Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno moze, slazem se da treba biti veoma oprezan sa Ujcemikom ako se trguje, ali isto tako treba biti oprezan sa svakim prodavcem polovnih GPU karti....
Ujce mika ako namerno salje pokvareno pa onda uvazava bas i nemoze tek tako da profitira, takodje Limundo ako uoci sablon i ako sad na primer bude 5-10 zalbi na istoj osnovi siguran sam da ce takvog prodavca ukloniti...

Ko to zna sigurno sta on uvaza?! Pa stalno mu se brise negativna ocena, kupuje neispravnu robu a ond aprodaje kao ispravnu a Limundo ne reaguje na to jer njima je bitna hebena provizija!!!Nista drugo! Treba samo pratiti enispravne kartice na koje on licitira a za koji dan on prodaje iste kartice pod znakom kao da su ispravni...

Kakav "genijalan" način da prodaš "mooda za bubrege", a sve uz aminovanje Limunda i odbranu ničim izazvanim advokatima.
E pa, svaka mu čast na uspehu, pravi "srpski san"...

Ja neverujem da bi limundo dopustio rad takvim prodavcima, ako primete, ja znam da proveravaju prodavce na koje ima vise zalbi... i da ih suspenduju, e sad mozda je tek u zadnje vreme ujka krenuo da vrda pa jos nisu reagovali, ali iz druge ruke vam kazem da itekako suspenduju profile samo na osnovi vise zalbi cak i ako isti ostvaruju 20x veci promet od mene

Sad da ne bude pitanja kako ja to znam, pa lepo masa preprodavaca nezna da servisira racunare (tako da ponekad imam posla sa istima oko usluge servisa) i znam da itekako kukaju da i za par sporova (nekad su krivi a u dobrom slucaju i nisu jer je polovan laptop star 10 godina ludost kupiti) oko prodaje lete sa limunda, da ih zovu proveravaju itd..
Pa sad ako gase njih a ako je Ujkac isti verujem da bi i njega ugasili, mada napominjem u dobrom delu neki od preprodavca su nevini, nije lako prodavat krs cak i kad ga istinito opises, ljudi ocekuju zver da igraju najnovije igrize sve za 65e, da youtube-e i facebook igre LETE (ovo me posebno nervira jer ja imam problema sa mojom musterijama da objasnim da nisam ja kriv vec njihov krs od kompa koji je odavno zreo za zamenu ili upgrade... itd)

PS: Ja sam samo jednom u zivotu prodao 10 godina star laptop i nikad vise (i to sam ga dobio kompenzacijom jer nisu imali kes-a) stravicno kakve sam pozive imao dva dana... maximalno istestirano/ociscen, pa te zove da se greje???, pa secka zvuk pa blokira, na kraju sin pokrenuo najnoviju pes ili sta vec... tad sam rekao sad i nikad vise

Poslednja izmena:
Tako bi neki klasican slepac mogao opisati stvari oko ovog prevaranta, osim ako neko ima dobar razlog da ga brami ovde ;).
Sasvim je jasno da LT ima neke veze sa UjceMika prevarantom, dal prijateljske il neke druge ili je mozda podmitio gamade slicne sebi u LT.

A koje ti veze imas sa ovim prevarantom Zeljko ?
U svakom postu relativizujes stvari, pa nismo slepi.

Ja kupujem na KP,Kupindo izbegavam zbog gomile prevaranata a na limundu su jos gori.
Uopste ne razumem pokretanje licitacije i duvanje cena,ako vam se nesto ne da za 1000 dinara na limundu,lepo okacite na kupindu sa svotom koja bi vas zadovoljila i cao.

Kupindo niko ziv ne gleda, pogotovo deo za racunare.

http://puu.sh/aTLI9/e7a40c5f40.jpg
Telefon radjen za Britansko trziste i nesto je slabiji od modela za evropsko trziste.
:smash::smash::smash::smash::smash:
a reverse image search vodi do neke fb stranice koja se zove nesto patike telefoni i kaze da je replika kinez ali je ok po ceni za koju se nudi.
a ovde je za britansko trziste, malo slabiji

ali sto samo kontakt preko kupindo/limundo poruka kaze.
ehhh nekad su prodavci prevaranti pricali kontakt samo sms (NE POZIV), a sada kad su videli da limundo je ok prevara razmisljao kao "sta me briga, vazno da oni dobiju proviziju, samo da me ne cima na mob."

ocigledno je throwaway account u pitanju, tj alt, ali je brzo provalio da postoji top strana reklama, za divno cudo.

smejurija od sajta, na KP bar kazu "REPLIKA KINEZ RADI SKORO PA ISTO KAO I ORIGINAL", ali na limundu nikad nisam video to, kad mozes samo "original, radjen za ___________ trziste, malo slabiji od modela za evropsko"

Problem je sto Limundo zabranjuje prodaju kopija i replika i samim tim niko isto nesme napisati, ali slazem se po meni ovako bi bilo bolje (jer bi se u vecoj meri znalo sta je sta) da verovatno ne otvara mogucnost tuzbe od strane proizvodjaca...

Jos djubre kaze kako nije nikakva kineska kopija, cuj za britansko trziste slabiji od evropskog modela?? Mora da Britanija pripada Aziji...

Sta bi ste vi radili u ovakvoj situaciji:

KUPAC (pre aukcije):

Pozdrav, da li je gaziste obuce MOZDA 29.5 cm posto ja nosim 29.5 i ako jesu odgovaralo bi mi da licitiram ?

PRODAVAC (ja): gaziste je izmereno, i tacno je 29cm

KUPAC osvaja predmet bez obzira. Prima paket

KUPAC: Patike su super, ali je gaziste 28cm (sad vise nisu ni 29, nego 28, zamisli) i ja ne mogu da ih nosim ...

Napisano na jeziku blage veze nema. Nike recimo pise pravolinijsku duzinu unutrasnjosti, a ne korisno gaziste. mozes i da proveris sa nekom Nike patikom - UVEK je duze za 0.5 ili 1cm od onog sto pise na jeziku.

realna gazista merena metrom ili sublerom (ulozak)

Adidas 43 - 27 cm

CATERPILLAR 43 - 28.5 cm

brojevi su sa prodajom obuce najmanje bitni, bitnije je gaziste.

Poslednja izmena:
Sta bi ste vi radili u ovakvoj situaciji:

KUPAC (pre aukcije):

Pozdrav, da li je gaziste obuce MOZDA 29.5 cm posto ja nosim 29.5 i ako jesu odgovaralo bi mi da licitiram ?

PRODAVAC (ja): gaziste je izmereno, i tacno je 29cm

KUPAC osvaja predmet bez obzira. Prima paket

KUPAC: Patike su super, ali je gaziste 28cm (sad vise nisu ni 29, nego 28, zamisli) i ja ne mogu da ih nosim ...

A koja je obuća u pitanju?
Ako nema oznake na jeziku koliko je dugačko gazište u cm/inch, sigurno se može naći info negde na net-u, proizvođači određenih brendova imaju uniformne veličine, poznato je koliko je cm broj 7 kod npr. Nike patika.

edit: sad videh tvoj odgovor. ***a, jedino da zajedno izmerite istim šublerom.

Poslednja izmena:
Poenta je da je lik zapeo da kupi patike iako mu je receno da mu ne odgovaraju, pre nego sto je aukcija istekla. I sad oce da vrati. Eto taman prilike da se potegne ono pravilo "reklamacije", zato sam i pitao sta bi ste vi radili ?

dakle, receno mu je da gaziste NE odgovara, on ipak kupi i sada navodi gaziste jos manje od napisanog, kako bi se pozvao na reklamaciju. 1500 pari obuce sam prodao, niti jednom sam pogresio u merenju toga, jer ako to ne izmerim kakav bi haos prodaje nastao

Ja ne bi vratio ali ce ti limundo reci drugacije.

Po pravilima robu moras primiti nazad ali ako ista bude u opisanom stanju (znaci velicina koju si naveo) verovatno imas pravo kupca oceniti negativno tada jer nije ispostovao ugovor :)
Evo ja nosim nike 43 (27.5cm) a sad kad sa uzimao nove nike morao sam uzet 44 koje su mi knap jer je model takav, steze i prijanja uz nogu... duzine nisam poredio ali svi se zale na netu koji su uzeli online da im ne odgovara.....

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo 15 tj 49.5 nike i taman mi i dalje pase, u djaku i to online. Mnogo mu znaci sto ce da oceni negativno.

Poslednja izmena:
Posteniji od vecine, nije "pravljen za korejsko i vijetnamsko trziste".

Jeste, kazem - svaka cast liku :) oce da ga proda a nece da laze ljude da je kopija i slicno. Brand name: Gala XY :D

Sledeci off dobija odmor od foruma..

Sledeci off dobija odmor od foruma..

Ja moram da pitam zasto je moj post obrisan, u prvom delu sam jasno bez uvreda stavio coveku do znanja da ne proziva vise mene i da me ne spominje u daljem kontekstu svojih poruku, jer me njegovo misljenje apsolutno ne zanima i ne zelim da se pravdam njemu a on me je vise puta pomenuo.

Ako ste pak tu nasli nesto uvredljivo ili kako vec, sto mi obrisaste drugi deo poruke ? On se iskljucivo ticao limundo kupo-prodaje i odredjenog clana sa limunda.

Mislim ako je tema Limundo valjda sve sto spada pod taj pojam se moze pisati u temi ili ja gresim ?

Zahvaljujem.

Opet ista prica....kupio neispravnu:

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD-6870-Powercolor/26770753/Ponude

prodaje kao ispravnog:

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD-6870-Powercolor/26770753/Ponude

Po ovim zavrsenim aukcijama pogledajte koje clanove mu dizu cenu konstantno

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/Asus-Radeon-6870HD-1GB/26716029/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Memorije/Silicon-Power-2GB-DDR2-800MHz/27103045/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Procesori/AMD-Athlon-X2-4000-/27103141/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/MSI-GTX-280-OC-1GB/26716905/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/PowerColor-6870HD-1GB/27349933/Ponude

eto da svima bude jasno a ovim putem pozivam Limunaca za javnu raspravu jer pre nekoliko stranica kada sam ga pitao zasto ne banuju clana zbog vestackog dizanja cena on mi dao odgovor

``Suspenziji pristupamo kao krajnjoj meri - iz iskustva znamo da je trajna suspenzija retko kada adekvatno rešenje.
Mnogo bolje rezultate smo postigli edukacijom i obaveštavanjem članova ukoliko dođe do kršenja pravila. ``

Ako nije obavesten, zasto nije obavesten?

Ako je obavesten a on i dalje dize svoje cene - JA sam bio u pravu.
Ako nije obavesten pa i dalje dize svoje cene - JA sam bio u pravu da Limundo uopste kontrolise neke odredjene prodavce, i neopravdanu mu brisaju zalsuzene negativne ocene.

Jos nesto.

Naletio sam na jednu (ispravnu) graficku koju sam hteo kupiti, ali prodavac nije napisao nista u vezi garancije. Pitao sam ga dali prihvata pravila Limundo sajta pa ono znate, radna garancija u skladu (LOL), 14 dana....a on mi je dao odgovor:

``Ne garantujem za karticu, nije moja originalno pa da budem skroz siguran u nju``.

Prijavio sam slucaj LT-u, a dobio sam sledeci odgovor:

`Zdravo ******,

Hvala na poruci koju ste nam poslali!

Kupac ima pravo na reklamaciju ako kupljeni predmet
ne bude odgovarao opisu, i ima pravo da negativno oceni
prodavca u slučaju da ne uvaži reklamaciju.

S druge strane, ako zbog ovakvog odgovora
imate sumnji u stanje predmeta
, onda je najbolje
da ne licitirate na toj aukciji.

Želim vam svako dobro!

Srdačan pozdrav,
Ivana
Limundo tim``

Pardon, sumnju u stanju predmeta - prodavac je rekao da ne garantuje za karticu ali napisao je da je kartica ispravna. WTF je onda?
Kada sam dobio gore citriran odgovor ja sam pitao Ivanu dali je ona svesna da kao zaposlena u Limundo d.o.o ona mora da zna pravila aukcijske kuce kao i pravila u vezi radne garancije od 14 dana, i zasto ne rekinu aukciju ako je clan zloupotrebljava Limundo sistem, onda mi nije odgovorila...

Poslednja izmena:
Ja moram da pitam zasto je moj post obrisan, u prvom delu sam jasno bez uvreda stavio coveku do znanja da ne proziva vise mene i da me ne spominje u daljem kontekstu svojih poruku, jer me njegovo misljenje apsolutno ne zanima i ne zelim da se pravdam njemu a on me je vise puta pomenuo.

Ako ste pak tu nasli nesto uvredljivo ili kako vec, sto mi obrisaste drugi deo poruke ? On se iskljucivo ticao limundo kupo-prodaje i odredjenog clana sa limunda.

Mislim ako je tema Limundo valjda sve sto spada pod taj pojam se moze pisati u temi ili ja gresim ?

Zahvaljujem.
Obrisana je cela diskusija tako da ne postoji mogucnost da ostane tvoj post.
Gresis. Ako je tema Limundo ne znaci da moze da pisete na 10 strana oko toga da li je jedan clan ili ne prevarant.

@schnappy
Ja sam ranije dok mi je trebalo polovnog PC krsa za servis od jednih istih sve licitirao, jednom sam cak mesec dana otkupljivao 50% njegove robe, sve netestirano bilo 100% ispravno (ddr 256-512 moduli, 20-60GB hardovi, itd tip iz Micurinove ulice mozda ga i neko zna) bilo davno, sad mi vise ne treba ali pre 6 meseci kad sam proveravao vecina suspendovani ili ugaseni, zato se i slazem da je bolja edukacije pa ban, jer ja za neke od tih clanova samo imam reci hvale.... da je neko mozda istrazivao njihove aukcije rekli bi da im ja dizem cene ako bi rezonovali kao ti...

Poslednja izmena:
Aha dobro a onda objasni mi kako je moguce prodati nesto, oceniti kupaca pozitivnom ocenom, a za mesec dana prodati isti predmet?
Da pogodim: verovatno kupac platio proviziju a posten Ujce nije mu dao negativnu ocenu :p
- pitanje je onda pa zasto nije nakon zavrsetka aukcije postavio isti predmet na licitaciju.
Da pogodim: pa da mi ne bih pomislili da mu neko dize cenu :D

Pa ne kazem da tvrdim da znam sta isti radi.... svako ko ima iznad 200 ocena je nekad neko dizao cenu od prijatelja, pitanje samo da li se to desi na 1% aukcija ili na 40%..... cak mi se desavalo da neki prjatelj vidi moju aukciju i samoinicijativno digne i kaze, nemoj ovo dati za 500din :p i sta ja sad ni kriv ni duzan :-devil-:

I meni se desi da servisiram PC preprodavcu, sutra na limundu licitiram za isti, mada nisam pobedio jer po smesnoj ceni i meni treba a jos znam sta je i kakvo je

Poslednja izmena:
Obrisana je cela diskusija tako da ne postoji mogucnost da ostane tvoj post.
Gresis. Ako je tema Limundo ne znaci da moze da pisete na 10 strana oko toga da li je jedan clan ili ne prevarant.

Dobro ako je tako, ali valjda bi trebalo da se pusti ako ima da se ispise i 10 stranica o nekom lopovu, prevarantu ili losem trgovcu da se vidi sta se tu radi i kako se muti, da narod ne kupuje od njega i da se izvrsi pritisak koliko se moze izvrsiti na nadlezne da prevarantima stanu na put.

To je mislim realno i pravicno jer svako normalan i posten se grozi ovakvih i slicnih prevaranata i lopova koji ostaju duzni pare ljudima, teraju ih na dodatne troskove, uvaljuju ko zna kakvu robu i ko zna odakle. A sto je najcrnje od svega nista se ne desava i nista se ne preduzima i sve ide po starom i jos ce ljudi da strada.

Opet ista prica....kupio neispravnu:

prodaje kao ispravnog:

Po ovim zavrsenim aukcijama pogledajte koje clanove mu dizu cenu konstantno

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/Asus-Radeon-6870HD-1GB/26716029/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Memorije/Silicon-Power-2GB-DDR2-800MHz/27103045/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Procesori/AMD-Athlon-X2-4000-/27103141/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/MSI-GTX-280-OC-1GB/26716905/Ponude

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Komponente/Graficke-kartice/PowerColor-6870HD-1GB/27349933/Ponude

eto da svima bude jasno a ovim putem pozivam Limunaca za javnu raspravu jer pre nekoliko stranica kada sam ga pitao zasto ne banuju clana zbog vestackog dizanja cena on mi dao odgovor

``Suspenziji pristupamo kao krajnjoj meri - iz iskustva znamo da je trajna suspenzija retko kada adekvatno rešenje.
Mnogo bolje rezultate smo postigli edukacijom i obaveštavanjem članova ukoliko dođe do kršenja pravila. ``

Ako nije obavesten, zasto nije obavesten?

Ako je obavesten a on i dalje dize svoje cene - JA sam bio u pravu.
Ako nije obavesten pa i dalje dize svoje cene - JA sam bio u pravu da Limundo uopste kontrolise neke odredjene prodavce, i neopravdanu mu brisaju zalsuzene negativne ocene.

Jos nesto.

Naletio sam na jednu (ispravnu) graficku koju sam hteo kupiti, ali prodavac nije napisao nista u vezi garancije. Pitao sam ga dali prihvata pravila Limundo sajta pa ono znate, radna garancija u skladu (LOL), 14 dana....a on mi je dao odgovor:

``Ne garantujem za karticu, nije moja originalno pa da budem skroz siguran u nju``.

Prijavio sam slucaj LT-u, a dobio sam sledeci odgovor:

`Zdravo ******,

Hvala na poruci koju ste nam poslali!

Kupac ima pravo na reklamaciju ako kupljeni predmet
ne bude odgovarao opisu, i ima pravo da negativno oceni
prodavca u slučaju da ne uvaži reklamaciju.

S druge strane, ako zbog ovakvog odgovora
imate sumnji u stanje predmeta
, onda je najbolje
da ne licitirate na toj aukciji.

Želim vam svako dobro!

Srdačan pozdrav,
Ivana
Limundo tim``

Pardon, sumnju u stanju predmeta - prodavac je rekao da ne garantuje za karticu ali napisao je da je kartica ispravna. WTF je onda?
Kada sam dobio gore citriran odgovor ja sam pitao Ivanu dali je ona svesna da kao zaposlena u Limundo d.o.o ona mora da zna pravila aukcijske kuce kao i pravila u vezi radne garancije od 14 dana, i zasto ne rekinu aukciju ako je clan zloupotrebljava Limundo sistem, onda mi nije odgovorila...

Ma ovaj prvi deo vise ne vredi komentarisati, mozemo da se zalimo mi ovde izgleda do sudnjeg dana nista se nece preduzeti povodom toga...

A za ovaj zadnji deo si potpuno u pravu, nemaju oni pojma ceo sistem je previse labav ima rupa samo takvih, i sami zaposleni nemaju pojma kako da odreaguju i sta da kazu jer i oni u biti ne znaju taj navodni pravilnik.

Prva stvar sto se tice poruka organizovani su NULA, ako saljes poruku support timu odgovori ti Ivana, pa na sledeci replay Marko, pa Stanko, pa Nevena, ne mozes da pohvatas nista, katastrofa. Znaci ako je ID poruke 669854 na tu poruku odgovara taj koji je i primio a ne da objasnjavas ti 110 puta nesto nekome jer ocito ne citaju prepiske, ja sam poludeo, objasnjavam im 3 x jedno te isto, i na kraju mi posalju novu poruku sa novim ID jem i ja im nista nisam ni odgovorio bas me briga, njihovo je da odrade bolju organizaciju a ne moje.

Onda sam imao situaciju ( pre koji dan ) zovem support centar njihov i javi se neka zenska i ja joj ispricam nema ona pojma, tacno joj u glasu covek vidi da ona nema bele veze tu sta se radi i sta da mi kaze, i nista na kraju ona meni kaze to... ja se obratim kupcu, reko tako su mi rekli iz support centra, kupac se obrati kupindu porukom a oni posalju meni poruku sadrzine, to sto ste vi rekli kupcu da smo vam mi rekli bla bla nije tako, niko iz naseg centra vam ne bi tako rekao, i ja ispadam da lazem, a ocu da se izedem ko mlad mesec sto ne snimih razgovor da imam dokaze. Braco doslo je vreme da se sve poruke moraju cuvati i razgovori snimati, i uzivo i preko telefona svi da nabavimo po jedan diktafon da imamo, jer strasno kad oni izmedju sebe ne mogu da se dogovore ko sta prica i sada mene nabedjuju da ja lazem, ja stvarno nemam komentar.

Nista nije obrisano da bi se sakrilo nesto, ali svadje da li je on prevarant ili nije na 10 stranica su bezpotrebne i jedan deo jeste obrisan.
POstoji sud za takve stvari. No da se vratimo na temu.

Ako je naziv teme promenjen kako bi Limundo tim ucestvovao u resavanju problema onda ih pozovite neka se jave, a ne da cute na ovakve slučajeve. Ako nece da resavaju probleme, onda moze i da se vrati stari naziv ili da se otvori nova tema...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno