Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad vec ponovo pomenuste prodavca mobilnih telefona, ovo je najverovatniji razlog njegovog izbacivanja(ne garantujem, ali pretpostavljam):

"Povodom negativnih koje sam dobio, od clana heavybear, totalno neopravdano, zelim samo da ostavim spisak laznih naloga sa kojih je doticni preposteni prodavac regulisao svoje cene kako mu se svidi, jasno se vidi. Na kraju je i suspendovan, verovatno zbog mnogih drugih clanova i zbog ko zna cega a meni su ostale negativne, cak sam na drugom stepenu nekog upozorenja, premda sve radim krajnje posteno i savesno.
http://www.limundo.com/Clan/petrovce29
http://www.limundo.com/Clan/nedelja1969
http://www.limundo.com/Clan/sladja2610
http://www.limundo.com/Clan/prebranac1
http://www.limundo.com/Clan/guzonjaa
http://www.limundo.com/Clan/legionarko
http://www.limundo.com/Clan/genije12
http://www.limundo.com/Clan/kaca1912
http://www.limundo.com/Clan/djonda013
http://www.limundo.com/Clan/majmun21
http://www.limundo.com/Clan/cicamaca88
"

To sam nasao na podacima o nekom clanu, ranije sam vec pomenuo, a sada sam slucajno ponovo naleteo na tog clana pa se setio.

Evo sad je neki clan tamo prevaren za oko 30 000 din, jer je izlicitirao racunar, uplatio novom clanu sa 0 ocena postnetom pare i naravno racunar nije dobio: http://www.limundo.com/kupovina/Rac...onitorom/RACUNAR-ODLICNIH-PERFOMANSI-/7296937
Postavio je temu u njihovom cafe-u, tamo se moze videti dosta negativnih komentara drugih clanova, koji optuzise coveka da je sam kriv sto je prevaren. Dan-dva kasnije clan limundo tima otvara temu u cafe-u koja se zove nesto tipa: "lepa iskustva limundovaca", deluje mi kao slucajno skretanje paznje sa brdo tema koje su tamo aktivne i koje se ticu raznih prevara, ali u cafeu mogu sve urediti sa svojom dobrom cenzurom. Interesantno je da je ova prevara sa racunarom odradjena po slicnom scenariju clana kafanamarkovic, aukcija je tempirana da istekne pred novu godinu, uplata trazena verovatno 2 dana pre nove godine, a onda dok prodju praznici i dok kupac shvati sta se deslio, pare su nestale.

Prevaren je, to stoji .... A sad realno, kupuješ nešto od čoveka sa NULA ocena, koji ima LimundoKeš kao opciju plaćanja, a ti odabereš da unapred uplatiš 30000, i to ne čak ni na račun banke, već na postnet. Pa šta misliš, ko će da prihvati krivicu za to? Pa sunce mu poljubim, ko bi to uradio ....

Da se to pismo odštampa, kovertira, adresira, i odnese na poštu, treba neko vreme, materijal, gorivo i rad .... ne budite toliko ograničeni.

Ne bih da ulazim dalje u offtopic, ali neka su svi ti tzv. zavisni troškovi koje spominješ i celih 100%, a nisu, bezobrazluk im je na mestu, nema šta... Ali potpisali smo Ugovore sa bankama, prihvatili Uslove korišćenja Limunda, ko neće, ne mora...

Nisam ulazio u Limundo kafe sigurno godinu dana jer se uvek iznerviram spinovanim komentarima. Udjem sada i citam kako ljudima prevaranti salju balone sa vodom umesto laptopa, neverovatno je kako se ljudi i dalje pecaju, a Limundo samo sedi i ne preduzima nista da obesteti ostecene. Zato cu ovde napisati, jer znam da se nece obrisati, a Limundo i ove komentare cita.
MORA se uvesti OBAVEZA kontrolisanog placanja svih transakcija preko recimo 10 000 din koje se ne obavljaju licno tj. koje se salju. MORA i tacka. Ne postoji drugi nacin. Nisu svi prevaranti na nivou kafana markovic pa da opeseljese ljude za 3000 evra, mnogi rade na nivou 100-150 evra, taman ispod radara za pokretanje krivicnog gonjenja od strane policije. Limundo kes je obicna glupost jer nije automatizovana procedura i jer se naplacuje za koriscenje i od posiljaoca i od primaoca, to je jos jednom Limundo lepo smislio da je on u svakom slucaju dobitnik bez obzira sta se desi. E pa ne moze tako. Cemu sluze provizije ako ne za zastitu korisnika usluga Limunda? Vrlo brzo ce se nesto desiti, ili ce se razbucati legalna banda zvana Limundo ili ce se oni uzeti u pamet i poceti da stite interese svojih korisnika. Ebay je veliki jer ima savrsen sistem zvani Paypal koji 100 % stiti kupca, zar je toliko tesko osmisliti nesto slicno? Limundo kes je bila slicna ideja ali napravljena nakaradno oko dvostrukih provizija. Zasto bih recimo ja kao kupac placao reket zvani Limundo kes za svaku vecu kupovinu? Zasto? Zato sto volim da rizikujem, kupujuci na "sigurnom" mestu, kako se reklamira, zvanom Limundo? Nece da moze. Taj Limundo kes je sam sebi kontradiktoran.

Ljudi, pritisnimo Limundo da pocne da stiti kupce, ne sedite ravnodusni.

Ja već odavno ne vidim neku prednost limunda u odnosu na obične oglase. Ko prodaje neki predmet iima svoju cenu ispod koje ga neće prodati, znači uz pomoć svojih prijatelja/drugih naloga će podići cenu do one koju želi da postigne. Šta je tu onda poenta licitacije ? Sajt za oglase mi ne uzima ni proviziju u odnosu na limun koji dere sa provizijama i naplatom svegaisvačega. Nema tu šta da se pritisne limundo, dok mu raste broj aukcija radiće šta hoće, kada krenu aukcija da opadaju onda se razmišlja kako da se to zaustavi i kakve pogodnosti da se uvedu, ali onda je već kasno. Neke pogodnosti i ispunjenje nekih realnih zahteva od strane korisnika limunda mogu se očekivati dolaskom paypal-a u srbiju, kada će se veliki broj kupaca okrenuti ebay-u, a samim tim prodavci na limundu neće imati kome da prodaju i suma provizija koje uzima limundo ce da budu manje.

Ja kupujem na internetu stvari do 1000 din.
Ako se zeznem odmah prezalim i cao.
A za skuplje stvari samo licno i nikako drugacije.
Dok god ima ovaca bice i sisanja.
Ko je kriv ovom liku sto je uplatio 30.000 za stvar koju nije ni video korisniku sa 0 ocena.
Ne znam kad ce ljudi shvatiti da to nije e bay i da je ovo Svrbija i svako gleda da te zavrne kako zna i ume,cast izuzecima kojih je jako malo.

Ja kupujem na internetu stvari do 1000 din.
Ako se zeznem odmah prezalim i cao.
A za skuplje stvari samo licno i nikako drugacije.
.

Upravo tako i ja radim, ali Limundo zna da vecina ne razmislja tako, zato se ove stvari i desavaju.

@tomic, možeš li da mi objasniš razliku između ispale ovde na Benchmarku i na Limundu? Pošto sam ja ispaljen za mnogo veće pare i to ovde, pa me interesuje to hejtovanje i lajkovanje.
Pa to za likovanje sam ja napisao zato što su me u jednoj poruci ovde prozvali da sam likovao što sam napisao vest da je @heavybear-u zabranjen pristup. Nisam likovao samo sam izneo vest.
Nema razlike u ispali.

Treba znati pomalo i srpski, reci likovati i "lajkovati" nemaju veze jedna sa drugom.
@Jericho
Znam srpski dovoljno i znam šta sam napisao. Morao bih da pročitaš dosta strana u nazad gde sam ja postovao vest o zabrani dotičnog mede na Limundu.
I nikad u životu nisam kazao "lajkovati".

Poslednja izmena:
Pa to za likovanje sam ja napisao zato što su me u jednoj poruci ovde prozvali da sam likovao što sam napisao vest da je @heavybear-u zabranjen pristup. Nisam likovao samo sam izneo vest.
Nema razlike u ispali.

@Jericho
Znam srpski dovoljno i znam šta sam napisao. Morao bih da pročitaš dosta strana u nazad gde sam ja postovao vest o zabrani dotičnog mede na Limundu.

Pitao sam koja je razlika u ispali tamo, ovde ili bilo gde drugde. Ti si rekao da nema razlike. Samim tim, da li je ispala na Limundu ili bilo gde drugde, stvar je potpuno ista. Pratim ovu temu jako dugo i od prve poruke je jasno da se radi o linčovanju jedne uspešne firme. Uspešne kako i na koji način, to je druga stvar. Ja lično NE PODRŽAVAM Limundo, mislim skoro sve najgore o njima, ali poštujem tuđi rad i trud i ne podržavam ovo javno linčovanje (u šta se ova tema pretvorila).

Za sve dušebrižnike koji su odmah potrčali da ukažu na to kako likovati nije isto što i lajkovati. Pokušao sam da iskoristim facebook analogiju gde ljudi hejtuju i lajkuju stvari, u nadi da će ljudi shvatiti ironiju današnjeg vremena. Nešto što se proširilo na čitav web, pa ni ovaj forum nije imun na to. Ne smatram da je @tomic likovao što je nekome zabranjen pristup.

Poslednja izmena:
Nemanja, ja koliko sam shvatio da te tudj problem bilo koga na Limundu ne dotice (citiracu tebe "Pratim ovu temu jako dugo i od prve poruke je jasno da se radi o linčovanju jedne uspešne firme. "), ali zato masovno iskoriscavas priliku da se po 100-ti put zalis na svoju ispalu. Prosecan IQ korisnika Limunda i tvoj IQ ne mogu da se uporede, zato je tvoja ispala 100 puta veca jer si je DOZVOLIO.

Nema razlike u ispali.

@Jericho
Tebi nisam ni rekao da ne znas srpski.

Mali OT
Baš me interesuje koja su značenja tih reči, ali baš na srpskom jeziku?

Likovati - veseliti se. Verovatno mislis da "lajkovati" nije srpska rec, ali svakako jeste - to je neologizam, a znacenje je svima poznato.

Jel jos neko primetio da mnogi korisnici foruma ( ne vezano za ove postove, nisam ih ni citao) kada nemaju neku validnu argumentaciju, hvataju se za pravopis, gramatiku , izvorne reci i slicno jezicke tematike .

^Haha, namerno izgresio da navuce ljude na tanak led :D

Nemanja, ja koliko sam shvatio da te tudj problem bilo koga na Limundu ne dotice (citiracu tebe "Pratim ovu temu jako dugo i od prve poruke je jasno da se radi o linčovanju jedne uspešne firme. "), ali zato masovno iskoriscavas priliku da se po 100-ti put zalis na svoju ispalu. Prosecan IQ korisnika Limunda i tvoj IQ ne mogu da se uporede, zato je tvoja ispala 100 puta veca jer si je DOZVOLIO.

Ako smo za činjenicu uzeli, a ja tu činjenicu nisam postavio, da su ispale tamo, ovde, bilo gde u suštini identične, na osnovu čega ti mene uzimaš za uzorak? To što ti pokušavaš da plasiraš je verovatno zbog toga što imaš neki lični problem sa Limundom i sa bilo kim ko objektivno sagleda stvar. Ova tema je ličnovanje Limunda iz razloga što na 5 strana je reč limundo, onda neko izvuče nick nekog korisnika, pa onda opet Limundo na 5 strana. Znači, nisu problem oni koji prevare već oni koji su omogućili infrastrukturu za aukcije i oni koji na njih ukazuju? Ne vidim aco da si i jednom naveo nekoga ko je ispaljen na Limundu i požalio se u njegovo ime.

Nisam ja dozvolio ništa. Biće sve u svoje vreme.

Nemanja, ne bih se slozio sa tobom da ne postoji razlika gde si prevaren.
U svim ostalim oglasnicima (forumi, obicni oglasi, nebitno) se dobro zna da se transakcija vrsi izmedju kupca i prodavca. Dakle, nema ocenjivanja, provizija i slicnog. Ako se nesto desi, na prodavcu i kupcu je da to rese (ili nadleznim organima, nebitno).
Limundo sa druge strane te toliko uslovljava prilikom registracije, svuda kroz pravilnik/marketing provlaci neke fraze koje bi trebalo da ukazuju na sigurnu kupovinu, ima sistem ocena, uzima proviziju, deli selektivnu pravdu... Zasto? Zar za svu tu kampanju "sigurnije" kupovine ne treba i oni da daju neku garanciju? Mislim, jel si svestan kako e-bay radi ili ne? Znam da kod nas vrv ne bi funkcionisao sistem kao sto je e-bay, ali kapiras sta hocu da kazem, u celoj prici i e-bay ima neku odgovornost. Sto je sasvim logicno po mom misljenju, zato i posluju tako kako posluju - odlicno.
Dok Limundo s druge strane stvara sliku da se tu moze nesto sigurno kupiti, a zapravo je manje siguran od kupovine na buvljaku (na buvljaku bar uvek vidis sta kupujes).

Limundo plasira laznu sigurnosti i potpuno razumem sto su ljudi ogorceni na isti.

Jel vi uopste znate koliko e-bay guzi na provizijama???

Ne branim limundo ali preterujete

A jel znas kako e-bay vraca novac cim se ustanovi da si prevaren?

Ako smo za činjenicu uzeli, a ja tu činjenicu nisam postavio, da su ispale tamo, ovde, bilo gde u suštini identične, na osnovu čega ti mene uzimaš za uzorak?

Ko je rekao da su identicne? Ti. Nisu iste i ne mogu biti iste. Na Banchu niko nije uzeo proviziju sto je covek tebi prodao fotoaparat, zapitaj se koliko bi Limundo dobio proviziju za vrednost prodaje od 700 evra.

To što ti pokušavaš da plasiraš je verovatno zbog toga što imaš neki lični problem sa Limundom i sa bilo kim ko objektivno sagleda stvar.

Uzmi citaj temu od pocetka, ja jesam bio prevaren, ali za duplu postarinu, 2x250 din i vise NE DOZVOLJAVAM da budem prevaren.

Ova tema je ličnovanje Limunda iz razloga što na 5 strana je reč limundo, onda neko izvuče nick nekog korisnika, pa onda opet Limundo na 5 strana. Znači, nisu problem oni koji prevare već oni koji su omogućili infrastrukturu za aukcije i oni koji na njih ukazuju?

To je tvoj pogled na Limundo koji nema veze sa realnoscu. Pokazuje samo koliko se bezosecajan prema tudjim problemima.

Ne vidim aco da si i jednom naveo nekoga ko je ispaljen na Limundu i požalio se u njegovo ime.

Jesam, citaj temu od pocetka opet.

Nisam ja dozvolio ništa. Biće sve u svoje vreme.

Jesi, dozvolio si, i nece biti nista, osim ako ne povuces veze u policiji.

A jel znas kako e-bay vraca novac cim se ustanovi da si prevaren?

Kada se ustanovi da zaista jesi prevaren možeš da dobiješ naknadu od ebaya, ali je ona visine do 100$.
Dakle, ako nešto vredi 150$ (shipping ne ulazi u kalkulaciju za odštetu) i dokaže se da vas je prodavac zavrnuo od ebaya dobijate satisfakciju u iznosu od 100$ maksimum.
Već sam nekoliko puta ovde pisao... Ebay je jedan virtuelan mega tržni centar, ali u njemu važe ista pravila kao i u relanom životu. Uvek treba dobro razmisliti šta i od koga se kupuje, jer kao što na ulici nećemo ući u bilo koju prodavnicu da pogledamo nešto, isto tako ne bi trebalo da razmatramo kupovinu iz bilo kog virtuelnog shop-a.
Uvek treba dobro razmisliti šta se uzima, kupovati proverene stvari od proverenih prodavaca sa nekom reputacijom ili rizikovati, pa šta bude. Ali verujte mi, na ebayu ima toliko fake robe da ja više apsolutno ne rizikujem, pošto je velika verovatnoća da ću ako je nešto mnogo jeftino ustvari kupiti lažnjak.

Na Banchu niko nije uzeo proviziju sto je covek tebi prodao fotoaparat, zapitaj se koliko bi Limundo dobio proviziju za vrednost prodaje od 700 evra.

Morao sam sracunam, 120 din postavljanje i 620 do 20 000 din i 2 % za preko tj. do 70 000 din, 120+620+50000*2%=1740 din

Za te pare si Nemanja mogao autom da odes do Vrsca.

Pratim ovu temu jako dugo i od prve poruke je jasno da se radi o linčovanju jedne uspešne firme.

Uspešna je samo zbog nedostatka zdrave konkurencije u toj oblasti. Nisam imao problema u nekih dvadesetak što kupovina, što prodaja na Limundu, verovatno zbog toga što sam otvorio četvore oči svaki put, kao i zbog malo sreće - ali mi se Limundo gadi i samo je nužno zlo. Zašto? Pa zato što skoro ništa ne čine da koliko - toliko zaštite svoje korisnike, a druga stvar je stvarno odvratna cenzura. Ma koliko lepo i kulturno pokušao da im ukažeš na neki njihov propust, nema šanse da ti prodje komentar, ovo zna svako ko je pokušao tako nešto. Licemerje takodje, plagijata i piraterije koliko hoćeš, Rolex i ostale slične stvari za 3-4 k dinara, aha, kako da ne.

Nisu svi prevaranti na nivou kafana markovic pa da opeseljese ljude za 3000 evra, mnogi rade na nivou 100-150 evra, taman ispod radara za pokretanje krivicnog gonjenja od strane policije.
Od nove godine radar hvata sve preko 5000 dinara. Promenjen je zakon, tako da se od sad sve kradje preko 5000 dinara gone po sluzbenoj duznosti.

Usvojili predlog? Pozdravljam, odlicna vest! I 10k je napredak, a tek 5...apsurdno je zapravo u kojem svetu su ziveli prethodni "zakonopisci" kad su smatrali da tek 15k predstavlja neku vrednost. Paralelni univerzum.

Nemanja, ne bih se slozio sa tobom da ne postoji razlika gde si prevaren.
U svim ostalim oglasnicima (forumi, obicni oglasi, nebitno) se dobro zna da se transakcija vrsi izmedju kupca i prodavca. Dakle, nema ocenjivanja, provizija i slicnog. Ako se nesto desi, na prodavcu i kupcu je da to rese (ili nadleznim organima, nebitno).
Limundo sa druge strane te toliko uslovljava prilikom registracije, svuda kroz pravilnik/marketing provlaci neke fraze koje bi trebalo da ukazuju na sigurnu kupovinu, ima sistem ocena, uzima proviziju, deli selektivnu pravdu... Zasto? Zar za svu tu kampanju "sigurnije" kupovine ne treba i oni da daju neku garanciju? Mislim, jel si svestan kako e-bay radi ili ne? Znam da kod nas vrv ne bi funkcionisao sistem kao sto je e-bay, ali kapiras sta hocu da kazem, u celoj prici i e-bay ima neku odgovornost. Sto je sasvim logicno po mom misljenju, zato i posluju tako kako posluju - odlicno.
Dok Limundo s druge strane stvara sliku da se tu moze nesto sigurno kupiti, a zapravo je manje siguran od kupovine na buvljaku (na buvljaku bar uvek vidis sta kupujes).

Limundo plasira laznu sigurnosti i potpuno razumem sto su ljudi ogorceni na isti.

Kupovao sam, i dan danas kupujem preko eBaya (US, UK, DE) i Amazona (US, UK, DE), u dva navrata sam vratio robu zato što nije bila u redu, tako da mogu da kažem da imam neko znanje vezano za sve to.
Sada, postoji razlika u načinu poslovanja, ali ne i u načinu prevare. Šta sam time hteo reći? Prosto, ako neko "pravi posao" sebi od te prodaje, on će se iz petnih žila upinjati da stvar reši na pozitivan način. Onaj ko traži žrtvu za prevaru, on će je prevariti i tu nema nikakvih ocena i kontakata, tu stvar rešava banka i policija. Kod nas to nije slučaj, zato što br.1 ljudi uplaćuju pare PostNETom, br.2 često ne prelazi 15k dinara i ne podleže aktiviranju po službenoj dužnosti.

Ko je rekao da su identicne? Ti. Nisu iste i ne mogu biti iste. Na Banchu niko nije uzeo proviziju sto je covek tebi prodao fotoaparat, zapitaj se koliko bi Limundo dobio proviziju za vrednost prodaje od 700 evra.
Ne, nisam ja. Da, jesu iste, i ovde ja ne govorim o mom slučaju već o principu. Za tvoju informaciju u pitanju je objektiv od 730 EUR. Drugo, takvu stvar ne kupuješ na Limundu.

Uzmi citaj temu od pocetka, ja jesam bio prevaren, ali za duplu postarinu, 2x250 din i vise NE DOZVOLJAVAM da budem prevaren.
To je tvoj pogled na Limundo koji nema veze sa realnoscu. Pokazuje samo koliko se bezosecajan prema tudjim problemima.
Vidim ti si se polomio trčeći oko mene i svih drugih u temi o ispalama. :)

Jesam, citaj temu od pocetka opet.
Pokušaću.

Jesi, dozvolio si, i nece biti nista, osim ako ne povuces veze u policiji.
Sam opušteno i bez nerviranja. Sve će doći na svoje. :)

Morao sam sracunam, 120 din postavljanje i 620 do 20 000 din i 2 % za preko tj. do 70 000 din, 120+620+50000*2%=1740 din

Za te pare si Nemanja mogao autom da odes do Vrsca.

Hvala. Kada sam kupovao bio sam bolestan i nisam bio u stanju da putujem. Kada se to odigralo kako jeste, ne želim da idem nekome na vrata i da mu pred ženom i decom pravim scene, to nije rešenje.
Uspešna je samo zbog nedostatka zdrave konkurencije u toj oblasti. Nisam imao problema u nekih dvadesetak što kupovina, što prodaja na Limundu, verovatno zbog toga što sam otvorio četvore oči svaki put, kao i zbog malo sreće - ali mi se Limundo gadi i samo je nužno zlo. Zašto? Pa zato što skoro ništa ne čine da koliko - toliko zaštite svoje korisnike, a druga stvar je stvarno odvratna cenzura. Ma koliko lepo i kulturno pokušao da im ukažeš na neki njihov propust, nema šanse da ti prodje komentar, ovo zna svako ko je pokušao tako nešto. Licemerje takodje, plagijata i piraterije koliko hoćeš, Rolex i ostale slične stvari za 3-4 k dinara, aha, kako da ne.

Ja sam lično pokušao nekoliko puta da uđem u dijalog sa njima, ali od toga ništa nije bilo. Valjda neće ljudi da se bave problemima malih ljudi. Prema njihovom izveštaju samo 4% je prevara. Zanemarljivo?
Od nove godine radar hvata sve preko 5000 dinara. Promenjen je zakon, tako da se od sad sve kradje preko 5000 dinara gone po sluzbenoj duznosti.

Odlične vesti. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno