Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

aha, ali ja bih recimo da ih sklonim na flesh i da nisu dostupni, jer dzabe su na fleshu ako neko opet moze da ih salje sa mog kompa? znaci sklonim ih na flesh i kad mi zatreba ubacim flesh i potrosim ih

Pa onda malo gimnastike, sklonis na fles, kad hoces da dodas vratis da flesa, dodas novcice, sacekas da stignu i novi dat sa novim stanjem na flesh ...

nego da prijavim da mi je prosla verifikacija racuna Rajfajzen banke na Mtgoxu, trebalo je nekih 10 dana, jos samo da se btc vrati na 200 pa da probam i transfer ... :D

Loše ste ovo skontali momci :D
Kad radiš backup novčanika ti sačuvaš "username i password" svog novčanika
Nakon backupa ako si imao neka dodavanja novčića oni će se pojaviti na računu kada vratiš backup i odradiš sinhronizaciju sa mrežom ;)

Znači, uradi backup, ako hoćeš obriši original. Ako budeš imao uplate nakon toga - nije problem. Mreža čuva sve te uplate i nakon sonhronizacije videćeš ih u backupovanom novčaniku.

A u bilo kom trenutku možeš da proveriš stanje na svom računu tako što odeš na ovaj link:

http://explorer.litecoin.net//address/LaDaq7KDgebd9tvQ3AdUuntxui2EfJhGDz

Naravno, na kraju stavi svoju konkretnu LTC adresu. Ako imaš više od jedne adrese, za svaku proveravaš posebno stanje ;)

Samo OBAVEZNO proveri da li si dobro odradio BACKUP pre nego što obrišeš original.

btw. Verifikovali i meni Mtgox Intesa račun i poslao sam evre tako da javljam kad podignem kako je prošlo

Poslednja izmena:
Potvrđena isplata BTC-Ea na PayPal koji nije srpski!

Provizija je 6%+4,5% a minimalni iznos za isplatu je 100$

(6% uzima BTC-E a 4,5% PayPal)

Poslao sam $ sa berze u petak i u ponedeljak su se pojavili na mom PayPal akauntu!

Možda je nekom provizija od 10,5% malo prevelika ali ti novac legne u toku dva radna dana bez cimanja i verifikacija što je prilično kul :)

re@Mihajloo
A PayPal si otvorio negde preko ili kako vec?
Da li mozes da budes drzavljanin nase zemlje da negde preko otvoris paypal ili samo to mogu drzavljani te maticne zemlje?
Znam da kod nas jos ne funkcionise PayPal slanje novca, pa pitam..
OK je 10%, samo da radi.

Strani sam državljanin tako da sam otvorio PayPal u svojoj matičnoj zemlji i tamo prolazi uplata lagano.
Ali sam čitao da postoje cake da otvoriš akaunt u susednim zemljama gde je uplata dozvoljena. Proguglaj malo ;)

Stigla kartica
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4102#ov

prva stvar - zakljucano menjanje napona - default 1.170v
Iz kutije daje 701-705 - prosek na 10 sati - podesavanja ista kao i za ona dva sfira
temperatura 68 stepeni sto mi se nikako ne svidja s obzirom da je jedina kartica u kompu, kuciste je chieftec BA, 2x12 ventilatori duvaju pravo u karticu i jedna 9-ka sa strane - lose
BIOS je najnoviji kako sam video na sajtu
prva stvar koju sam probao je memorija, nista se bitno ne dogadja sa promenom memorije sve do 1500, dalje nisam isao, vratio na def 1350
GPU na 1050 - nesto ispod 600 kh/s
GPU na 1100 - 570 kh/s
znaci moraju i memorija i GPU zajedno
posto je po def odnos gpu:mem 1:1.375 probao sam sledece
1050:1445 - 738 kh/s temp 69---
1100:1480 - 630 kh/s temp 68
1100:1485 - 650 kh/s temp 68
1100:1515 - 500 kh/s temp 65 ---
975:1400 688 kh/s temp 67
shodno ovim rezultatima gigabyte vracen na def, 1000:1375 1170 core voltage
safiri malo OC na 1000:1375, core voltage 1031 - samo ostaje da se vidi koliko su stabilni sa smanjenim naponom jezgra, temperature na safirima su se promenile za po +1 stepen gornja 72, donja 62 (ali se vrate na 71-61)

I sad stvarno ne znam da li nekome ovo moze da koristi ali u svakom slucaju ne skodi a cim ne skodi ... :D

Dobićeš 3-6 stepeni niže temperature sa F43 biosom.

Druga stvar, veliki uticaj na temperaturu ima položaj dodatini ventilatora. Ne valja da oni remete strujanje vazduha unutar samog hladnjaka kartice.

Poslednja izmena:
Hvala, mislio sam da je najnoviji bios i najbolji ...
sad cu malo da guglam

Ima li neko 4 kartice da mu kopaju u jednom kompu, provalio sam da kod mene 4-toj kartici puca drajver bez obzira da li smanjujem/povecavam klok, e na kraju sam smanjio intensity sa 18 na 13 i tada mi radi stabilno, da li je probao jos neko ovo

Ja cepam 4x7950, pa sve to puta tri masine. Sve po PS-u sljaka sa 13.1 drajverima. Svaka po 610kHasha.
Agresija 19 meto sam detaljna podesavanja ranije u ovoj temi.

Klokovi 1020/1250

Jesi li probao onu Gigabyte Guru ili kako se vec zove aplikacija pa da sa njom probas spustat napon, dodje na CD-u pa probaj ako vec nisi ;)

Probao, nece, malo sam guglao i rev 1.0 kartice ima otkljucanu kontrolu napona, 2.0 i 2.1 nemaju, ne postoji nacin da se otkljuca kontrola napona, neki su flesovali biose od drugih kartica i dobijali 1.256v napon ali nisam nasao da je iko uspeo da ima otkljucanu kontrolu napona. Meni je cilj da smanjim napon sa 1.170 na 1.030 kao sto je na safirima. Btv, safiri jos uvek rade, ambijentalna temp je pala za neki stepen, gornja kartica je sad 68 a donja 59 stepeni.

7950 bez ikakvih problema ima (sa F43 biosom) ima kontrolu napona

To sam nasao na netu, na par foruma isto, nisam citao bas svaki post ali ovo je poenta.

P.S.
Upravo crce driver na gornjem safiru, povecao napon sa 1.031 na 1.038 pa na dalje posmatranje

Poslednja izmena:
Ja cepam 4x7950, pa sve to puta tri masine. Sve po PS-u sljaka sa 13.1 drajverima. Svaka po 610kHasha.
Agresija 19 meto sam detaljna podesavanja ranije u ovoj temi.

Klokovi 1020/1250

Malo je to kh za te kartice ali ako si nasao dobar odnos potrosnje i temp onda je to super, sad ispade da su za ltc ubedljivo najisplatljivije 7850 za 17000din se dobija 400kh ko od sale.

Malo je to kh za te kartice ali ako si nasao dobar odnos potrosnje i temp onda je to super, sad ispade da su za ltc ubedljivo najisplatljivije 7850 za 17000din se dobija 400kh ko od sale.

Zaslužio si flejm opomenu ali ću ti dati priliku da sad svima "kao od šale" objasniš kako da imaju bar 600KHs na 7950 i bar 400Khs na 7850. Izvolite mikrofon je vaš.

7850 core/mem 1200Mhz/1350 daje 400kh i to na default naponu. A za 7950 clan KurtK je dao setovanja.

I ja jedva cekam da me prosvetli i da mi otkrije tajnu kako da setujem moje 7950. A kako stvari stoje kupicu jos 7850 karti da mi mlate ltc :p

U cemu je problem racunica je 2x7850=34000, 800kh. 1x7950=34000, 600kh. Necu da se pravim pametan ali kad teras mak na konac.

Poslednja izmena:
I ja jedva cekam da me prosvetli i da mi otkrije tajnu kako da setujem moje 7950. A kako stvari stoje kupicu jos 7850 karti da mi mlate ltc :p

Ortaku sam podesio potpuno istu masinu, sa 4x 7950 MSI, drajveri 13.1, dakle sve identicno kao moje masine, ista ploca iste grafike isti drajveri, isti klokovi, potpuno isti reaper sa istim podesavanjima.,

I na kraju daje ukupno 2200kHash, a meni isto to cepa 2450kHash, znaci LTC je cudo keve mi...

P.S.
Koju plocu koristis i koje napajanje?

Napajanje Raidmax 1kW, i GA-780T-D3L ploca.

Poslednja izmena:
Za takve setup-ove je ltc odlicno kopanje....Nisu male pare u pitanju, jedino da nam Kurt kaze koliko mu ode na struju mjesecno ako nije tajna...

Pa ja zato i pricam. Neka potera moje 7950 da kopaju 610 na tim setovanjima i skidam kapu. Pricali smo ti i ja vec, ista ta tvoja podesavanja koristim i iste klokove jer najmanje struje tako trosim i najmanje se zagrevaju ali nema sanse da predju 590Khash-a.
Nema 2 coveka kod kojeg na istim podesavanjima karte identicno rade. Bas mi ide na zivce LTC, skroz cudna rabota.

Uros Novakovic je napisao(la):
Za takve setup-ove je ltc odlicno kopanje....Nisu male pare u pitanju, jedino da nam Kurt kaze koliko mu ode na struju mjesecno ako nije tajna...

Imas na 403-oj u btc temi potrosnje koje sam merio pa sracunaj za minut sam koliko trosis, ne znam kakav ti je setup.

Poslednja izmena:
j aimam 4x7850 na jednoj ploci, i stabilno rade na 350, 360, 365, 376 Kh stabilno, vise nisam hteo da eksperimentisem, na intensity 15, kada stavim veci pukne mi drajver kada se ujutru probudim vidim samo da grafika ne radi, jedna mi je stalno pucala ali je to verovatno posto je primarna?

lomim se izmedju 7850 i 7950 posto 7950 radi na bamt-u pa mi ne treba HDD ali 7850 mi daju vise Kh, i jeftinije je napajanje za nju ali imam ulaganje hdd-a

sto se ltc-a tice i meni je cudno radio, dok sam koristio reaper daje recimo 380 po kartici, restartujem reaper, i kad posle daje 410 po kartici, pa posle manje i tako se menja, ima i kad je davao i po 360

Poslednja izmena:
Pa ja zato i pricam. Neka potera moje 7950 da kopaju 610 na tim setovanjima i skidam kapu. Pricali smo ti i ja vec, ista ta tvoja podesavanja koristim i iste klokove jer najmanje struje tako trosim i najmanje se zagrevaju ali nema sanse da predju 590Khash-a.
Nema 2 coveka kod kojeg na istim podesavanjima karte identicno rade. Bas mi ide na zivce LTC, skroz cudna rabota.

Imas na 403-oj u btc temi potrosnje koje sam merio pa sracunaj za minut sam koliko trosis, ne znam kakav ti je setup.

Ma nemam ja nikakav setup :) Jedna 6850 mi kopa ltc pa onda to konvertujem/preprodam i tako...:)

Prvih 30 dana sam imao oko 2000KWh, na industrijsku to izadje oko 12k dindzi. A sad imam i klimu pa cemo videti za sledecih 30. Imam nakaceno brojilo pa mi meri samo kartice.

Nije to "ko od sale". Aj meni setuj 7950 da daju 600 a da je ne guras na 1200MHz ako je kao od sale.

Nije to "ko od sale". Aj meni setuj 7950 da daju 600 a da je ne guras na 1200MHz ako je kao od sale.

worksize 256
vectors 1
aggression 20
threads_per_gpu 1
sharethreads 32
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 24576
core/mem 1120/1750 probaj ova podesavanja i napisi koliko dobijas.

Ja sam napisao da je 600kh malo za karticu koja kosta 34000din.

Nazad
Vrh Dno