Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I još sam kod dotičnog licitirao hdd od 2 tb,ali kao serviser :) nisam imao uklapanje da ga puno platim,pa eto sreće u nesreći,nisam prošao licitaciju,inače bih i ja bio u ovom klubu oštećenih.

Poslednja izmena od urednika:
ako je platio da mu se uradi falsifikat licna karta nekom dzba nam sve ovo
pare nisu otisle kako su dosle ali sta je tu je
onda nam je jedini trag Sremski karlovci
a ona adresa nije merodavna zato sto kad se ode u postu moze dase kaze bilo sta
ja sam licno u posti u novom sadu reko ko salje i naveo svoju adresu kuci da bi mi tamo stigla otkupnina posto se bas pogodilo da treba da odem iz ns-a
znaci moze da se stavi bilo sta bilo gde, i sve je proslo kako treba stiglo i kupcu a i meni otkupnina

Razumem bes ljudi ali pokusajmo da se ponsamo kulturno a to je bez psovki , poziv na nasilje i slicno.

Naravno,ja lično nisam ni mislo...više žargonski.Zna se gde mu je kulturno i civilizovano mesto :) ,u prostorijama sa metalnim vratima :)

Nemojte mi zameriti,razumem da ste besni i kivni,ali mi objasnite sto dizete hajku protiv Limunda?
Ako cemo po toj logici onda i eBay i sve ostale regionalne sajtove te branse treba ugasiti,tek tamo sto pljuste prevare...isto tako i male oglase...a tek polovne automobile...nemate pojma kakvih uvala tek tu ima,a gledas robu kad je kupujes...
Ne branim Limundo iako imam preko 500+ transakcija tamo,tacnije supruga.Jednom su joj uvalili za 500 din umesto nove koriscenu robu,prijavili i clan je suspendovan,sve provizije koje je Limundo uzeo su vracene.Glupo mi je da ocekujem da mi Limundo vrati i 500 dinara.
Hocu da kazem da ne vidim nacin da Limundo ili bilo ko na svetu moze da vam garantuje 100% "cistu" trgovinu polovnom robom,jer cim ne kupujes u radnji i nemas fiskalni i garanciju to je polovna roba.
Isto tako ste mogli biti prevareni i preko npr Vojvodjanske svastare ili bilo cega slicnog.
Evo npr ja treba da zapalim u Nemacku krajem januara.Odkud Limundo zna da mi nesto nece puci u glavi i napravim slicno kao ovaj smrad a kad pogledas moj profil imam 300+ pozitivnih bez ijedne negativne? Razumete poentu...

U slucaju vecih iznosa koristim AKS opciju da imam pravo da otvorim paket pre placanja gde posaljilac naglasava tj dozvoljava primaocu tu opciju.
Bilo koji posten prodavac mi nikada nije napravio pitanje oko toga.Dodje paket,otvorim,aham,to je to,platim i nema jeda.Jeste,malo je skuplje ali se isplati.
Nemojte se ljutiti,ali kao sto su kolege rekle danas pogotovo u Srbiji dati nekom unapred nekoliko crvenih na nevidjeno je stvarno nesmotreno.

Napominjem,da izbegnemo resetanje,ne branim Limundo niti eBay ili sl,pokusavam biti realan,jer kao i svaki sistem i ovi tipovi trgovine imaju rupe koje se ne mogu sve pokriti,uvek ce se naci neko...

Poslednja izmena:
Niko nebrani limundo....Ja lično ih i nekrivim.Nemoguće je da svakom prevarantu stanu na put niti će to ikad moći.Trude se ali je nemoguće...
Žao mi je samo onih postenih koji krenu nesto da prodaju,a zbog ovakvih članova, niko im neveruje.

Ne krivim ni ja Limundo. Pitam da li bi bili ljubazni da daju njegovu kopiju licne karte pa da potrazimo coveka kad vec imam mogucnosti. Valjalo bi mozda probati i preko erste banke jer ja sam mu novac uplatio na taj racun.

Nemojte mi zameriti,razumem da ste besni i kivni,ali mi objasnite sto dizete hajku protiv Limunda?
Ako cemo po toj logici onda i eBay i sve ostale regionalne sajtove te branse treba ugasiti,tek tamo sto pljuste prevare...isto tako i male oglase...a tek polovne automobile...nemate pojma kakvih uvala tek tu ima,a gledas robu kad je kupujes...
Ne branim Limundo iako imam preko 500+ transakcija tamo,tacnije supruga.Jednom su joj uvalili za 500 din umesto nove koriscenu robu,prijavili i clan je suspendovan,sve provizije koje je Limundo uzeo su vracene.Glupo mi je da ocekujem da mi Limundo vrati i 500 dinara.
Hocu da kazem da ne vidim nacin da Limundo ili bilo ko na svetu moze da vam garantuje 100% "cistu" trgovinu polovnom robom,jer cim ne kupujes u radnji i nemas fiskalni i garanciju to je polovna roba.
Isto tako ste mogli biti prevareni i preko npr Vojvodjanske svastare ili bilo cega slicnog.
Evo npr ja treba da zapalim u Nemacku krajem januara.Odkud Limundo zna da mi nesto nece puci u glavi i napravim slicno kao ovaj smrad a kad pogledas moj profil imam 300+ pozitivnih bez ijedne negativne? Razumete poentu...

U slucaju vecih iznosa koristim AKS opciju da imam pravo da otvorim paket pre placanja gde posaljilac naglasava tj dozvoljava primaocu tu opciju.
Bilo koji posten prodavac mi nikada nije napravio pitanje oko toga.Dodje paket,otvorim,aham,to je to,platim i nema jeda.Jeste,malo je skuplje ali se isplati.
Nemojte se ljutiti,ali kao sto su kolege rekle danas pogotovo u Srbiji dati nekom unapred nekoliko crvenih na nevidjeno je stvarno nesmotreno.

Napominjem,da izbegnemo resetanje,ne branim Limundo niti eBay ili sl,pokusavam biti realan,jer kao i svaki sistem i ovi tipovi trgovine imaju rupe koje se ne mogu sve pokriti,uvek ce se naci neko...

treba onda lepo da ukinu opciju "slanje posle uplate",eventualno mogucnost da se uplati postarina pre slanja i nista vise...

Realno, oni su ponudili opcije .... mi ih prihvatamo ili ne .....

Limundo je čist, i pravno i moralno, čisto bi bio lep gest i pokazatelj da cene i kupce i prodavce ako se malo više zauzmu oko isterivanja svega ovoga na čistinu ....

Ne krivim ni ja Limundo. Pitam da li bi bili ljubazni da daju njegovu kopiju licne karte pa da potrazimo coveka kad vec imam mogucnosti. Valjalo bi mozda probati i preko erste banke jer ja sam mu novac uplatio na taj racun.

Zakonski niti Limundo niti banka ne sme da ti izdaje bilo kakve podatke jer time krsi zakon.
Jedino ovlasceno sluzbeno lice ima prava na to.

I ja sam clan isto na limundu sa doticnim nisam imao kontakte ali imam iskustvo sa sudovima u mom slucaju pronevera pola miliona dinara i mogu vam reci samo jedno.Ici ce i to sudskim putem ali jako sporo a troskovi ne pitajte ubi boze.Proslo je tri godine kako se to desilo.Jesam ja naplatio medjutim teskom mukom i izgubio pola zivaca.Jedino sto mozete da uradite je sudskim putem kako ste poceli i to je dobar pravac.Sto se tice obestecenja mislim para da vam vrati,od toga nema nista,sem ako tip ima neku vecu kintu pa moze da vrati dug da mu ne ide krivicna prijava,u suprotnom ocekuje vas prinudna naplata s tim da tip ima na sebi neku pokretnu imovinu ili da zivi u zajednickom domacinstvu.Jeste to dug proces ali ne moze drugacije.Zelim vam sve najbolje da nadjete toga koga trazite.

Ajde ovako: "3. PRAVA I OBAVEZE3.1. Prava i obaveze Limundo.com
Limundo.com nije obavezan da proverava niti da na bilo koji način kontroliše ponašanje svojih Članova kada je u pitanju upotreba Limundo.com tržišta. Limundo.com je ovlašćen, ali ne i obavezan, da proverava adekvatnost Ponuda, tekstova i slika objavljenih od strane svojih Članova na Limundo.com tržištu. Ovo se naročito, ali ne i isključivo, odnosi na metod koji su Članovi koristili da procene potencijalne poslovne partnere. Limundo.com ni na koji način nije odgovoran za sadržaj Ponuda, tekstova i slika koje Članovi objavljuju na Limundo.com tržištu. Limundo.com nije ugovorna strana u ugovoru zaključenom između Članova na Limundo.com tržištu. Limundo.com kao ni njegovi predstavnici, zaposleni, pomoćno osoblje i druga lica angažovana od strane Limundo.com ne zastupaju niti na drugi način predstavljaju Članove niti garantuju za njihove obaveze, i ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve rizike koji se vezuju za proces zaključenja i samo zaključenje poslova na Limundo.com tržištu, niti bilo kakvu odgovornost za neispunjene obaveza od strane Člana ili štetu koju Član može s tim u vezi pretrpeti. Članovi zaključuju međusobne ugovore na Limundo.com tržištu samostalno i na svoju ličnu odgovornost. Prodavac i Kupac stiču prava i obaveze na osnovu takvih ugovora i isključivo su odgovorni za ispunjenje takvih ugovora. 3.2. Bez prava na upotrebu
Limundo.com ima ekskluzivno pravo da odobri ili odbije zahtev za registraciju, članstvo, upotrebu www.Limundo.com internet stranice ili upotrebu usluga Limundo.com bilo kom Članu ili potencijalnom članu u bilo kom trenutku."

Da se razumemo, imam 23 godine, student sam, i upravo sam puko 15660 dinara za telefon koji nikad necu da vidim, dakle kad bih branio bilo koga bio bih teska budaletina. ALI, aj mi kazite, jel iko ovo detaljno procitao i razmislio o tome pre nego sto je poceo da se bavi trgovinom na limundu? Nije. Kad se ovo sto su oni preduzeli kao akcije uporedi sa ovim pravilnikom sa kojim smo se svi slozili pri prijavi klikom na famozno dugmence "prihvatam uslove koriscenja", shvaticete da nista od ovoga sto su uradili nisu morali. Ja za sada nisam nezadovoljan njihovim aktivnostima, tim pre sto vidim dobru volju da se pomogne jos sta bude trebalo, ljudi su mi napomenuli da ih ako mogu obavestavam u vezi preduzetih koraka i da pitamo bilo sta ukoliko mislimo da oni mogu da daju bolji/pametniji/potpuniji predlog o bilo cemu. Ja sam to prihvatio i tako i radim.

Savetujem da se stavi ruka na srce i da se ne pljuje po limundu jer ja od njih nisam vise ni ocekivao, ili jos iskreniji da budem, nisam ni ovo ocekivao, kad sam krenuo da razmisljam o ovome, na njih sam gledao samo kao na eventualan izvor informacija za policiju kad dodje do krkljanca. I to sto se sada nista konkretno ne dogadja je zbog praznika, ne zbog limunda, shvatite to.

Prevara je sasvim velikog obima da moze da ugrozi ceo limundo u smislu negativnog marketinga, i oni to odlicno znaju, sto ne kazem da treba da se zloupotrebi, nego da se posmatra kao jedna solidna garancija da je i u njihovom najboljem interesu da se ovo resi sa pozitivnim ishodom za nas ostecene. Dovoljno je jedan da bude dovoljno blesav, kao sto sam ja na primer, i da ode kod Rade u BG hroniku, i cao limundo. Naravno, to nije nikom cilj, ja sam ljubitelj ovakve kupovine, a prevaranata ce uvek biti i bilo ih je, i treba da im se stane u kraj kad god je moguce.

Na kraju, lepo je od njih sto su pustili temu da prodje na kafeu, i sto su se oglasili ovde, i kao sto ih sad neko pljuje, ako ova prica bude imala srecan kraj, pustice novu temu koja ce da ih opere gde cemo moci da vidimo "e pa prvo sam mislio da su stoka i da ce da nas ostave na cedilu, ali svaka im cast", i slicne komentare. Ajde da ne budemo ovaj put Srbi, nego ljudi.

Pozdravlja vas Boris sve!

I mene je zavnuo za nekih 3200 dinara. Ako treba neka podrska, kontaktirajte me na PM

Ajde ovako: "3. PRAVA I OBAVEZE3.1. Prava i obaveze Limundo.com
Limundo.com nije obavezan da proverava niti da na bilo koji način kontroliše ponašanje svojih Članova kada je u pitanju upotreba Limundo.com tržišta. Limundo.com je ovlašćen, ali ne i obavezan, da proverava adekvatnost Ponuda, tekstova i slika objavljenih od strane svojih Članova na Limundo.com tržištu. Ovo se naročito, ali ne i isključivo, odnosi na metod koji su Članovi koristili da procene potencijalne poslovne partnere. Limundo.com ni na koji način nije odgovoran za sadržaj Ponuda, tekstova i slika koje Članovi objavljuju na Limundo.com tržištu. Limundo.com nije ugovorna strana u ugovoru zaključenom između Članova na Limundo.com tržištu. Limundo.com kao ni njegovi predstavnici, zaposleni, pomoćno osoblje i druga lica angažovana od strane Limundo.com ne zastupaju niti na drugi način predstavljaju Članove niti garantuju za njihove obaveze, i ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve rizike koji se vezuju za proces zaključenja i samo zaključenje poslova na Limundo.com tržištu, niti bilo kakvu odgovornost za neispunjene obaveza od strane Člana ili štetu koju Član može s tim u vezi pretrpeti. Članovi zaključuju međusobne ugovore na Limundo.com tržištu samostalno i na svoju ličnu odgovornost. Prodavac i Kupac stiču prava i obaveze na osnovu takvih ugovora i isključivo su odgovorni za ispunjenje takvih ugovora. 3.2. Bez prava na upotrebu
Limundo.com ima ekskluzivno pravo da odobri ili odbije zahtev za registraciju, članstvo, upotrebu www.Limundo.com internet stranice ili upotrebu usluga Limundo.com bilo kom Članu ili potencijalnom članu u bilo kom trenutku."

Da se razumemo, imam 23 godine, student sam, i upravo sam puko 15660 dinara za telefon koji nikad necu da vidim, dakle kad bih branio bilo koga bio bih teska budaletina. ALI, aj mi kazite, jel iko ovo detaljno procitao i razmislio o tome pre nego sto je poceo da se bavi trgovinom na limundu? Nije. Kad se ovo sto su oni preduzeli kao akcije uporedi sa ovim pravilnikom sa kojim smo se svi slozili pri prijavi klikom na famozno dugmence "prihvatam uslove koriscenja", shvaticete da nista od ovoga sto su uradili nisu morali. Ja za sada nisam nezadovoljan njihovim aktivnostima, tim pre sto vidim dobru volju da se pomogne jos sta bude trebalo, ljudi su mi napomenuli da ih ako mogu obavestavam u vezi preduzetih koraka i da pitamo bilo sta ukoliko mislimo da oni mogu da daju bolji/pametniji/potpuniji predlog o bilo cemu. Ja sam to prihvatio i tako i radim.

Savetujem da se stavi ruka na srce i da se ne pljuje po limundu jer ja od njih nisam vise ni ocekivao, ili jos iskreniji da budem, nisam ni ovo ocekivao, kad sam krenuo da razmisljam o ovome, na njih sam gledao samo kao na eventualan izvor informacija za policiju kad dodje do krkljanca. I to sto se sada nista konkretno ne dogadja je zbog praznika, ne zbog limunda, shvatite to.

Prevara je sasvim velikog obima da moze da ugrozi ceo limundo u smislu negativnog marketinga, i oni to odlicno znaju, sto ne kazem da treba da se zloupotrebi, nego da se posmatra kao jedna solidna garancija da je i u njihovom najboljem interesu da se ovo resi sa pozitivnim ishodom za nas ostecene. Dovoljno je jedan da bude dovoljno blesav, kao sto sam ja na primer, i da ode kod Rade u BG hroniku, i cao limundo. Naravno, to nije nikom cilj, ja sam ljubitelj ovakve kupovine, a prevaranata ce uvek biti i bilo ih je, i treba da im se stane u kraj kad god je moguce.

Na kraju, lepo je od njih sto su pustili temu da prodje na kafeu, i sto su se oglasili ovde, i kao sto ih sad neko pljuje, ako ova prica bude imala srecan kraj, pustice novu temu koja ce da ih opere gde cemo moci da vidimo "e pa prvo sam mislio da su stoka i da ce da nas ostave na cedilu, ali svaka im cast", i slicne komentare. Ajde da ne budemo ovaj put Srbi, nego ljudi.

Pozdravlja vas Boris sve!

Upravo to oni su se ogradili od takvih stvari i ispadaju malte ne cisti i najvaznije pokriveni su zakonom pravila limunda koja smo mi prihvatili.Verujem sigurno da ce limundo kad dodje do pravnog postupka pruziti sve potrebne informacije koje vec sigurno ima i ceka se samo zakonski rok u ovom slucaju da bi sve moglo stupiti na snagu,nista drugo.Samim tim ako limundo ne bi resio taj slucaj bio bi ugrozen i verujem da nece dozvoliti takve ispade kao sto je ovaj,medjutim opet spominjem postoji zakonski rok koji se nazalost mora ispostovati i nemocan je bilo tko pa cak i limundo dok ne istekne zakonski rok.

ovo mi je poslao jedan clan:

Posto mi je limundo do sada obrisao 3 negativne ocene koje sam dao drugima pod raznoraznim izgovorima ja sam poceo da ih kacim na moj profil kao upozorenje drugima.

Limundo je uvek na strani prevaranata i treba i njih tuziti po nekom osnovu a ne samo ovog koji vas je prevario.

^^^ Vidim da se dosta ljudi zalilo da je delilo negativne ocene a da je Limundo to brisao.
Znaci nisu ni oni cvecke i krivi su poprilicno po tom pitanju.

Kakav ******. Gde li je podizao novac pa da je u 10 banaka razlicitih mogli su da ga uhvate.

Ne bih da duzim mnogo, kazacu samo par stvari.
Isti slucaj je bio prosle godine, kada je lik preko jednog sajta za mobilne telefone, "prodavao" telefone na isti nacin, uplata pre slanja, a mobilni telefoni nikada nisu ni stizali.
Tim putem, prevario je mnogo ljudi i iskreno ne secam se koja je cifra bila u pitanju. Slucaj je prijavljen policiji od strane svih ostecenih i taj lik je na kraju bio i uhvacen, jer koristio je mobilni telefon za dogovore, a tako je i odredjena njegova lokacija, on je nadjen i uhvacen, ne znam samo koliko je na kraju dobio. Inace za izvrsenje krivicnog dela do 15.000 din (prevara, kradja itd) mozete da ga tuzite na svoju ruku i time placate troskove itd, za iznos preko 15.000 pise mu se krivicna prijava i on se krivicno goni.
Moj savet vam je, u slucaju da Limundo ne uradi nista, skupite se lepo svi koji su prevareni i zajedno otidjite u policijsku stanicu i prijavite slucaj, naravno svaki podatak u vezi prevaranta je samo plus, broj telefona, adresa itd, sta god da imate od informacija, naravno tu je i IP adresa koju je ostavio, logovanjem na svoj nalog na Limundu. ;)
Nadam se da sam vam bar malo pomogao i isto tako se nadam da ce taj prevarant biti uhvacen.
Pozz

ovo mi je poslao jedan clan:

Posto mi je limundo do sada obrisao 3 negativne ocene koje sam dao drugima pod raznoraznim izgovorima ja sam poceo da ih kacim na moj profil kao upozorenje drugima.

Limundo je uvek na strani prevaranata i treba i njih tuziti po nekom osnovu a ne samo ovog koji vas je prevario.

O ovome sam i ja čitao na drugim forumima i ako je zaista tačno (moram ovo uzeti sa rezervom jer ipak nije moje lično iskustvo) onda je stvarno bezobrazluk. Inače Limundo se ogradio od svake vrste moguće prevare ali verujem da će ipak pružiti potrebne informacije u slučaju kolektivne a i neke druge tužbe. Ako ne onda mislim da im to neće koristiti u marketinške svrhe. Inače ja lično sam oduvek sa nepoverenjem gledao na uslove slanje pre uplate ali sam i ja nekoliko puta to činio, najveća suma je bila 29K dinara za laptop ali je bila firma u pitanju, proverio sam vlasnika, lokaciju pa je koliko toliko bilo bezbedno ali sada bih dooobro razmislio pre uplate. Oštećenim licima želim puno sreće u isterivanju pravde.

Hej Ratni Prijatelji,zalosno je sto zbog ovakvog *****a moramo da vodimo ovakvu temu na dan nove godine ali ja ne zelim da ovo ostane na ovome,hajde da se organizujemo da bar trojica od nas se nadjemo negde gde je najbolje u bg ili NS sa svim prikupljenim podatcima od clanova koji su prevareni da podnesemo prijavu.Cifra je velika tako da u nasem slucaju nadam se da ce policija reagovati.Hajde da nadjemo nekog ko je siguran da moze nesto postici pa da nam on bude vodja u ovome a ja sam isto za da budem medju tih tri kad se licno bude podnosila prijava jer je jako tesko skupiti vise sa svih strana,jedino sve podatke preko maila. Ja sam pukao 12,000din. koje ne mogu da preboli jer znam koliko sam se stvari odricao i kako tesko sam ih zaradio da bi kupio nesto sebi da bi na kraju se neko djubre smejalo nama svima u ovom trenutku i razbacivalo se sa nasim parama. Moj mail je [email protected] svi koji imaju ideju ili bilo sta javite mi na mail ja sam za svaku akciju da se ovo resi.Ako vec moram da ostanem bez tog novca jedino sto mi moze drugo ublaziti bol je da vidim njegovu facu iza resetaka i da mu se nasmejem po mogucnosti i lupim koji samar !!

Ja sam od njega kupio neku neonku koja nije radila ali on je napisao da nije bila ispita kostala je 90 din ali kad je stiglo samo je postarina naplacena a podatke koji su mi ostali su samo oni sa koje je adrese poslato....Milica Markovic trg Branka Radicevica 4 Sremski Karlovci i imam neki broj 0612447168....pozzzz

to mi je stiglo od jos jednog limundovca

podelimo se na pola, jedna grupa u karlovce, jedna u loznicu
ako nadjemo jos neke podatke, delimo se na vise....samo nek bude nedelja neka kad su uglavnom svi slobodni

WsieguySGS ako si prijavio nesto javi sta i kako na forumu

Nije los predlog.Ja sam ostecen za 7.800din.Novac polako oprastam ali imam zarku zelju da mu u svoje ime i ime svih ostecenih iscupam jabucicu i pojedem jer sam tu grafiku kupio za sina da ga obradujem:mad:

Jedino ce biti problem ako on uopste nije Markovic... Mozda ima laznu licnu... On je sve slao bez otkupnine, tako da adresa slanja mu nije bila bitna pa je mogao u posti da lupi bilo koju adresu...

Jel zna neko sta je potrebno za otvaranje racuna u Erste banci (sta proveravaju itd)? Mada tamo su ga snimile kamere a i znaju kad i gde su dignute pare...

Ja sam o ovoj velikoj prevari pisao Explozivu,jer se oni bave takvim pricama,ocekujem neki odgovor!!!

Za otvaranje racuna u bilo kojoj banci obavezna je licna karta na uvid.Sada je pitanje u kojoj expozituri je otvorio racun ako bi se to znalo onda 100% postoji snimak kamere kada je to uradio!!!

Limundo je itekako kriv!

Kome biste unapred uplatili novac:
  1. anonimusu iz halooglasa
  2. clanu sa 5 pozitivnih
  3. clanu sa 65 pozitivnih bez negativne

Nije li limundo ohrabrio kupce da uplacuju novac unapred, nije li limundo prihodom od provizije sposoban da tuzi prevaranta, nije li limundo poncijeva sema nacinjena u nekom drugom univerzumu a ne u internet servisu pod nazivom limundo.

Ko je osmislio pozitivne ocene, nisu li time pomogli prevaranta da prevari ljude.

Ozbiljno razmislite o podnosenju tuzbe protiv Limunda, ako vec od tog prevaranta ne mozete povratiti novac..

Pa taj zivi negde, vozi se u necemu? Nek mu policija zapleni stvari, pa na aukciju i eto para.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno