Apsolutno se slazem, samo bih jos dodao da je po meni ltc zestoko centralizovana valuta, jer par likova kartelski udruzenih poseduju desetostruku kolicinu ltc-a u odnosu na dnevni obim trgovine (btc-e), pa time odredjuju cenu kako njima odgovara. Izlazak ltc-a na neki veci market gde tih njihovih par desetaka hiljada btc-a ne predstavljaju toliku planinu, moglo bi malo popraviti situaciju vezanu za ltc. Ovako dumpuju mic po mic ostavljajuci ltc posednike sa sve vise coina koji gube vrednost polako, sigurno i konstantno. Odlicno zapazanje vezano za btc diff i cenu ltc-a, takav trend traje dva ipo meseca. I jos nesto, hrabrenje drzanja bilo koje valute po svaku cenu je besmisleno u berzanskom okruzenju.ltc nije nikakva pretnja btc-u.
pored toga, cenu btc-a ne određuje ltc, već ponuda i potražnja.
lep pozdrav
Ako ljudi izgube poverenje u ltc neće mu pomoći ni izlazak na svetsku berzu :-(
Ovim tempom pada može izazvati samo paničnu prodaju i kolaps...
ma ja mogu jos da izdrzim al ovo je sad bas neizvesno za moj ukus tako da posto sam napravio i zaokruzio odredjenu kolicinu LTC-a sutra ujutru od 6h gasim masine i prelazim samo na nocni rad (3. smena) bato ,) i onda dodje da cu smanjiti zaradnu na 1/3 sadasnje ali cu placati 1/9 sadasnjeg racuna za struju :dNece biti u minusu jer niko nije toliko poludeo. Morace cena gore da ode ovako ili onako. Ovo je sad opusteno, ne uzbudjujem se. Mesec, dva, tri, ne igra mi sad neku razliku. Cutim i kopam dok mogu da izdrzim.
bas iz tog razloga sto vec 3 meseca placam 1200Kwh struje od plate tako da cu smanjiti rashod i na taj nacin povecati zaradu u odnosu na troskove, jer bolje da napravim ~25-30LTC-a mesecno i platim ~1000din struju nego da napravim ~80-90 LTC-a i platim ~8000 stuju jer ako prsne LTC (ode jos nize) onda cu definitivno imati manje gubitke...***, nije ni to resenje ali ako imas problema sa strujom sta da radis, moras da treniras gimnastiku. Da kucnem u drvo meni je stan prazan i brojilo rastereceno skroz tako da tih problema nemam. Teska su vremena dosla, struja je postala ogroman izdatak u odnosu na zaradu.
Sto se tice ltc-a, zadnjih 15 dana dzaba kopamo svi. Koliko god da iskopamo cena toliko padne.
Realno gledano, bolje je bilo drzati btc i ustedeti pare za struju nego kopati ali ko je mogao da zna. A i cena uvek moze da krene i na gore. Tome se svi nadamo ali nesto su slabe sanse. Vidi se da odavno nema svezih para da udju u pricu i ukupna kolicina love u prici ostaje ista samo se kolicina novcica povecava, zato ide nizbrdo.
Evo stao sam prvi u red za prodaju![]()
Ja koliko vidim panicna prodaja je usledila kod studenta jedino i nekolicine preprodavaca na BTC-e (eno na chetu laju samo tako posto naravno treba da kupe a vreme tece a panika vata)
Sad ako vas jos 50-tak kopaca se istresete ma ima tacno da napunite 3% kapaciteta fontasa
samo napred....., sto se fontas ili david pre napune krenuce cena gore
Ko bre da rasprodaje karte? Dok nove karte dostignu ovaj odnos $/hash proci ce neko vreme. Ne verujem da ce neko prodavati karte samo da bi ih menjao novima.karanovicz je napisao(la):Rasprodaja...ma daaaaaa...Rasprodaćete karte samo da bi kupili ove nove R9 :d
Ko bre da rasprodaje karte? Dok nove karte dostignu ovaj odnos $/hash proci ce neko vreme. Ne verujem da ce neko prodavati karte samo da bi ih menjao novima.
Ako imaju jednu kartu onda je ok da urade upgrade i puste novu kartu da se otplacuje. Sve ostalo je bacanje para. Ja bi mozda kupio jednu kartu za moju masinu ali i to tek kad se malo slegne cena i ako mi bude potrebna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari