Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dzaba vama objasnjavati...

Sta onda ovi rade, nego prodaju novo a polupano, i to sve sa garancijom:
https://www.tehnomanija.rs/gde-kupiti/11
http://www.cbt.rs/ostecena_roba

I taj monitor moze (ne tvrdim da i jeste) da bude nov sa razbijenim ekranom, i to ce neko bez problema neko da kupi i sredi.

Ja sam pre par godina prodao asus 22" koje je bio u perfektnom neogrebanom stanju, ali nije radio back light.

I kako da ga opisem nego fizicki perfektan a neispravan, to je realan opis za onoga ko zna sta kupuje.

pa naravno da je fizicki perfektan i neispravan

ali ne moze biti ocuvan i polomljen

da je ocuvan, ne bi bio polomljen

Kakav kineski bofl, bice da je sam vlasnik licitirao da pogura prodaju.

Koja je poenta toga ?
Da licitiranjem navuče nekog da Kupi odmah za 1000 din ?

Pre ce sebi da navuče proviziju :).

Pa odustace od prodaje, nece valjda kupiti :D

Pozdrav.
Pitanje vezano za kupindo:
Da li je moguce da prodavac posle kupovine promeni slike na oglasu?
Pre neki dan sam kupio nesto, danas dodjem da ocenim prodavca i vidim da nije isti predmet na slikama...

Moguća varijanta je da je stavio u oglasu da ima više komada na lageru, te da mu je oglas i nakon tvoje kupovine aktivan jer ima lager pa ima i pristup izmeni oglasa...
Sent from Tunguzija.

Jel zna neko na koju foru me stalno banuju sa Limunda iako sam menjao IP adresu preko rutera koju sam čak provlačio posle toga i kroz VPN ? Jel moguće da su u nekom deal-u sa provajderima ? Koristim SBB

Ocene na Limundu i KP nemaju blage veze jedna sa drugom. Na KP se ocene tesko dobijaju, dok na Limundu prodavac automatski dobije pozitivnu ocenu

https://www.kupindo.com/Laptopovi/34741207_Macbook-A1181

ne daje punjac, laptop izubijan, zakljucan, ali bitno da korisnik ima skoro 1000 pozitivnih ocena, a to sto za iste ove pare ima da se kupi potpuno ocuvana i ispravna masina nije bitno

ovo je samo jos jedan pokazatelj one price o ocenema iz kupujemprodajem teme
Pa opisao je kakav je, ako ponuda ne odgovara kupis taj drugi koja ti ponuda odgovara.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa opisao je kakav je, ako ponuda ne odgovara kupis taj drugi koja ti ponuda odgovara.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

taj isti lik je mene ciganisao da mu prodam neku ram memoriju koja je bila nova I nekoriscena u pola cene zato sto nemam garanciju uz nju
a vec sam je prodavao 30% jeftinije nego novu

ne znam dokle ces da branis slucajeve koji su ocigledno losi, jer da nisu, ne bismo ih postavljali ovde

Poslednja izmena:
Cekaj, ja vidim neko fali na temi - onaj lik sto za je svakog prevaranta i Delboja govorio "cekajte da cujemo drugu stranu"

ne znam dokle ces da branis slucajeve koji su ocigledno losi, jer da nisu, ne bismo ih postavljali ovde
Ne branim ga, cak sta vise bas me briga za njega...
ali covek prodaje to sto ima u stanju u kom jeste, sta bi trebao da ga baci u kantu ili pokloni?
Nece ni jedno ni drugo vec ce da proba da ga proda, ako ne ode po toj ceni spustace sve dok ga ne proda, neko ce da ga kupi bar za delove.

A vi ovde postavljate svasta, ja temu pratim da bih video neku prevaru i sl. a ne da bih video kako je neko precenio ili prodaje lose ocuvanu stvar, a i takve stvari se vrlo traze...

Ima ljudi koji odkupljuju iskljucivo polupane i pokvarene telefone, masine, automobile i sl.

Zaliti se da polovna stvar nije ocuvana i sl. je promasena tema.

Poslednja izmena:
ja sam ovde okacio loseg prodavca koji precenjuje svoje djubre, a ciganise i potcenjuje tudju novu robu

Ne mogu da pomognem samom sebi a da ga ne stavim ovde na listu. Jeste da je forum o hardveru i softveru, medjutim ako nekom padne na pamet da sredjuje dvoriste i kupi neke jelke/borove zaobici ovu budalu u sirokom krugu.

https://www.kupindo.com/Clan/bicaaa

Eto da se smejete malo..

Zdravo Saša,

Hvala vam na poslatoj poruci.

Rok u kome možemo reagovati po vašoj prijavi iznosi 15 dana
od trenutka kada je ocena dodeljena.

U ovom roku možemo doći do validnih dokaza koji su nam potrebni
za izmenu svake ocene na sajtu.

Ono što mi svakako možemo da učinimo u vezi sa ocenom jeste
da je storniramo ili izmenimo na zahtev člana.
Rado ćemo to i učiniti, samo je potrebno da nam se obrati član
koji vas je ocenio.

Predlažem da se obratite saradniku kako biste našli zajednički
dogovor koji će biti prihvatljiv za obe strane.

Srdačan pozdrav,
Dunja
Kupindo tim

5 minuta kasnije

Kako je rok za žalbu na ocenu istekao, jedini način
da se ocena ukloni je da pronađete dogovor sa saradnikom.

Srdačno,
Dunja
Kupindo tim

:happy: Ispada da se mora kolima o svoj trosak, pendrek ili palicu u najmanju ruku da ne bude "pretnja", pa na licu mesta preuzimanje i prebrojavanje uz prisilno ocenjivanje.

Poslednja izmena:
Dolazi li uopste onaj limundo nalog ovde ili prate temu izokola ?
Kakav je to bezobrazluk postao pa to je strasno, ne znam sada pre jedno 7 dana otprilike sta znam spazim ja da novi nalog sa jednom ocenom postavio neke stvari i sada licitira se, licitira i spazim ja dupli nalog koji podize ceneeee... Nista ispratim ja do kraja a ono i slep covek vidi da se podizu cene sa duplog naloga da ironija bude veca clan koji prodaje 1 ocena nik Svetosson iz Zajecara, nalog koji dize cene Majaaa019 a 019 pozivni za Zajecar, ja se izvinjavam al moram da oslovim coveka kompletnim *****om, ovaj nije sposoban ni krsten nik da odabere a kamoli nesto drugo.

I nista zavrsilo se sve ja sve SS-ove pohvatao, svaku aukciju prijavio limundo tipu pod naznakom vestacko podizanje cene + poslao poruku na kontakt formi u vezi problema koji sam zapazio i sve SS-ove sto sam napravio i napisao o cemu se radi, naravno dobio sam genericki odgovor da je sve prosledjeno ''kolegama koje se bave sa ispitivanjem takvih stvari''.

I nista ja slucajno veceras ali slucajno ugledah iste aukcije :mad: Lik je bio toliko glup da je dao ocenu pozitivnu sa oba naloga sebi a napisao dole ''PONOVO U PRODAJI,ZBOG NEOZBILJNOG KUPCA!!! '', ma nemam komentar uglavnom ajde limundo ne moze da pohvata sve da stigne kao da suzbije ovo, ali kada im se posalje ovako nesto direktno sa svim dokazima da ne reaguju i ne sankcionisu odmah clana sa banovanjem ja nemam reci.

https://www.limundo.com/Clan/Svetosson/SpisakAukcija

Screenshot_5.png

Screenshot_4.png

Da ne spamujem sa slikama, imam sve, znaci bilo je na skoro svim aukcijama licitacija i na svakoj je maja dizala cenu valjda samo na jednoj nije pobedila ako me secanje sluzi, znaci sramota za limundo.

Poslednja izmena:
Ne vredi druže, ja sam prijavljivao nekog što prodaje alat, ajdšto je dizao cene, nego je i kopije prodavao... Ukinuli mu dve aukcije, kasnije nastavio po starom.. Jednostavno i KP i Limundo su alavi na pare i sve dok ovi plate mogu i da se klate...
Sent from Tunguzija.

da se vratim samo na onog prodavca aleksandra74 sa kupinda koji mi se ciganisao za novu stvar za koju nisam imao garanciju i pokusao da mi spusti cenu duplo, a on sam prodaje osteceno djubre po paprenoj ceni

nadjem danas na kupujemprodajem isti oglas njegov kao na kupindu, ali naravno drugi grad I drugo ime i pogadjajte - ima skoro 800 ocena i na kupujemprodajem gde se ocene mnogo teze dobijaju

posle kao treba da se sagledava i druga strana -.-

Otkad se to ocene na KP mnogo teze dobijaju nego na Liimundu?
Nisam bas nesto aktivan na tim sajtovima u zadnje vreme, ali koliko se secam, ti na Limundu zapravo moras da pobedis na aukciji (odnosno da neko pobedi, ukoliko si prodavac), i tek onda mozes da das/dobijes ocenu, plus sto se prodavcu skida provizija sa racuna.
Na KP je dovoljno razmeniti poruku sa kupcem/prodavcem i vec tada imas mogucnost za ocenjivanje.
Ne znam sta je od ovo dvoje teze...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

na limundu automatski dobijas ocenu ako te prodavac i kupac ne ocene, a na kupujemprodajem ne

Automatski dobijas ocenu kada istekne vreme za ocenjivanje (20-30 dana?), ali to nista ne menja. Aukcija mora da bude zavrsena.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne vredi druže, ja sam prijavljivao nekog što prodaje alat, ajdšto je dizao cene, nego je i kopije prodavao... Ukinuli mu dve aukcije, kasnije nastavio po starom.. Jednostavno i KP i Limundo su alavi na pare i sve dok ovi plate mogu i da se klate...
Sent from Tunguzija.

KP su jedno 5619818918 puta bolji od limunda, ja ne znam koliko cesto cesljaju i koliko ljudi imaju na preko milion oglasa, ali nije bilo prijave na koju nisu reagovali od strane mene, cak i kompletno brisanje naloga !

Nego sta je ovo braco mila ? :zgran: :zgran: :zgran: :zgran: :zgran: :zgran:

https://www.limundo.com/kupovina/Nu...stale-zemlje/500-Dinaria-Pentakosia-/51047439

Mozda cu ispasti smesan jer ne pratim ovo i ne razumem se, ali koja je cena zapravo ove novcanice u svetu kod nekih bas ozbiljih kolekcionara kada je kod nas skoro udarila u 100k :trust:

Biće zanimljivo, obojica po pet negativnih zbog odustajanja :)
Sent from Tunguzija.

Možda svi odustanu i pobedi neki sa 1000 din ponudom, jel to moguće? [emoji2]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno