznu putanju vrednosti btc-a ne bi li privukli ljude da uloze pare u btc kao zamenu za stednju. Kad neko ulozi pare, proslede ih onima koji cekaju mesecima. I tako piramida raste dok se ne urusi jednog dana i svi nestanu

Preziveo je on 2 godine i gore trenutke, cena mozda padne ali sam coin i network nece, jer ako padne LTC pozdravite sa sa svom alt djubrestinom....

Takodje netreba zaboraviti da se ovde ne pitaju samo fontas koji naravno cim vidi prestanak pada cene ima da pumpa, ili david pate koji istrazuje i pametuje.. ti igraci verujem da imaju kesa i svoju investiciju ako odluce mogu braniti

Nisam upucen u ltc od samog pocetka, koliko mu je rastao dif u odnosu na rast cene? Jer ovo sada je zaista grozno za rudare, grubo 12KW/h je potrebno za 1.1 ltc, odnosno 2 dolara. Samo energija, bez ostalih kalkulacija.

Poslednja izmena:
Opet teorije zavere... ccccc.... meni su dva japanca potvrdila da oni sa gox-a dizu pare za dan/dva bez cekanja jer banka u japanu ne pravi problem i USA ne kontrolise...

Sto se tice kopanja GPU rudari nemaju izbora... multipoolovi unistavaju ostalu djubrestinu ko oce lagano da kopa mora da kopa LTC, ima onih u USA texas, kina, rusija i jos neki koji placaju struju daleko manje od nas... a tamo je gro kopaca

Poslednja izmena:
Nisam upucen u ltc od samog pocetka, koliko mu je rastao dif u odnosu na rast cene? Jer ovo sada je zaista grozno za rudare, grubo 12KW/h je potrebno za 1.1 ltc, odnosno 2 dolara. Samo energija, bez ostalih kalkulacija.

evo jednog primera
aprila meseca je diff bio oko 40 , LTC sam prodavao na 0.022BTC-a

Za razliku od BTC-a, LTC je veoma ugrozen padom cene. Za BTC kao sto svi znamo postoje Asici. I ima ih koliko hocete. I rade non-stop, jer je BTC jos uvek isplativiji za mining od ostalih SHA valuta (ne racunajuci povremene manipulativne iskoke nekih drugih). Dakle, mreza je stabilna i sve jaca.
Kako mislis da BTC nije ugrozen padom cene. Kada nesto sa MCAP-om od 1.5 milijardu dolara izgubi na vrednosti 50% to je 500 miliona dolara a ako LTC padne 50% to je 10 miliona.
BTC je po meni mnogo ugrozeniji u buducnosti od LTC po pitanju kretanja cene.
Sto se tice stabilnosti mreze ne moze se nesto sto raste na 10 dana 25% nazvati stabilnim.
Stabilna je mreza na LTC, cena konstantno ide na dole a mreza 10% + - oko 1.000 zadnja dva meseca.

Komplet ova prica je zasnovana na spekulativnom kapitalu a kolicina dolara koji stoje na berzama je napoznata.

LTC bull je moguc sa par miliona dolara i to ne mora da su u dolarima, mogu biti i u BTC i to je ono sto ja ocekujem tamo na prolece.
Tu ne mislim na skok od 100% nego bar 300-600% u odnosu na sadasnju cenu i zato me ne pogadjaju sadasnji padovi i skokovi od par desetina procenata.
Nadam se ceni ispod 2.5$ do proleca kako bi sto vise nakopao.
Kada se bull desi (ako se ikada desi) a obicno se desi kada se najmanje nadamo nece biti u pitanju meseci kao sto trenutno pada par meseci, nego sati i tada ako niste u LTC ode voz.

Na kraju se racuna samo ono sto ste na kraju inkasirali. Kao sto je pogresno racunati da ste u plusu dok nemate pare u ruci tako je pogresno racunati da ste u minusu dok niste prodali novcice.
Ja racunam da moji vrede 10$... :)
Nadam se da cemo na prolece diskutovati koliko je ko zaradio a ne koliko je ko izgubio.
Pisemo se za par meseci.

Ja sam ustu racunicu napravio i stvarno mi nije frka da cekam prolece ovako. Ja nisam veliki igrac nikako ali hocu svoj deo ;)

sasadjak: Kako mislis da BTC nije ugrozen padom cene. Kada nesto sa MCAP-om od 1.5 milijardu dolara izgubi na vrednosti 50% to je 500 miliona dolara a ako LTC padne 50% to je 10 miliona.
BTC je po meni mnogo ugrozeniji u buducnosti od LTC po pitanju kretanja cene.
Sto se tice stabilnosti mreze ne moze se nesto sto raste na 10 dana 25% nazvati stabilnim.
Stabilna je mreza na LTC, cena konstantno ide na dole a mreza 10% + - oko 1.000 zadnja dva meseca.

Problem je sto je sama proizvodjna BTC-a veoma jeftina, tako da ni veliki pad cene ne ugrozava sam sistem, i, sa druge strane, ASIC ne moze da radi nista drugo, ko ga kupi sada, vencao se sa njim, proizvodice BTC i dalje i odrzavati sistem u zivotu. Proizvodnja LTC je veoma skupa trenutno, sa tendencijom prelaska u neisplativost. Odlaze rudari, jer im je veci trosak od dobiti, a samim tim (verovatno) odnose i svoje pare, ostavljajuci sve vecu kolicinu LTC-a pokrivenom sve manjom kolicinom para. Time cena ide dalje dole, spirala se stvara i dolazi do totalnog kolapsa. Ovo je naravno najgori moguci scenario, koji se ne mora desiti ukoliko dodje do neke promene koja ce povecati traznju LTC-a a time i njegovu vrednost. Zato kazem da je BTC manje ugrozen, barem sto se tice mreze.

sasadjak: Komplet ova prica je zasnovana na spekulativnom kapitalu a kolicina dolara koji stoje na berzama je napoznata.

Apsolutno se slazem.

sasadjak: LTC bull je moguc sa par miliona dolara i to ne mora da su u dolarima, mogu biti i u BTC i to je ono sto ja ocekujem tamo na prolece.
Tu ne mislim na skok od 100% nego bar 300-600% u odnosu na sadasnju cenu i zato me ne pogadjaju sadasnji padovi i skokovi od par desetina procenata.
Nadam se ceni ispod 2.5$ do proleca kako bi sto vise nakopao.
Kada se bull desi (ako se ikada desi) a obicno se desi kada se najmanje nadamo nece biti u pitanju meseci kao sto trenutno pada par meseci, nego sati i tada ako niste u LTC ode voz.

Ovo je diskutabilno. Moze biti i tako, a moze biti i npr. junski scenario rasta LTC-a, skokovito i postepeno.

sasadjak: Na kraju se racuna samo ono sto ste na kraju inkasirali. Kao sto je pogresno racunati da ste u plusu dok nemate pare u ruci tako je pogresno racunati da ste u minusu dok niste prodali novcice.
Ja racunam da moji vrede 10$... :)

Ovo je apsolutno tacno. Samo bolje je da povecas svoj LTC saldo ako imas prilike, pa ces ih imati vise po 10$, ako ikad bude :)

sasadjak: Nadam se da cemo na prolece diskutovati koliko je ko zaradio a ne koliko je ko izgubio.
Pisemo se za par meseci.

Ovome se svi nadamo

Poslednja izmena:
Ja sam LTC dumpovao na 1.8$ sad cekam sledeci dump da kupim, jer buy supporta jos nema, mada mislim da nema sanse da padne ispod 1.5$ jer ce tad krenuti masovnija kupovina

Koji sam ja baksuz cim sam ja dumpovao odma cooble dosao na BTC-e chat jos da izjavi neke povoljne vesti i ode profit u cabar :)

za sad spominje okupljenje gde ce da proslave 2 godine

Poslednja izmena:
Hahaha Sad ce da krene pumpanje tek tebi u inat. I onda kad budes kupio, da se vadis, ide novi dump 1.3$ :d

Ja sam LTC dumpovao na 1.8$ sad cekam sledeci dump da kupim, jer buy supporta jos nema, mada mislim da nema sanse da padne ispod 1.5$ jer ce tad krenuti masovnija kupovina

Koji sam ja baksuz cim sam ja dumpovao odma cooble dosao na BTC-e chat jos da izjavi neke povoljne vesti i ode profit u cabar :)

za sad spominje okupljenje gde ce da proslave 2 godine

Ti se onda drzi BTC vec sam ti rekao cekaj svojih 1000$ :)

A mi ostali drzimo se prdeza pa da vidimo ko ce pre da prdne..........

Vec sam ti rekao zasto ne iskacem iz LTC jer kad znas i debelo verujes u nesto ti to i cekas a ne spekulises na fontasu da bi zaradio 5% i rizikovao ono sto cekas

Jos da iskopamo par postova o "*****ima" "mutantima" "kukavicama" "glupacima" i sl koji na svaki mali pad panicno dumpuju i rasprodaju....

Komedija :)

Pa ima jedna razlika oni su manipulatori a mi smo posledica..... ja nemogu da nateram da cena icega ide gore ili dole, jedino mogu da pratim trend nazalost

Samo ti mi nisi nimalo jasan sto pratis ove teme :)

Ali bar mozes da verujes!!!

Al sad ozbiljno, sta god radio drzi se nekog plana. Ovako ako krenes da prodajes kad mislis da ce padati pa kupujes posle... mozda ubodes jednom dva puta, ali dugorocno gubitak zagarantovan.

Ali bar mozes da verujes!!!

Al sad ozbiljno, sta god radio drzi se nekog plana. Ovako ako krenes da prodajes kad mislis da ce padati pa kupujes posle... mozda ubodes jednom dva puta, ali dugorocno gubitak zagarantovan.

tacno rizik je velik.... zato cekam da kupim ako ne padne otkupicu ih sa malim gubitkom...

ovo sam uradio jer postoji sansa za panikom jer tranutno prakticno svi manipulatori na btc-e guraju cenu dole... naravno svi oni ce da kupuju u odredjenom momentu

Poslednja izmena:
Problem je sto je sama proizvodjna BTC-a veoma jeftina, tako da ni veliki pad cene ne ugrozava sam sistem, i, sa druge strane, ASIC ne moze da radi nista drugo, ko ga kupi sada, vencao se sa njim, proizvodice BTC i dalje i odrzavati sistem u zivotu. Proizvodnja LTC je veoma skupa trenutno, sa tendencijom prelaska u neisplativost. Odlaze rudari, jer im je veci trosak od dobiti, a samim tim (verovatno) odnose i svoje pare, ostavljajuci sve vecu kolicinu LTC-a pokrivenom sve manjom kolicinom para. Time cena ide dalje dole, spirala se stvara i dolazi do totalnog kolapsa. Ovo je naravno najgori moguci scenario, koji se ne mora desiti ukoliko dodje do neke promene koja ce povecati traznju LTC-a a time i njegovu vrednost. Zato kazem da je BTC manje ugrozen, barem sto se tice mreze.
Mislim da nisi previse ulazio u pricu oko asica.
Sistem je debelo ugrozen, nije poenta u diffu nego u kolicini ljudi koji se bave time.
Totalno je svejedno dal nas 10,000 ima po 1 ili 20 kartica bitno je da svako od nas uvede po jos dvoje ljudi u pricu pa da nas bude 20,000 sledece godine.

Pogledaj po pulovima, sve manje je workera na BTC, asici su skupe sprave, kostaju po par hiljada dolara.
GPU kosta 300 dolara i moze napraviti mesecno 30$. Tih 30$ ce neko potrositi da plati neki cardsering ili neki polulegalni/ilegalni servis. To je buducnost kriptovaluta a ne da neki kinez otme 20 miliona dolara za par meseci koje ce potrositi u vegasu na kurve i kocku.
Pa ce taj koji uzima 30$ dovesti jos 3 prijatelja koji ce isto uzimati 30$ i trositi ih na nesto a neki cetvrti ce kupiti od njih 10 LTC da plati nesto jer ne moze drugacije.
Sve ostalo je sto kaze zmaj gusta magla... niko normalan nece praviti korak vise da bi platio nesto legalno u BTC kada je mnogo sigurnije platiti paypalom, karticom ili kako vec kome odgovara.

Po meni LTC trenutno ima mnogo bolju buducnost od BTC jer btc kopa sve manje ljudi a samim tim ce ga sve manje ljudi i koristiti.

Drugari, safirka 7850, 1050/1450 vddc 1138....360khash maksimum maksimuma...jel ima neko ideju da se to malo pojača ?
Pokazivao mi je lik kako baš sa tom karticom pravi 400 khash bez ikakvih problema, pa bi ja to malo da nabudžim...ipak 10% više...

Kod:
-I 18 --thread-concurrency 16000 -w 256 -g 1 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1140 --gpu-memclock 1250

Ovo daje 394. Memoriju stavi na 1250 i ne diraj. Sa malo vecim klokom ide i preko 400.

1 ili 2 gb? 1gb moze max 400kh moze i malo preko ali je to veliko forsiranje, 1080/1200 ili 1100/1250 je neki max da je pokidas

@ spider4

sa thread-concurrency 16000 neće da krene uopšte da radi...a sve ostalo kad se namesti neće da makne preko 350...

@ nesic1

1gb...aj sad ću probati ove tvoje klokove...

Poslednja izmena:
-I 18 --thread-concurrency 8000 -w 256 -g 1 --lookup-gap 2 --gpu-engine 950 --gpu-memclock 1300 i voltazu spustaj sto manje a mem klok udaraj u plafon... ja sa klokovanim gpu na 7870 izvlacio 360-70 kad sam spustio voltaze i gpu klok na 950 a mem klon u skoro max dobio sam 410 khasheva...

"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"thread-concurrency" : "8000",
"shaders" : "1280",
"gpu-engine" : "964",
"gpu-fan" : "0",
"gpu-memclock" : "1392",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "1.100",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "69",
"api-listen" : true,
"api-network" : true,
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

samo sto ti stavljas shaders 1024

tesko da moze vise od 370khasheva 24/7 osim ako ces da je topis ali opet nema sanse...

Poslednja izmena:
pronadjiu temi ima podesavanja za nju kaceno je i na kojim koliko daje

Kod mene sa 8 gb rama u masini i 2 u kartici i na 16000 ne pokrece cgminer dok preko giuminer scrypt ide bez problema. verovatno cg miner *****ava radnju :)

Vrh Dno