Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li će mi Limundo tim izaći u susret i poništiti aukciju? Stavio sam svoj računar koji sam dugo koristio na licitaciju, jer nisam mogao da ga procenim koliko vredi (*** moje čudovište)... I nakon dana licitacije (od pet), matična krene jesti g... Javio sam ovome što je licitirao (jedna ponuda za početnu cenu), i okačio dodatak na licitaciju o razvoju situacije... Odgovorno tvrdim da mi niko nije ponudio pare sa strane ili bilo šta drugo, jednostavno je došlo do kvara... Sreća pa je kod mene a ne kod onog što je kupio...
Sent from Tunguzija.

Poludeli senzori... Nisam ni obraćao pažnju ranije. 105 prijavljuje za chipset, 80 stepeni za procesor .. I pusta neke naizmenične zvuke iz speakera pri prvom paljenju nakon sto dobije napon... Upali on sve normalno, hladnjak na cpu hladan, ali gde da šaljem to tako nekome, sta znam kad ce da zvekne skroz...

Sent from Tunguzija.

Jel si probao da iskljucis senzore u biosu ?
Možda ce dici Windows i raditi normalno.
Il mozda se dogovoris sa krajnjim kupcem o ceni umanjenoj za maticnu plocu.
Ako ti Limundo tim ne izadje u susret...

Ne volim ja takve budzevine... Videću da neko kupi odmah, pa da platim proviziju i ***. Komp cu prodati u delovima i nema druge.
Sent from Tunguzija.

:D :D morao sam da potražim oglas hahaha ne verujem :D

Sent from Tunguzija.

Kakvi sve nepismeni ljudi prodaju i nazivaju se trgovcima, da se coveku smuci zivot. :S:

1.png

Svakako, ali ''trgovac'' je ipak zacementirao. On treba da bude u svakom slucaju pismeniji i da ima malo bolju dinamiku sastavljanja obracanja prema kupcu, on ipak prodaje nesto pa je red da bude kadar da objasni osnovne stvari pored toga sto je nepismen, ali izgleda ni to ne ume...

Svakako, ali ''trgovac'' je ipak zacementirao. On treba da bude u svakom slucaju pismeniji i da ima malo bolju dinamiku sastavljanja obracanja prema kupcu, on ipak prodaje nesto pa je red da bude kadar da objasni osnovne stvari pored toga sto je nepismen, ali izgleda ni to ne ume...
Pa sta bi trebao da radi?
Nije on tu nista pogresio, kupac ako nece, dobice negativnu pa sledeci put nek razmislja o kolicini pre licitiranja.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Treba da se vrati u prvi razred osnovne.

Situacija sa oglasom i ishod nemaju veze sa onim što je forumaš hteo da kaže. Skrenuo je pažnju na pisanje, a to što je bilo komplikacija pri kupovini je druga stvar.

Sta je problem sa pisanjem u opisu predmeta?

Treba da se vrati u prvi razred osnovne.

Situacija sa oglasom i ishod nemaju veze sa onim što je forumaš hteo da kaže. Skrenuo je pažnju na pisanje, a to što je bilo komplikacija pri kupovini je druga stvar.

Taj rad.

Sta je problem sa pisanjem u opisu predmeta?

Ovo nije opis predmeta nego njihova interna prepiska, a da stvar bude gora ovaj car je obelezio opciju prikazi na aukciji ili kako se vec zove tako da se javno blamira, ovo niko nije morao da vidi sem tog kupca, al eto.

Ali ovo je oglas, sta je nepismeno u opisu predmeta da je kupac pomislio da je vise sijalica u pitanju?
Ovde se samo kupac izblamirao.
Capture.JPG

Poslednja izmena:
Prodavac nije baš najpismeniji al kupac je plus i glup.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ali ovo je oglas, sta je nepismeno u opisu predmeta da je kupac pomislio da je vise sijalica u pitanju?
Ovde se samo kupac izblamirao.
Pogledajte prilog 207582
Rekao bih da troluješ.

Animal je napisao post sa citatom u kome ukazuje na nepismenost prodavca. Sve ostalo je nebitno. Ja ti ukazao na to, on potvrdio i tebi opet nije jasno...
Evo, mogle su i gole žene da igraju pored i da stoji premijer pored sijalice pa to ništa ne bi menjalo. Ukazao je na nepismenost i to je tačno što se vidi iz aviona. Da li je kupac kriv ili ne (očigledno da jeste) nema nikakve veze sa onim što je Animal rekao, niti je igde pomenuo da je zbog nepismenosti prodavca kupac doveden u zabludu.

Nadam se da je sad jasnije :)

Opis predmeta je dobar, a pravopis je los u odgovoru kupcu.
Apsolutno su nebitne gramaticke greske i necija pismenost za trgovinu.
Mozda covek nema tri prsta, i sta...treba mu zabraniti komunikaciju?

Meni se desilo da sam dogovarao prodaju telefona, i covek mi je poslao milion poruka da bi mi dogovorio susret sa njegovom prijateljicom.
Meni je to bilo sumnjivo jer insistira na pismenoj komunikaciji i uzmem okrenem taj broj...
Ljudi taj covek bukvalno jedva govori, gorko sam se pokajao sto sam sumnjao u njega.
Na kraju sam se nasao sa tom njegovom prijateljicom i ona mi je rekla da je on tesko bolestan i jedva govori.

Nisu svi neposteni koji ne znaju da pisu, niti su svi pismeni posteni.

Poslednja izmena:
Mi u klin, a ti u ploču...
A ako ti je opis predmeta napisan gramatičke dobro onda ne znam šta da kažem.

igramo se gluvih telefona, a izgleda da sam i ja nepismen pa moram ponoviti pitanje posto nisam dobio odgovor:

sta te to konkretno iritira, koja rec, koja fraza, u tekstu prodavca koja ukazuje na nepismenost?

Prodavac nije pismen, ali nije nikoga prevario, obrukao, niti je pismenost bitna za transakciju, niti ima razloga da ga stavljate ovde javno na tapet.

Poslednja izmena:
Bakara jesi ti prodavac ? :d

Nadam se da je jasno da ja uopste nisam spominjao sam oglas nego njihovu internu prepisku, oglasom se nisam ni bavio samo PRAVOPISOM u njihovoj prepisci.
Mada sada kada vidim i pravopis u opisu oglasa mu je odlican :p

Mene konkretno iritira sve, ako si ti prodavac, ili trgovac ili nazovi se kako hoces, i ostvarujes komunikaciju sa ljudima/kupcima, bilo uzivo i usmeno ili pismeno, moraju se postovati neka pravila komunikacije i medjusobnog postovanja. Prvo covek je dibidus nepismen, a mogu primetiti pomalo i nizeg intelektualnog praga, ne treba ni da navodim da ne koristi pocetno veliko slovo, tacku ocito jos uvek nije uspeo da otkrije, reci, recenice, fraze nista nije povezano, nema smisla, muka za gledati a ne citati.

To sa prstima ne bih komentarisao, poznajem dosta invalida i mogu ti reci da su svi uprkos fizickim manama i nedostatcima prilicno pismeni i kucaju rukom koja im nije ''primarna'' slovo po slovo i paze sta i kako pisu. Valjda svako od nas kada napise nesto to i procita pogotovo u ovakvim poslovima kupo-prodaje, a kada to procitas i vidis sta si sve nazvrljacio a ne ispravis, onda znaci da si ili nepismen ili glup. Nepismen znaci nemas veze s mozgom i pravopisom sta pises, a glup ako si pismen, uocis greske, ne ispravis i jos to onako javno stavis da svi vide kakav si genije...

Samo da podsetim secam se dobro ovde se jedno vreme dosta vas sjatilo na Zeljka zbog pravopisa secam se dobro samo se ne mogu setiti u kojoj temi bese, i da ne treba tako da pise i da treba da nauci kako se pise itd...

Al nije ni bitno meni jednostavno ovako nesto upada u oci i to je to, no nije ni cudo ko sve danas ne prodaje i sta ne prodaje dobro je da je i ovako.

Prodavac je ili preprodavac. A kakvo razmišljanje ima u poslu imaš odavde, što dosta toga objašnjava http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4764730

Tema je "Limundo", a ne "Prevare sa Limunda" pa da je uslov pisanja da je neko prevarant. Ovde na komentar o pismenosti on četiri puta traži gde je tu prevara iako mu je rečeno da nije zato postavljen post, pa ne vidim kako bi dalja prepiska imala smisla.
Niko nije prozivao tog lika, nego je skrenuta pažnja na pismenost, a provlači se na više strana jer on "ne vidi" problem sa pisanjem. Meni pisanje ne smeta iako je loše, ali mi smeta ta manipulacija zarad ko zna kojih ciljeva.

Što se tiče pismenosti (da ne bude da nisam odgovorio) ne vidi nikakav problem.

Znakova interpunkcije nema nigde, pa van toga što je pisanje veoma loše čak je i nerazumljivo i dovodi u zabludu. Ovde imamo "troši kao mob. punjač lepog belog osvetljenja... " jer punjači lepog osvetljenja manje troše :)
"Neprimetljivo" mu ne upada u oči, neprimetno i neprimetljivo, ma sve je to dobro. "mob." može u sred rečenice, što da ne, verovatno da nadoknadi nedostatak ostalih znakova interpunkcije.
"Ekonomične POTROŠNJE skoro neprimetljive POTROŠNJE" je takođe dobra formulacija...
To što su dve rečenice stavljene u jednu (opis i ono slanje i plaćanje) bez tačke između, velikog početnog slova i tačke na kraju je isto po gramatici.
Onda ide i logika neprimetne potrošnje, kao i potrošnje punjača jer jelte punjač troši struju a ne uređaj koji ga koristi. Isto kao što i kabl troši struju :D
A i "punjači" (ne telefoni) troše isto. Pa tako stari telefoni (S2 je 0,5A/5V) sa 0,4A/5V (2W) i novi sa QC3 3A/9V (27W) troše isto i slažu se sa tih 5W sijalice.
Dakle sve je bilo super. Ma bombona :)

Jeste ja sam manje - vise trgovac, al ne na limundu, KP i sl. kao sto ovde vecina misli, vec real life :)

Prodavac je napisao oglas da prodaje sijalicu, a nije radio pismeni iz srpskog gde se ocenjuje pismenost.

A da bi tekst bio razumljiv dovoljno je tek da prvo i zadnje slovo bude na svom mestu, sve drugo moze da bude ispremestano u reci a nas mozak je sposoban da bez problema desifruje i takav tekst.
Znaci ko je hteo da razume, mogao je bez problema, cak i kad je totalno gramaticki neispravno.

Naravno lepse je kad je sve gramaticki ispravno, ali nismo svi intelektualnog i istog nivoa pismenosti, a svi bi 'leba da jedemo.

I na kraju prozivamo coveka a sami pisemo nepravilno :)

Poslednja izmena:
Ti si rekao da ne vidiš šta je tu nepravilno napisano, mi ti skretali pažnju ali ti se ne daš. Kad sad pogledaš vidiš ne samo da nema nijedan deo pravilno napisan, već ni učiteljice ovakve rečenice ne ispravljaju nego samo precrtaju jer i ne može da se ispravi. Niko ga nije napao niti uzeo za zlo, ali pisati po forumu da je ovo po pravopisu je van svake pameti.

Rekao je za sam tekst oglasa, ne za komunikaciju. Oglas nije biser pismenosti, ali je razumljiv. Bespotrebno replicirate na njegovu upadicu.

Evo kako Limundo velikim igračima (bilo da je prodavac ili kupac) na svom sajtu gleda kroz prste

https://www.limundo.com/Clan/isailovic55

I još mu daje srebrni palac za 600 pozitivnih, ko šiša 20 negativnih?

Ovaj čovek je po svim pravilima Limunda trebao odavno da bude najuren sa sajta.

Svih 20 negativnih od prodavaca.
I to vecina za značke, knjige.

Ja ne vidim tu neki problem veliki.
Nije nikog prevario.
Jeste ljudima pokvario aukcije, al to nije ni blizu prevare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno