Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
34. IZUZEĆE Članovi i korisnici web sajta Limundo.com obavezuju se da će obeštetiti Limundo.com i odbraniti ga od bilo kakvih zahteva drugih Članova, korisnika ili trećih lica zbog kršenja njihovih prava usled Ponude, kontra-ponude, drugog sadržaja koji objavi Član ili korisnik ili usled upotrebe web sajta Limundo.com na neki drugi način.

Dali se možda neko osvrnuo na ovu stavku "Pravilnika", ovde koliko se jasno naglašava da će članovi platiti štetu svakome koje napravio neku glupost na Limundu, tj. oštećen ili na bilo koji način ugrožen od strane trećeg lica.

Idemo dalje da vidimo šta još Limundo ne prihvata, na kraju svega toga koja je onda njegova svrha postojanja, kad on nema nikakve veze sa onim što se dešava na njihovom web sajtu i pomoću skripte koja se koristi i omogućava sve to korisnicima.

Limundo.com nije ugovorna strana u ugovoru zaključenom između Članova na Limundo.com tržištu. Limundo.com kao ni njegovi predstavnici, zaposleni, pomoćno osoblje i druga lica angažovana od strane Limundo.com ne zastupaju niti na drugi način predstavljaju Članove niti garantuju za njihove obaveze, i ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve rizike koji se vezuju za proces zaključenja i samo zaključenje poslova na Limundo.com tržištu, niti bilo kakvu odgovornost za neispunjene obaveza od strane Člana ili štetu koju Član može s tim u vezi pretrpeti.

Znači ovde je sve jasno, dobro došli u Limundo svet gde prevaranti, lopovi i drugi mogu da rade šta hoće jer "pravilnikom" Limunda neće odgovarati niti će ih neko dirati ili kako se već uzme, znači prava demokratija na Limundu, ali zato će sigurno ukoliko dođe do tužbe Limundo sve to lepo nadoknaditi iz vašeg novčanika, nema šta da brinete.

Limundo.com zadržava pravo da izmeni ove UKL u bilo koje vreme po sopstvenoj diskreciji, i tako izmenjeni UKL obavezuju Članove (kako je ovaj pojam definisan u članu 2.2. ovih UKL), pod uslovom da izmenjene UKL objavi na web stranici www.limundo.com najmanje tri (3) dana pre nego što tako izmenjeni UKL stupe na snagu.

Ovi su ispali gori nego banke, znači bez ikakvih problema imaju puno pravo da obavezuju svoje članove na sve i svašta, a da pri tome nemaju nikakvu odgovornost, mogu da propišu šta god hoće, jer su članovi na to pristali, i dali saglasnost prilikom registracije.

Mislim da u ovom slučaju itekako postoje zakonski okviri koji mogu bez ikakvih problema da deluju na pravno lice (Limundo DOO), jer ispada da je ovo novi vid elektronske trgovine u 2012. godini, gde se otvara put novim vidovima prevara, mahinacija, a sve po zakonku bez ikakvih problema.

Ovo je odlično, jer sada svi preduzetnici i pravna lica mogu da donesu svoj pravilnik i time ostanu čisti pred zakonom, jer se odriču bilo kakve obaveze, a Vi kao potencijalni član ili potencijalni kupac to prihvatate ulaskom u radnju, (što niste čitali niko vam nije kriv piše jasno na izlogu ili negde sitnim slovima u dnu).

Poslednja izmena:
Pa po cemu se razlikuju od Halo oglasa??
Treba krenuti u kampanju protiv Limunda, mada 98% ljudi ne procita uslove pre nego sto ih prihvati.

Pre svega zao mi je ljudi koji su prevareni od strane kafanemarkovic i nadam se da ce uspeti barem da ga smeste tamo gde mu je mesto.

Sto se tice Limunda, imam 70 pozitivnih (10tak od kupaca, ostalo od prodavaca) i samo dva relativno losa iskustva i oba su sa pocetka i male sume su u pitanju.
1. Neka "neispitana" PCIe grafa, ne moze covek da je proba jer ima MAC, kad ono grafa bas iz MACa :)
Na svu srecu imao je dve takve i ja se javim liku koji je kupio drugu da se pozalim da moja ne radi kad ono odgovara mu da uzme i moju.
Prodao sam je nesto manje nego sto sam je platio ali sam opet ok prosao.
2. 512MB ddr2 SODIMM licitrao za simbolicnu sumu od 100din.
U aukciji je pisalo da je memorija bila ispravna kad je izvdjena iz laptopa ali da ne garantuje nista. Naravno da je bila neispravna.
Iznerviralo me to sto je samo ubacena u kesicu PEa, cak se nije potrudio lik ni da je spakuje, znaci da je znao da ne radi.
Bruka se za smesne pare, a profesor je u nekoj srednjoj skoli.

Osim toga, ostalo su pozitivna iskustva.
Jedan momak mi je poslao maticnu od 3500din pre uplate tj. isti dan kad sam mu napisao da cu mu uplatiti.
Par knjiga (uglavnom tehnicka literatura) sam dobio na poklon (bile sume od 10din) i obicno su ti koji trguju sa knjigama najkulturniji.
Cesto placam unapred ali ionako su to cifre od 200 do 2000din i pazljivo analiziram prodavca pre same licitacije, a kasnije i uplate.

Bilo je lakse dok su se sve ocenjene aukcije videle pa sam mogao da vidim sta i kako covek predtavlja i prodaje.
Sad se vidi samo ocena i ko je ocenio pa je teze proceniti.

e necete verovati, ja se zalio limundu da me pokraj onaj majmun i bez ikakvog objasnjena stigne mi sledeca poruka:

Zdravo,

tvoj nalog na Limundu suspendovan je zbog grubog krsenja pravila Limunda

Hvala na razumevanju.

Pozdrav,
Limundo tim

Dokle smo dogurali da te em pokradu em limundo suspenduje da bi prikrili ako se bunis!

Voleo bih da ako moze da mi objasni neko zasto?

Zato sto im se moze, odrekli su se svih obaveza, bitno im je samo da pokupe proviziju i to je to.

Zato sledeći put pamet u glavu pa ako vam se nešto kupuje, samo opcija "lično preuzimanje i pouzećem" može da prođe, ovako svaka budala može da vas prevari i da vam kaže da pare uplatite unapred, a vi toliko lakoverni bože sačuvaj, kao da ste se juče rodili.

Ja uglavnom imam dobra iskustva sa limundom. Mada servis tipa paypal bi resio dosta muka. A drugar svakako kaze:

Javni tužioc je taj koji krivično goni, ukoliko se ne radi o privatnoj tužbi. Vi, podnosite krivičnu prijavu policiji, koji ga prosleđuje javnom tužilac ili ga podnosite direktno tužilaštvu. On je taj koji odlučuje da li će se određeno lice krivično goniti. Ukoliko on odluči da ga goni i istraje u postupku (u nekom momentu ne odluči da neće da goni dotičnog), vi (oštećeni) sudske troškove nemate apsolutno nikakve. Jedini trošak koji će vam se javiti u krivičnom postupku je odlazak da svedočite. Tako da je dobra ideja o zajedničkoj krivičnoj prijavi i nastavite na toj liniji.

U samom krivičnom postupku, sud može odlučiti i o imovinskopravnom zahtevu, ali to se najčešće ne dešava, nego se stranke upućuju na parnični postupak. E tu ćete svakako imati sudske troškove i troškove advokata (ukoliko ga angažujete), koji sudski troškovi će biti nadoknađeni ako uspete u postupku i naravno ako ima od čega da se namiri.

Predlažem da krivičnu prijavu svakako podnesete zajednički, da barem imate toliku satisfakciju da bude kažnjen. O naknadi štete neka svako odluči sam, šta mu vredi, a šta ne. Realna je mogućnost da tip nema ništa na svom imenu i da živi sa majkom, koja će na sve stvari u domaćinstvu reći da je njeno, a ne od njegovog sina. Ukoliko ništa nema, nećete moći da se namirite. Naravno to nema nikakve veze sa krivičnim postupkom, i ohrabrujem vas da ga pokrenete.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

i da jos kazem da su mi uzeli 900din kredita koje sam imao uplaceno...em me ostetio onaj lik a oni da pomognu oni me suspenduju i uzmu mi jos para...sve se vrti oko para boli njih za bilo koga...

Poslednja izmena od urednika:
Nažalost ali tako je

Nije mi jedno jasno, kako servis koji je krenuo od nule Limundo, po uzoru na neprikosloveni eBay, može sebi da dopusti da se ovoliko blamira? Ljudi pričamo o konkretno ovih 900 dinara kome su maznuli @UbicaLasica i još par stotina njih sa po par hiljada, kada se sve to sabere ajde neka bude i da su ukrali 2-3000€ (jer ko zna koliko slučajeva još ima a mi ne znamo za njih), a sajt kao što je limundo i kupindo zaradjuju mnogo više desetostruko od tih "ukradenih" 2-3k €.

Ali još jednom se pokazalo da je svet o poslovanju u Srbiji jednaka mozgu lešinara iz Nambije, po principu, bolje sada da ukradem odmah 5000€ i da propadnem za mesec dana, nego da poslujem kao čovek i za 5 godina uzmem 20.000€ legalnim putem.

Tužno i jadno, i još jedan pokazatelj zašto je ovo društvo tu gde jeste, čak i na ovim "buvljak sajtovima" postoje kriminalci koje vlasnici štite, jer im donose profit tj proviziju.

Ako ovom politikom Limundo i slični buvljaci nastave sa "poslovanjem" neće dugo dogurati pre nego što se potpuno ugase, što im od sveg srca i želim kada potkradaju i varaju narod, tkr postali su saučesnici u mahinacijama, obmanama i razbojništvu.

Poslednja izmena od urednika:
Kao što rekoh....
U policiju, to je njihov posao + okrenite i Sašu Jankovića, čovek je sasvim ok, mislim da će vam izaći u susret; + Blic, Kurir, Pres,... što žuće, to bolje.
Pa kad opletu Limundo sa više strana i kad se budu povlačili po medijima mislim da se više neće ovako bahato ponašati.
Ja i dalje iskučivo kupujem na eBayu.
Juče sam otvorio dispute zato što je prošlo 35 dana i ne stiže mi SD kartica - cifra $21, a prodavac zatvorio radnju na eBayu.
Pitanje za milion dolara - šta mislite, kakav je razvoj događaja?
Danas mi je ekspresno refundiran pun iznos, uz izvinjenje od strane eBaya. Elegantno, bez ikakavih problema.
Naravno, nije za poređenje, ali mogli bi da se ugledaju malo više na eBay, kada već pokušavaju da ga kopiraju (neuspešno).

Nažalost ali tako je, boli njih mnogo više od patke za pare...

Nije mi jedno jasno, kako servis koji je krenuo od nule Limundo, po uzoru na neprikosloveni eBay, može sebi da dopusti da se ovoliko blamira? Ljudi pričamo o konkretno ovih 900 dinara kome su maznuli @UbicaLasica i još par stotina njih sa po par hiljada, kada se sve to sabere ajde neka bude i da su ukrali 2-3000€ (jer ko zna koliko slučajeva još ima a mi ne znamo za njih), a sajt kao što je limundo i kupindo zaradjuju mnogo više desetostruko od tih "ukradenih" 2-3k €.

Ali još jednom se pokazalo da je svet o poslovanju u Srbiji jednaka mozgu lešinara iz Nambije, po principu, bolje sada da ukradem odmah 5000€ i da propadnem za mesec dana, nego da poslujem kao čovek i za 5 godina uzmem 20.000€ legalnim putem.

Tužno i jadno, i još jedan pokazatelj zašto je ovo društvo tu gde jeste, čak i na ovim "buvljak sajtovima" postoje kriminalci koje vlasnici štite, jer im donose profit tj proviziju.

Ako ovom politikom Limundo i slični buvljaci nastave sa "poslovanjem" neće dugo dogurati pre nego što se potpuno ugase, što im od sveg srca i želim kada potkradaju i varaju narod, tkr postali su saučesnici u mahinacijama, obmanama i razbojništvu.

Limundo kao pravno lice nema nikakvu odgovornost za bilo kakvu manipulaciju, prevaru ili bilo šta drugo, jasno i glasno u njihovim pravilima to stoji, da oni nemaju nikakve veze.

PS. Samo što još nisu napisali da oni uopšte ne zastupaju taj sajt, nego da su samo kao fiktivno tu gde jesu, i da uzimaju novac....

Limundo kao pravno lice nema nikakvu odgovornost za bilo kakvu manipulaciju, prevaru ili bilo šta drugo, jasno i glasno u njihovim pravilima to stoji, da oni nemaju nikakve veze.

PS. Samo što još nisu napisali da oni uopšte ne zastupaju taj sajt, nego da su samo kao fiktivno tu gde jesu, i da uzimaju novac....
Nisam pravnik, ali mislim da postoji i nešto iznad samoproklamovanih pravila jednog online prodavaca sa kojima moraš da se složiš da bi se registrovao.

Na kraju će ovo da se završi kao i sve ostalo, onaj lik za 35k dinara otišao na sud, epilog nepoznat, dalje ima još jedan blog gde se prikuplja kolektivna krivična prijava (oštećeno više članova oko 400 eura) itd... veliki je spisak koje sve oštećen i za koliko novca.

Evo i jednog spiska blokiranih naloga, sa velikom količinom negativnih ocena.

***.limundo.com/Clan/ceca.odobasic
***.limundo.com/Clan/martad
***.limundo.com/Clan/CandyShop
***.limundo.com/Clan/kafanamarkovic
***.limundo.com/Clan/ari123
***.limundo.com/Clan/HIJAVATA
***.limundo.com/Clan/mrgrof
***.limundo.com/Clan/grucho
***.limundo.com/Clan/vladimirpartizan
***.limundo.com/Clan/crni_vatreni
***.limundo.com/Clan/rayan
***.limundo.com/Clan/beatle
***.limundo.com/Clan/Rade.
***.limundo.com/Clan/malevic1
***.limundo.com/Clan/Sonja30
***.limundo.com/Clan/perarupica
***.limundo.com/Clan/JejaMikica
***.limundo.com/Clan/Srdjan1234567
***.limundo.com/Clan/dkatona
***.limundo.com/Clan/zbog
***.limundo.com/Clan/hankmoodykv
***.limundo.com/Clan/zokaliki
***.limundo.com/Clan/rucko
***.limundo.com/Clan/0643041
***.limundo.com/Clan/beatle
***.limundo.com/Clan/MIljanMiljan

Rekorderi sa negativnim ocenama:

***.limundo.com/Clan/vladapa
***.limundo.com/Clan/martad
***.limundo.com/Clan/ghost22
***.limundo.com/Clan/ceca.odobasic
***.limundo.com/Clan/bundeva1

Sve u svemu poruka je jasna, sajt kao što je Limundo neki moraju da koriste jer ne postoji alternativa niti će je biti, bilo pokušaja ali bezuspešno čak i mnogo jača firma je došla na naše tržište kojoj Limundo ne može ni pod kojim uslovom da parira, ali nažalost i pored ogromne količine novca koji je uložen povukli su se sa tržišta.

Tako da prvo čitanje "Pravilnika", pa onda registracija, jer mi nadoknađujemo štetu Limundu, ako nešto ne bude uredu.

Nažalost ali tako je

meni je onaj lik kafanamarkovic uzeo oko 7000 i limunda sada oko 1000...ko zna koliko njih ima sa slicnom pricom...

Nisam pravnik, ali mislim da postoji i nešto iznad samoproklamovanih pravila jednog online prodavaca sa kojima moraš da se složiš da bi se registrovao.

34. IZUZEĆE Članovi i korisnici web sajta Limundo.com obavezuju se da će obeštetiti Limundo.com i odbraniti ga od bilo kakvih zahteva drugih Članova, korisnika ili trećih lica zbog kršenja njihovih prava usled Ponude, kontra-ponude, drugog sadržaja koji objavi Član ili korisnik ili usled upotrebe web sajta Limundo.com na neki drugi način.

Limundo.com nije ugovorna strana u ugovoru zaključenom između Članova na Limundo.com tržištu. Limundo.com kao ni njegovi predstavnici, zaposleni, pomoćno osoblje i druga lica angažovana od strane Limundo.com ne zastupaju niti na drugi način predstavljaju Članove niti garantuju za njihove obaveze, i ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve rizike koji se vezuju za proces zaključenja i samo zaključenje poslova na Limundo.com tržištu, niti bilo kakvu odgovornost za neispunjene obaveza od strane Člana ili štetu koju Član može s tim u vezi pretrpeti.

Limundo.com zadržava pravo da izmeni ove UKL u bilo koje vreme po sopstvenoj diskreciji, i tako izmenjeni UKL obavezuju Članove (kako je ovaj pojam definisan u članu 2.2. ovih UKL), pod uslovom da izmenjene UKL objavi na web stranici www.limundo.com najmanje tri (3) dana pre nego što tako izmenjeni UKL stupe na snagu.

Ovo je odlično, jer sada svi preduzetnici i pravna lica mogu da donesu svoj pravilnik i time ostanu čisti pred zakonom, jer se odriču bilo kakve obaveze, a Vi kao potencijalni član ili potencijalni kupac to prihvatate ulaskom u radnju, (što niste čitali niko vam nije kriv piše jasno na izlogu ili negde sitnim slovima u dnu).

UbicaLasica : Taj kredit ce morati da ti vrate u svakom slucaju ...

Kao što rekoh....
U policiju, to je njihov posao + okrenite i Sašu Jankovića, čovek je sasvim ok, mislim da će vam izaći u susret; + Blic, Kurir, Pres,... što žuće, to bolje.
Pa kad opletu Limundo sa više strana i kad se budu povlačili po medijima mislim da se više neće ovako bahato ponašati.
Ja i dalje iskučivo kupujem na eBayu.
Juče sam otvorio dispute zato što je prošlo 35 dana i ne stiže mi SD kartica - cifra $21, a prodavac zatvorio radnju na eBayu.
Pitanje za milion dolara - šta mislite, kakav je razvoj događaja?
Danas mi je ekspresno refundiran pun iznos, uz izvinjenje od strane eBaya. Elegantno, bez ikakavih problema.
Naravno, nije za poređenje, ali mogli bi da se ugledaju malo više na eBay, kada već pokušavaju da ga kopiraju (neuspešno).
Pa da su ljudi pametni svi bi koristili lepo ebay-a...
NO 99% ljudi misle ti si privilegovan i imas to preko veze , a kad im se objasni da to moze svako onda , a ne to je nelegalno... Kad im se objasni da nije nelegalno onda : neka sacekacemo mi zvanicno paypal ...
A ja tvrdim kada zvanicno uvedu paypal 99.9% ljudi ce se i dalje odlucivati za limundo.

Poslednja izmena:
Kao što napisah par postova iznad...
Ko tebe prutom, ti njega buzdovanom - jedino što pali na ovim prostorima.

UbicaLasica : Taj kredit ce morati da ti vrate u svakom slucaju ...

Pa da su ljudi pametni svi bi koristili lepo ebay-a...
NO 99% ljudi misle ti si privilegovan i imas to preko veze , a kad im se objasni da to moze svako onda , a ne to je nelegalno... Kad im se objasni da nije nelegalno onda : neka sacekacemo mi zvanicno paypal ...
A ja tvrdim kada zvanicno uvedu paypal 99.9% ljudi ce se i dalje odlucivati za limundo.
Kako god...
Ja se držim proverenog, o Limundu i Kupindu nisam razmišljao ni pre ove ujudurme.

Šta da se radi, lepo je "RingeRaja" rekao u par poruka, a drugo Limundo ima od strane medija podršku na neki neposredan način tako da je mala verovatnoća da će bilo koji negativan članak o njima izaći u nekim jačim novinama, a takođe ima i podršku internet zajednice, pa samim tim su i na tom polju zaštićeni.

Inače Limundo osim što šalje šablonske odgovore, takođe nema nikakvo uvažavanje njihovih članova, pre svega dobijete poruku "Zdravo... Pera Perić", a gde je tu kao i od svake firme, "Poštovani", "Poštovana" itd... jer tu ne postoji kod nas, izgleda da je i to regulisano pravilnikom Limunda.

Ovo je odlično, jer sada svi preduzetnici i pravna lica mogu da donesu svoj pravilnik i time ostanu čisti pred zakonom

Ništa nije "starije" od zakona, svaki pravilnik ne može da ima bilo šta što se kosi sa zakonom .... to neka svima bude jasno.

koja će na sve stvari u domaćinstvu reći da je njeno, a ne od njegovog sina.

Ni ovo ništa ne može da pomogne. Ako živiš kod nekog, one te prijavio u MUPu dobrovoljno na svoju adresu, i on snosi deo ...

Lik živi sa ocem, NIŠTA se ne vodi na njega, dugovao banci kredit, doneta presuda, stvari se plene po kući. IAKO je otac rekao da je SVE TO NJEGOVO, i da sin nema ništa ... niko nije lud ..

a gde je tu kao i od svake firme, "Poštovani", "Poštovana" itd

I za ovo su imali objašnjenje, tipa: kada smo na "Vi" to stvara određenu distancu, udaljenost, a cilj limunda je (bio) da svi budu kao jedno lepo društvo, komuna, zajednica, gde će sve da funkcioniše, da sarađuju ljudi, da se druže ..... ali eto ...

Poslednja izmena:

Ma i neka bude tako kao što si ti napisao, neka se odreknu svega pa i toga da postoje, i do toga da ubede ljude da Limundo ni ne postoji mi sve to umišljamo.... Sve to je izuzetno loš poslovni kodeks i nešto što je (izgleda) rak rana na ovim prostorima. Jer ako meni "posrednik" u ovom slučaju Limundo ne garantuje ama baš ništa, a pritom postoje velika verovatnoća da mi čak i odmogne, ja pod broj 1 nikad nebih ni ulazio u tu priču i raznih prodaja i kupovina.

Logika je prosta, ako uđeš u mesaru i osetiš da nešto smrdi, da muve lete po radnji, prljavi radnici pipaju meso... zdrav razum će ti reći da ne kupuješ tu, jer je ne higijenski, možeš da se razboliš i čak da umreš od pokvarenog mesa.
Kada naiđeš na sajt Limundo.com pročitaš da se u njihovim "Terms of blablabla" oni odriču i ograđuju maltene svog postojanja, i svega živog oko čega mogu da se ograde, onda tu nešto debelo smrdi kao i u mesari, i postoji velika verovatnoća da ćeš biti pokraden, prevaren i direktno opljačkan što od strane lažnih prodavaca što od strane Limunda, jer bi ON prvi trebao da sakcioniše takve prodavce, i da sačuva svoj obraz i da se svojski potrudi da se to nikad više u životu ne dogodi...

Ali ne oni se ogradili od svega i samo su posmatrači... tragično.

Poslednja izmena:
Ne mogu da oduzmu nesto sto nije na duznikovo ime nikako.. TO je protiv Zakon o izvršenju i obezbeđenju i svih ostalih zakona...
To dal je poverilac glup ili ne nece nista pomoci ;)

Poslednja izmena:
Tragično, s obzirom da ja kada nekome uslužno naručim nešto preko eBaya izričito naglasim da ne mogu da snosim odgovornost oko nepristizanja pošiljke, tj. da radim isključivo plaćanje, ali se valjda podrazumeva da ako nešto ne stigne ili stigne neadekvatno, uputim protest preko eBaya, neću valjda da se pravim lud i ostavim čoveka na cedilu??

Dakle... Kao što rekoh, policija, zaštitnik građana, žuta štampa (i ona manje žuta),...

Poslednja izmena:
Ma i neka bude tako kao što si ti napisao, neka se odreknu svega pa i toga da postoje, i do toga da ubede ljude da Limundo ni ne postoji mi sve to umišljamo.... Sve to je izuzetno loš poslovni kodeks i nešto što je (izgleda) rak rana na ovim prostorima. Jer ako meni "posrednik" u ovom slučaju Limundo ne garantuje ama baš ništa, a pritom postoje velika verovatnoća da mi čak i odmogne, ja pod broj 1 nikad nebih ni ulazio u tu priču i raznih prodaja i kupovina.

Logika je prosta, ako uđeš u mesaru i osetiš da nešto smrdi, da muve lete po radnji, prljavi radnici pipaju meso... zdrav razum će ti reći da ne kupuješ tu, jer je ne higijenski, možeš da se razboliš i čak da umreš od pokvarenog mesa.
Kada naiđeš na sajt Limundo.com pročitaš da se u njihovim "Terms of blablabla" oni odriču i ograđuju maltene svog postojanja, i svega živog oko čega mogu da se ograde, onda tu nešto debelo smrdi kao i u mesari, i postoji velika verovatnoća da ćeš biti pokraden, prevaren i direktno opljačkan što od strane lažnih prodavaca što od strane Limunda, jer bi ON prvi trebao da sakcioniše takve prodavce, i da sačuva svoj obraz i da se svojski potrudi da se to nikad više u životu ne dogodi...

Ali ne oni se ogradili od svega i samo su posmatrači... tragično.

Heheheh, sad će svi preduzetnici da pišu na lokalu, mi imamo svoj pravilnik pre kupovine pročitajte jer ne snosimo odgovornost ako se otrujete, istekao rok itd... mi samo posredujemo u prodaji u našem objektu ali direktno ne utičemo na kvalitet i druge osobine proizvoda...to je iskljucivo proizvodjac kriv... pa Vi onda lepo kod njega pa se zalite mi nemamo nista sa tim... evo vam i vizit kartica tu imate sve lepo napisano...

Ništa me nebi čudilo da na kraju i porez na promet, kao i komunalije svale na članove, jer su to prihvatili registracijom. Sve je moguće.

Poslednja izmena:
Tragično, s obzirom da ja kada nekome uslužno naručim nešto preko eBaya izričito naglasim da ne mogu da snosim odgovornost oko nepristizanja pošiljke, tj. da radim isključivo plaćanje, ali se valjda podrazumeva da ako nešto ne stigne ili stigne neadekvatno, uputim protest preko eBaya, neću valjda da se pravim lud i ostavim čoveka na cedilu??

To na Limundu zvuči mnogo drugačije, tipa ona poruka:

"Zdravo Pera Perić"

Pokušaj člana da kontaktiraš putem privatne poruke, a ukoliko ne dobiješ odgovor onda mu pošalji sms poruku.

Mi kao tehnička podrška ukoliko ne dođe do kontakta ćemo poslati privatnu poruku kao obaveštenje da je prodavac dužan da vam predmet pošalje.

Vaš voljeni Limundo
Nikozija
Limundo Tim

Heheheh, sad će svi preduzetnici da pišu na lokalu, mi imamo svoj pravilnik pre kupovine pročitajte jer ne snosimo odgovornost ako se otrujete, istekao rok itd... mi samo posredujemo u prodaji u našem objektu ali direktno ne utičemo na kvalitet i druge osobine proizvoda...

Ništa me nebi čudilo da na kraju i porez na promet, kao i komunalije svale na članove, jer su to prihvatili registracijom. Sve je moguće.

Pise u pravilniku da su clanovi duzni da prijave i plate porez za sve sto smo prodali.

Pa pazi oni i imaju donekle neko tamo pravo da to stave, ipak su privatna firma, i samo tvoja odluka je da li ćeš ti poslovati sa njima ili nećeš... ali onda se postavlja pitanje da li i koliko je isplativo takvo poslovanje!?

Ko će da kupuje u prljavim mesara = ko će da kupuje/prodaje na prevarantskim sajtovima !?

Sa takvim stavom, po principu "ništa ti ja ne znam ja sam ti sezonac" neće daleko dogurati, već sada im je ovo debela antireklama, a vala su je i debelo zaslužili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno