Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sta da je vest da je neko vec pukao 40 000 LTC na dump i oborio cenu za 4%, svaka mu cast samo neznam koliko ce da zaradi kad opet kupi i odbije mu se fee :p

Fino spustise cenu ltcu u odnosu na btc. Koliko vidim, puca se na 0.18.

vrlo je prosto.

kako difficulty bitcoina bude rastao, tako će cena litecoina da ide dole iz jednog vrlo prostog razloga: btc će biti sve teže dobavljiv. ltc-a sa druge strane ima u izobilju i kako bude vreme odmicalo, tako će ga bivati sve više.

to je jednostavno neodrživo, čak i za one koji su pokrenuli ltc priču i koji zahvaljujući činjenici da su btc počeli da kopaju rano održavaju takav kurs. na stranu što mislim da dogovorno (kartelski) određuju cenu.

pored toga, mislim da oni igraju na onu kartu koju željko zastupa: kupi ltc i drži, jer će mu vrednost skakati. to se pokazalo kao tačno za btc, ali to ne znači da će tako biti i za ltc. onaj ko je propustio btc voz neće taj voz uhvatiti sa ltc-om.

otuda i ta priča o goxu. ta priča je sada besmislena, jer gox iz dana u dan gubi svoju poziciju, obim trgovine je tamo sve manji, a ljudi mtgox davnon cenu sa mtgoxa ne uzimaju kao relevantnu.

par saveta: ltc dampujte čim ste malo u plusu, a bitcoine štekajte. bitcoine ne držite na mtgoxu.

pozdrav svima

Poslednja izmena:
mislim da uopste ne treba slusati asic zaelote, verujem da je svima sa 5 grama mozga jasna njihova zelja.... :)

Ako zele BTC na >200$ moraju da troluju svaku pretnju a to je sada definitivno LTC ........ mislim da to dosta govori

ltc nije nikakva pretnja btc-u.

pored toga, cenu btc-a ne određuje ltc, već ponuda i potražnja.

lep pozdrav

Poslednja izmena:
Ma jok, gde bi :)

Izlazak LTC na Gox, bitstamp bi doveo do toga da bi se za promenu LTC trgovao za $ jer BTC-e bas i nije namenjen fiat-u iako je "moguc", tek tad bi se ozbiljno poljuljala vladavina BTC!

zato i onih retardiranih topica na bitcoin forumu boli ih LTC da je to strasno :)

Poslednja izmena:
ltc nije nikakva pretnja btc-u.

pored toga, cenu btc-a ne određuje ltc, već ponuda i potražnja.

lep pozdrav
Apsolutno se slazem, samo bih jos dodao da je po meni ltc zestoko centralizovana valuta, jer par likova kartelski udruzenih poseduju desetostruku kolicinu ltc-a u odnosu na dnevni obim trgovine (btc-e), pa time odredjuju cenu kako njima odgovara. Izlazak ltc-a na neki veci market gde tih njihovih par desetaka hiljada btc-a ne predstavljaju toliku planinu, moglo bi malo popraviti situaciju vezanu za ltc. Ovako dumpuju mic po mic ostavljajuci ltc posednike sa sve vise coina koji gube vrednost polako, sigurno i konstantno. Odlicno zapazanje vezano za btc diff i cenu ltc-a, takav trend traje dva ipo meseca. I jos nesto, hrabrenje drzanja bilo koje valute po svaku cenu je besmisleno u berzanskom okruzenju.

Pa ako ovako stoje stvari onda nema ništa od kopanja uskoro, pošto će troškovi pojesti zaradu. Meni je i ranije priča o izlasku ltc-a na Gox bila veoma malo moguća e tek sad vidim da do toga neće doći (dok se nešto eventualno značajno ne promeni kod njih). Jedino se nadam da će možda neka druga berza npr bitstamp da uvede ltc ali možda neće da komlikuju i menjaju ništa dok je ltc smešan u odnosu na btc.

Ako ljudi izgube poverenje u ltc neće mu pomoći ni izlazak na svetsku berzu :-(
Ovim tempom pada može izazvati samo paničnu prodaju i kolaps...

Ako ljudi izgube poverenje u ltc neće mu pomoći ni izlazak na svetsku berzu :-(
Ovim tempom pada može izazvati samo paničnu prodaju i kolaps...

Ja koliko vidim panicna prodaja je usledila kod studenta jedino i nekolicine preprodavaca na BTC-e (eno na chetu laju samo tako posto naravno treba da kupe a vreme tece a panika vata) :)
Sad ako vas jos 50-tak kopaca se istresete ma ima tacno da napunite 3% kapaciteta fontasa :p
samo napred....., sto se fontas ili david pre napune krenuce cena gore

Poslednja izmena:
Pa kako ljudi da veruju kada je vrednost drasticno pala i sada je zarada 40e po Mh/s. Kada se odbije struja i amortizacija, jedva da nesto ostane.

Mislim da ne postoji ovde entuzijasta koji ce rudariti i kada bude u minusu. :d

Ovo jeste nerealno niska cena za LTC....no mi tu nista ne mozhemo uciniti...samo da posmatramo i prodajemo ili cuvamo novcice....dok fontash & company ne odluche da ga vrate na 2.5 do 2.8$ max....ne verujem da ce ici vishe....do kraja oktobra....recimo....posle toga je sve moguce....

Nece biti u minusu jer niko nije toliko poludeo. Morace cena gore da ode ovako ili onako. Ovo je sad opusteno, ne uzbudjujem se. Mesec, dva, tri, ne igra mi sad neku razliku. Cutim i kopam dok mogu da izdrzim.

Nece biti u minusu jer niko nije toliko poludeo. Morace cena gore da ode ovako ili onako. Ovo je sad opusteno, ne uzbudjujem se. Mesec, dva, tri, ne igra mi sad neku razliku. Cutim i kopam dok mogu da izdrzim.
ma ja mogu jos da izdrzim al ovo je sad bas neizvesno za moj ukus tako da posto sam napravio i zaokruzio odredjenu kolicinu LTC-a sutra ujutru od 6h gasim masine i prelazim samo na nocni rad (3. smena) bato ,) i onda dodje da cu smanjiti zaradnu na 1/3 sadasnje ali cu placati 1/9 sadasnjeg racuna za struju :d

Poslednja izmena:
***, nije ni to resenje ali ako imas problema sa strujom sta da radis, moras da treniras gimnastiku. Da kucnem u drvo meni je stan prazan i brojilo rastereceno skroz tako da tih problema nemam. Teska su vremena dosla, struja je postala ogroman izdatak u odnosu na zaradu.
Sto se tice ltc-a, zadnjih 15 dana dzaba kopamo svi. Koliko god da iskopamo cena toliko padne.
Realno gledano, bolje je bilo drzati btc i ustedeti pare za struju nego kopati ali ko je mogao da zna. A i cena uvek moze da krene i na gore. Tome se svi nadamo ali nesto su slabe sanse. Vidi se da odavno nema svezih para da udju u pricu i ukupna kolicina love u prici ostaje ista samo se kolicina novcica povecava, zato ide nizbrdo.

***, nije ni to resenje ali ako imas problema sa strujom sta da radis, moras da treniras gimnastiku. Da kucnem u drvo meni je stan prazan i brojilo rastereceno skroz tako da tih problema nemam. Teska su vremena dosla, struja je postala ogroman izdatak u odnosu na zaradu.
Sto se tice ltc-a, zadnjih 15 dana dzaba kopamo svi. Koliko god da iskopamo cena toliko padne.
Realno gledano, bolje je bilo drzati btc i ustedeti pare za struju nego kopati ali ko je mogao da zna. A i cena uvek moze da krene i na gore. Tome se svi nadamo ali nesto su slabe sanse. Vidi se da odavno nema svezih para da udju u pricu i ukupna kolicina love u prici ostaje ista samo se kolicina novcica povecava, zato ide nizbrdo.
bas iz tog razloga sto vec 3 meseca placam 1200Kwh struje od plate tako da cu smanjiti rashod i na taj nacin povecati zaradu u odnosu na troskove, jer bolje da napravim ~25-30LTC-a mesecno i platim ~1000din struju nego da napravim ~80-90 LTC-a i platim ~8000 stuju jer ako prsne LTC (ode jos nize) onda cu definitivno imati manje gubitke...

Uh, to jeste malo nezgodno. Kod mene je situacija da pravim ~120LTC-a uz manje od 8000 struje. To smanjenje troskova i gasenje masina je po meni stvarno krajnja mera mada mi se ne svidja ideja da mi masine ne rade nista. Nekako kontam da bi ih pre prodao.

Evo stao sam prvi u red za prodaju;)

Ma smorile su, nema sta da se cacka vise :p
Pricali smo ti i ja pre neki dan i stvarno mislim ono sto sam ti rekao da mi pomalo nedostaje onaj haos, kupi, prodaj, povlaci novce, juri karte, steluj, budzi, ganjaj napajanje...

Posteno, bas tako. Bilo je dosta zanimljivije, kad se samo setim kako sam budzio kablove sa napajanja da povezem cetiri karte pa to je smesno...

Ja koliko vidim panicna prodaja je usledila kod studenta jedino i nekolicine preprodavaca na BTC-e (eno na chetu laju samo tako posto naravno treba da kupe a vreme tece a panika vata) :)
Sad ako vas jos 50-tak kopaca se istresete ma ima tacno da napunite 3% kapaciteta fontasa :p
samo napred....., sto se fontas ili david pre napune krenuce cena gore

Student nije panicno prodavao nikad, student zastupa tezu da je bolje izgubiti par posto danas nego par desetaka za nedelju dana. Na srecu student ceka priliku da kupuje ponovo, kada ltc zasluzi da zameni btc. Za sada ltc ce samo padati prema btc-u, polako ali sigurno. Poslednji put sam ti rekao da si trebao kupiti ltc jeftinije, a da si tada panicno prodao, sada bi mozda kupio i zaradio 5%. Ako imas par hiljada ltc-a, zaradio bi za jedan dan koliko i sajber za mesec dana kopanja.

Poslednja izmena:
karanovicz je napisao(la):
Rasprodaja...ma daaaaaa :D...Rasprodaćete karte samo da bi kupili ove nove R9 :d
Ko bre da rasprodaje karte? Dok nove karte dostignu ovaj odnos $/hash proci ce neko vreme. Ne verujem da ce neko prodavati karte samo da bi ih menjao novima.

Ako imaju jednu kartu onda je ok da urade upgrade i puste novu kartu da se otplacuje. Sve ostalo je bacanje para. Ja bi mozda kupio jednu kartu za moju masinu ali i to tek kad se malo slegne cena i ako mi bude potrebna.

Sta je ovo, ovi hoce stvarno da ubiju LTC

LTC je puko skroz. Zadnjih mesec bukvalno rudarim u minusu. Sve mi u LTC-u i imam poveci gubitak i nisam vise pametan sta raditi. Stoduze cekam, vise propadam, al isto tako "kao" postoji neka nada da ce biti bolje.

Nazad
Vrh Dno