Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Auuuuuuuuuuu majko sta uradi PPC.....al dzabe kad **ebeni vircurex ne radi , sto mi ne deluje kao slucajnost :D

200 sa najvećim agresijom, ne mogu više. Na default, sa agresijom 17-18 daju oko 185-190 Kh/s

http://goo.gl/3ftsC

Po ovome stoji da možéš izvući i 200, mada je i to fini rezultat.

Radi NotRoll celu noć ko blesav. Samo me zeza kućište. Nemam aktivno hladjenje (strujanje vazduha) ka ploči i grafi. Dobar chief, ali su zeznuli to. Hardovi su hladni jer su odvojeni na početku kućišta te imaju svoje ventove, ali ništa ne duva u ploču :/

a taj ppc jel može da se rudari?

Samo me zeza kućište. Nemam aktivno hladjenje (strujanje vazduha) ka ploči i grafi. Dobar chief, ali su zeznuli to. Hardovi su hladni jer su odvojeni na početku kućišta te imaju svoje ventove, ali ništa ne duva u ploču :/

Kacio sam ja ventove na rešetku od diskova dok sam imao 8600gt jer je bilo mjesta. Nije neko znatno bolje hlađenje ali pomaže koliko toliko.

s obzirom da me ltc zeza, ipak ostajem ja na btc :S

Ko hoće da rudari sa cgminer-om a ne zna kako da ga podesi neka poseti ovaj link. Prostije ne može biti, samo preuzmite poslednju verziju cgminera.

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,36.0.html

Ima i video tutorijal:

Kad jednom dobijete .bat fajl otvorite ga u notepadu i podešavajte po volji (ako ne želite da opet pokrećete ovaj gore program).

Zasto je cgminer bolji od reaper-a recimo? Dobija se vise kh/s, manje gresaka...?

Manji je Difficulty, mnogo manji, pa samim tim se brže "kopaju".

Mh/s je isti kada "kopaš", ali zbog Difficulty-a "nakopaš" mnogo više LTC-a.

Takođe vrednost LTC-a je višestruko manja od BTC-a i moraš sam da se odlučiš šta ćeš da "kopaš". LTC kopa onaj koji veruje da će mu vrednost porasti ili se makar vratiti na 4,5 $. :)

Sa trenutnim Difficulty-om, mojom karticom, po ovok kalkulatoru sam "iskopao" ovoliko: Per Day = 0.038 BTC , Per Day = 1.7597 LTC. (mislim da je ovo puno BTC-a i da je stvarna vrednost oko 0.02 Per Day).

Poslednja izmena:
Kacio sam ja ventove na rešetku od diskova dok sam imao 8600gt jer je bilo mjesta. Nije neko znatno bolje hlađenje ali pomaže koliko toliko.

Kvakam da pomaže kod 8600, da barem ima neki protok vazduha, ali kod 5850 teško da pomaže jer kablovi od napajanja idu baš sa zadnje strane grafike, gde su konektori pa sve to onemogućava protok. Kačio sam ja, ali ima slab efekat. Ostaje mi jedino da ga prepravljam...

LTC se isplati jer mogu i slabije grafike da rudare. E sad, kakvo će biti stanje na berzi, to ne znam. Kako book reče ima mali diff, pa se brže skupljaju novčići.

I evo šta sam otkrio sa 5850. Na ovim podešavanjima:

worksize 256
aggression 12
threads_per_gpu 2
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 5600

daje 268kH/s uz sasvim normalno korišćenje računara i temperaturom od 62 stepena. Ako smanjim agresiju na 11 padne na 140-160kHs uz temperaturu od 54 stepena, a računar je isto opterećen. Uz pojačavanje agresije na nekih 15-17 imam oko 300khs ali neupotrebljiv komp :d

Meni je cgminer mnogo stabilniji od reaper-a. Hvala ljudi za jar! :Klanjanje

Ja se sve nadam da cu stici do odredjenog broja ltc-a da ih konvertujem u btc i isplatim taj ~1 btc. Cisto me zanima zbog bankarskih procedura u CG kako bi to islo.

Za ovih 2-3 dana sam stigao do 3.5 ltc-a... Treba mi 48.

Računaj malo više. Treba i za "troškove".

hvala ljudi na ovom tutorijalu za cgminer, napokon je ltc krenuo "kako treba" na mojoj mašini, sa reaperom sam vukao 550/400 (po karticama) a sad ide 550/530 na istim klokovima, na istom intensivity-u, sad nek ovo radi par dana, nekako kapiram da će se vratiti malo taj LTC :) Da se skupi za neku lepu isplatu, 1btc je ništa, pogotovo kad ti mtgox uzme 2000 jena (16€) i banka za swift (~25€) stigne sića na račun :S

Ma ne uzima banka toliko. :zgran:

Ima nas puno koji smo u skorije vreme :) sa MB-a povlačili evre na devizni račun i provizija je bila mizerna.

@_/Neo\_ , i ostali: E sad proverite koliko je ta brzina na pool-u. Nije džabe genijalcin-a rekao da se to proverava. :)

Poslednja izmena:
LTC ce da prsne skroz ako nastavi ovako. Konstantno mu pada cena em pool-ovi malo rade malo ne, hebec to cimanje. Vracam se ja starom dobrom btc-u koji ne masi nikada.

mozda da, mozda ne. NotRoll radi sada ko svajcarski sat :p videcemo. Uvek je tu btc :d
da se ltc mtgox stavi na listu eto veselja, ako sam dobro razumeo.

s obzirom da me ltc zeza, ipak ostajem ja na btc :S

Same here - iako sam rekao da se neću više baviti podešavanjima za LTC, kopkalo me kad vidim neko novo podešavanje ili tutotrijal, ali nema teorije da namestim da radi stabilno. :mad: Prošao sam i ovaj video tutorijal i sve što dobijem je samo HW errors, grafika je 7970, taktove sam menjao redom od 700 do 1100, memoriju 1300 - 1500, ma ništa ne pomaže. Intensity < 13, nema HW errors, ali je hash rate max 450khash, intensity 13 i više, samo HW err iako dobacuje do 600khash. Kad stavim shaders 2048 neće ni da počne da radi bilo šta, sve moguće savete i kombinacije klokova sam probao odavde i sa neta i ništa, tako da je moj konačan odgovor - odustajem. :)

Jedina pozitivna stvar je što sam konačno odvojio dovoljno vremena da se pozabavim cgminerom i sad u sreći i veselju (odnosno bez --scrypt pri pokretanju :d) imam 660Mhash na 1100 u Windowsu i ne pipam više ništa. :D

2.58 i pada, bar da mu padne i dif pa da se navratim na njega, nego me zanima da li neko zna kako da kopam recimo trc/ppc ali solo bez poolova?

Cekajte da mtgox kupi ltc za 1$ pa cemo da vidimo koliko ce da vredi onda :p

Bio je 2.1 pa nije propao. Ne zurite sa potezima i odlukama... Ko ima puno ltc-a nece mu propasti sigurno.

ja cekam da zaokruzim na 10ppc da skinem ca coinotrona pa da predjem na ltc pa sta mi bude

Ovo više nema smisla, ~20% stale na notroll-u. Je l' ima neki pool da radi kako treba?

Jedva sam namestio drugu karticu. Imam neku AM2 SLI ploču i prvo bios nije hteo da prepozna karticu dok joj nisam spojio 6-opinski konektor. Kada je konačno prepoznao, catalyst je ne vidi, odn. onemogućena je, dok MSI burner vidi obe. Pretpostavljam da treba onaj dumb priključak da bi je catalyst video. Powercolor 6770 može da se klokuje samo do 870 MHz, za razliku od MSI 6770 koja može i do 950. Pokušavao sam razna podešavanja, ne ide preko 180 kH...

Nazad
Vrh Dno