Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno, pod tim mislim 99 % sigurno, imaju familiju u BG :) :) :)

ne nego baja kupio nesto od mene, ladno u adresi pise 88614 ili sta vec Podgorica, i kaze da ce uplatiti na racun, kad ono sutradan kaze ne daju mu da uplati jer nije u crnoj gori racun, i to je to.
zar je moguce da limundo ne trazi nikakav dokaz ili sta vec (ne dokaz nego makar drop-down menu da se bira lokacija), otkad su ukinuli ono za jmbg/licne karte, vec bukvalno mogu da stavim 99999 postanski broj SATANVILLE

S obzirom na dosadašnji utisak o tome kako funkcionišu, garantujem da si 100% u pravu.:d

Pozdrav svima. Dugogodisnji sam clan limunda, kupovao i prodavao, nagledao se raznih stvari. Poslednji put sam kupio xbox 360 konzolu od clana ujcemika. Uplatu sam izvrsio odmah , konzolu dobio nakon par dana. Prvo me je clan slagao za datum kada je poslata konzola, pri prijemu konzole video sam da se datum ne poklapa sa onim na adresnici. Otvorim konzolu, vidim nema AV kabla koji je trebao ici uz nju. Nabavim av kabl, prikacim je kad ono nema sanse da procita nista. Cujem se sa clanom, on kaze da kod njega radi ali da mu posaljem, vratim konzolu i platim postarinu. Nakon 4,5 dana mojih zivkanja on tek preuzme konzolu. Prizna da i kod njega ne radi. Posto nije imao vise flesovanih konzola, pristanem da mi posalje onu koja nije flesovana. Posle 4,5 dana stize paket, otvaram kad nema napajanja i hard diska. Zovem ga on izgubljen kao ajde poslace. Posle jos par dana stize napajanje samo bez hard diska. Povezem konzolu, kad se ona cuje kao da unutra ima mlazni motor, doduse cita diskove. Zalepim negativnu i onda krece zivkanje od strane ujcemike. Posto je bio jako uporan javim se i napravim gresku. Poverujem mu na price o bolesnoj majci, o tome kako je koznoli pojacan cooler, kako ce izvrsiti zamenu samo da stignu nove itd. Posle rasprave sa limundom shvatim da tih 3300 nije vredno mog vremena i pristanem da se ta ocena prepravi da me vise ne bi smarao. Onda pre par dana vidim jos jednu konzolu drugog clana, ispratim do kraja i vidim sledece. 3,4 naloga dizala cenu, svi po vise uzajamnih ocena sa ujcemikom i kod njega po 20 od njih. I eto danas me zove brat, kaze cuvaj se citao sam o nekom ujcemiki i konzolama, pa da se ne za..... E vec sam se zaj......

Pisalo se dosta ovde o tome, na zalost zeznuo si se i to je to, od negativne ne odustaj tek tako lako, i ne veruj nista sto ti kaze. Procitaj 10-30 stranica iza ima dosta o tome je pisano ovde.

Uglavnom skidaju mu negativne kao carobnim stapicem, ko zna koliko su mu skinuli do sada, evo ti pre par dana i skinuta : http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=150536&d=1411760242

Sta da ti kazem, cuvaj se.

http://www.limundo.com/Clan/sipac76
http://www.limundo.com/Clan/vulemilojkin
http://www.limundo.com/Clan/UjceMika

Ova 3 (citaj 1) clana svako malo kupuju iste stvari jedni od drugih . Verovatno ih ima jos ja na brzinu iskopah samo ovo

Edit : Evo jos jednog http://www.limundo.com/Clan/vuckovicg

Vrzino kolo druze, vrzino kolo !

Meni kada god su kupovali ljudi iz CG, kazu imam nekoga u Srbiju, pa salji njemu.

Ista prica se ponavlja oko UjceMika, samo sad nisu racunari nego konzole :).
Odlezace mesec dana pa ajd jovo nanovo :).

Ima nekog ortaka il rodjaka il sta vec u Limundo timu.
Samo ne kapiram te robote izT-a, kako nisu do sad skaporali da imaju vise stete nego koristi sa njim.
Dzaba provizija kad se prosiri prica...

ne nego baja kupio nesto od mene, ladno u adresi pise 88614 ili sta vec Podgorica, i kaze da ce uplatiti na racun, kad ono sutradan kaze ne daju mu da uplati jer nije u crnoj gori racun, i to je to.
zar je moguce da limundo ne trazi nikakav dokaz ili sta vec (ne dokaz nego makar drop-down menu da se bira lokacija), otkad su ukinuli ono za jmbg/licne karte, vec bukvalno mogu da stavim 99999 postanski broj SATANVILLE

Ja i dalje odbijam da poverujem da ima takvih ljudi koji misle da može da ode u banku, i da uplati tek tako nekom pare na račun u drugoj državi ?!?

Ali eto .... Žive još u SFRJ .. :)

Ista prica se ponavlja oko UjceMika, samo sad nisu racunari nego konzole :).
Odlezace mesec dana pa ajd jovo nanovo :).

Ima nekog ortaka il rodjaka il sta vec u Limundo timu.
Samo ne kapiram te robote izT-a, kako nisu do sad skaporali da imaju vise stete nego koristi sa njim.
Dzaba provizija kad se prosiri prica...

http://prntscr.com/4t8jua

U sustini nije mi jasno, ako nesto posaljes sa namerom da nekoga prevaris, a taj neko te provali i moras da mu vratis novac, zasto se brise negativna? Smesno

Ja i dalje odbijam da poverujem da ima takvih ljudi koji misle da može da ode u banku, i da uplati tek tako nekom pare na račun u drugoj državi ?!?

Ali eto .... Žive još u SFRJ .. :)

pa ono, secam se pre par godina nije trebao ni pasos kad se ide u CG na letovanje, ne znam kako je sad, narocito za decu nije, a odvojene smo drzave evo vec skoro 10 god ima.

eto, toliko o tome :D

u svakom slucaju prijavio sam tog sto je kupio od mene, 96to godiste lik, fin je, ali dzabe kad mora negativna zbog provizije, a i suspendovali ga.

U sustini nije mi jasno, ako nesto posaljes sa namerom da nekoga prevaris, a taj neko te provali i moras da mu vratis novac, zasto se brise negativna? Smesno

Zato sto ima vezu kod nekog u LT-u, kao sto rekoh :).
Pokusaj prevare po 100-ti put al pokajao se covek takodje po 100-ti put i priznao gresku, iskreno i posteno :D.

Aloooo, jel ovo neka zaje*ancija !!??

Kako moze da se ponisti negativna ocena ako nije vracen novac ???? Kaze lepo : ,,Budici da vam je lopov ponudio da vratite predmet i da vam vrati novac, ponistena je negativna ocena koju ste mu dali. Savetujemo da kontaktirate prodavca kako bi se ovaj nesporazum resio...''

Iz procitanog se stice utisak da je negativna skinuta na lepe oci, dakle da je skinuta a kupcu nije refundiran novac ??? Jel moze jos bezobraznije ovo da bude ? Pa ovom Dzeksonu je ovde nekoliko strana iza trazen dokaz neki pa tek da mu se skine negativna, alo ljudi o cemu se ovde radi i kakve protekcije ima ovaj clan vise ovde nije mi jasno ?

A ti zahtevaj lepo da ti se uradi povrat postarine i svih troskova koje si imao, sada kada budes vracao predmet lepo postarinu na teret primaoca.

Animal -

Ukoliko prodavac u kontaktu sa kupcem pristane odnosno ponudi da povrati novac, ocena se brise usled postignutog dogovora. Ukoliko prodavac pak ne vrati novac a rekao je da hoce, sledi objava negativne ponovo, kao i kazneni poen.

Ja da se pitam, prilikom reklamacije bih totalno izmenio pravila. Uveo bih da je UVEK prodavac u obavezi da nadoknadi postarinu, ali samo ako kupac ima nepobitne dokaze da je stvarno primio predmet koji ne odgovara opisu.

Animal -

Ukoliko prodavac u kontaktu sa kupcem pristane odnosno ponudi da povrati novac, ocena se brise usled postignutog dogovora. Ukoliko prodavac pak ne vrati novac a rekao je da hoce, sledi objava negativne ponovo, kao i kazneni poen.

Ja da se pitam, prilikom reklamacije bih totalno izmenio pravila. Uveo bih da je UVEK prodavac u obavezi da nadoknadi postarinu, ali samo ako kupac ima nepobitne dokaze da je stvarno primio predmet koji ne odgovara opisu.

Meni to u jednom jedinom slucaju koji sam imao do sada nije bilo tako, nego se cekala potvrda da je novac legao da bi se preduzeli dalji koraci, a ne ovako na neciju rec, mozda to sada moze ja ne znam opet ali sve u svemu ovaj limundo sistem funkcionise nikako, ima previse rupa i losih pravila.

Iz mog ugla, korektno je ukloniti negativnu ako je postignut dogovor za povracaj novca i naknadu postarine, iz jednog razloga: na Limundu postoje nenormalne osobe.

Neki kupci nisu u vaservagu kada kupuju polovne i koriscene stvari, i najmanja glupost moze da im bude "strasna stvar, prevara, obmana!" Dacu svoj licni primer:

Kupac: Ja bih da vratim cizme, na njima pise 38 ...

Ja: Izvinite, ali ja sam naveo tacno gaziste. Bez obzira sto pise 38, gaziste obuce je tacno 24 cm sto ekskluzivno odgovara broju 37 a ne 38. Da bi bile 38 gaziste mora da je 24.5 cm

Kupac: Da ali niste naveli da pise 38 i ja to smatram kao obmanu ...

Ja: Pa jesu li vam velike ?

Kupac: Ne, ali pise 38 a vi to niste naveli ...

Ja: dajte mi broj racuna da vam vratim novac

KveRe8S.gif

Ulazak u državu je jedno, a platni promet sasvim drugo....

Džeksone, ja ipak mislim da joj se nisu svidele čizme, pa je tražila najmanji razlog da to uradi....

Jer ne znam koliki ***** treba da budeš da ti TO SMETA!?! Da neko slučajno ne pomisli da nosi 38, jelte? Strašno....

Prihvatila pare nazad?

jeste, i sve je ispalo okej, stim sto sam ja platio dve postarine.

konkretno takve "reklamacije" koje nemaju veze sa vezom mi se cesto desavaju a i ja mislim da je to uslovljeno cinjenicom da ljudi ponekad klikcu na ono i sto nece da kupe, pa bi posle da vrate i zloupotrebljavaju strah prodavaca od negativne.

Vratio sam danas paket, sutra bi trebalo da mi stigne novac, ako ne onda cu im napisati tamo sve.

Edit : Sto se tice vracanja novca mislim da je to ok opcija i da je u tom slucaju uklanjanje negativne opravdano ali da treba dati upozorenje clanu koji je slao taj neispravan predmet.
Pre par godina sam imao iskustvo sa clanom http://www.limundo.com/Clan/morph , bili su aktuelni oni usb flash uredjaji od 256gb (original) naglaseno. Ja kupim za oko 16 000 i dobijem plastiku koja svetli. Niti mi se javljao niti mi je limundo ponudio bilo kakvu pomoc.

Poslednja izmena:
Čekajte ljudi, da li ste vi ozbiljni ili se zezate.
Hoćete da kažete da je u slučaju člana Ujcemika koji pošalje neispravnu komponentu namerno, a onda vrati novac kada se obmanuti kupac žali sve okay????? I da je sve u redu da mu se izbriše negativna????

Polovne stvari poput jakna, tepih, obuca, odeca, stolica, polica, imaju stanje

polovne stvari poput konzole, elektronika, alat, komponente, masine, imaju funkciju

prilikom procene stanja je moguce da se desi nesporazum, prilikom procene funkcije ima samo jedan faktor - radi ili ne radi. I obmana takve vrste je predumsiljaj, pogotovo ako se ponavlja.

Poslednja izmena:
Hoćete da kažete da je u slučaju člana Ujcemika koji pošalje neispravnu komponentu namerno, a onda vrati novac kada se obmanuti kupac žali sve okay????? I da je sve u redu da mu se izbriše negativna????

Ja bih najvise voleo da moze i negativna da ostane, ali ne moze. Zato kazem treba da daju opomene, 3 puta to uradis i cao nalog. Kao ona upozorenja

Da, sve je u redu.
Da ti odgovorim ja posto drugi odgovor neces dobiti ( iscekivani od LTB-ta ).

Sa nakaradnim sistemom poruka i izopacenom komunikacijom (PM poruke) sistema Limunda, 100% je nemoguce ne napraviti gresku, jos kad se bar 15% kupaca ne drze pravila (prvo dave sa porukama onda zviznu neki nov podatak o adresi jos nedaj boze zovu na mobilni ili poslalju sms a u podacima limunda sasvim druga adresa) cak se desi i da nisu svesni da je adresa nevazeca (jedan tip se odselio pa zaboravio gde zivi pa se cudi jer na pismu napisali odselio se pa kad sam ga podsetio setio se.. :) ), ovake greske se desavaju... prodavac ce na kraju platiti 2x duple postarine sto je blizu 1000din sto nema smisla da bude namera jedino ako ne zelis samog sebe finansijski da unistis...

Samo mi nije jasno sto je isto kaceno na youtub-e, samo govori o nasem poremecenom mentalitetu osim ako nije neko licno prepucavanje kupca i prodavca a i tada nije mesto na youtub-u

Poslednja izmena:
Zato sto licne rasprave clanove nisu tema ovog topica.

Ahahaha weasel trazi da ti daju neki drugi podforum xD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno