Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad cu malo da obrazlozim zasto cu ja TOTALNO da ukinem licno preuzimanje a veruijem da i veci broj prodavaca isto cini iz istog razloga:
1. nova balavurdija ne da je bezobrazna nego nemam reci, ja da sam se tako sa 14-20 godina ponasao neko bi mi polomio sve kosti
2. jedan deo kupaca uopste ne postuje neka merila ponasanja kad sa nekim ocekujes da ostvaris kontakt!

Aj sto sam stao sa aucijama jer idu u bescenje a nemam nameru da mi neko dize cene aj sto me kad neko nesto izlicitira po 30% cene taj isti smara danima!
- devojka ~18 godina, dobila sat badava, stize mi poruka da joj sat odnesem do glavne poste za dva dana u 17h??????? pa druga poruka da li mogu da dodjem za sat za 3 dana u 18h??? a ja lepo naglasio da ne zakazujem dolaske da ne sedim kuci 24h i cekam da banu ali ne vredi (*****i valjda ne razumeju kad nekom kazes najavi se pre polaska i to je sve)
sutra stize sms sa pitanjem da li cu biti kuci za 3h??? najsmesnije je to sto je devojka nepunih 1km od mene ali eto nju mrzi da dodje po predmet vec ona ugovara sastanke sa deckom pa onda planira svoj dan u minut! (a moj dan ko j@654^...)

Danas druga aukcija drugi smrad me zove kaze on je kod bazena????, ja sam spavao (nedelja) kazem mu a i napisao sam mu 3 poruke da dodje do mene, nema druge, ali ne vredi prolazi 30min opet zove kaze on je kod sajma to je TUUU aj dodji?????? pa on klipan od 15 godina meni poceo da pridikuje kako njemu DRUGI na kupindu izlaze u susret i kao JA treba njemu da se prilagodin!
Danas dobijam pozitivnu za predmet i kao samo zato jer je saradnja 4/10?????????
A taj isti me smara 10 dana kupio isti predmet od mene na KP pa odbio da primi jer mu se cale naljutio, pa prekljuce kupio na kupindu??? i sta ja sad da kazem

Sad uprava brisem licno preuzimanje pa nek stoka placa postarine, aj kad je predmet skuplji ili kad te neko zamoli pa mozes da mu izadjes u susret jer ima osnova da te zamoli, ali drska balavurdiji nema sanse da izdjem u susret bez razloga, aj sto uglavnom smaraju ti koji izlicitiraju nesto debelo ispod cene gde sam ja jos u totalnom minusu!

Ocekujem da Limundo kad neko kupi nesto LICNO tom kupcu iskoci ekran sta znaci kupovina licno i da za licno preuzimanje kupac moze tacnoa da definise uslove licnog preuzimanja! zato krivim i Limundo/Kupindo kupci se ponasaju kao da su bogom dati, kao da oni tebi cine uslugu!

Poslednja izmena:
Ne razumem te Željko, čemu sva ova frka i toliko prolivene žuči...???
Staviš uslove prodaje koji ti odgovaraju i to je to. Kome se sviđa sviđa, kome ne, ne.
Ja imam opciju da nosim ono što prodajem, ali uvek je tu neki međudogovor i nikad nisam imao problema. Kad ne mogu, jasno to i kažem i to je to. Imam svoj privatan život i moj je stav da posao neće da utiče na njega. Ni onaj zvaničan, ni ovaj nezvaničan.
Možda je ovako zato što nikad nisam prodavao ništa na Limundu (niti mi pada na pamet), već uglavnom na macserbia.org, gde je ipak malo bolja situacija, iako sam se i tamo susretao sa "maminom i tatinom decom".
Ljudi imaju pravo da smatraju da ti moraš da im doneseš na noge ono što su od tebe kupili, a od tebe zavisi da li ćeš im dozvoliti da te maltretiraju.

Pa poenta je da su na limundu i kupindu takvi berzobraznici u sto vecem broju..., ranije nije bilo takvih, nosio sam ja do centra ali vrednije stvrai i ljudima iz vana koji su aj de imali razlog da lepo priupitaju isto

Ovi sad ne pitaju vec naredjuju, sto je najsmesnije u 90% su klinci od 14-20 godina kao sto sam rekao

Inace pise za licno preuzimanje koji su uslovi ali niko ne cita... tu krivim limudno jer kao na primer ebay uslovi ako postoje za licno preuzimanje treba da mogu da se definisu pa i ***** da moze lepo da vidi

Kupoprodaja i na Limundu je u stvari ugovor koji moraju sve strane pa poštuju, inače...... Limundo je tu posrednik i ima obavezu da arbitrira i i naredi svim stranama ugovora da ga se pridržavaju i ako nije sve u redu, penalizuje jednu ili obe strane. Kao i većina ugovora treba najviše obratiti pažnju na "sitna slova" tj. dodatke ugovora. Kod Limunda sve su to neka "sitna slova" koje većina ne čita, ne razume ili jednostavno ignoriše. Jasno je ( i fer) da prodavac ima svoje uslove u okviru ponuđenih ili mandatiranih od strane Limunda a prko toga može da bude samo "dobra volja" prodavca ili kupca u istom okviru.
Ja uglavnom samo kupujem preko Limunda, prodao sam samo jednu ili dve stvari ali imam stroge uslove bez kojih i ne razmatram licitiranje ili kupovinu na Kupindu. Prva stvar je da prodavac nudi lično preuzimanje za skuplje stvari (preko 1000 dinara) zbog toga da budem bar malo siguran da mogu da ga pronađem ako ima drugačije nereševih problema.
Druga (isto toliko važna stvar) je da se dostava ne uslovljava plaćanjem makar i jednog dela unapred.
Bez ova dva uslova ponudu i ne razmatram. Ovako postavljeno i bez izuzetaka sa pomnim gledanjem uslova prodaje i to kao jednom od glavnih kriterijuma nikada nisam imao veće probleme. Običan, "ljudski" odnos je ipak tu najvažnija stvar, nikakvi uslovi ni propisi to ne mogu da nadomeste.

Poslednja izmena od urednika:
Postovane kolege i koleginice sa Benchmark-a posto evo sad vidim da ova tema prelazi 219 stranica i kako mi se sve cini bice svakim danom sve veca i veca , nzm mozda se neko vec setio pre mene da napravim neku listu/spisak ljudi koji su do sada prosli kroz ovu temu (kada kazem prosli kroz ovu temu smatram - lose iskustvo sa istima). Jednostavno napraviti spisak i kad nesto kupujemo-prodajemo preko interneta lepo zavirim pogled na spisam aha Pere Marsovac evo ga na spisku sa njim necu da radim nista i tako .. Nzm dal neko mozda ima nesto slicno i zeli da podeli sa drugima . Ja sam licno danas imao jedno lose iskustvo da kazemo kupio jednu stvar dobio drugu, a prodavac naravno ne zeli ni da cuje nece da se javi na telefon i slicno .. Ovo nije vec prvi put da mi se ovako nesto desi, rekao sam sebi vec 200 puta : KONJU NEMOJ KUPOVATI NA LIMUNDU!! i tako slucajno mi nesto zapadne za oko pa onda ispadne kao jeftino i onda ga kupim! I naravno budem prevaren, ajde ako neko ima neku listu i zeli da podeli neka me kontaktira na privatnu poruku. Posto nisam siguran kako bi se to svidelo drugim ljudima da pisemo ovde na temi..

Naravno cast izuzecima koji su posteni ljudi i oce da izadju u susret, ali ostatak nemam komentar. Takodje bitna stvar pa nije tu Limundo kao organizacija kriva, ne zelim da ih krivim iako uzimaju bas dosta kesha i opsano se bahate mozda su mogli nesto bolje da odrade. Najveci problem je nas narod, iako vecina nas nece da prizna "Nema mnogo gorih od nas" , putovao sam video sam druge narode kakvi su, i evo zivim u srbiji 26 godina gledam sta se desava oko mene i kakav je narod!

Skupim ja kintu pre pola godine da kupim bratancu neki fon. I kako to obicno biva, ne znam ni ja koji k*rac sam ulazio, ali uidjem na Limundo. Bzv gledam nesta, i vidim jos 10-tak min do kraja aukcije za SGSIII, kliknem ja, postavim do koje sume sam spreman da idem i ostavim tako. Naravno pre toga procitam i opis sto je prodavac dao. Garancija cuda ludila, nema ni jednu negativnu itd. Kad, eto ga! Stize mail! Ja podebio! Kontaktiram ja vlasnika, tacnije vlasnicu. Prijatna zena, po glasu bi rekao dusa od zene. Dogovorimo se mi sve, ja cu joj uplatiti na racun kintu (oko 20000 tak hiljada dinara), cim legne ona ce mi poslati. Jos mi kaze da se teska srca odrice njega, ali ipak joj je visak kupila se s4. Elem, kako smo se dogovorili tako i bi. Zove kurir, stiglo! Sav radostan, idem, uzimam i odmah otvaram kutiju. Cik pogodite sta je bill unutra? :) Kopija i to najgore vrste, ni ekran nije radio kako treba a ne dugmici, ni a od androida, neki kineski fabricki. Zovem ja nju, ona iz Vladicinog Hana. Mrtva ladna mi kaze da je ona mislila da je to SGSIII i da ga je ona kao takvog i prodavala. Zovem je jos 3-4 puta ali uzalud, kaze: Ko zna sta si ti uradio sa njim pa sada hoces meni to da poturis da vratis. A, da, u medjuvremenu mi da i negativnu na Limundu, sto je bio vrhunac. Naravno pisao sam i Limundu ali od toga nista nije bilo. Narednih 6-7 dana sam je zvao po nekoliko puta ali nista. I na kraju, kada sam video da nema nista od toga, stavio sam fon na limundo, napisao kako jeste i izvukao nekih 5-6 hiljada. A l, da, njoj sam stavio broj na mobilnisvet na male oglase, sa tekstom da prodaje SGSIII 120 evropljana, i hitno. Tako 3-4 dana, cisto da mi malo bude lakse.

drazon cudi me da limundo nije insistirao da ti ona uvazi aukciju. meni su dusu izvadili kada sam prodao svoje polovne Air max TN kupljene u Austriji, jer je kupac insistirao da su fals. Aj da jesu, jer ih vise ima falseva u opticaju nego originala, al ja sam njemu poslao FISKALNI iz austrije, garanciju koju moze da ostvari u austriji, patike savrsene, originalne, i drasticno razlicite od kopije. DZABA. covek zapeo da su fals, ja reko limundu:

evo vam kopija racuna koju sam uslikao, ja stojim iza toga da su original, zaboga

odgovor:

on hoce da vrati, trazio je povracaj, molimo ispostujte clana tako je najbolje

ja:

al ja nisam prekrsio pravilo nijedno, i odgovorno tvrdim da su original ?

odgovor:

pa ako ste aktivan prodavac i vec ste prihvatali reklamacije, to mozete i sad da uradite ...

U prevodu: vrati mu pare il ode profil.

e to mi je bilo katastrofa, tad sam skapirao da kao prodavac mogu lagano da im odnesem pokojnog Stiv Dzobsa zajedno sa ajfonom, ako kupac kaze da je fals (iz bilo kog razloga) ja sam osudjen na multi gubitke.

Blokirali su joj profil nakon 20-tak dana, imala je oko 70 pozitivnih, kada sam posle pogledao, bilo je kupovina semenja cveca itd

Da budemo realni problema ce uvek biti, prevaranata ima bio to limundo, kp ili oglasi... pogotovo kod nas....
Evo ja sam 3 puta uzimao telefon sa oglasa i svaki put je bila muljaza i to licno, jednom sam odbio jer je bio tezak krs a na opizu star mesec dana, drugu put mi uvalili staru bateriju sa novim telefonom a treci put stari punjac :) (mislim stvarno kakav smo narod) i to eto licno

Ono sto Limundo treba da odradi da jasnije prezentuje pravila, da naravno kupac moze iz hira vratiti ispravan predmet ali tada nek snosi kompletne troskove slanja... isto kao na ebay-u sto ti mozes slobodno vratiti predmet jer ti se ne svidja boja...
Ovako j akad kupim neiptavno a vracam ja platim postatarinu kad kupe od mene pa vracaju jos mi kao jedan uracunaju i postarinu na ceni koju je on platio prilikom preuzimanja plus povratna postarina, znaci obe postarine i sve to da ne dobijem negativnu :)

A sto se tice muljatora njima niko nemoze nista, ugase im profil i to je to

Poslednja izmena:
Blokirali su joj profil nakon 20-tak dana, imala je oko 70 pozitivnih, kada sam posle pogledao, bilo je kupovina semenja cveca itd

Rešio je lumindo i taj problem, sad više ne možeš da vidiš za čega su ocene, dali je prodavao značke ili televizore, ali dobro to je da "zaštite prodavce"

To nece funkcionisati jer ona prevaranti prodavci postaju kupci i carupaju laptopove i zamenjuju delove (kurir nema vremena da sedi kod tebe 20min da ti proveris robu pa manipulacija na drugoj strani.... zato su sve kurirske sluzbe kod ans zabranile proveru robe, samo posle datog iznosa!

Evo sta se meni danas desilo, zove me tip kaze ne odgovara mu tastaura kao uporedio i nije ta??? kao kurir vraca nazad????? (post express), posle pola sata zove izvinjava se jer je pogresan laptop uporedjivao pa je pogresio i sad juri kurira da ne vrati posiljku nazad
Znaci zna kurira i ovaj mu dopustio da testira posiljku??? sad zamislite da je prevarant u pitanju i da je roba laptop pa za 5min letelo bi pola delova sa laptop-a

Moj prijatelj praktikuje sledecu stvar kad kupuje neke skupe telefone , uvek me zvrcne i jos 3 njegova drugara i sednemo nas 5 u kola i idemo kod lika po fon dodjemo nas 5 izadje iz kola a fala bogu niko pod manom svi 2m i 100kg ;) i desilo se jednom da je jwdan prodavac posti nas je video poceo da prica neku pricu kako je telefob poceo da trokira i da ne bi da ga proda da je voljan da nam plati gorivo za put.. To sto kazes da svuda ima prevaranata to je istina ja sam cak i na benchmarku kupio grafiku od lika ona stigla ja ubacim ona izbacuje artifekte ja ga na zovem alo druze ata je ovo.. kaz on meni ne odgovaram za ostecenja nastala u transportu.. tako da ne zelim da komentarisem kakvih ljudi sve ima! Ali isto moram da kazem da sam se vise puta pozitivno iznenadio na benchmarku nego na bilo kom drugom sajtu! STIM DA SAM JA ZA TO DA PUSTIMO PECI NEKU MOLBU DA STIANE JOS MALO OVE OGLASE , RECIMO 2000PORUKA 3 4 GODINE CLANSTVO I MAX 5 PREDMETA I CAO!!

Za Bench male oglase se u potpunosti slažem. Ovo nije pijaca. Treba da postoje jači kriterijumi

@vladat1 problem je taj sto se to nece svideti vecini novih clanova a fala bogu ima ih dosta.. Ali ja gledam ima likova koji imaju 56poruka i samo peglaju oglase.. i top10 svaki put a ne ucestvuju bas u neki temama na forumu negde se jave i napisu komentar tipa, +1 , svaka cast i td.

A opet ima i članova koji imaju od npr. 300 do 500 postova - što nije puno, ne misle da treba da pišu bilo gde i bilo šta,kao mnogi i tako nabijaju postove... a na forumu su po 8 - 10god...
Drugo, svi smo mi bili NOVI... Ovde od uvek postoji predrasuda o novim članovima, a isto tako i o starim članovima koji, takođe, ponekad pišu gluposti i pišu da bi pisali i solili pamet...
Da ne bude da kudim a ne predlažem rešenje... ja bi najviše voleo neko ocenjivanje prodaje ili makar upisivanje komentara nakon izvršene transakcije, pa da se iz komentara vidi ko je kakav prodavac/kupac.

@sdeki ja cu ti samo napisati sta ce vladat1 gore naveo :"Ovo nije pijaca"

zadnjih dana gledam oglase u potrazi za novim telefonom , samsung galaxy S4 , ono sto se desava na limundo je van svake pameti , "uprava" sajta svesno ucestvuje u prevarama..

svakog dana po nekoliko telefona S4 se prodaju, zadnjih nedelju dana preko 10 koliko ja pratim, od svih njih samo jedan je bio original, ostalo kopije/replike kako vec se nazivaju..

posto se u aukciji ne sme navesti da je kopija, to vise niko i ne radi, pa svi misle da uzimaju original telefone, ili koriste izraze "za azijsko trziste" "made in korea" i slicno..

SVE aukcije sam prijavio, i nijedna nije zatvorena iako su neke trajale i po 7 dana, dok za neke gluposti reaguje se odmah, ali jasno je da oni uzimaju za svaki telefon veliku proviziju(jer prodati su preko 20000 )

a tek je biser sto je na vecini aukcija dozvoljeno licno preuzimanje, ali placanje mora na racun, tako da prvo uplatite pa onda idete da uzmete telefon i onda ne mozete odbiti , sve u svemu za sve ove prevare veliki deo odgovornosti snosi sam sajt kao posrednik i neko ko uzima proviziju jer na ocigledne prijave ne reaguje i svesno omogucava prevarantima da varaju narod

Kod licnog preuzimanje naravno da se ne uplacuje na racun, neznam gde si dobio takvu ideju, to vazi samo za slanje :)

ma prodavac navodi uslov da se prvo uplati na racun pa onda preuzme telefon :)

Telefon je sigurno original,IMEI broj sa kutije je 355358345141715,posle uplate na racun moze i licno preuzimanje!!!
Zato sto sam ranije imao losa iskustva sa drugim kupcima,ne zamerite mi ali bilo je slucajeva da se kupac za izlicitirani predmet uopste i ne pojavi!!!

naravno imei broj nepostojeci, dalje za oznaku ispod baterije svesno izostavi jednu rec

Reci te mi sta na telefonu pise ispod baterije i koja je autonomija baterije ako je wifi non stop ukljucen za surfovanje na net-u?
Na telefonu ispod baterije pise:made in bay Samsung,non stop sa ukljucenim wifi-jem i surfovanjem po net-u, baterija ce izdrzati nekih 12 sati.

sve u svemu obican prevarant koji uz pomoc i uz podrsku limundo sajta svesno vrsi prevare

ova je aukcija bila u pitanju http://www.limundo.com/kupovina/Mob...oni/Samsung-Galaxy-S4-I9500-Original/25152189 , clan ima vec dosta negativnih ali ovo je svesno prikrivanje da kaze da je rec o kopiji, sve sto je bitno nije slikano ili slikano ocajnom kamerom, i sve sto je bitno da se kaze to je precutano cak i posle direktnih pitanja

najgore je to sto ce neko ostati bez 24000 , i posle kazu "sigurnost na prvom mestu" i "kupi bezbedno"

Sto pre skapirate da je nemoguce kupiti nov s3, s4 ili sta vec za manje od 50% cene utoliko ce te manje biti prevareni.

Neverovatno mi je sto vecina ljudi nasedne na takve poluretardirane oglase gde se prodaju skupe stvari po nikakvoj ceni i onda kad im stigne cigla bude im djavo kriv sto su prevareni a oni su u samom startu hteli da prevare neku logiku i razum...

To radi očaj od nemaštine. I aukcije i služe tome da izvučeš nisku cenu.

bakara nemoj tako. ja sam pre neko vreme u nekom specijalnom paketu sa vipom dobio Desire 310 + LG L70. Oba telefona bez root-a cak, oba upropascena GUI-jem, a kao takvi su meni beskorisni i HTC otisao na KP a L70 na limundo. Dostigo pristojnu cenu, otisao cak i vise od ocekivanog, 12.000 din, (Nov u radnji 130 evra) a krenuo je sa 10 din

"nov" telefon iz mts/vip/telenor, star nekoliko meseci, sa jos 18-19 meseci pisane garancije, takvih ima gomila po oglasima, na tako nesto mislim da nadjem..

i sto bi se neko razumeo u telefone i u tehnicke stvari da prepozna kopiju, velika vecina ljudi ne zna ni da pogleda osnovne podatke o telefonu a kamoli napredni benchmark, test ekrana ili blica..

valjda je logicnije spreciti da neko prodaje kopije ili makar da je obavezan da naglasi da je to kopija

a sto se tice cene, da neko hoce upola cene da dobije nesto, to naprosto nije tacno, evo ona kopija je na limundu prodata za 25000 , a to je cena za koju se prodaju regularni telefoni od operatera, za 250e svakog dana po 2-3 komada izadju po oglasima

Poslednja izmena:
^Samo cu ti reci "Srecno" , ja na limindu samo kupujem stvari po koje mogu licno da odem i stvari kao sto su el. Komponente ili neki konektori kablovi za male pare...nista drugo.

bakara nemoj tako. ja sam pre neko vreme u nekom specijalnom paketu sa vipom dobio Desire 310 + LG L70. Oba telefona bez root-a cak, oba upropascena GUI-jem, a kao takvi su meni beskorisni i HTC otisao na KP a L70 na limundo. Dostigo pristojnu cenu, otisao cak i vise od ocekivanog, 12.000 din, (Nov u radnji 130 evra) a krenuo je sa 10 din
Ne sumnjam ja u tvoje postenje, ali zar te ne brine dal su i ostali kao ti ;)
valjda je logicnije spreciti da neko prodaje kopije ili makar da je obavezan da naglasi da je to kopija
Pa u tome je glavna kvaka, kopije je zabranjeno prodavati...
A opet se traze i negde se moraju prodavati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno