Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Čitam te kurajberu još od kad nisam rudario. pa sam onda počeo, pa sam prestao, a ti i dalje furaš priču o šitkoin LTC. O kakvom ti pumpu i rastu pričaš dečače ? Ti si najpametniji, najbolji, sve samo ti znaš, a svi ostali koji kažu suprotno su ograničeni ili ko zna kakvi, samo ti ne naplaćuješ svoje konsultantske usluge. Napuši čoveka što je izneo mišljenje i pitao pitanje. Evo onda mogu i ja da uradim isto.
Reci mi molim te, zbog čega misliš da će Litecoin uopšte opstati kao bitna kriptovaluta ? Samim tim što je onomad bio moguć pump do 48 koga se i ja sećam je dokaz da isti taj ltc, na kome smo se svi usrali od para, nije ništa drugo nego jedan najobičniji šitkoin. Super, zanimljiva vožnja, džepovi puni para, teraj dalje...ali ti ne...tražio sam neki post od prošle godine, načitao se takvih nebuloza da je to strašno.
Čime se to ističe od ostalih ? Od BTC zato što je scrypt i ništa više. Gde je marketing, akcije, promocije,bilo šta što može uticati na bilo kakav rast ? Oćeš da ti kažem, ili ćeš ti odgovoriti ? A videli smo svi ker novčić koji je show napravio sa nascarom itd.
Truješ bre ljude godina, uleteo si sa 4-5 berznaskih izraza i misliš da si Vuk sa Wall streeta.
Nikada nisam rekao da sam najbolji niti najpametniji, to si me pomesao s onim najpametnijim ;) Ja cak i ne volim da trgujem i ne frljam se ni sa kakvim izrazima iako ih znam podosta. To sigurno od mene nisi procitao. Ja imam svoje misljenje kao sto imaju i svi ostali i ovde ta misljenja razmenjujemo. To sto su pojedini ograniceni pa ne mogu da shvate sta sam napisao ili su samo bezobrazni da konstantno vade stvari iz konteksta je posebna prica. Ja napisem jedno neko procita i izvuce zakljucak kakav njemu odgovara i posle mu djavo kriv pa proziva a ja kao treba da se pravdam nesto. Zato kazem da nije ovde niko firma koja pruza usluge pa da ih neko proziva posle sto su uzeli pare. Stvarno ne zelim da pricam vise na tu temu, batali.

Zar ti mislis da ce BTC opstati kao valuta?! Sve ce to vreme da pregazi. Dash je 2 svetlosne godine bolji odavno. Ako ne primecujes ja LTC i ne spominjem u ne znam kakvom pozitivnom kontekstu vec duze vremena. Dali mislim da i dalje moze da se zaradi na njemu? Itekako! Kad su svi izasli iz dash-a pricao sam i da ce napraviti haos i napravio je. Svi su pricali da je shit, jedini sam ja tvrdio suprotno. Jel i tebi to promaklo? Bas mi je zao.
Kakav ker, kakav nascar? Gde je taj ker sada? Sta je on to uradio? Po cemu je taj novcic vredan i sta je on uradio osim sto su mu zalepili sliku na dupe neke kante kao reklamu? Kada si zadnji put video da je iko spomenuo kerove?! Ta prica je smesna skroz. Iskoristili su priliku samo da se prilepe uz LTC i to je to, kerovi su nestali. Toliko o tome koliko si ti realan lik. Ali opet, imas pravo na svoje misljenje a i ja da se s tobom ne slozim. Samo za razliku od tebe ja necu biti bezobrazan.
Decace? :trust: Hvala na komplimentu. Omasio si debelo ;)
Samo vi trazite postove od prosle 3 godine, usrecicete se. BTW, citajte onda sve postove, ima tu materijala za smejanje koliko hoces. Lupali smo svi, sto bih se ja razlikovao? Svi smo i pucali i ubadali i sta je tu problem? Problem je sto se neko uhvati za neciji post kao da je Sveto pismo. Aman ljudi, sidjite na zemlju i mislite svojom glavom.
Ako zelis da pricamo o buducnosti, raspolozen sam da procitam tvoje misljenje o bilo kom novcicu, kruptovalutama uopste... Ako mislis da se raspravljamo oko necega sta je bilo, izvini, imam pametnija posla u zivotu. Za to nemam vremena. NHF.

Tako je SAJ. Od prve do zadnje si u pravu. svi ti likovi sto te prozivaju misle da ce da se bave rudarenjem i kriptovalutama i da vise nikada nece morati da rade nista u zivotu,a to je greska u startu. Sva prica odma pada u vodu. I posle su im uvek drugi krivi naravno,a ne oni sami sto ne misle svojom glavom i ne snose odgovornost za svoje postupke. Vase para vasa stvar sta radite sa njima.

Čitam te kurajberu još od kad nisam rudario. pa sam onda počeo, pa sam prestao, a ti i dalje furaš priču o šitkoin LTC. O kakvom ti pumpu i rastu pričaš dečače ? Ti si najpametniji, najbolji, sve samo ti znaš, a svi ostali koji kažu suprotno su ograničeni ili ko zna kakvi, samo ti ne naplaćuješ svoje konsultantske usluge. Napuši čoveka što je izneo mišljenje i pitao pitanje. Evo onda mogu i ja da uradim isto.
Reci mi molim te, zbog čega misliš da će Litecoin uopšte opstati kao bitna kriptovaluta ? Samim tim što je onomad bio moguć pump do 48 koga se i ja sećam je dokaz da isti taj ltc, na kome smo se svi usrali od para, nije ništa drugo nego jedan najobičniji šitkoin. Super, zanimljiva vožnja, džepovi puni para, teraj dalje...ali ti ne...tražio sam neki post od prošle godine, načitao se takvih nebuloza da je to strašno.
Čime se to ističe od ostalih ? Od BTC zato što je scrypt i ništa više. Gde je marketing, akcije, promocije,bilo šta što može uticati na bilo kakav rast ? Oćeš da ti kažem, ili ćeš ti odgovoriti ? A videli smo svi ker novčić koji je show napravio sa nascarom itd.
Truješ bre ljude godina, uleteo si sa 4-5 berznaskih izraza i misliš da si Vuk sa Wall streeta.
Auuu i ti sine "brute" LTC je bio 0.8$ posle dva meseca je skocio na 48$ sta ces vise?
Tad su se isto ljudi smejali.

Ne smeta mi da me neko proziva ali aj makar neka bude realan i da zna sta prica a ne da kopa clanke kako je bitcoin piramida. Pa tek ovi biseri s kerovima. Posle ja lupetam? Ispada da samo ja gluposti pricam i da nikada nisam nista pametno rekao samo zato sto su oni poslusali nesto sto se nije ostvarilo u tom vremenskom periodu. Sebe nikada ne vide. Svi smo lupali, masili silne prognoze, pogadjali svasta... Zar je bitno sta je ko prognozirao pre tri godine za proslu godinu? Bilo i proslo, od toga vise niko nema koristi. Dajte da razmisljamo sta cemo sutra da radimo, da uradimo najbolje sto mozemo i izvucemo najvise sto mozemo.

Ovde na forumu 99.9% ljudi razmislja od danas do sutra. Ne vidim ovde ljude koji razmisljaju o par godina unapred i da to javno pisu. U kriptovalutama je to kao par decenija daleka prognoza. Ali ja to stalno naglasavam i to je moje licno misljenje, moja prognoza. Ja razmisljam na duze staze ali nisam vidovit niti sam ikada to tvrdio. Da jesam, ne bih ovde mlatio praznu slamu sigurno. Procitao sam ovde gomilu pametnih stvari od gomile ljudi i planinu gluposti ali na kraju odluka je samo moja i niko mi nije kriv za odluke koje sam ja doneo i nikome necu da mazem nos ako je neko pogresio. Najgori su oni sto ne vide dalje od nosa, njima su svi drugi krivi za sve.

@Cacanin Ko se zadnji smeje najsladje se smeje ;) Samo nek se smeju, nemam nista protiv. Svako za sebe odlucuje. Posle toliko smeha obicno neko zaplace.

Poslednja izmena:
BTC jos nije usao u stabilnu fazu i ko zna kad ce (mozda za mesec a mozda i za dve godine), kad se to desi tad cemo moci ocekivat i rast nekih alt-va... kad kazem rast mislim na ozbiljan rast a ne na 2-3 dana pump

BTC jos nije usao u stabilnu fazu i ko zna kad ce (mozda za mesec a mozda i za dve godine), kad se to desi tad cemo moci ocekivat i rast nekih alt-va... kad kazem rast mislim na ozbiljan rast a ne na 2-3 dana pump

Slazem se,vec vidjeno mnogo puta.
Krece rast btc-a,krecu polako da tonu alt valute,a onda krece pump btc-a pa
se sredstva presipaju naglo u btc i altovi tonu naglo,jer niko nece da propusti hype
koji nudi btc.E onda nakon stabilizacije,kad btc odradi svoje pumpove i dumpove
i kad se zavrti na neku cifru i tako drzi 3,4,7 dana krece presipanje u altove
gde obicno pionir bude ltc.

Ja sam kupio nesto po 0.008 a razmisljam da stavim jos koji order iznad 0.007

Ja sam odustao od 0.008 i mislim da cu cekati oko 0.006 ovog puta...Naravno ako BTC ne krene da pada. Dok je u uptrendu cenim da ce cena LTC-a biti ispod 3.5$ sto znaci da ce ltc/btc padati sa rastom BTC-a jos neko vreme. 0.006 i manje je ako BTC dobaci do 600 a ltc ostane na oko 3.5 ili padne nize.

Nisam siguran koliko ce padati ltc. Zavisi prvenstveno od kretanja btc-a, vise mislim da ce btc rasti vise kada raste. Mada ako pada btc ce posle pada malo brze da odskoci, sve ce to da ubija odnos. Znam da su pojedini bili jako optimisticni ali i dalje tvrdim da ima vremena za ltc, jos je rano, padace jos. Ne treba zuriti s uletanjem.

Tesko da cete docekati 0,06, ali ajde, nije da je nemoguce. Trenutna cena je po meni odlicna za kupovinu, sto bi se reklo bolje vrabac u ruci nego, golub na grani ;)

Ja bih cekao 0.007, dotle moze da stigne lagano. Ispod toga je zgodno za kupovinu, nema potrebe uzimati mnogo ranije.

Ja ne bih nista savetovao. Situcaija je takva da moze da krene na obe strane, mada mi se cini da je dotakao dno.

Ja ne bih nista savetovao. Situcaija je takva da moze da krene na obe strane, mada mi se cini da je dotakao dno.

Naravno da niko ne zna gde je dno. Ali ako je pre polovljenja u vise navrata padao ispod 1.5$ zasto ne bi i sada roknuo ispod 3$? Mislim da je to vrlo lako moguce. Kako god bilo ja ga ne pipam dok ne breci do 0.006 osim ako ne krene gore, onda cu kupiti malko. Jedino ako dodje do promene trenda kod btc-a ltc bi mogao poskociti u ltc/btc odnosu. Ovako sa cenom btc-a od preko 400$ ltc/btc moze da kalira opusteno. Pogledajte samo period juli-novembar 2013. Posto je btc daleko od vertikalnog rasta ne ocekujem raketu u ltc/btc odnosu.

Dakle, hocete reci, ako LTC ne padne, skocice?

Po milijarditi put, procitam i slatko se nasmejem na ovaj klip:

Izgleda da mreza pomalo raste

Network Hash Rate 1,809 GH/s
Expected Time per Block 1 min 57 sec
Current Block 910,279
Current Difficulty 49,565.51869
Next Difficulty Estimate 59,179 (+19.4%)
Time to Retarget 1 days 07 hour

Realno proizvodjaci ASICA uprkos nastojanjima da povecaju proizvodnju vise od godinu dana imaju problema sa njihovom prodajom.

Poslednja izmena:
Zasto bi imali problema sa prodajom? Ili ima isplativosti ili nema. Realno, LTC je raj za asic jer diff miruje vec ko zna koliko na 50K. Problem je samo sto oni ne zele da ih proizvode i daju drugima jer onda njima opada zarada posto majnuju i sami. Da su zeleli da puste drugu generaciju u prodaju planula bi odmah.

Realno proizvodjaci ASICA uprkos nastojanjima da povecaju proizvodnju vise od godinu dana imaju problema sa njihovom prodajom.

Realno bi bilo da prestanete da dajete zakljucke i da pljujete nesto sto vama nije uspelo,a za to ste 100% sami krivi...ti si covece ovde jedini(mozda ima jos jedan ali jos uvek nisam siguran) koji pljuje LTC. pa ovde ima toliko ljudi koji su uzeli ogromne pare na LTC,i ja stvarno ne razumem sta ti u stvari hoces. Ako je tebi uteha da pises ovakve gluposti ovde onda zaboravi sve sto sam napisao i nastavi dalje...a ako pokusavas nesto drugo...cutacu,da mi ne obrisu post!!!

Evo ja sam uzeo neke pare na LTC-u a i dalje govorim da je shit shitova...I uzecu opet pare a i dalje ne mislim da valja ista. Prvi put sam se izvukao zahvaljujuci LTC-u 2013. u novembru, ishitreno sam prodao BTC po 274 pocetkom meseca jer sam isao na put i ne bih bio u mogucnosti da pratim. Posle par dana, BTC je skocio do skoro 400. Nisam ga kupio nazad, nego sam uzeo LTC. Zna se sta se posle desilo, i to je bilo potpuno slucajno, bez ikakvog plana...Drugi put sam uzeo velike pare na njemu proletos, usao sredinom juna izasao kad je trebalo i zaradio oko 2.5x u odnosu na ulozeno. Izgubio sam isto par puta jer sam ulazio pa izlazio kad sam video da je bunar, ali ja ne cekam da padne x5 da bih izasao. Smatram da je LTC super za brzo uzimanje para, ali je za hold smrt. BTC osciluje sa cenom ali je to kod LTC-a visestruko gore. Dakle, na LTC-u se moze zaraditi ali to nije nesto sto valja. Borba za drugo mesto je u toku i ne vidi se pobednik ni otprilike.

Poslednja izmena:
Evo ja sam uzeo neke pare na LTC-u a i dalje govorim da je shit shitova...I uzecu opet pare a i dalje ne mislim da valja ista. Prvi put sam se izvukao zahvaljujuci LTC-u 2013. u novembru, ishitreno sam prodao BTC po 274 pocetkom meseca jer sam isao na put i ne bih bio u mogucnosti da pratim. Posle par dana, BTC je skocio do skoro 400. Nisam ga kupio nazad, nego sam uzeo LTC. Zna se sta se posle desilo, i to je bilo potpuno slucajno, bez ikakvog plana...Drugi put sam uzeo velike pare na njemu proletos, usao sredinom juna izasao kad je trebalo i zaradio oko 2.5x u odnosu na ulozeno. Izgubio sam isto par puta jer sam ulazio pa izlazio kad sam video da je bunar, ali ja ne cekam da padne x5 da bih izasao. Smatram da je LTC super za brzo uzimanje para, ali je za hold smrt. BTC osciluje sa cenom ali je to kod LTC-a visestruko gore. Dakle, na LTC-u se moze zaraditi ali to nije nesto sto valja. Borba za drugo mesto je u toku i ne vidi se pobednik ni otprilike.

A sta to ne valja kod Litecoina?

Mene zanima sta ne valja u odnosu na BTC, cisto tehnicko pitanje. Nista licno.

Tehnicko pitanje u kom smislu? Ako mislis na veci broj transakcija, vecu brzinu, sigurnost i anonimnost slicnu BTC-u, to je OK. Ali tu ima boljih novcica. U tehnicki domen spada i upotrebljivost. Tu nije bolji od nekih drugih shitova. Veliki problem po meni je i taj sto je glavni developer posvecen drugoj firmi a ne svom cedu. To nikad nije bilo dobro, ne moze guzica na dve stolice.

Nazad
Vrh Dno