Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ako sam dobro razumeo, angazovana snaga se meri na 15 min, znaci ako trosis vise od 11.04.kW odjednom placas tih 40%.

hehe.. umesto da dobijes popust kao veliki potrosac oni ti jos naplate duplo :d

Poslednja izmena:
Pa izgleda da je bolje uložiti direktno u LTC i kupiti ga nego sastavljati mašine i imati konstantno velike troškove za struju. Ko ima dosta hardvera i troškovi će biti dosta veći onda. Naravno ko ne plaća struju taj je car (al takvih verovatno nema mnogo baš).
Btw ja nisam pratio, znam za povećanje od oko 11% posto al ovo za angažovanu ne, zar se to ne odnosi samo na industrijsku? ili grešim?

Ne druze, angazovanu snagu placaju svi. Za kuce i stanove , domacinstva uopste je u 90% slucajeva 11.04kw sto u grubom prevodu znaci da mozes u trenutku da povuces tih 11kw.

U firmama, proizvodnjama ili ako ti treba placas prikljucak vise i dobijas vecu angazovanu snagu i onda ti svakog meseca naplacuju to (lopovska fora)

Sad je 11.04 kw x 40-neki dinar.

Vidim PM...

...mislim da se taj prikljucak za vecu angazovanu moze uzeti i za domacinstva u slucaju da hoces da se grejes na struju.

...mislim da se taj prikljucak za vecu angazovanu moze uzeti i za domacinstva u slucaju da hoces da se grejes na struju.

Da naravno da moze ali kada sam ja zavrsavao jedan objekat 11.04 prikljucak je bio oko 54.000 din a za 22kw je bio 130.000 :banghead:

Sve ukupno je bilo 70k LTC-a :D

Pade cena u tri lepe :D za 5s

Evo ga opet. Ovaj se bas zaigrao :D
120k LTC-a na 2.3

Poslednja izmena:
cryptopocalypse

koji biser sa trollboxa :D

samo mirno bez prodajeee ;)

Poz....sta mislite da li je validno ovo sa Litecoinpool-a 39GH/s plus feather 12GH/s ....tj. ukupno preko 51GH/s ....za mrezu ? Odakle ovih 10GH/s za 2 dana ....ili sam ja nesto propustio ?

Poslednja izmena:
Ima li neko odgovor.......da li postoji neki sistem kontrole....tj. kako proveriti ukupan hasrate....za LTC konkretno? Jer imam utisak da neko mozhe da pise sta hoce i manipulise pored price da je sve ovo matematika.....i da nema prevare....

Pa ne znam kako izolovati samo ltc kad dosta ljudi skace s valute na valutu. Nikad se ne zna tacna snaga.

Jutros je bilo oko 20 GHs na IFC i naduva mu diff na 80. Jedino ako CoinChoose ne laze.

To je ono sto me zanima....ovako neko mozhe da pise toliko i toliko je sada na mrezi....aha...kao vi ste svi ovo izracunali za toliko vremena i diff ce sledeci biti toliko....znaci budi Bog s nama.....

U januaru ove godine vise od 1/2 diffa na BTC pravili su uredjaji koji nisu graficke karte. O tome niko nije polemisao niti iznosio u javnost. Nisam ni ja, jer nisam znao.
To su kinezi drzali u tajnosti i radili pametno.

To kazem zato sto mislim i da ce sa scrypt-om biti ista situacija. I da neko ima, cutace i radice koliko god dugo bude mogao.

Problem je sto je skrypt za projektovanje i proizvodnju bar 5 do 10 puta komplikovaniji, fpga se vec testirao i brzine nisu nimalo vece od grafickih karti, jedino je potrosnja manja... e sad oni sto su radili na fpga kazu asic nije ni blizu realizacije i pitanje kad ce uopste biti isplativ da se krene u razvoj jer performanse nemogu biti tolike kao sa "prostim" BTC sha algoritmom

Ja nisam ni jedan fpga nasao sa brzinama graf.kartica za scrypt, a da me je uverio da radi?! Sve same lazi i prevare, opet preorderi u februaru isporuke itd.itd.

Ma prodaju maglu... treba da se i mi slikamo sa 3 kineza u trznom centru kako babraju po nekom poker aparatu :D

3 Kineza, 1 ploca, jedan monitor koji radi u DOS-u, tri kabla koji su ukljuceni u plocu, 1 narator u obicnoj ispranoj majci i sajt sa jednom stranicom koji ima opciju preorder :)

I ja se nadam da je sve tako kako pricaju, da je problem napraviti i ostalo, ali dovoljan je jedan dokon sa znanjem i voljom i eto nama nove apokalipse.

Setite se samo sta je Yifu izjavio za ASIC-e, da nije verovao koliko je sve to bilo prosto izvesti u realizaciju (mislim na avalon asice).

Naslušao sam se priča da asic i ta čuda ne postoje, a sad me ovo neodoljivo podseća na tu priču...

Ja Yifu-u nista ne verujem...sve je obrnuto od onoga sto je rekao...znam to vrlo dobro!

Sa druge strane, iz pouzdanih izvora znam da je FPGA scrypt nemoguce, bar u narednih nekoliko meseci, napraviti. Jos nepostoji FPGA cip sa tolikom snagom odnosno ono sto postoji je preskupo za izradu.

Naravno da postoje ljudi koji rade na tome, neki javno neki tajno. Razlika Bitcoin ASIC-a i FPGA scrypta je dijametralna, jer se oba pokusavaju napraviti skoro od istog momenta ali kao sto vidimo FPGA scrypt jos nije ni poceo da funkcionise. Sumnjam u skoriju kvalitativnu izvedbu ovakvog uredjaja.

Ja Yifu-u nista ne verujem...sve je obrnuto od onoga sto je rekao...znam to vrlo dobro!

Sa druge strane, iz pouzdanih izvora znam da je FPGA scrypt nemoguce, bar u narednih nekoliko meseci, napraviti. Jos nepostoji FPGA cip sa tolikom snagom odnosno ono sto postoji je preskupo za izradu.

Naravno da postoje ljudi koji rade na tome, neki javno neki tajno. Razlika Bitcoin ASIC-a i FPGA scrypta je dijametralna, jer se oba pokusavaju napraviti skoro od istog momenta ali kao sto vidimo FPGA scrypt jos nije ni poceo da funkcionise. Sumnjam u skoriju kvalitativnu izvedbu ovakvog uredjaja.

Daj Boze. Iskreno bih voleo.

Samo bih imao jednu ideju da ti prezentujem, ovo je samo moje misljenje, a videcemo sta je stvarnost:
Kada kazes: "Jos nepostoji FPGA cip sa tolikom snagom odnosno ono sto postoji je preskupo za izradu. " tu se mogu sloziti sa tobom, samo mi reci drugu stvar, sta bi ih sprecilo da naprave cluster slabijih FPGA koji su uzasno jeftini za kupovinu (u odnosu na najnovije serije FPGA), odlicno optimizovani i malo trose, a sto je najbitnije u celoj prici mogu se uz dosta znanja primeniti i na SCRYPTu?

Ja iskreno ne ocekujem da se pojavi jedan FPGA koji ce raditi 2Mhasha scrypt, pre bih se kladio na 16 jeftinijih odavno poznatih kojima je neko kefalo nasao nacin da pristupaju ramu i rade paralelno.

I ne bih se slozio da se razvijaju ASIC za SHA i SALSA20/8 paralelno, svi su igrali na kartu toga da urade ono lakse prvo, jer je vreme bitno i zarada, tako da su svi zajahali na SHA256 asice. Sada kada BTC asici pojedu sami svoju zaradu, u tom trenutku ce se otvoriti ozbiljno finansijsko pitanje ulaganja u SALSA asic ili slicno. A ko sebe smatra pametni i hoce da ulaze, taj je vec krenuo sa razvojem.

Realno svaka inovacija u ovoj sferi interesovanja je prava pravcata stamparija novca :) Ima tu mnogo krokodila koji vrebaju.

Za sada FPGA ne donosi vece brzine od GPU-a, prve naznake su $1,300 for ~800Kh/s i to sa cak 50-tak fpga, takodje kazu da starije revizije nemozes upariti sa brzom memorijom pa iskoriscavanje starih krseva ne donosi nista pametno...

E sad svi ovi sto rade na fpg-a za LTC ocekuju uskoro +10$ jer drukcije nece biti isplativo

Poslednja izmena:
Mislio sam da su se parelelno, u isto vreme, poceli razvijati od razlicitih timova ne od istog.

Po pitanju FPGA ltc cekace se i na razvoj vrednosti valute pre nego sto neko krene da ulaze lovu u proizvodnju i inovacije.

Cekace se i pucanje BTC-a jer za dve jake valute jednostavno nema trzista.
A sto se mene tice BTC vec sutra moze da pukne skroz :)

Nazad
Vrh Dno