Pa evo neka skromna ali bitna iskustva za pocetnike,bar gde i sta smo mi probali kod nas u firmi...
Skinuli smo sve moguce najnovije varijante populanijih Linux distribucija (Suse,Ubuntu,Kubuntu,Mint,Fedora itd...) i jedan po jedan polako testirali...iako imamo legalne Win varijante u firmi zbog expanzije i svetske krize se okrecemo ka Linuxu pa smo hteli ne hteli morali da testiramo i da ucimo jer niko od nas nije imao blage veze sa Linuxom.
Suma sumarum da skratimo pricu nama se nekako najbolje pokazao Ubuntu 10.10 koji je lepo prepoznao sav hardver u svim kompovima od najnovijih do najstarijih,periferije itd i sto je najbitnije zaposleni su se nekako u globalu najbolje snasli na njemu...kao i ja

bese to paklena nedelja dok nisam povatao sta kako funkconise,ali mogu reci da koliko mi se gadio u pocetku (ne zamerite,na Winu sam preko 13 god) sve mi se vise i vise svidja...
Kad sam probao Linux Mint 10 "Julia" bio sam uveren da je to to jer nekako najvise lici na Win,ali bilo je neke frke sa starijim HW i zaposleni na moje iznenadjenje,citiram jednog: "ovo je bleda kopija XP-a..." ..lol...
Sve u svemu preporuka za Ubuntu