Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja samo zelim da kazem da je vreme da se zaustavi ovo pisanje o ujkamiki, stvarno nije mesto ovde, aj sto se iz vasih postova vidi da ste prebijali neispravnu robu (nemam nista protiv) ali neopravdano je ocekivat od limunda da bude sudija, LT razmatra da li si poslao predmet, prihvatio si ili nisi reklamaciju i za njih je tu kraj... cim krenete prebijanje dugova nerealno je ocekivat da LT resi, to zavisi od dve strane i tu se stvari komplikuju za treca lica
Ako ujcemika mulja kao sto kazete odma ste sto ranije trebali prekinuti svu saradnju sa istim, bar bi ja tako uradio

Ja samo zelim da kazem da je vreme da se zaustavi ovo pisanje o ujkamiki, stvarno nije mesto ovde, aj sto se iz vasih postova vidi da ste prebijali neispravnu robu (nemam nista protiv) ali neopravdano je ocekivat od limunda da bude sudija, LT razmatra da li si poslao predmet, prihvatio si ili nisi reklamaciju i za njih je tu kraj... cim krenete prebijanje dugova nerealno je ocekivat da LT resi, to zavisi od dve strane i tu se stvari komplikuju za treca lica
Ako ujcemika mulja kao sto kazete odma ste sto ranije trebali prekinuti svu saradnju sa istim, bar bi ja tako uradio

Ja ne znam da li ti primecujes da postajes dosadan samo tako ?
Ne znam samo zasto ti moras da imas posebno misljenje o svemu i da non stop komentarises ako te niko nista ne pita ?

Za pismene lepo pise covek je rekao : ''Ovako ovo ce biti moj zadnji post na temu Ujcemika'' i ''Za mene je ovo zavrsena tema, izvinjavam se na poduzem postu, izvinjavam se Benchmark zajednici i clanovima foruma na iznosenju nekih stvari koje mozda nisu interesantne za njih, ali svakako da ima dosta ljudi koje ova zanima i koji sumnjaju na doticnog, nadam se da su im sada neke stvari biti malo jasnije, jer ja nisam mogao da ovo ne napisem kada znam da sam u pravu a da ljudi ne saznaju golu istinu koju muljator pokusava svim silama i sredstvima da prikrije !''

Citajuci ovu temu primetio sam da si stalno blago naklonjen na stranu Ujcemike, zasto ne znam i ne zelim o tome uopste da razmisljam u ovom trenutku.

Samo zelim da ti skrenem paznju da postajes jako dosadan i naporan, covek je napisao lepo sta je imao post je tu da se procita i da sluzi kao opmena za ubuduce da ljudi ne ulaze u saradnje sa ovim clanom itd, a ne da bi se sada dodatno prepucavalo oko ove teme, tako sam bar ja shvatio.

Tebi predlazem da malo iskuliras i gledas neka svoja posla, sve najbolje.

Ja nisam nikom naklonjen nimalo..... vec nema smisla da se limundo tema koristi za svadju , pogotovo ne za prebijaje dugova od 2 crvene..... njih par je reklo da je imalo losa iskustva sa istim u to treba da se stavi tacka... a pogotovo nije mesto u temi LT vec u temi o prevari ali takodje oprema nije kupljenja preko bench-a i nema smisla ovde da se raspravlja i da je prevara u pitanju
A ti sa tri posta i duplim nalogom mi sigurno neces govorit da kuliram i sta da radim......
Ja tog ujceta ni neznam a nisma ni saradjivao sa istim, po sopstvenom opisu izgleda mi kao i 50% preprodavaca polovne najlon uvozne tehnike, da imamo temu o najlon i pijacarskim dilovima, sto da ne, ali ponavljam ovde mesto nije, clan Animal se veoma bezobrazno ponasao prema meni jer eto nedaj boze da neko ima malo otvorenije misljenje od njega! a sam kaze da je sa istim ima stotine transakcija, verovatno ima vece standarde od Ujceta ali zar je to tema ovde

Poslednja izmena:
@zeljko Da li se secas kako se zvala ova tema pre nego sto su je preimenovali u "Limundo"? Smatram da tkz. tema "UjceMika" bas spada ovde u ovu temu "Limundo". Uostalom zbog cega bi ti sprecavao ljude da kazu bilo sta u ovoj temi i odredjivao sta ce da pisu, pusti ljude neka kazu sta imaju, a moderatori neka odluce sta ce ostati a sta ce brisati.

@zeljko Da li se secas kako se zvala ova tema pre nego sto su je preimenovali u "Limundo"? Smatram da tkz. tema "UjceMika" bas spada ovde u ovu temu "Limundo". Uostalom zbog cega bi ti sprecavao ljude da kazu bilo sta u ovoj temi i odredjivao sta ce da pisu, pusti ljude neka kazu sta imaju, a moderatori neka odluce sta ce ostati a sta ce brisati.

Pa obrati paznju, LT je uradio sve po zeljama kupaca iprodavaca koji su sami trazili skidanje ocena ili im je reklamacija uvazena, ovde se raspravlja ko je kome ostao duzan, jer se izgeda isti znaju DUGO vremna cim imaju preko 100 transakcija pa onda NEOPRAVDANO koriste LT da se prepucavaju jer ja se kladim da je dobar deo transakcija isao van limunda...
Pa i ja sam bio ispaljen licno van LT a coveka na primer znam sa LT-a i sad zar treba ovde da ga povlacim i uplicem?
Ako je po pravilu sto ne otvorise temu kao sto sam rekao, pijaca, najlon, dilovi prevare i uvaljivanje....

Inace nadam se da znate da se dve strane mogu licno dogovorit sta zele i tu limundo ili neki treci sajt sa time NEMA nista, ako zelis zastitu LT vratis predmet i cekas kes ili isti, i kraj price.... ne pristajes na dilove, drzis se roka od 30 dana i cao, pogotovo ne tgujes i dalje sa istim clanom nebrojano puta!

I naravno znam zasto je tema otvorena u tu je GRESKA limunda bila, jer je prodavac prodao laptop licno gde je prodavac isti istestirao na licu mesta (nzaci kad predjes prag nema vise garancije!) i kasnije se zalio a limundo sugerisao da uvazi reklamaciju! i takav problemi JESU za ovu temu!

PS: cuo sam za prodavce na limundu koji kod licnog preuzimanja fotografisu kupca sa istim predmetog dok ga prezuma... :D

Poslednja izmena:
Vecinu stvari koju izgovara ili pise covek LAZE, naveo sam par primera, a ima ovde jos ljudi koji su to iskusili tako da nije spor samo izmedju mene i njega pa da ja izmisljam, cuvajte se ljudi, pazite sta radite sa doticnim, jer ocito Limundo nece reagovati ni pored nekih sitnih dokaza koje sam izneo ranije jer im odgovara da ovaj clan bude deo njihove zajednice, otvorite cetvore oci i nemojte da padnete pod manipulacije doticnog.

Ja cu da se pridruzim...izvinjavam se javno ako sam naneo neku stetu ili sam mozda oduzeo vreme moderatora zbog mojih postova...jednostavno smatrao sam, da ovo ljudi moraju da znaju i to je to. Meni je ovaj forum simbol postenosti, gde smo mi svi braca i drugovi na neki nacin. Obecavam da vise necu da se opterecem nikoga sa ovom temom, jer na zalost, ne vredi.

Moja zadnja poruka za ovu temu:

Posto ne zelimo spor sa moderatorima, necu vise o ujcemilki, niti pisati ovde bilo sta...ocigledno Limundo i jos koji clanovi, ni sam ne znam iz kojeg razloga ga tako brane, pored svih nasih dokaza, ali nemojte zaboraviti, mi smo ovde mirni i normalni ljudi, mi smo lepo izneli nase misljenje i imali smo volju da ovo resimo mirno, na normalan nacin, ali nismo mi svi isti, i posto se okrece kolo sreca,ja verujem da ovo ne moze da traje do besvesti, svaki dzak jednog dana pronadje svoju rupu...
Jer, da sam jedini slucaj...ali nisam...

Ja sam isto imao puno neprijatnosti zbog spomenutog clana, obecanje, prevare, pa nema ga nedeljama....moj post neka bude upozorenje za one koji nemaju ni volju ni zelju da se cenkaju sa prevarantima i da sami sebi naprave brdo problema...nisu pare u pitanju, ja za nekih 3-4 hiljada necu da se nerviram...u pitanju je pricnip.
Zamolio bi clanove da me ne prozivaju vise vezanog za ovu temu, nemojte niti citrirati niti odgovarati na ovu poruku, izneo sam svoje misljenje jos jednom, za kraj.

Na koncu konca - "posteni" trgovci ucutkase prevarene kupce. :thumbsdown:

citam i neverujem... jadan covek koji mora nesto da kupi na Limundu...

zato i kazem... i jos to malo sto imas neko ti na prevaru uzme

Pitanje za Limundo clana
Zasto ne uvedete opciju da ko zeli mogu da budu prikazane ocene-linkovi aukcija,pa kako kome drago

Odgovorili su za to vec, ne mogu to na taj nacin softverski da razdvoje...

A btw zvao je i mene UjceMika, nisam uopste hteo da se javim.
Na njegovu poruku tipa javi se drug da se dogovorimo, samo sam mu odgovorio porukom da mj nije drug i da ne saradjujem sa prevarantima vise...

A nije u Zeljkovom interesu da se blati Limundo, jer mu prodaja tamo donosi leba :).
Ali rec o prevari se mora cuti, KAO I OCITO POMAGANJE LT-a tom UjceMika prevarantu ;)

Pa prvo treba pritisakt limudo da sredi sajt, sistem zalbi i ocenjivanja da bude automatizovan, jer to je nesto sto isti mogu itekako poboljsat...

Ako cete realno sagledat stvari nemozete vi ocekivat od LT da popravi "nas" mentalitet i dilove razne, vec jasno i precizno kako ide proces kupovine i reklamacije, sve iznad toga nerealno je ocekivat da LT ucestvuje i resava, sa ovim Ujcetom ja vidim da je tu bilo svacega isti i priznaje neke greske ali to ste toliko zamrsili da nimalo realno nije da ocekujete da LT resi isto :) tacno znate da zavlaci i oteze ali jednom kad udjete u dil sa djavolovim advokatom bezanja nema :) (to ste trebali znati)
A i sami su rekli da su istog upozorili da pripazi na broj reklamacija, ali budemo realni pa ja polazim od sebe, i ja bi zeleo da kupim PS3 za 6000 da bude super mega pa da prodam nekom komsiji za 10K sto ne bi... ali jednostavno znam da je to KRSSS tezak pa jos iz trece ruke, i jednostavno time se ne bavim jer sam svestan problema

Eto ja licno pre neki dan prodam svoju 775 plocu i naravno problem, retardinjos bode xeon procesor na 945 chipset (bios podrzava samo P4-ke), derca se u 10 poruka da ne valja... pa cheksum error ma JEDVA ga se oslobodio da me ostavi na miru... i to naravno strucnjak sa servisom i iskustvom od 15 godina, i sta dalje reci... ako se iskomplikuje ja jedino mogu izvuci proznanje gde je ubo xeon i infromaciju sa sajta da ista to ne podrzava i tako da se spasem, a da nije priznao sta onda?

Ja vec 2 meseca nisam procitao nijedan tvoj post do kraja.

Cudno :), jer su tvoji postovi veoma slicni njegovim ;).

obrisao sam post. necu da se svadjam ni sa kim. Obratite samo paznju kad je vec promenjena tema u samo "LImundo" da bi bilo korisno da se napise sta vi ocekujete od tog sajta, sta vam znaci, akako posluete, sta su problemi, i sta bi valjalo poboljsati posto je tu Limundo profil. Sto se ujcemika tice, necu pisati vise na tu temu, jer je ocigledno doslo do zakljucka, koji se ne svidja mnogima, ali opet sa zakljuckom.

clan Animal se veoma bezobrazno ponasao prema meni

Naravno da se bezobrazno poneo prema tebi jer si ga prozivao napominjem vise puta, i to bez ikakvog razloga.
Ako ti sumnjas da je istina ono sto ja pricam i pisem zaobidji me u sirokom luku, nisam duzan tebi nista da ispostavljam i da ti se pravdam.
Smatram raspravu sa tobom zakljucenom i molim te nemoj mi vise odgovarati ni nasta i da se uplices u moje postove kako bi izbegli dalju polemiku na najlepsi moguci nacin.

Ja vec 2 meseca nisam procitao nijedan tvoj post do kraja.

Takodje, vise ni ne citam uopste.

Animal, ovo je slobodan forum, ni jedna moja poruka nije bila licno tebi upucena i svako ima pravo da kaze misljenje, ja nigde nisam rekao da lazes ili ista slicno... ako vec iznosite prljav ves na javni forum treba biti spreman cuti i misljenja drugih strana

Dobro, i ? cuo si drugu stranu. Od SVIH ostalih clanova osim tebe i Ujcemika je doslo do zakljucka da on i dalje -

- ponavlja aukcije neobjasnjivo
- ne dobija ocene od ljudi koji osvoje nesto sumnjivo
- salje ljudima stvari koje nisu sa slike (pise i u ocenama - na slici crn a on posalje beo, na slici jedna a on posalju drugu RAM memoriju itd..)
- odugovlaci isplate uplate i slanja predmeta i koristi se tudjim novcem, sa opravdanjem "kako je lenj i letargican"
- "zaboravi" da posalje stvari sve dok se oko toga ne digne frka, a onda je "najfiniji na svetu" i zove ljude po mobilnim telefonima iako je to trebao moralno i ljudski da uradi 2 meseca pre
- na IT forumu tvrdi kako stvari koje kupuje NOVE, prilikom postanskog slanja one postaju neispravne zbog "antistatickih kesa". Stigle su u pakovanju iz kine na vlaznom brodu 2 meseca, pokvarile se u AKS kamionu za jednu noc.

Ja prodajem nedeljno i vise artikala od njega, bez obzira sto su druge sorte, ja sam do sad za skoro 3 godine Limundovanja imao 3 negativne koje su obrisane usled reklamacije i placena je dupla postarina, on za nedelju dana dobije 3 negativne. To je losa praksa i tako se odbijaju kupci koji su krajnji korisnik limunda, jer da nema kupaca dzaba i milion predmeta na aukcijama. To je problem ove teme i to smeta svima koji ovde pisu. Ako Limundo smatra da je to ok, u redu, bar mi odavde koji se IT-om bavimo znamo da necemo kupovati komponente, konzole i ostali hardver od Ujcemika.

da bi bilo korisno da se napise sta vi ocekujete od tog sajta, sta vam znaci, akako posluete, sta su problemi, .

Očekujem da ljudi počnu da dobijaju poslove u Srbji i da počnu da ŽIVE od svog rada i da Limundo izgubi smisao kakav ima trenutno u Srbiji.

To je losa praksa i tako se odbijaju kupci koji su krajnji korisnik limunda, jer da nema kupaca dzaba i milion predmeta na aukcijama. To je problem ove teme i to smeta svima koji ovde pisu. Ako Limundo smatra da je to ok, u redu, bar mi odavde koji se IT-om bavimo znamo da necemo kupovati komponente, konzole i ostali hardver od Ujcemika.

Ovo je sustina problema sa UjceMika clanom i nije ni meni jasno zasto Limundo ovo podrzava jer na taj nacin gubi kupce i trpe svi.

Poslednja izmena od urednika:
Lepa novost -

Online chat u kontakt formi, konstantno prisutan online savetnik Limundo tima. Jedino jos da se ukljuci maaaalo ljudskosti i da ne odgovara kao bot :) ali svakako lepa novost

Ujcemika strajks agen

Dobio sam neopravdanu negativnu. Ne da mi nije obrisana nego LT Lana ne pokusava ni da procita sta sam joj dvaput napisao, i sedim pored kompa i cekam njen odgovor dva dana ... Brisanje Ujcemikinih 5-6 negativnih u 4 ujutru tek sad dobija drugaciju perspektivu.

Poslednja izmena:
Lele, imas li ti potvrdu o slanju posiljke? Verujem da imas, i ako je tako onda ne vidim razlog za negativnu ocenu. Prezentuj dokaz o slanju kupcu i Limundo i trebalo bi biti reseno brze nego kod Ujceta. Meni su gubili posiljke nekoliko puta, ali samo one koje sam slao kao preporucenu posiljku. Kako si ti poslao? Ako je kuririma ne bi me cudilo ni to da su i takvu posiljku izgubili. Od njih me vala nista ne moze iznenaditi.

Post ekspres - prvi put za dve godine, preko 3000 paketa. Nemam adresnicu jer sam poslao coveku pre 2 nedelje i bio ubedjen da sam primio otkupninu. bacio je. Ja cu adresnicu naci svakako tako sto cu da mucim ove iz poste uz cokoladu i kafu da mi iskopaju ali se radi o tome sto je Limundo mogao isto kao ujcemika-i da mi obrise ocenu pa da sacekaju da iskopam uputnicu. Zabole ih uvce sto im dajem 2000 din nedeljno, i sto clan kupac dolazi na limundo jednom u 5 meseci (poslednja ocena Maj), a ja svaki dan tamo prodajem nesto i njima pravim profit i proviziju ...

zamolio sam ih da mi obrisu uz obecanje da cu naci adresnicu, rekli su mi da ne moze, zamisli. Ujcemiki moze u 3 ujutro da se obrise par komada i to u roku od sat ipo vremena kako je dobije, meni stoji 3-4 dana. hit.

Sve po pravilima.. Secam se lik misionar mi licitira i odlepim kada vidim da je pobedio jer znam da ce mesec dana da odugovlaci da kupi, ima lik sad 17 negativnih, *****ava ljude po netu. A limundo mi kaze lada sam ga prijavio sve je po pravilu ima prava da ispuca po tri negativne za tri meseca.

Hvala na skretanju pažnje na ovog člana.
Izvršili smo suspenziju zbog negativnih ocena.

Pitanje za Limundo clana
Zasto ne uvedete opciju da ko zeli mogu da budu prikazane ocene-linkovi aukcija,pa kako kome drago

Definitivno ćemo ići na ubacivanje takve opcije, uvrštena je u spisak planova za naredni period.

Ovo je sustina problema sa UjceMika clanom i nije ni meni jasno zasto Limundo ovo podrzava jer na taj nacin gubi kupce i trpe svi.

Daleko od toga da podržavamo ponašanje koje bi bila svesna obmana kupca.
Član UjceMika je dobio šansu da ispravi greške do kojih je došlo,
ako to ne bude ispoštovano do kraja, neće biti moguće da nastavi prodaju.

Lepa novost -

Online chat u kontakt formi, konstantno prisutan online savetnik Limundo tima. Jedino jos da se ukljuci maaaalo ljudskosti i da ne odgovara kao bot :) ali svakako lepa novost

Ispravićemo to. Još uvek se uhodavamo sa chatom, hvala na feedbacku! :)

Post ekspres - prvi put za dve godine, preko 3000 paketa. Nemam adresnicu jer sam poslao coveku pre 2 nedelje i bio ubedjen da sam primio otkupninu. bacio je. Ja cu adresnicu naci svakako tako sto cu da mucim ove iz poste uz cokoladu i kafu da mi iskopaju ali se radi o tome sto je Limundo mogao isto kao ujcemika-i da mi obrise ocenu pa da sacekaju da iskopam uputnicu. Zabole ih uvce sto im dajem 2000 din nedeljno, i sto clan kupac dolazi na limundo jednom u 5 meseci (poslednja ocena Maj), a ja svaki dan tamo prodajem nesto i njima pravim profit i proviziju ...

zamolio sam ih da mi obrisu uz obecanje da cu naci adresnicu, rekli su mi da ne moze, zamisli. Ujcemiki moze u 3 ujutro da se obrise par komada i to u roku od sat ipo vremena kako je dobije, meni stoji 3-4 dana. hit.

Poništićemo ocenu veoma rado, čim dobijemo neki vid dokaza da je predmet poslat
ili ako se dogovorite sa kupcem i on nam javi da se ocena poništi.
Nadam se da razumete da bi poništavanje ocene bez ikakvog dokaza o slanju predmeta,
a bez odobrenja od strane kupca, bilo krajnje nepravedno prema njemu, jer nije dobio predmet. :wave:

Ne znam da li ste primetili, ali Miloš i Vladan koji ovde predstavljaju Limundo niti jednom do sada nisu imali komentar ili pomenuli korisnika Ujcemiki u bilo kojoj konotaciji, potpuna ignorancija.

Pa upravo jesu u postu gore :).

A sasvim je jasno da postoje povlasceni clanovi Limunda.
Ja pretpostavljam da UjceMika ima direktan telefon od nekoga iz LT-a, mozda bas od ove dvojice.
Pozove i resi 'problem' odmah ;).

Nekada se sa Limunda letelo za mnogo manje prekrsaje a ovi sad tolerisu jasno dokazanu nameru o obmani kupaca.
Cuj dali mu sansu da jos prodaje.
Pa svako njegovo zadrzavanje para od mesec dana je trebalo da bude 1 stepen kazne, a on je ovakvih i slicnih prekrsaja imao daleko vise od 4.

Al provizija vrti gde burgija nece...

Da, sad videh da su ga pomenuli...

Ali objašnjenje je takvo da vređa inteligenciju.

Poslednja izmena od urednika:
Meni samo nije jasno da niko na crno na belo u slucaju gde je LT pogresio nije ovde prezentovao... itekako nemislim da LT ne gresi i da ih ne treba ispravljati, ali juriti samo u duhu lova na vestice meni je licno smesno, jednostavno imam dokaza da sam ja u pravu ili placam skolu barem sto se mene tice

Eto ja svaku negativnu sto sam zalepio kao kupac nije skinuta prodavcu, mada iskreno bas i nemam neku satisfakciju cak ni nemam nista od toga da istog iskljuce pa da me sutra zavrne opet, zasto ovo kazem jer sam dva puta kupio isti HDD sa bad sektorima, prvi put testirao odbio da prihvatim (objasnim da HDD ima 400 bad sektora), nakon par meseci kupim isti i preuzmem ispred zgrade, kad sam dosao kuci skontam da je isti HDD, cak mislim da nisam ni negativnu dao jer sam bio besan na sebe a i znam da kod licnog preuzimanja je moja rec protiv njegove :p

Tako da me ne razumete pogresno da ne zelim postene prodavce a i pogotovo kupce, ali bolje da neko ima par negativnih pa znam ko je kao ujcemika nego da se sutra pojavi sa 5 naloga sa svim zelenim ocenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno