sasadjak: Kako mislis da BTC nije ugrozen padom cene. Kada nesto sa MCAP-om od 1.5 milijardu dolara izgubi na vrednosti 50% to je 500 miliona dolara a ako LTC padne 50% to je 10 miliona.
BTC je po meni mnogo ugrozeniji u buducnosti od LTC po pitanju kretanja cene.
Sto se tice stabilnosti mreze ne moze se nesto sto raste na 10 dana 25% nazvati stabilnim.
Stabilna je mreza na LTC, cena konstantno ide na dole a mreza 10% + - oko 1.000 zadnja dva meseca.
Problem je sto je sama proizvodjna BTC-a veoma jeftina, tako da ni veliki pad cene ne ugrozava sam sistem, i, sa druge strane, ASIC ne moze da radi nista drugo, ko ga kupi sada, vencao se sa njim, proizvodice BTC i dalje i odrzavati sistem u zivotu. Proizvodnja LTC je veoma skupa trenutno, sa tendencijom prelaska u neisplativost. Odlaze rudari, jer im je veci trosak od dobiti, a samim tim (verovatno) odnose i svoje pare, ostavljajuci sve vecu kolicinu LTC-a pokrivenom sve manjom kolicinom para. Time cena ide dalje dole, spirala se stvara i dolazi do totalnog kolapsa. Ovo je naravno najgori moguci scenario, koji se ne mora desiti ukoliko dodje do neke promene koja ce povecati traznju LTC-a a time i njegovu vrednost. Zato kazem da je BTC manje ugrozen, barem sto se tice mreze.
sasadjak: Komplet ova prica je zasnovana na spekulativnom kapitalu a kolicina dolara koji stoje na berzama je napoznata.
Apsolutno se slazem.
sasadjak: LTC bull je moguc sa par miliona dolara i to ne mora da su u dolarima, mogu biti i u BTC i to je ono sto ja ocekujem tamo na prolece.
Tu ne mislim na skok od 100% nego bar 300-600% u odnosu na sadasnju cenu i zato me ne pogadjaju sadasnji padovi i skokovi od par desetina procenata.
Nadam se ceni ispod 2.5$ do proleca kako bi sto vise nakopao.
Kada se bull desi (ako se ikada desi) a obicno se desi kada se najmanje nadamo nece biti u pitanju meseci kao sto trenutno pada par meseci, nego sati i tada ako niste u LTC ode voz.
Ovo je diskutabilno. Moze biti i tako, a moze biti i npr. junski scenario rasta LTC-a, skokovito i postepeno.
sasadjak: Na kraju se racuna samo ono sto ste na kraju inkasirali. Kao sto je pogresno racunati da ste u plusu dok nemate pare u ruci tako je pogresno racunati da ste u minusu dok niste prodali novcice.
Ja racunam da moji vrede 10$...
Ovo je apsolutno tacno. Samo bolje je da povecas svoj LTC saldo ako imas prilike, pa ces ih imati vise po 10$, ako ikad bude
sasadjak: Nadam se da cemo na prolece diskutovati koliko je ko zaradio a ne koliko je ko izgubio.
Pisemo se za par meseci.
Ovome se svi nadamo