Ja prodao sve, par btc/a sto sam imao za ~ 113$ nek ide sve u k.
valjda si ga sad kupio po recimo 80, posto ide opet skok
Sad bi trebalo da bude manje BTC za 3.6 milionceta na trzistu, ako ih biovci na puste u promet
ako se ne varam trenutno po ovoj ceni radimo u minusu?
samo je pitanje STA??Evo ovakva je matematika, kod mene je bilo 10 karti 7970 dobro undervoltovane i podesene na mahom 0,96V. Pravile si 650kh/s po komadu tako namestene. To je za tih 10 karti 6500kh/s, a to je po sadasnjem difficulty-u 5.45LTC na dan. Mesecno to je 163.5LTC, a to vredi 2.864 BTC. Posto je znalo da se desi da pukne pool, da padne konekcija, da nestane struje (da i to) treba racunati na 1 dan nerada od 30, a to je meni tako bio prosek svih 5 meseci. Dakle napravio bi 2.77BTC zbog toga. To trenutno na bitstampu vredi 316.5$ sto mu dodje 233EUR. Ovo zatim treba unovciti,a to je -5% i dodje na 221EUR. E to je prihod. Rashod je za tih 10 masina tako undervoltovanih 16000 dinara struje mesecno (poskupela + se struja trosi za oslao po kuci - ovih 16000 je samo dodatak cisto od rudarenja, total racun je 19500), a to je 140EUR. Onda izlazi 233-140=107EUR. Zbog rudarenja sam imao 2 interneta, to je jos 17EUR mesecno i kad i to oduzmemo ostaje NETO 90EUR CISTE ZARADE.
E sa toliko se radi sa 10 grafika 7970, slicno je i sa 10 komada 7950. Naravno da se tu ulazi u crvenu zonu ali to mora sa 10 grafika. Za 6 ne bi bilo crvene, sa 7 mozda, sa 8 svakako. Da je sve upola racun kada je sve na odvojenom brojilu, da je 70EUR, opet bi ostajalo jako malo. Zasto malo... pa 10 grafika + ploce+ napajanje i sve sto treba kosta 4000+EUR. Hardrare te klase izgubi 40% svoje vrednosti za 12 meseci. To je 1600EUR, a mesecno je to 133EUR. Ako i to uzmemo u obzir onda se radi u minusu za 90-133EUR=-43EUR, cak i da je upola struja, da je sve na odvojenom brojilu bilo bi mozda neke zarade, mozda 35-40EUR. Sto se mene tice ovo je odavno gotovo bilo, zato sam sve i rasprodao pre nekih mesec dana. Bilo je lepo u aprilu i maju, sad je mucenje. Sve treba i vredi raditi dok ima neke koristi, kada je nema treba raditi nesto drugo.
samo je pitanje STA??
Nije mi bila namera da nekog "povredim"Mi smo ono sto i pise:rudari. Radnicka klasa koja zaradjuje u znoju lica svoga.
Evo ovakva je matematika, kod mene je bilo 10 karti 7970 dobro undervoltovane i podesene na mahom 0,96V. Pravile si 650kh/s po komadu tako namestene. To je za tih 10 karti 6500kh/s, a to je po sadasnjem difficulty-u 5.45LTC na dan. Mesecno to je 163.5LTC, a to vredi 2.864 BTC. Posto je znalo da se desi da pukne pool, da padne konekcija, da nestane struje (da i to) treba racunati na 1 dan nerada od 30, a to je meni tako bio prosek svih 5 meseci. Dakle napravio bi 2.77BTC zbog toga. To trenutno na bitstampu vredi 316.5$ sto mu dodje 233EUR. Ovo zatim treba unovciti,a to je -5% i dodje na 221EUR. E to je prihod. Rashod je za tih 10 masina tako undervoltovanih 16000 dinara struje mesecno (poskupela + se struja trosi za oslao po kuci - ovih 16000 je samo dodatak cisto od rudarenja, total racun je 19500), a to je 140EUR. Onda izlazi 233-140=107EUR. Zbog rudarenja sam imao 2 interneta, to je jos 17EUR mesecno i kad i to oduzmemo ostaje NETO 90EUR CISTE ZARADE.
E sa toliko se radi sa 10 grafika 7970, slicno je i sa 10 komada 7950. Naravno da se tu ulazi u crvenu zonu ali to mora sa 10 grafika. Za 6 ne bi bilo crvene, sa 7 mozda, sa 8 svakako. Da je sve upola racun kada je sve na odvojenom brojilu, da je 70EUR, opet bi ostajalo jako malo. Zasto malo... pa 10 grafika + ploce+ napajanje i sve sto treba kosta 4000+EUR. Hardrare te klase izgubi 40% svoje vrednosti za 12 meseci. To je 1600EUR, a mesecno je to 133EUR. Ako i to uzmemo u obzir onda se radi u minusu za 90-133EUR=-43EUR, cak i da je upola struja, da je sve na odvojenom brojilu bilo bi mozda neke zarade, mozda 35-40EUR. Sto se mene tice ovo je odavno gotovo bilo, zato sam sve i rasprodao pre nekih mesec dana. Bilo je lepo u aprilu i maju, sad je mucenje. Sve treba i vredi raditi dok ima neke koristi, kada je nema treba raditi nesto drugo.
problem je da taj rad vredi nesto i da je neko spreman da realno plati za njega, sto sa ovim valutama vise nije slucaj.
Da budemo realni.......da nije FTC-a.....diff na LTC-u bi otisao po k.... i onda bi bila masovna rasprodaja opreme....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari