Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@probotzor
preprodavac nikad nece braniti preprodavca jer isti radi protiv njega (mala bara puno krokodila) ovim ne zelim da kazem da neki imaju interes da nekog napadnu ali nikad se nezna...

A ja kupce ponekad krivim kad se opecem, tada znam da malo i preteram jer vecinom ja snosim posledice

inace ja nisam prepordavac jer sve sto sam prodavao je direktno uvezeno i novo, preprodaju polovnog HW nikad nisam upraznjavao zbog niskog morala kako prodavaca tako i kupaca

takodje ja licno ove grafike ne bi zeleo i da mogu da ih nabavim da obrcem, jer "los" proizvod vise problema stvara, to je moje licno iskustvo jer uvek mi je pametnije bilo kad provalim da je nesto kvarljivo i nekvalitetno da to vise ne uzimam, nego gubim vreme, pare i zivce sa reklamacijama

Poslednja izmena:
mislio sam da ce braniti,jer se koriste istim metodama

ok ako ti nisi preprodavac,zato sam napisao da mozda gresim

zeljko:

naravno da me pogadja,pogadja me isto kao i kad vidim decu koja prose i sl,na sta se doslo da neko sebi ovo radi za 9k dinara...a sto se tice zalbe ovom i onom,jasno kao dan da od toga nema nista,pa i nema poente,jer ovde su i prodavac i limundo da podvucem - kriminalci - i jedino sto realno mogu da uradim jeste da napisem ovde u nadi da bar mozda nekog sa foruma spasim prevare.tvoje ostalo prodavanje magle necu ni udostojiti komentara,citav forum zna ko i sta si.to sto si se pronasao u mom postu samo potvrdjuje do sad receno.inace,ne bih te banovao,pruzas unikatan uvid kako ovakvi ljudi razmisljaju i posten covek moze dosta iz tvog skrabanja da nauci o tebi i tebi slicnima.

@umart
Ja sam barem pokusao da ti objasnim kako korporativni svet funcionise i da je ta kartica Nvidijina i bilo kakva pitanja treba prosledit njima a ne Limundu i peri prodavcu.... ti cipovi su Nvidijin brand i zasigurno da nisu kopije, na ostala pitanja jedino Nv moze odgovoriti, kako neko moze da ih tako prodaje

A to sto je istoj cena 9K dinara i to porediti sa decom koja prose je krajnju ruku neumesno....

kakve veze nvidia ima sa time sto prodavac hoce da prevari kupca?

Pa ako proveris, pise da je noname oem karica okacen je GPU-z gde se jasno vidi, klok, broj shadera, kolicina memorije... prodavac sigurno nije sam editovao bios i nazvao karticu gtx 650 ti, Nvidia ja ko prati IT HW kao i ATI nemerljivo puta uvaljivao rebrand kartice a partneri su umesto DDR5 uvaljivali DDR3 itd...
cena gtx 650 Ti je prakticvno duplo veca, ko od kupca ne zeli da proveri sta kupuje i posle komsiji ima da se hvali da je za 70e kupio novi GTC 650Ti i treba da dobije ovakvu karticu

nije,odlicno je poredjenje.inace,gde su ti dokazi da je ovo nvidijino maslo?sve sto sam video je jos jedno prodavanje magle jer si ti kao nesto pametan i mudar.ako vec treba da ti verujemo na rec,sta si ti to uradio pa da trebamo?

inace,tvojom logikom tesla je trebao edisonu da plati pare.

nije,odlicno je poredjenje.inace,gde su ti dokazi da je ovo nvidijino maslo?sve sto sam video je jos jedno prodavanje magle jer si ti kao nesto pametan i mudar.ako vec treba da ti verujemo na rec,sta si ti to uradio pa da trebamo?

inace,tvojom logikom tesla je trebao edisonu da plati pare.

Pa vec sam rekao, cipovi iz Nv kao jedinog proizvodjaca nemogu tek tako da iscure, ako su ukradeni, NV treba da izda javno obavestenje i upozori kupce... ako nisu ukradeni znaci NV se otarasila zaliha ....

Pa koliko puta smo do sad videli rebrand kod Nv?? da li mislis da su oni javno igde rekli kupcima e ovo ti je i dalje 3-ca generacija ali je mi sad zovemo 4tom... JAVNO nigde, vec su renomirani sajtovi koji vrse benchmarkove, forumi i kupci upozorili.......

da li si igde video da na kutiji pise da GTX 970 koja kosta 400+$ iako se reklamira da ima 4GB memorije samo je 3.5GB upotrebljivo "kako treba" i to nije slucajnost vec jednostavno odlucili su da zataskaju

Poslednja izmena:
ma niko ne prica o tome,cak i da prodavac nije sam menjao podatke,to sto ima ogroman broj pozitivnih ocena je dokaz da apsolutno zna sta prodaje,nego se samo pravi glup i da je obican preprodavac-uvaljivac

ma niko ne prica o tome,cak i da prodavac nije sam menjao podatke,to sto ima ogroman broj pozitivnih ocena je dokaz da apsolutno zna sta prodaje,nego se samo pravi glup i da je obican preprodavac-uvaljivac

Iskreno da si ti kupio tu kartu kako bi je oglasio? :)

po meni cena je verovatno mozda i realna, kartica ima taj naziv koji ima, koji nije realan ali tu je GPU-z pa nek strucnjak oceni sta kupuje... OEM koji je nosilac prava da imenuje karticu joj je isti dao, za sta je dobio od NV cipove, kako? da li su cipovi ispali iz kamiona ili je NV dale nekom da sa njima radi sta zeli, nije na prodavcu da utvrdjuje

Prodavceva duznost je da postavi original slike proizvode i navede specifikaciju (GPU-z), on je to ispostovao

Poslednja izmena:
pitanje da li je iko ista dao...kartica ima nalepnice loseg kvaliteta sa pogresnim fontom,ko zna kako je sklepana

drugo,zasto bih ja kupio takvu karticu? nisam preprodavac pa da kupim neki krs i da pokusam da ga uvalim kao nesto sto nije...

sramota je sto takva aukcija postoji na limundu i nije nikako razlicita od onih aukcija gde ljudi prodaju kopije samsung galaxy s5 telefona,a tvrde da su original...

Sta je danas moralno, najnemrolanija grupa ljudi je najbogatija... uglavnom, ja se vise ne osecam kompetentnim da ikaom pricam sta je ispravno ili belo/crno kad je oko mene sve sivo :)

Tako isto i ova grafika, licno ne bi zeleo da je prodajem jer ni neverujem da tu prodavac ima vise od 1 crvene zaradu a kad mu je vrate ili nedaj boze da su skart pa crkavaju ima krajnji saldo da mu bude cist minus i problem vise :)
A tek kupca ne branim, ako zeli nesto po nerealnoj ceni takvu "GTX 650 Ti" bas zasluzuje, kad se setim onoh Geforce 4 SE ili MX ala smo se naigrali :d

Evo rezultata na ebay-u ista ta za 149$ :)))))))))

pa jos kaze 384bit-a
http://www.ebay.com/itm/NVIDIA-GEFORCE-GTX-650TI-2GB-384BIT-DDR3-PCI-E-VGA-DVI-HDMI-GAMING-GRAPHICS-CARD-/121573219513?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c4e541cb9

Poslednja izmena:
sta cemo sa onima koji se ne razumeju,samo nalete na oglas,nemaju ni pojma koja bi trebalo da je cena samo znaju da treba nekog GTX-a klincu da kupe?i oni su ovce za sisanje,zar ne?pride ovo je aukcija,moze to da ode i na tu "realnu" cifru koje se drzis kao pijan plota.

a sto se tice toga jel' Nv se resila stock-a starih cipova,ili je namerno ona napravila i taj pcb i flesovala firmver,opet te pitam,gde ti je ijedan konkretan dokaz?plus,ne samo da Nv ne daje direkt cipove nekom,vec najcesce ide totalno drugom mehanikom,ali to bi bilo sad vec previse za traziti od tebe da ukapiras.

Pa ja ne skidam odgovornost da neko uvaljuje, ali za razliku od vas je krecem od meni logicnog kraja Nvidi-e a vi od prodavca koji je tu najniza karika....

eno oglasa na ebay-u koji skidaju plagijate u roku odma ista kartica bez GPU-z screena po duplo vecoj ceni, sto znaci da limundo nista gori ili bolji nije, jer to nije njihov posao vec prvenstveno Nvidie

Podaci sa GPU-Z nemaju veze s vezom pa niti sa GTX650Ti. Nema tu ko da bude "kriv" osim Kineza(?), nVidia nikada nije pustila u prodaju Frankenstajna sa tim specifikacijama.

Glasam da skupimo pare i uzmemo ovo cudo. Pa i da vidimo da li ispod haube zaista pise GK106. :d

zeljko shvati da kupac ima pravo da dobije proizvod koji se nudi po nekoj ceni

ako neko okaci oglas da prodaje nov ps4 za 100e,koliko god to nerealno bilo,kupac ima zakonsko pravo to da dobije...
onog trenutka kada prodavac postavi oglas,pomiruje se sa tim da snosi potpunu odgovornost za sve sto moze da podje po zlu i za kompletno stanje predmeta i opis oglasa
ako niste spremni da gerantujete sve to,nemojte da prodajete ili da govorite da kupci nesto zasluzuju

jedino sto kupci zasluzuju je da dobiju predmet iz oglasa onakav kakvim je opisan po ceni koja je navedena

Na prodavcu je da okaci slike i GPU-z, a ne da disekcira proizvod noname OEM proizvodjaca sa cipom kojeg je potpisala Nvidia

Kupac na osnovu podataka odlucuje sta kupuje, a ako unutra nije GK106 nek pita Nvidiju kako je to moguce

na prodavcu je da kaze "prodajem kinesku graficku karticu,ko zeli neka licitira" i nista vise
na taj nacin se ogradio od eventualnih nesporazuma

na prodavcu je da kaze "prodajem kinesku graficku karticu,ko zeli neka licitira" i nista vise
na taj nacin se ogradio od eventualnih nesporazuma

Tacno, napisao je noname OEM, verujem da to pouzdano zna, da je kinez to mozemo samo spekulisati (jest da sam ja 99% siguran da jeste ali nemogu garantovat) :)

Na prodavcu je da okaci slike i GPU-z, a ne da disekcira proizvod noname OEM proizvodjaca sa cipom kojeg je potpisala Nvidia

Kupac na osnovu podataka odlucuje sta kupuje, a ako unutra nije GK106 nek pita Nvidiju kako je to moguce

Da li si toliko naivan ili trollujes? Mislis da podaci ne mogu da se laziraju?
(opis iz aukcije je apsolutno nebitan)

Da li si toliko naivan ili trollujes? Mislis da podaci ne mogu da se laziraju?
(opis iz aukcije je apsolutno nebitan)

Koji podaci, pa ista kartice se prodaje sirom sveta od kineskih, ebay sajtova, raznih online shopova, svuda je slicna specifikacija, znaci tako ju je OEM namerno deklarisao, sto se NV nije oglasila je se ova kartica prodaje mesecima ako ne i godinu dana sirom sveta??

Poslednja izmena:
treci put,pa da vidimo kome ce dosadi: gde ti je konkretan dokaz da prica krece od nvidije?jer ti tako kazes?ok,ako je tako,koji je tvoj autoritet u oblasti?

nije lepo rekao
celu tu pricu je predstavio na nacin na koji ga vecina ljudi nece razumeti,a prodaje kinesku karticu koja u opste nije to sto pise,sa laznom nalepnicom na kojoj je pogresan font

Koji podaci, pa ista kartice se prodaje sirom sveta od kineskih, ebay sajtova, raznih online shopova, svuda je slicna specifikacija, znaci tako ju je OEM namerno deklarisao

Kinezi stancuju sve u sesnes?! Nego kako.

Jel ti nVidia nalepnica i nVidia cd dokaz? :)

treci put,pa da vidimo kome ce dosadi: gde ti je konkretan dokaz da prica krece od nvidije?jer ti tako kazes?ok,ako je tako,koji je tvoj autoritet u oblasti?

Pa nema, nigde ni netvrdim zasigurno da krece, ali to je NV chip i oni ako nisu CORAVI da nakon godinu dana ne vide tu kartu na ebay-u i zilion sajtova stvarno neznam od koga da krenem nego od pere sa limunda :)

Cak i ako je kinez uspeo da napravi kopiju NV chipa (u sta neverujem) opet NV treba da se oglasi da jasno saopstenje, upozori ljude/kupce, upozori ebay i sve sopove da doticnu skinu sa sajta jer im krsi brand njihov a ne perin

Poslednja izmena:
Naravno da Kinez nije napravio kopiju cipa, nego lazirao podatke ko zna kojeg cipa.

Ovo nije tema o strategiji nVidie i "smetnjama" u njihovom poslovanju.

Poslednja izmena:
Zle korporacije, rebranding, neupuceni prodavci, naivni kupci...
Kad procitam ovu 'argumentaciju' i konstrukcije ne znam da li bih se ljutio na njega sto smara ili ga zalio...

@ostali
Dzaba vi argumentujete. Ne moze on za 100 godina da prihvati da je neko uflesovao BIOS na kartu stare generacije i tako svesno napravio obmanu. Dalje, od njega robu kupuje drugi prevarant i sad nama prodaje. Uzalud se pisalo o tome i na ovom forumu i na gomili drugih foruma. Ima On neku svoju teoriju...

Naravno da Kinez nije napravio kopiju cipa, nego lazirao podatke ko zna kojeg cipa.

Ovo nije tema o poslovnoj strategiji nVidie i "smetnjama".

Verovatno ali on time krsi pravila branda i to je u direktnoj nadleznosti Nvidie jer ti cipovi ne padaju sa neba i nemoze ih pera kinez kupiti zasigirno tek tako bez saglasnosti maticne kompanije ili nekog korumpiranog partnera

@bmibmc
Tacno pa to je taj pera sa limunda sigurno uradio sad mi je sve jasno

Poslednja izmena:
ma da bre,i epl namerno plasira kopije fonova,sve su to kiluminati i haarp.svako je kriv samo pera nije.

ko kaze da ih je kupio? na mnogo nacina se moze doci do svega,kupovina je samo jedan od nacina

stvarno bez veze trosimo reci na prevarantski oglas

ja sam oglas prijavio i to je to od mene

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno