Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

za win7 sam trazio tutorijal ranije vise puta i nisam nasao ali znam da win 8 ljudi instaliraju na fleske (bar sam to negde procito)...

Al cemo da napumpamo diff ovog puta... :(
Jedva cekam da sutra padne diff na ftc-u pa da rokamo tamo malo, debelo ce pasti diff.

ja kontam da ce ltc pasti na nekih 6-7% a ftc lepo pada samo mu i vrednost nije bas nesto sjajna :)

sajber jel imas offline novcanik za ftc ili...?

gde ih kopas na coinotronu isto?

Poslednja izmena:
hvala malo sam zaspao :) procitao ali prevideo :)

samo jos oko novcanika ?

drugari ujutru treba da odem do intese da dam izjavu o prilivu novca...

slao sam preko bitstampa, tacno pre 6 dana i danas mi stize sms da je lova legla...

sta da zaokruzim na izjavi, pomoc porodice, honorar, sta?

Ja licno bi zaokruzio da p....k.... ako ne odna pomoc porodice, ostali odavde zaokruzuju honorar.....

Koje gluposti. "Pomoc porodice" ... Sta bre njih zabole sta je to. daje mi neko pare jer tako hoce ili prosto ima pa mu se baca.... Stvarno gluposti. Takva politika nas unistava. Pusti me da primim pare i ne komplikuj stvari jos vise...

Niko ti ni ne brani... osim sto hoce porez, kao i u svim civilizovanim drzavama.

Niko ti ni ne brani... osim sto hoce porez, kao i u svim civilizovanim drzavama.

U civilizovanim drzavama kad primas pare niko te ne dira provereno, za do sume do 15 000e, posle toga proveravaju zbog kriminala, znaci nema ovo veze sa civilizovanom zemljom vec sa BAGROM

A jesi ti video DGC kako je pao ? Još jedan skok diffa, a da ga cena ne isprati, mogu slobodno da rasprodam ovo malo krampova što imam (verovatno nešiću)....

A jesi ti video DGC kako je pao ? Još jedan skok diffa, a da ga cena ne isprati, mogu slobodno da rasprodam ovo malo krampova što imam (verovatno nešiću)....

DGC drzi/ao je cenu zbog tvorca koji ga maximalno promovise, non stop daje novcice na btc-e, itd... prakticno je najaktivniji od svih...

E pa sad mu je poprilicno pala cena a i wdc-u pada polako. Meni se cini da hoce da im ubiju isplativost da bi svi otisli kao ltc kao sto i prelaze polako. To su jedine iole ozbilje valute koje su isplativije od ltc-a. Nesto se ovde zakuvava polako, osecam u kostima.

rekoh diff ltc-a ce pasti na 6 ili 7% a, cena mu blago ide gore prateci btc...uglavnom mora postojati mala disperzija kopanja, stvorice se, ja bar mislim, jos jedna "podvaluta" ltc-u, bas kao sto je on bio btc-u i jeste i danas.

Koja je karta trenutno dobra kupovina za scrypt valute?

Razmisljao sam o 7850 najvise, ako neko ima da je probao i pouzdano zna sta i kako neka napise. I ono sto me isto jako zanima je potrosnja u pogonu.

7950 i 7970 imam i znam sta i kako ne morate se muciti da ih opisujete.

Ja imam 8 komada 7850. U pitanju su one budjave MSI 7850 1GB i imam jednu Asus DC2 sa 2GB.

Sa 1gb verzijom, racunaj ~380kh/s sigurno, sve preko toga je extra. 2gb verzija moze da dobaci 400 kh/s zahvaljujuci vecem OC potencijalu memorije. Potrosnja na def naponu (1.138 mislim) je bila oko 135W. Za svaki slucaj racunaj 140.

Imam jedan rig sa 4x7850 i njega napaja Cooler Master B700 koje kosta 60e. Evo vec 2 meseca radi odlicno i ni jedan problem za sada nema. Rastojanje izmedju grafickih je ~8cm, i izmedju svake sam odozgo stavio 12cm fan cisto da tera vruc vazduh sto dalje. Temperature se krecu oko ~77-80s max. Napravio sam custom fan rpm u trixx-u tako da se obrtaji naglo povecavaju cim predje ~82s. Sve u svemu zahvalne kartice, 1,6 Mhs/s za karte placene 560e ukupno.

Ja imam 8 komada 7850. U pitanju su one budjave MSI 7850 1GB i imam jednu Asus DC2 sa 2GB.

Sa 1gb verzijom, racunaj ~380kh/s sigurno, sve preko toga je extra. 2gb verzija moze da dobaci 400 kh/s zahvaljujuci vecem OC potencijalu memorije. Potrosnja na def naponu (1.138 mislim) je bila oko 135W. Za svaki slucaj racunaj 140.

Imam jedan rig sa 4x7850 i njega napaja Cooler Master B700 koje kosta 60e. Evo vec 2 meseca radi odlicno i ni jedan problem za sada nema. Rastojanje izmedju grafickih je ~8cm, i izmedju svake sam odozgo stavio 12cm fan cisto da tera vruc vazduh sto dalje. Temperature se krecu oko ~77-80s max. Napravio sam custom fan rpm u trixx-u tako da se obrtaji naglo povecavaju cim predje ~82s. Sve u svemu zahvalne kartice, 1,6 Mhs/s za karte placene 560e ukupno.

Bas o njima sam i razmisljao, MSI 1gb OC verzija. Ovo mi je puno pomoglo, hvala.

Koristim reaper u kombinaciji sa 12.2 drajverima.

protocol litecoin

worksize 256
vectors 1
aggression 19
threads_per_gpu 1
sharethreads 1024
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 8192

Drzao sam ih na 1140/1275 i bacale su ~399-400 kh/s, a sada ih drzim na 1100/1240 i bacaju ~382 u proseku. Naravno default voltaza, 1.138V.

pitanje: na coinotronu se pod statistics pored najvecih kopaca pokazuje i tabela sa block solved pa dobijaju vidim opasne cifre...e sada posto sam ja na pps nacinu kopanja jel mogu i ja da budem solver ili moram da se prebacim na drugi nacin kopanja i koliko cu tu imati prednosti i mana, ako se tako moze reci ?

na coinotronu imas dva nacina:

RBPPS 2.0% - ovo izgleda bolje, ali kad pogledas 24h ima slucajeva kad zaredjaju 2-3 Orphana i to bas na blokovima koje dugo resavaju. U prevodu mucak.
PPS 5.0% - ovo je naizgled losije, ali je meni na 7-8 dana davalo ipak vise nego RBPPS bas zato sto ne zavisis od srece, od Orphana itd.

Sada kopam na litecoinpool.org (PPS), a kad padne diff za FTC onda predjem tih 8-12h na FTC i tako svaka 2-3 dana. ;)

Poslednja izmena:
u praksi znaci veci rizik na rbps moguc je i veci dobitak...pps sigurniji ostajem tu za svaki slucaj :)

hvala na odgovoru :)

Nazad
Vrh Dno