Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja gledao , kao da pokrenem licitaciju , nisam našao tu opciju . Možda se auomatski pojavi ako pokreneš na 10 dana . Opcija 10 dana ranije nije postojala , Ili jeste ?

Ćao svima :wave:

Opcija "kupi odmah" još uvek nije puštena. Diskusija u Cafe-u je pokrenuta
kako bismo videli šta članovi misle o ideji i kako bismo dobili povratne informacije
u kom smeru opciju treba razvijati.

U jednom trenutku je greškom dugme na kratko pušteno na live, jer smo nešto testirali,
pa postoji mogućnost da je neko od vas bio u tom trenutku na Limundu i video opciju.

Uglavnom, čim bude završena pustićemo info.

Da li je prodavceva greska ako prodaje predmet kao da je polovan i u opisu napise da nema punjac da ga testira..a kada ga kupim vidm da je microusb port skroz polomljen ni nema gde da se utakne punjac

pa to..al najgore sto ne mogu da se raspravljam sa takvim clanovima...jer bi mi rekao tipa ja sam gurnuo punjac kao i nista se nije desilo, mozda treba neki drugi...naravno da nije jer je rupa obicna tu gde treba da bude port...
naravno ko danas ne moze da provali na prvu da li ide micro ili mini usb port ili se jasno vidi da je rupa da je polomljeno. Sad ne znam da li mi se isplati da otvaram da probam da lemim popravljam, da nosim nekom...ili da ga bacim jednostavno.inace clan ima oko 180 pozitivnih to su one stvari iz "nemacke" ... ima ih 20tak na limundu organizovani su svi zajedno jer prodaju iste stvari uglavnom

395 pozitivnih ocena,bez negativnih,5g star nalog.i za 9k dinara baca to niz vodu...uzas,katastrofa.

nema price da nije svestan sta prodaje,jer se vadi na rezultate testova na "negejmerskom" kompu.

Može da piše šta hoće kad limun čeka potvrdu proizvođača da potvrdi da je kopije :d :D #BitnaJeProvizija

395 pozitivnih ocena,bez negativnih,5g star nalog.i za 9k dinara baca to niz vodu...uzas,katastrofa.

Što baca niz vodu!? To mu je sigurno standardan asortiman. Pa svi prodavci sa toliko ocena su ili profi šverceri, ili preprodavci/šverceri polovnog otpada...

ovo nije sverc,ni polovnjak.ja licno nemam nista protiv ljudi koji se sa tim bave,ali to je druga prica.ovo je prevara,i to svestna.po svim parametrima to je super nalog za prodavca,uliva kupcima sigunost.ja licno to nikad ne bih ugrozio zbog 9k dinara,ali ocigledno sam ja ovde lud...

normalni ljudi znaju da za te pare nema ta graficka...i ogradio se isto sa ovim nije brendirana...hahahah

a klinci koji se ne razumeju u hardver,i poveruju zbog ocena da je sve okej,oni su nenormalni?ili neki roditelj koji hoce casti klinca,devojka momka itd?svi su oni budale i treba da ih odere za 9k din?ako tako mislis,ndam se da ce tebe neko odrati za 9k din,pa da vidimo koju ces pesmu da pevas.

inace,poslao sam mu poruku da mu skrenem paznju,citiracu odgovor: "koja si ti ******...".

Kinez u kom smislu? Prvi put cujem za tako nesto. Jel to uopste funkcionise?

Kineska posla... kod njih je sve dozvoljeno od strane drzave za sad, samo da oni nekom uvale i domognu se $...
Realno ovo je rebranding, ostaje pitanje da li im je NV isti dozvolila, svaki OEM (HP, Dell, Asus) ako im NV dozvoli karticu mogu zvati drukcije ali tesko da bi im NV ovakav pilicarski rebrand dozvoli, posto su cipovi verovatno ostatak onih sto nisu prosli ispravnost za dati model pa su preko editovanja bios-a dodatno saseceni

Ali ako cemo iskreno NV je uradila nesto slicno sa GTX 970 po pitanju memorije... tako da kinez uvek ostaje kinez :d

ovo nije sverc,ni polovnjak.ja licno nemam nista protiv ljudi koji se sa tim bave,ali to je druga prica.ovo je prevara,i to svestna.po svim parametrima to je super nalog za prodavca,uliva kupcima sigunost.ja licno to nikad ne bih ugrozio zbog 9k dinara,ali ocigledno sam ja ovde lud...

30 evra realno, samo zato sto je "zanimljiv" proizvod. :d
Da je makar okacio rezultat nekog 3DMark-a pa da se donekle ima orijentacija...

Nisam u toku.
Znaci ovo nije GTX 650TI nego neka slabija ?

Verovatno nije ni 600 serija.

@DeRadicci
Realno ni MSI ne kaci 3d mark na sajtu i ako ga okaci onda grafik krece od 5000 pa izgleda kao da je 2x jaca a ne 15%...

Realno na prodavcu sigurno nije da kaci ista, na kupcu je da zna sta kupuje, a sad vidim da ima i sliku GPU-z ako je ona bila od pocetka, prodavac je cist 100% a i ubacio je jos neke grafikone, takodje i Limundo je ovde cist na Nvidiji je da se bori sa plagijatima pod uslovom da oni nisu dali zeleno svetlo, sto ni prodavac ni limundo nikako nemogu znati osim kineza koji ih proizvodi

Ma problem je sto prodavac ne zna sta tacno prodaje, a kamoli kupac sta kupuje. :D
Kazem 3DMark jer neki ljudi okace rezultate, nebitno moze i nesto drugo... Pa vec kada znamo da nije ta graficka koja je u opisu, da makar znamo u kom je rangu.

Ma prodavac dobro zna sta prodaje, ko je lud da kudi ono sto prodaje a od toga zivi, mozda 0.001% njih (koji se time posle ne bi vise bavili jer bi bankrotirali)... realno a i sto bi, okacio je GPU-z od toga vise ne treba!

Na nalepnici karte pise GTX650 i GPU-Z prijavljuje isto to. Ne postoji GTX6xx karta sa 128 shadera, 32 ROP i 10 TMU (ako se oslanjamo na podatke iz GPU-Z, a najverovatnije to prikazuju i drugi programi).

Tako da prodaje Frankenstajna ciji naziv ni on ne zna, a to sigurno nije GTX650(Ti). U tom smislu ne zna sta prodaje.

Na nalepnici karte pise GTX650 i GPU-Z prijavljuje isto to. Ne postoji GTX6xx karta sa 128 shadera, 32 ROP i 10 TMU (ako se oslanjamo na podatke iz GPU-Z, a najverovatnije to prikazuju i drugi programi).
Tako da on prodaje Frankenstajna ciji naziv ni on ne zna, a to sigurno nije GTX650(Ti). U tom smislu ne zna sta prodaje.

Pa jasno je meni to, ali kakve veze ima sa time prodavac, nije on flashovao bios... to je skalamerija kineskog OEM-a a na NVidiji je posao da se bavi time da isto DOZVILI ili Ne... tako da sva pitanje treba usmeriti pre svega an Nvidiu da se oglasi po istom pitanju i preduzme da se ovakve aucije skinu (pod ulovom da Nvidia nije dozvolila istom OEM-u), a ako je Nv legalno prodala cipove istom ili prko nekog svog partnera onda je ona neposredno kriva za istu karticu :)

Znaci svi mi znamo da postoje manje i vise skart cipovi i da se oni regularno prodaju... sve pod reklamom NV-a, ako neki cip ne ispinjava ni te prohteve NV isti mora unistiti ako ga proda "nekom" pa taj onda direktno ima pravo da taj cip nazove kako zeli jer ga je legalno kupio, NV jedino moze da ga tuzi ako su imali interni dogovor oko naziva i to je kraj price
Tako su i ranije neki oem-i imali pravo da slabije cipove otkljucavaju i friziraju u imenima dodaju OC i turbo i ko zna sta sve ne jos, sve dok su u nekim jako bliskim odnosima sa NV dok drugi to nemogu jer bi ih Nv tuzila (primer)

Da ne ispadne da pljujem samo AMD, ja ipak najvise ovde krivim bas Nv :d

Poslednja izmena:
stvarno tuzno sta sve neces na ovom forumu procitati...

deradicci:

zna odlicno sta prodaje,vadjenje na "negejmerski" komp za testove su granitni dokaz i da zna,i da obmanjuje.ne ubacajte belu buku sa nagadjanjima i naklapanjem,stvari su kristalno jasne.

@umart ako te aukcija toliko pogadja u srce pa kontaktiraj Nvidiju ipak je to njihov cip.... niste mi jasni, polazite od krajnjeg kupca/prodavca a ne od uzrocnika "problema", ta kartica ne bi postajala da Nv nije dala cipove nekom, meni licno da su ih prodali ja bi je nazvao Fermi 4.0 turbo 50Gflops model sa 4 Gbita memorije :)

Zar stvarno neko misli da tek tako mozes da odes i od Nv kupis 5kg silicijuma, ko zna ako moze zna se ko je napravio propust

Poslednja izmena:
Ja bi tebe zeljko tako izbacio sa ovog foruma, ako nista bar sa ove teme, ja u zivotu nisam video veceg trola i trovaca nego sto si ti ovde. Ne znam sta treba da se desi pa da skapiras da se je*eno NI SA KIM ne slazes ovde i petnest puta minimum ti je receno da konstantno podrzavas prevarante, verovatno branis kolege posto citajuci ove tvoje postove, ja od tebe ne bih kupio ni drvenu shibicu.

Ja bi tebe zeljko tako izbacio sa ovog foruma, ako nista bar sa ove teme, ja u zivotu nisam video veceg trola i trovaca nego sto si ti ovde. Ne znam sta treba da se desi pa da skapiras da se je*eno NI SA KIM ne slazes ovde i petnest puta minimum ti je receno da konstantno podrzavas prevarante, verovatno branis kolege posto citajuci ove tvoje postove, ja od tebe ne bih kupio ni drvenu shibicu.

Ma ja sam morao da zatrazim od moderatora pomoc na pp da me doticni ostavi na miru, i da prestane da citira i odgovara na moje postove itd, strasno.

@tema, prodavac jako dobro zna sta prodaje i sta poseduje, ali nije mi jasno zasto se sada podigla tolika fama oko ove kartice kada su limundo i kupindo preplavljeni kopijama ne znam ni ja cega sve, od telefona pa do tehnicke robe i opreme...

Koliko je samo Alfinih kartica bilo pod nazivom original made in Taiwan, a ono kopija vidi se iz Sibira, i nikom nista.

pa *** preprodavac je uvek na strani preprodavca,a koliko sam shvatio zeljko se bavi time ako se ne varam

i meni je smetalo u pocetku,ali koliko se god meni i vama ne svidja,ima i on pravo na svoj dozivljaj situacije

kao sto sam vec rekao,uvek ce (pre)prodavci da krive kupce,a kupci (pre)prodavce...moje iskreno misljenje je da je prodavac odgovoran za svaku sliku,rec i celokupno stanje predmeta koji prodaje i da je svako odstupanje od toga prevara...nista se ne podrazumeva,jer nisu svi ljudi strucnjaci i neki mozda kupuju stvar kao poklon nekome drugom

drugo,svaki kupac ima pravo da dobije stvar po ceni po kojoj se prodaje...tako da one price tipa "svako ko hoce ,to i to, za toliko i toliko, je glup" ,ne vaze
kupac ne moze biti glup,jer nije duzan da bude strucnjak,vec je onaj koji prodaje duzan da uputi kupca u to sto prodaje ili da mu ne proda ako ne zeli

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno