Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

jeste sigurnije da rudariš, ali na trgovini ti je to one in a lifetime prilika.

realno, BTC i LTC šalju kući paypal. :D

vidi, ja mogu da mu ponudim nešto LTC-a, ali moram da razmislim po kojoj ceni. je l bi plaćanje bilo keš u ruke?

Jes of kors, aj na PM da ne spamujem vise ovde ...

EDIT: snasao sam se u medjuvremenu sa onom nasom domacom menjacnicom...

Poslednja izmena:
ode u PM moja ideja da izrudarim 50000ltc :) Sad bi imao garniseru na spijunku da sam ranije poceo :D

Druga varijanta je da ih odmah sa poolova prebacujes na neku menjacnicu (btc-e ili vircurex) gde ih mozes drzati, zatim menjati za btc ili trgovati sa nakupljenim sredstvima. Tako napravljene btc mozes posle transferovati na neku menjacnicu (bitcoinsi ili mtgox) gde menjas btc za realnu valutu uz proviziju.

btc-e nudi zamenu LTC-a za $. Moram li konvertovati LTC u BTC pa preko mtgox-a prodavati za $ ili mogu, "odmah", sa btc-e da "prodam" za $? (tako mi je mnogo jednostavnije)
Ili baš iz nekog razloga moram preko mtgox-a?

P.S. sorry na noob pitanjima, oću da prođem celu proceduru pa ću posle i ja da pomažem početnicima. :)

Pustio sam 2 karte na probu. Jednu ref 5870 i jednu frozerku 6770 i na def. klokovima prva daje 400 khasha a druga 204.
Cim ih klokujem daju manje umesto da daju vishe propocionalno vecem kloku. Koristim ovaj alpha guiminer.
Jel jos neko probao ovaj guiminer za LTC ?

Pogledajte prilog 109358

Poslednja izmena:
Koristim ja ovu alpha verziju a izasla je i 0.02. Meni je razliku od 30khs doneo klok memorije sa 1200-1250MHz. Sada sa 7850 1100/1250 guram oko 380khs.

btc-e nudi zamenu LTC-a za $. Moram li konvertovati LTC u BTC pa preko mtgox-a prodavati za $ ili mogu, "odmah", sa btc-e da "prodam" za $? (tako mi je mnogo jednostavnije)
Ili baš iz nekog razloga moram preko mtgox-a?

P.S. sorry na noob pitanjima, oću da prođem celu proceduru pa ću posle i ja da pomažem početnicima. :)

Kod direktnog prebacivanja ltc u $ imas problem kako da ovako napravljeni $ stignu do tebe. Ja nemam iskustva sa btc-e ali koliko pratim koriste je samo kao menjacnicu za artelnativne valute, verovatno sa razlogom. Ako je neko uspeo da prebaci $ ili € sebi sa btc-e ili vircurex neka se javi da potvrdi.

Nisam ni pokusavao sa vircurex-a da saljem novac. Lakse mi je da coine prebacim na mtgox za 0.01btc provizije nego da se mlatim s tim.

Pustio sam 2 karte na probu. Jednu ref 5870 i jednu frozerku 6770 i na def. klokovima prva daje 400 khasha a druga 204.
Cim ih klokujem daju manje umesto da daju vishe propocionalno vecem kloku. Koristim ovaj alpha guiminer.
Jel jos neko probao ovaj guiminer za LTC ?

Pogledajte prilog 109358

Za 5xxx i 6xxx preporucujem cgminer i to iz cmd-a sa --scrypt, ja reaper nisam nikako upeo da namestim da radi kako valja stale je bio ogroman a koliko vidim i ovaj gui ima mane (nisam ga probao)

ode dif na 54, sledeci 89
a evo mreza je na 2.3gh

zna li neko kad ce kraj mininga, tj ovo sto radimo da se zavrsi

Poslednja izmena:
Sutra u pola 3 sviraju kraj :D

Po meni kad padne cena btc i ltc ce drasticno dole, trenutno ljudi masovno prelaze na ltc zato i mreza odlazi gore. kad padne btc, a hoce, i ltc ce opet na staru vrednost.

kako se kopaju teracoin i namecoin? zna li neko, trazim po netu koliko bi 7850 bacala ali slaba vajda

Kod:
[B][SIZE=3]International Wire Transfers[/SIZE][/B]

Withdrawals

Note: Wire transfers are currently taking up to 1 week to process due to the volume of withdrawal requests in queue.  If your withdrawal is larger than 10,000 USD, it will take at least 2 weeks to process.

Withdrawals typically take 2-5 full business days to reach your bank, provided that you have included all required information such as your full name and address as it appears on your bank statement.

Processing Fees

[B][COLOR="#FF0000"]Our bank charges a fee of 2,000 JPY.[/COLOR][/B]

**Please note that these costs do not include intermediate bank fees, or exchange fees. If you withdraw into a different currency, an exchange fee of 2.5% will be charged.

Also note that the minimum amount for  International Withdrawals is 75 USD as amounts lower than this result in funds being received due to intermediaries and banking fees.

Imam devizni račun kod ERSTE banke i dodao sam ga u withdrawal method, prošao je verifikaciju. Pitao sam u banci, kažu da uzimaju proviziju od 3%. Zanima me koliko izađe ova provizija u JPY? Ko je još radio direktno prebacivanje na devizni račun, može neki komentar, utisci?

Kod:
[B][SIZE=3]International Wire Transfers[/SIZE][/B]

Withdrawals

Note: Wire transfers are currently taking up to 1 week to process due to the volume of withdrawal requests in queue.  If your withdrawal is larger than 10,000 USD, it will take at least 2 weeks to process.

Withdrawals typically take 2-5 full business days to reach your bank, provided that you have included all required information such as your full name and address as it appears on your bank statement.

Processing Fees

[B][COLOR="#FF0000"]Our bank charges a fee of 2,000 JPY.[/COLOR][/B]

**Please note that these costs do not include intermediate bank fees, or exchange fees. If you withdraw into a different currency, an exchange fee of 2.5% will be charged.

Also note that the minimum amount for  International Withdrawals is 75 USD as amounts lower than this result in funds being received due to intermediaries and banking fees.

Imam devizni račun kod ERSTE banke i dodao sam ga u withdrawal method, prošao je verifikaciju. Pitao sam u banci, kažu da uzimaju proviziju od 3%. Zanima me koliko izađe ova provizija u JPY? Ko je još radio direktno prebacivanje na devizni račun, može neki komentar, utisci?

U banci ti kazu da naplacuju 3% od uplate??? Pitao sam u par banaka (alfa, rajfajzen, komercijalna) i niko nema proviziju, proviziju na wire transfer uzima posrednicka banka (banka preko koje tvoja banka posluje sa inostranstvom) i to je neka fiksna cifra od 20-30 dolara bez obzira na sumu koju prebacujes

Da, tako reče. Kaže kada se šalje onda je neka fiksna tarifa od 2-3k RSD, a ovo sam je dva puta pitao i tako mi je ponovila.

Predajem se definitivno i idem rudariti dobri stari bitcoin. Jednostavno nece i nece. BAMT metodom se mucim vec je**nih 10 dana, potrosio 30 sati njakanja i d*kanja oko budjavog i bagovitog sistema. Na kraju sam popi*deo i uzeo nov sata 2 hdd da imam za ltc mining i na kraju nece ni na njemu da proradi (Ni guiminer, ni reaper a ni cgminer). Ne znam stvarno sta se desava, upustva za BAMT na netu NE POSTOJE, a onaj ko zna nece da pomogne. Ocaj zivi!

ubacio sam drugu graficku, istu kao i prvu kako sad da podesim da rudarim sa obe u reapreu?

edit: snadjoh se (doda se samo device 1)

Poslednja izmena:
Vrednost LTCa je u odnosu na jutros skocila za skoro 70% !!!

Ko je ovih dana poslusao genijalca i uzimao LTC skoro da je duplirao ulozenu lovu ;)

Ovako bi trenutno opisao LTC kao valutu.

Poslednja izmena:
I NMC je dostigao rekordnu vrednost juce.

Ima li nekog da ga kopa, zanima me koliko bih mogao da izvucem sa 7850?

Radi li notroll pool, ili je kod mene nastao neki problem?

i kod mene je bio problem sad cini mi se radi ok

da li je bolje da kopam sam? i sta znaci da sam nasao blok, dobijam neku nagradu?

i kod mene je bio problem sad cini mi se radi ok

da li je bolje da kopam sam? i sta znaci da sam nasao blok, dobijam neku nagradu?

Ako nadjes blok dok si na poolu ne dobijas nista vise nego svako ko je ucestvovao, kao sto dobijes isto kad ga neko drugi ubode.
Ako ga izkopas solo onda 50 ltc idu tebi.
Komplikovanije je podesiti solo rad, mora da se instalira i sinhronizuje ltc klient i da se pravilno podesi cgminer ili reaper sa njim. Prednosti su sto ne zavisis od poola i dobijas par % vise (provizija poola + tx fee od bloka).

Sve mi nesto toplo oko srca, prebacio sam masine na notroll i odmah pronasao svoj prvi blok 313118 :)

Nisam proveravao kakva je situacija sa grejanjem, ali na prvu ruku masina koja ima XX Mhash kada kopa LTC daje skoro 10% sporije rezultate u kHash.

U svakom slucaju ako potraje LTC rudarenje - morace i u klimu da se investira sad kad otopli ;)

Ja sam stavio 2 karte da kopa na notroll-u. Ali sam pun invalid sherova. Ne znam u chemu je problem.....

Vrh Dno