Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel pise negde u 'ugovoru' da si se obavezao na primanje takvih pisama?

Da li bi to moglo da se okarakterise kao SPAM - posta koja se salje coveku a koju on NIJE prethodno trazio, slicno onim opomenama od EDBa koje se takodje kaleme na racun?

Nisam citao ugovor, procitacu ga cim budem imao vremena.
Uglavnom pismo je isto kao i tekst koji sam paste-ovao na prethodnoj stranici minus deo da ga salju postom.

Poboljšanja u Cafeu

18.01.2013

Da bi vaš i naš Limundo cafe bio pregledniji i uredniji,

prionuli smo na sređivanje tema u Cafe-u.

Obrisane su sve teme koje su zastarele i u kojima nije bilo postova

u proteklih tri meseca. Te teme su ili neaktuelne ili duplirane i

unosile su zabunu, naročito među novim članovima, pa se dešavalo

da novi Limundovci postavljaju pitanja na koja je već odgovoreno.

Na ovaj način želimo da ulepšamo Limundo cafe tako da bude jasan i

pregledan svima i da bude mesto upoznavanja i ćaskanja Limundovca i

uspešne razmene iskustava.

U tu svrhu smo otvorili i dve nove teme:

* Predlozi za unapređenje, gde možete sa nama da podelite svoje predloge

za bolji i lepši Limundo i Kupindo

* Lepa iskustva Limundovaca, gde možete da pišete o lepim iskustvima

koja ste stekli na Limundu, prijatnim Limundovcima koje ste upoznali i sl.

Javite nam kako vam se dopada novi, uredniji Limundo Cafe.

Koje vredjanje inteligencije.

Zjebavaju,kao da to rade namerno...kao mi smo svi *****i pa ce oni da se tako i ponasaju...
Ma taj limundo treba svatiti kao sredstvo gde se moze prodati nesto sto ti stoji a zao ti da ga bacis i nikako drugacije.
Greota samo sto je neko folusiran na tu pricu i usresredjen da tamo i zaradjuje za zivot,sto je greota,jer njega/nju mogu da kecaju do sutra...

Ovim potezom ce obrisati sve diskusije gde je jos moglo da se pise u Kafeu bez cenzure, pre septembra 2010. godine, kad je bila najveca promena i odliv ljudi sa Limunda. Novi ljudi nece ni znati sta se sve desavalo i na koji nacin je Limundo postao ovo sto jeste. Kafe je bio lepa hronologija dogadjaja.

Jedna pozitivna stvar u celoj ovoj temi, poceli su da persiraju clanovima, opet, sa debelim zakasnjenjem, to su im clanovi predlagali jos 2009. Mozda su ovi stranci vlasnici naucili malo srpski.

Jedna pozitivna stvar u celoj ovoj temi, poceli su da persiraju clanovima, opet, sa debelim zakasnjenjem, to su im clanovi predlagali jos 2009. Mozda su ovi stranci vlasnici naucili malo srpski.

Postajete smesni sa ovom temom...... kao mala deca
Inace ja radim sa ljudima i bezim od onih sto mi persiraju jer su ti najgori za saradnju, bar to kaze moje iskustvo

Persiranje je kultura.
Nisam cuvao ovce, niti studirao, niti bio u kafani sa ljudima sa kojima sradjujem da bi bio na ti.

Poz drustvo..
Evo bas sam sad imao zanimljivu situaciju na Limundu, pa bih da vidim na brzinu sta je i kako, da ne listam sve sigurno je vec imao neko slicna iskustva..

- Baba mi za par dana putuje u Fr kod ujaka, pa kako joj je crkao tel Nokia 6131, resih da joj uzmem neku polovnu, navikla zena na nju i to je.. I tako nadjem ja jednu koju prodaje covek na Limundu i posto je ostalo jos 20 sati a meni ne odg da cekam, jer dok on posalje i sve bice kasno da ne duzim.. Javim se coveku objasnim situaciju i on kaze ok moze, kaze mi cenu, ja se slozim naravno i posaljem mu podatke sve i sta se desava.. dobijem ovo..

Pa se pitam, ko je njima wtf dozvolio da citaju moje PRIVATNE poruke?
Poštovani,

primetili smo određene nepravilnosti u vezi sa vašim učešćem na Limundu
i dužni smo da ukažemo na njih.

Na Limundu nije dozvoljeno vršiti prodaju van aukcije, postavljati ponude koje
reklamiraju dodatnu prodaju van aukcije ili na kojima se zaobilazi krajnja cena, kao ni
navođenje drugih članova na trgovinu van aukcije.
Na Limundu se prodaje i kupuje isključivo putem aukcije i ni jedan drugi način nije dozvoljen.

Uputili bismo vas na pravila
kao i na sistem sankcionisanja ukoliko se ona krše.

Napomena:
Ovo je poruka obaveštenja.
Vaš status u sistemu sankcionisanja je sada promenjen na “Obavešten”.

S poštovanjem,
Limundo tim

@ProMaster
Pravila su pravila.........steta sto nema opcije kupi odma po odredjenoj ceni, aukcija se jedino moze prekinuti ako nema ponuda

A sto se tice privatnih poruka to uopste nisu privatne poruke jer je u pitanju aukcijski sajt a ne burek forum ;)

a PP na Benchu ?

ProMaster, smatraj da si "Obavešten!" ... :) :)

A i taj prodavac je dobio +1 u koracima....

OK, kapiram ja, al opet krajnje ljakserski.. I da nije bilo ponuda za ovu aukciju, ostalo bilo ispod 20 i covek vrv ne bi ni prodao da mu se nisam javio..
I jos ovo samo, jel imao neko neizmirenih dugovanja prema njima, kaze drug, dugovao im 700 rsd i oni slali opomeni, ali nista nije bilo, to je bilo pre skoro 2 god..

Ti ne znaš da li bi on prodao ili ne.

Može da prebaci na Kupindo, za dogovorenu cenu, i ne bi bilo ništa.

Ok, skapirao sam ja sam kriv.. :) Jer je fala Bogu bitno da se njima plati 5%.. Lepo ulazim samo na kupindo i cao zdravo.. :)

Poslednja aukcija je zavrsena u oktobru mesecu 2012. godine, a ovaj mu daje negativnu tek 19. januara 2013. godine, prethodna negativna aukcija zavrsena 7. novembra 2012., a ovaj mu daje negativnu 8. januara 2013. godine. Dobro ko koga ovde vuze za nos? Ocigledno da su hteli da ga isteraju i uniste u cemu su i uspeli. Sa cenama koje je imao sigurno je stekao mnoge neprijatelje. Svako ko je objektivan moze da pogleda za koliko je para u to vreme prodavao nove telefone. Covek je isao na sto veci obrt, a verujem da je mnogim prodavcima na taj nacin pomrsio racune sa svojim cenama. I prva negativna mu je namestena. Da ima toliko zadovoljnih kupaca, medju kojima sam prvi ja, a kupio sam dosta telefona i tablet uredjaj.

Lik taj heavybear je imao dobre cene da nekazem predobre ali radio nije na zaradu nego na semu piramidalnu semu. Znaci recimo proda 5komada s3 nova po 42000din dobije kes unapred jer tako trazi i posluje. Pa onda recimo tek za 15dana isporuci samo dvojici a tom periodu proda jos 3-4kom i tako vrti pare i svakih 15dana saljem samo jednom do 2kupcu a ostali cekaju...i tako u krug kad vise nije mogao ....puko.!

^
Da li je moglo nepismenije od ovoga??

Obrazloži ??

Ja mislim da jeste jer,prodavac prekida aukciju na kojoj nema ponuđača;zato plaća penal od 50 dinara.Potom predmet prebacuje na Kupindo,prodaje ga tamo i centrali :d plaća redovno harač.
Šta tu nije po p.s. ?

Na L/K nista nije po PS-u a u isto vrijeme i jeste... :d

Ne zelim da uticem na ljude iznecu samo moje utiske. Bio sam skeptican po pitanju limunda/kupinda, registrovao se i polako krenuo, na pocetku mi je sve delovalo sumnjivo, od pocetka postujem pravila firme gde prodajem i kupujem i neka svoja pravila i nemam nekih vecih problema. Kod njih mi se samo ne svidja velika provizija, ostalo je ok, neke stvari koje nikad ne bih prodao bez njih sam prodao ovde, ljudi su uvek bili zadovoljni jer sam u opisu uvek iskreno opisivao predmete. A sto se tice prevara, toga ima svuda, ali nije kriv limundo/kupindo, vec sistem kaznjavanja, koji omogucuje prevarantima da izvode svoja (ne)dela. Limundo/kupindo nije SUP ili SUD, sve sto je u njihovoj nadleznosti je da daju podatke drzavnim sluzbama na zahtev, ne vidim kako bi drugacije mogli da reaguju....

Podrzavam, juce je cepanica bila kao nekada reklama za JUL, ne mozes pobeci :D

Evo da najzad razresimo misteriju izbacivanja prodavca mobilnih sa limunda. Prenosim poruku iz Cafe-a sa limunda, uz dozvolu njenog autora, a poruku je limundo cak i potvrdio tako da vise nema dileme oko toga:

"Ocito da se TOP prodavac postaje uz malu pomomoc svojih prijatelja. Ja sam licno kupio kod TOP prodavca iz kategorije "kolekcionarstvo", koji je stacioniran u Ritopeku, kad je izvrsio prevaru, i nakupio preko 100 negativnih ocena, pa joj je zatvoren nalog. TOP prodavac iz kategorija "mobilni telefoni", je takodje zatvoren, zajedno sa 15-tak svojih pomagackih naloga, stacioniran u Smederevu, posle prevare od 44.000 dinara. TOP prodavac u kategoriji "decija odeca" takodje je zatvoren. Oznaka ili bedz "TOP" ispod nicka, nije nikakva garancija, cak sta vise, ne garantuje nista, vec nas opominje da se pazimo!!!
"

Mislim ranije sam i napisao razlog, dupli nalozi, ale evo odavde se vidi da je bila i prevara u pitanju.

A sad da se vratimo na temu iskustava sa limundom:

Trenutno im je i ceo sistem u raspadu, pojavilo se od migracije na domaci server previse bug-ova, a njihovi "programeri" bas i ne rade dobro taj posao oko otklanjanja problema. Odziv sistema cesto zna da bude los, sto je nedopustivo za ono cime se bave.
Ali da ne bude sve tako crno, najzad su poceli da persiraju svojim klijentima, sto je napredak. Uvode neka poboljsanja, za pohvalu, ali sa realizacijom kasne preko godinu dana uglavnom.

Evo ocene clana koji je prevaren od TOP prodavca za mobilne telefone:
08. Jan. '13
13:39 Uplatio sam mu 44.500din i dobio sam NISTA! Telefon nije dostupan vise od 20dana! Kako ce limundo da mi pomogne da vratim novac?!
Nov i nekoriscen telefon Samsung Galaxy S3 Negativna
(od kupca) filimon

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno