Šta je novo?

Limundo - Opomena pred utuženje???

I ti meni kazes da su mi saveti nenormalni i neeticki. Sto se zelenasa tice, naravno da ne moze da naplati zakonski posto mu je ceo biznis nezakonit a ima i njih po kolicima i ispod zemlje...

Kakve troskove, preporucenog pisma sa povratnicom? Posle prigovora odustaju 100%, ne verujem da su kompletni idioti da idu u parnicni postupak i placaju troskove
Pa prigovor se ulaze na sudu, ne preko emejla

Ne postoji, njie duznik duzan da placa nesposobnost racunovodstva, pravne sluzbe, advokata poverilaca.
ti si trebao da platis uslugu odmah, a ne da dugujes :)

kakva je to fora hajde da dugujemo pa mozda i zastari, ne salju nista who cares…

Ja nemam dugovanja, nisam nikad nista prodao preko Limunda, par puta kupio a i tu imao reklamacije. A "fora" je samo da svako radi svoj posao, ako kasirka u Maxiju ne trazi pare, ne moras da platis, ako kurir ne trazi otkupninu ne moras da platis, ako kondukter ne naplacuje/kontrolise ne platis kartu, ako ti operater ne salje racun ne moras da platis, ako te Infostan ne tuzi ne moras da platis, itd.
Kao sto npr. policija ne moze da uhapsi nekoga, baci ga u pritvor pa se posle x godina seti da podnese prijavu/tuzbu, tako ni Limundo ne moze posle 4-6-11 godina da se seti da naplati dugove

Ne vredi čika kure, džabe objašnjavaš ljudima... Me proglasiše ovde gazdom, ti si izgleda advokat Limunda, a evo čekamo i nekog trećeg da nam se pridruži pa idemo da se pobijemo 3 na 100. 🤣

Ne mogu da naplate tacno ali ako tuze, sto je veliko ali sudske troskove placa tuzeni cak i kad je zastarelo. Advokatu svakako lepo on je svoje uzeo.
Ma nakraju cu i ja da kazem kumu da uplati tih pisljivih 120 dinara, 10X vise potrosim na kafu dnevno, necu da mi se keva srcani bolesnik slogira jer me tuze za 120 din. Ionako me zivka svaki put kad RTS kaze da u EU i USA nema zejtina i hleba :ROFLMAO:
Pa sami ste definisali sad zašto većina plaća.

Apsolutno se slažem, ali je reakcija na nivou Kalimera. Reakcija kao da krećete u treći svetski rat, a ne da treba da platite 30 kinti.
Nije reč o 30 dinara nego principu i tonu pisma od bandera advokata, koji je pritom napisao 'jer ćemo sigurno da vas dobijemo na sudu'. Pa nije sigurno. I eto akcije i reakcije na brzobrazluk

Ljudi imaju te sitne dugove zato sto placanje limunda nije ni bilo obavezno ako se ne koristi.

To su oni promenili politiku poslovanja pa sada jure te sitne iznose.

ja na airbnb imam minus od 90 eur sigurno 5 godina pa me ne opominju i ne traze i upravo cu sada da ga namirim ali ne zato sto su trazili nego sto meni treba, i tako funkcionise svaki placeni servis na netu koliko znam.

Oni su trebali da poprave uslugu a korisnici bi se sami aktivirali.

Ovom pretnjom i namirivanjem racuna vestacki aktiviraju korisnike koji su kivni na njih

Mislim da je uvek bilo obavezno sa bilo koje strane da se pogleda.

Ako si u minusu i zelis da prodas nesto, dok ne dopunis nema nove prodaje.

Ako si u plusu i prodas par stvari, sad zavisi sta, mogao neko prodati i par televizora i napraviti - 45000. Fazon necu vise da koristim, zavrsio sam posao.

Pa LimundoGrad doo je sam krenuo u akciju a svaka akcija ima reakciju. Sada je reakcija kriva zbog akcije to moze samo u izvrnutom svetu. Ako nekome zatreba evo podataka sa APR https://pretraga2.apr.gov.rs/Enterp...&rnd=C267B429869CF19CC4F41F09EC18D2A5F7C768E5
Apsolutno se slažem, ali je reakcija na nivou Kalimera. Reakcija kao da krećete u treći svetski rat, a ne da treba da platite 30 kin
Ljudi imaju te sitne dugove zato sto placanje limunda nije ni bilo obavezno ako se ne koristi.

To su oni promenili politiku poslovanja pa sada jure te sitne iznose.

ja na airbnb imam minus od 90 eur sigurno 5 godina pa me ne opominju i ne traze i upravo cu sada da ga namirim ali ne zato sto su trazili nego sto meni treba, i tako funkcionise svaki placeni servis na netu koliko znam.

Oni su trebali da poprave uslugu a korisnici bi se sami aktivirali.

Ovom pretnjom i namirivanjem racuna vestacki aktiviraju korisnike koji su kivni na njih
Ajde da budemo iskreni. Gro tih korisnika ne bi se svakako vratilo popravila se uslgua ili ne. Jedino kako bi mogli da pariraju KP je da ukinu provizije i pređu na neki drugi model zarade, što je sada neizvodljivo., a i da je izvodljivo korisnic8 su navikli na KP. Slažem se to za ton obraćanja, nije ok, ali opet kako da ti se obrati advokat nekoga, da te zove na kafu i čaj?

Meni stigao sad da platim dug od 135 dinara od prosple godine. Sto najgore tv na kraju nije ni preuzeo kupac me zeznuo a ocena se nakon 30 dana sama automarski ispisala...

Ajde da budemo iskreni. Gro tih korisnika ne bi se svakako vratilo popravila se uslgua ili ne. Jedino kako bi mogli da pariraju KP je da ukinu provizije i pređu na neki drugi model zarade, što je sada neizvodljivo., a i da je izvodljivo korisnic8 su navikli na KP. Slažem se to za ton obraćanja, nije ok, ali opet kako da ti se obrati advokat nekoga, da te zove na kafu i čaj?
Nema tu nikakve iskrenosti, filozofije, metafizike, samo pravo. Ako ti je neko duzan zna se kako i (do) kad mozes da naplatis, ako to ne uradis legalno onda je prosao voz a poverioci i advokati ispali klosari i kriminalci u pokusaju

Meni stigao sad da platim dug od 135 dinara od prosple godine. Sto najgore tv na kraju nije ni preuzeo kupac me zeznuo a ocena se nakon 30 dana sama automarski ispisala...
Postojala je opcija da ako nije doslo do saradnje, negativnom ocenom vratis proviziju i samim tim ne budes u minusu.

Meni odgovorise na zahtev da mi se novac vrati na racun i ugasi nalog pozitivno.

Nema tu nikakve iskrenosti, filozofije, metafizike, samo pravo. Ako ti je neko duzan zna se kako i (do) kad mozes da naplatis, ako to ne uradis legalno onda je prosao voz a poverioci i advokati ispali klosari i kriminalci u pokusaju
Ne mogu da se složim s tobom, ali poštujem tvoj optimizam.

Reakcija kao da krećete u treći svetski rat, a ne da treba da platite 30 kin
Hm zasto ste se onda uclanili ovde juce kada je krenula ova diskusija i imate 5 poruka sve na ovu temu? Pre bih rekao da ste vi krenuli u treci svetski rat sa stanovista osobe koja situaciju gleda objektivno mada ako ste subjektivni napiste to lepo a ne ovako da probate da uvaljate u pite.

u toku 12 godina imao sam vise naloga uglavnm su svi suspendovani jer nisam ulazio i verovatno placap neke sitne provizije. Secam se maila ukupno sam im platio 1000 dinara duga. neka se sad t...

Inace znajte da cak i kad ulozite prigovor zastarelosti i sud ga uvazi vi ste duzni da platite sudske troskove jer prirodna obligacija i dalje postoji bez obzira na zastarelost. znaci tuze vas za 100 dinara, ulozite prigovor, sud ga uvazi super ne morate platitit 100 dinara ali sad ste duzni mnogo vise za troskove. Cestitam

Prvo moraju da dokažu da obligacija uopšte postoji a to je da je kupoprodaja zapravo i izvršena, pošto me terete provizijom za istu. Kako se to zaista nije desilo baš bih volela da pročitam tu tužbu, vidim priložene dokaze, rado bih platila i eventualni sudski trošak (što se naravno neće desiti) čisto da eto da dobijem odgovore na ova naučnofantastična pitanja.

Inače za ove što tvrde da smo prodavali i drndali Limundo godinama, taj raspali servis u životu nisam koristila, imala sam oglas na Kupindu na koji je neko kliknuo i automatski su mi zaračunali proviziju. Zato ne dam ni dinar jer su hohštapleri iznuđivači i prevaranti.

Danas mi je na mail stigla poruka od [email protected] sa sledecim tekstom:

OPOMENA PRED UTUŽENJE

Obraćamo Vam se sa obaveštenjem da smo utvrdili da prema privrednom društvu LimundoGrad doo Beograd, ul. Vladimira Popovića br. 6 imate neizmirena dugovanja. Uvidom u poslovnu dokumentaciju, odnosno prema utvrđenom knjigovodstvenom stanju, Vaše ukupno dugovanje na 07.06.2022. godine iznosi 162,05 dinara.

S obzirom na to da obavezu niste izmirili o dospelosti, to pored glavnog duga dugujete i zakonsku zateznu kamatu, počev od dana dospelosti svakog pojedinačnog potraživanja pa do isplate, a u skladu sa članom 277. stav 1. Zakona o obligacionim odnosima, kojim je predviđeno da dužnik koji zadocni sa ispunjenjem novčane obaveze duguje, pored glavnice i zateznu kamatu po stopi utvrđenoj zakonom....
U potpisu Advokatska kancelarija - Ninković&Associates.

Nisam usao na taj sajt 10 godina sigurno, sta je vas predlog da platim ovo ili da iskuliram mail?
Isto je i meni stiglo. Pokusao sam da zovem niko se ne javlja. Poslap sam im mejl da mi objasne. Jos niko ne odgovara. Mislim da je prwvara. Ali da sacekamo par dana. Pa mi njih da tuzimo.

Advokata oznacite kao spam i zaboravite, kad vas 100 to uradi nece taj vise nikom nista slati...a ako Limudovci jednom pokrenu tuzbu/angazuju izvrsitelja, taj ce vam slati postom a ne elektronski

Meni i dalje nije jasno to sto pisete, tj ako Limundo pokrene tuzbu protiv mene kao pravno lice protiv fizickog, a slazemo se (valjda) da na sudu ne mogu da me dobiju za dug od pre 8 godina, kako bih ja kao pobednik spora placao bilo kakve sudske troskove? Valjda troskove placa Limundo, a advokat naplacuje od suda ili kako to vec ide? Evo dok sam kucao, zvao sam drugara advokata, kaze da ne mora da se plati. Ja sam ipak platio naravno, napisao sam vec, jer ne zelim da dugujem nekom nesto, pa ni tih 240din Limundu..

Meni i dalje nije jasno to sto pisete, tj ako Limundo pokrene tuzbu protiv mene kao pravno lice protiv fizickog, a slazemo se (valjda) da na sudu ne mogu da me dobiju za dug od pre 8 godina, kako bih ja kao pobednik spora placao bilo kakve sudske troskove? Valjda troskove placa Limundo, a advokat naplacuje od suda ili kako to vec ide? Evo dok sam kucao, zvao sam drugara advokata, kaze da ne mora da se plati. Ja sam ipak platio naravno, napisao sam vec, jer ne zelim da dugujem nekom nesto, pa ni tih 240din Limundu..
Zato sto u sporovima oko naplate ako je zastarelo i dalje ostaje prirodna obligacija. to je jedini izuzetak od pravila da ako izgubis spor ti placas jer ovde nema pobednika ni gubitnika nego je zastarelost prakticno ti ne moze nista ali si i dalje duzan e zato bi platio troskove.

Aj leba ti nemoj vise lupetati. Ako te tuze za zastareo dug mogu da odustanu od tuzbe (i plate troskove) ili izgube posto nemaju osnova za naplatu potrazivanja (i plate troskove)...

Aj leba ti nemoj vise lupetati. Ako te tuze za zastareo dug mogu da odustanu od tuzbe (i plate troskove) ili izgube posto nemaju osnova za naplatu potrazivanja (i plate troskove)...
Sud ako sam ne prilozis prigovor zastarelosti, ce samo konstatovati da si duzan i nalozi naplatu.
Inace sam nekad davno zavrsio i taj Pravni iako se time ne bavim vec 10 godina, al dobro nek ja lupam neka ti.

Naravno da placa limuntus, kao i u ostalim slucajevima gde gubitnik placa. Ovi sto pisu suprotno izgleda imaju neki fetis sa limuntusom.

Inace naravno da nece podnositi nikakve tuzbe jer ih samo podnosenje kosta 10x-100x vise nego taj "dug". O troskovima advokata i da ne govorimo.

Sud ako sam ne prilozis prigovor zastarelosti, ce samo konstatovati da si duzan i nalozi naplatu.
Inace sam nekad davno zavrsio i taj Pravni iako se time ne bavim vec 10 godina, al dobro nek ja lupam neka ti.
Naravno da ces da ulozis prigovor/zalbu, ali kad dobijes resenje, ne kod nekog indijanca koji je dobio 1000e i Excel tabelu da spamuje ljude i lovi u mutnom.
A nisi ti kriv, ima mnogo takvih koji su zavrsili pravni a ne kapiraju ni osnove. Zato krimosi sa 100 dela setaju slobodni, preduzeca gube sporove i potrazivanja a drzava zemlju, nekretnine, rude, placa penale, itd.

Naravno da placa limuntus, kao i u ostalim slucajevima gde gubitnik placa. Ovi sto pisu suprotno izgleda imaju neki fetis sa limuntusom.

Inace naravno da nece podnositi nikakve tuzbe jer ih samo podnosenje kosta 10x-100x vise nego taj "dug". O troskovima advokata i da ne govorimo.
Nek zavrnu 1000 clanova po 10evrica u proseku pa ti vidi brza kinta

Apsolutno se slažem, ali je reakcija na nivou Kalimera. Reakcija kao da krećete u treći svetski rat, a ne da treba da platite 30 kinti.
Ćak i da jeste "treći svetski rat", oni su ga započeli ovakvim masovnim pretnjama bez navedenih dokaza i to preko advokata da izgleda "opasno" i ozbiljno a advokat pravi loop i šalje nas nazad na naručioca. tj. LimundoGrad. Samo to je jadno i bedno specijalno što se radi o uglavnom trivijalnim ciframa.
Za ovo im ne treba advokat ili pretnja sudom i izvršiocima Jedna uljudna molba sa prikazom duga i omogućenom proverom bi bila daleko učinkovitija i ne bi izazvala ovolike reakcije.
Ovako postavljeno naravno da će izazvati razne reakcije a obzirom na njihovu reputaciju čak je i očekivano da su cifre uvećane ili čak izmišljene.

Nazad
Vrh Dno