Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ja sam odmah prodao LTC, jeste da sam malo zakasnio i kupio BTC. BTC je veće tržište moralo se rizikovati. Vraća se sada sve na gore, pitanje je koliko :D

Maestralan dump, iskoristili su FBI i sad trljaju ruke KITOVI, gledajte sad PUMP:-devil-:

Ma sve se vraca na staro. Ko je dobro odigrao sada je u debelom plusu. Bitstamp na zalost ne radi a tu mi je lova tako da :wall:
Na gox-u sam kupio btc-a za cak 12$ *** nisam imao vise :D

Bitno je da dodje sto brze na 120 na bitstampu jer tu je jedino realna lova, bice lose ako se FBI preko interpola okomi na njih u Engleskoj.

Poslednja izmena:
Vec je 110 ali sada ovi brabonjci od fontasa i njemu slicnih pokusavaju da nesto strpnu:mad:

Sad bi trebalo da bude manje BTC za 3.6 milionceta na trzistu, ako ih biovci na puste u promet

Meni crkla bengav vetilator na asus-ci nisam bio tu :)

ali ja bi hitno kupovao kad je pao na 0.014 mada nisam siguran koliko su kitovi uspeli da kupe pre svega fontas jer jer izjavio da je trenutno u minusu sa LTC dumpovao je prethodnih dana i nije puno kupio... ovo mu je bila prilika da rokne 20K dump i da kupuje... samo nisam siguran ima tu onih koji su rekli cim cena poadne ima da je brane odma... tako da pitanje ko je kupovao jeftino

Cisto da prokomentarisem nastalu situaciju...

Qqleleee

kakve su onda ono kolicine po 20/50/150k prodate i kupljene

ako se ne varam trenutno po ovoj ceni radimo u minusu?

Pa nije minus ali je smešna zarada. A bilo mi malo 2,6-7$ i nisam ništa prodao a vid sad ;). Ko ne plaća struju taj je car, taj je uvek u plusu :D.

Poslednja izmena:
ako se ne varam trenutno po ovoj ceni radimo u minusu?

Evo ovakva je matematika, kod mene je bilo 10 karti 7970 dobro undervoltovane i podesene na mahom 0,96V. Pravile si 650kh/s po komadu tako namestene. To je za tih 10 karti 6500kh/s, a to je po sadasnjem difficulty-u 5.45LTC na dan. Mesecno to je 163.5LTC, a to vredi 2.864 BTC. Posto je znalo da se desi da pukne pool, da padne konekcija, da nestane struje (da i to) treba racunati na 1 dan nerada od 30, a to je meni tako bio prosek svih 5 meseci. Dakle napravio bi 2.77BTC zbog toga. To trenutno na bitstampu vredi 316.5$ sto mu dodje 233EUR. Ovo zatim treba unovciti,a to je -5% i dodje na 221EUR. E to je prihod. Rashod je za tih 10 masina tako undervoltovanih 16000 dinara struje mesecno (poskupela + se struja trosi za oslao po kuci - ovih 16000 je samo dodatak cisto od rudarenja, total racun je 19500), a to je 140EUR. Onda izlazi 233-140=107EUR. Zbog rudarenja sam imao 2 interneta, to je jos 17EUR mesecno i kad i to oduzmemo ostaje NETO 90EUR CISTE ZARADE.

E sa toliko se radi sa 10 grafika 7970, slicno je i sa 10 komada 7950. Naravno da se tu ulazi u crvenu zonu ali to mora sa 10 grafika. Za 6 ne bi bilo crvene, sa 7 mozda, sa 8 svakako. Da je sve upola racun kada je sve na odvojenom brojilu, da je 70EUR, opet bi ostajalo jako malo. Zasto malo... pa 10 grafika + ploce+ napajanje i sve sto treba kosta 4000+EUR. Hardrare te klase izgubi 40% svoje vrednosti za 12 meseci. To je 1600EUR, a mesecno je to 133EUR. Ako i to uzmemo u obzir onda se radi u minusu za 90-133EUR=-43EUR, cak i da je upola struja, da je sve na odvojenom brojilu bilo bi mozda neke zarade, mozda 35-40EUR. Sto se mene tice ovo je odavno gotovo bilo, zato sam sve i rasprodao pre nekih mesec dana. Bilo je lepo u aprilu i maju, sad je mucenje. Sve treba i vredi raditi dok ima neke koristi, kada je nema treba raditi nesto drugo.

Poslednja izmena:
Evo ovakva je matematika, kod mene je bilo 10 karti 7970 dobro undervoltovane i podesene na mahom 0,96V. Pravile si 650kh/s po komadu tako namestene. To je za tih 10 karti 6500kh/s, a to je po sadasnjem difficulty-u 5.45LTC na dan. Mesecno to je 163.5LTC, a to vredi 2.864 BTC. Posto je znalo da se desi da pukne pool, da padne konekcija, da nestane struje (da i to) treba racunati na 1 dan nerada od 30, a to je meni tako bio prosek svih 5 meseci. Dakle napravio bi 2.77BTC zbog toga. To trenutno na bitstampu vredi 316.5$ sto mu dodje 233EUR. Ovo zatim treba unovciti,a to je -5% i dodje na 221EUR. E to je prihod. Rashod je za tih 10 masina tako undervoltovanih 16000 dinara struje mesecno (poskupela + se struja trosi za oslao po kuci - ovih 16000 je samo dodatak cisto od rudarenja, total racun je 19500), a to je 140EUR. Onda izlazi 233-140=107EUR. Zbog rudarenja sam imao 2 interneta, to je jos 17EUR mesecno i kad i to oduzmemo ostaje NETO 90EUR CISTE ZARADE.

E sa toliko se radi sa 10 grafika 7970, slicno je i sa 10 komada 7950. Naravno da se tu ulazi u crvenu zonu ali to mora sa 10 grafika. Za 6 ne bi bilo crvene, sa 7 mozda, sa 8 svakako. Da je sve upola racun kada je sve na odvojenom brojilu, da je 70EUR, opet bi ostajalo jako malo. Zasto malo... pa 10 grafika + ploce+ napajanje i sve sto treba kosta 4000+EUR. Hardrare te klase izgubi 40% svoje vrednosti za 12 meseci. To je 1600EUR, a mesecno je to 133EUR. Ako i to uzmemo u obzir onda se radi u minusu za 90-133EUR=-43EUR, cak i da je upola struja, da je sve na odvojenom brojilu bilo bi mozda neke zarade, mozda 35-40EUR. Sto se mene tice ovo je odavno gotovo bilo, zato sam sve i rasprodao pre nekih mesec dana. Bilo je lepo u aprilu i maju, sad je mucenje. Sve treba i vredi raditi dok ima neke koristi, kada je nema treba raditi nesto drugo.
samo je pitanje STA??

Rad je zato sto iza svega toga stoji neko znanje ipak. Ne mozete da racunate nas sa bencha, ovde dosta ljudi zna sta radi. Koliko znate individua da ume ljudski da instalira win/drivere/pratece programe? A koliko da ume da instalira linux? Osx? Bez znanja nema rudarenja. Ja nemam nikoga da mi ista pokaze, jedinin sam rudar u opstini od 72000 ljudi, bar koliko ja znam. Risim mi je na pocetku dao koristan savet gde da prelemim extendere i to sve sto sam ikada ikoga pitao. Sam sam instalirao/setovao bamt za bitcoin. Za skriptu sam koristio win. Sam sam nacrtao kavez, razveo struju, postavio hladjenje... Stolara sam zvao da mi "moduje" vrata zbog ventilacije i to je to. Koliko znate ljudi da bi umelo da uradi bilo sta od toga? Da ne pominjem uspesne velike minere koji usput prate berze, ulazu u razne valute, jer mnogo gube na mesecnom nivou ako samo sede i gledaju. Da, to je rad, proistekao iz visegodisnjeg ili visedecenijskog iskustva kod pojedinih. A obaska ulaganje. Investitor je neko ko da lovu, drugi radi/rade za njega, a on uzima vecinu novca. Mi smo ono sto i pise:rudari. Radnicka klasa koja zaradjuje u znoju lica svoga:).

Samo se pitam da li ti verujes u to sto pises...
I mlacenje prazne slame je rad, ali to ne znaci da je to korisno, da vredi prebijene pare i da to treba raditi.
Nije problem nikakav raditi nesto (a slozenost i tezina tog rada nisu ni najmanje bitni), problem je da taj rad vredi nesto i da je neko spreman da realno plati za njega, sto sa ovim valutama vise nije slucaj.

Pored toga sto voli da troluje i da vas sve nervira kada stvari krenu lose, Laza je sustinski u pravu. Nije vera da ce se nesto, sto je van vaseg uticaja, uzrok niti razlog da se to i dogodi. Koliko god verovali, ili ne verovali, stvari ce se dogoditi onako kako nekom ko na njih moze da utice bude odgovaralo u datom trenutku. Mi svi verujemo u zaradu na kriptovalutama, zato i gubimo vreme/pare/zivce na toj teritoriji. Da ne verujemo, ne bismo kopali, ili ih kupovali, kako ko. Ali nada je ono sto nas drzi. Pre bih rekao nada nego vera. Potpuno je u pravu i po pitanju rada, u smislu da koliko god tezak ili komplikovan neki rad bio, ne mora biti vrednovan adekvatno ulozenom naporu/vremenu/novcu. A sa druge strane, neki naoko veoma lak posao moze biti veoma dobro nagradjen. To je nepravda koju je uocio jos Marx :), ja je uocavam kod mog klinca u skoli, koji nema pojma a prolazi(o) je odlican do sada, posto smatram da ne zasluzuje vise od dobar-vrlo dobar, i prema znanju i prema trudu (radu), dok, sa druge strane, neko dete koje radi daleko vise od njega, pa samim tim i zna, ima isti uspeh. To je nepravda, zar ne?

Poslednja izmena:
@student manje filozofiranja samo jedno pitanje, pre par dana da sam te piytao sta ce se desiti sa BTC ako silk road + atlantis puknu sta bi rekao? :)

Kako ovo sracuna :D

Da budemo realni.......da nije FTC-a.....diff na LTC-u bi otisao po k.... i onda bi bila masovna rasprodaja opreme....

Da budemo realni.......da nije FTC-a.....diff na LTC-u bi otisao po k.... i onda bi bila masovna rasprodaja opreme....

Pa zato veliki holderi LTC-a i izmisljaju nove valute. Jedan od njih, simplyfun, priznao je da je licno odgovoran za 12-tak scrypt valuta, da bi rasteretio LTC diff. Malo istrguje njima na nekoj levoj menjacnici, digne im isplativost i ljudi se prebacuju da kopaju njih :) a on za to vreme, lagano prcka svoje LTC-e, za BTC ili pare, koliko mu treba a da se ne odrazi previse na cenu...

Vrh Dno