Šta je novo?

Life is Strange

Izasla i za mene...skida se.:)

Ja upravo zavrsih 4-tu, poslo im je za rukom da svaka sledeca epizoda bude bolja od prethodne. Ovo je definitivno najbolja epizoda od svih do sad, rekao bih i najduza. Sve je toliko dobro uradjeno i uklopljeno...
Opet bilo sta da napisem bice spoiler, igra nastavlja da osusevljava i drzi paznju svakom epizodom jos vise i bolje. Opet teske odluke, neocekivan kraj epizode, obrt, jedva cekam finalnu epizodu.

Poslednja izmena:
I ja zavrsih cetvrtu...pokidala, od ovoga se moze snimiti odlican film.

Finalna epizoda stize 20-og oktobra:

CPbtptSW8AALP2m.png:large

Isto kod mene stim da sam ja obrnuo prvu navuko se ko majmun al sam rekao sad cekas da bude sve i evo samo sto nije xD

Jao. Pa ja od druge nisam više igrao. Moraće za vikend sa padne malo.

Konacno pravi teaser za finalnu epizodu:

5 dana!

I full Launch Trailer za finalnu epizodu, najverovatnije pun spoilera:

Epizoda izlazi veceras u ponoc, ako se ne varam.

izasla i za mene...9Gb.:)

Zavrsih i finalnu epizodu.
Nisam odusevljen u predjenju sa ostale 4 ali nije ni razlocarala na kraju.
Ocekivao sam malo vise od finalne epizode i zamisljao je drugacije ali sta da se radi.

Sveukupno gledano jako dobra igra, definitivno zanimljiva, drugacija, posebna. Bavi se nekim temama kojima se igre do sad nisu bavile, ili mozda ne na nacin na koji se ova igra pozabavila tim problemima danasnjice. Ostavila mi je utisak kao retko koja igra a odigrao sam ih jako puno. Zakljucak je jasan, ovo mi je jedna od najomiljenijih igara koje sam odigrao u zivotu.
Emix je sada online Prijavite zlonamernu/neprikladnu poruku

Mogu da se složim sa Emix-om oko svega. Ne pamtim kada sam nešto igrao cele noći do iznemoglosti, da bih ujutri čim otvorim oči nastavio. Sad mi je drago što sam čekao svih 5 epizoda, pa u cugu. Onako bih se baš nervirao čekajući sledeću epizodu. :d

Ne znam na šta tačno misliš, ali činjenica je da se dosta problema rešava manipulacijom prostora i vremena, mada postoje i old skul zagonetke gde rešenja nalaziš u dokumentima na koje nailaziš ili da npr. obraćaš pažnju na datume, čaprkanjem po tuđim stvarima kako bi saznao više o nekoj osobi da bi posle mogao da utičeš na tok igre itd.

Ja bih svakom preporučio ovo. Danas sam čak naložio ortaka koji ne igra igre uopšte da igra ovo.

Završio sam je i ne znam šta da mislim.
Igra je dobra ali ne mogu da kažem da je odlična.
Prve četiri epizode su dobre a peta deluje kao da su sve događaje zbrzali i sklepali kraj igre.

Na kraju ispade da je igra ideju kompletno pozajmila od filma Efekat leptira sa malim nijansama u priči.
Ipak sam mislio da će kraj biti efektan a ovako ispade veoma mlak.

Ko je ljubitelj ovog žanra, nikako ne treba da propusti igru.

^
Ne bih rekao da je igra ista pozajmila vec da i film i igra razradjuju istu temu, a to je teorija haosa u matematici ili poznatija kao teorija leptira. Inace sve i pocinje nakon sto Max ufotka leptira u wc-u. I kroz igru se sam leptir dosta provlaci. Tipa u alternativnoj realnosti Kloi nije imala fotografiju leptira, ali je imala crtez.

Da, ali problem je što
film i igra imaju potpuno istu premisu. "Odabrana" osoba kontroliše vreme i korekcijama samo pravi štetu (barem po njihovom mišljenju). Na kraju se završava sa identičnom porukom: "Vremenska linija ne može da se koriguje tako da na kraju ispadne povoljno za učesnike u priči. Koren svih problema (čitaj glavni lik) mora biti uništen kako bi se povratila ravnoteža. A da li je uvek tako u životu? Zašto bi mala promena (efekat leptira) UVEK morala da završi lošijim ishodom, a ne samo drugačijim? Ali dobro, valjda bez toga ne bi postojao zaplet. :)

Bah, poprilicno sam razocaran petom epizodom i to iz vise razloga. Ne znam da li je bilo nekakvih promena u Dontnod studiju izmedju cetvrte i pete epizode ali ovo kao da je pisao neko drugi.
Bas
zbrzali i sklepali kraj igre.

Steta. Bas steta.

edit:

Na 2:57 sam umro od smeha :D

Poslednja izmena:
Hm, igra je definitivno ostavila jak utisak na mene i pristalica sam toga da je mnogo lepše uživeti se u nju baš ako ste igrali epizodu po epizodu kako je izlazila... Nekako se više srodiš sa likovima i čitavim okruženjem. Kraj je za mene podnošljiv, opisao bih ga tako.

Ja sam i dalje pod teskim utiscima posle zavrsetka pete epizode. Istina je da sam izabrao kraj koji ostavlja daleko bolji utisak, ali i da nisam utisak se ne bi mnogo promenio. Za mene GOTY, a moguce i da ulazi medju 10 naj igara koje sam igrao u zivotu.
Soundtrack, ambijent/atmosfera, likovi, detalji (kosa Chloe je iste boje kao i onaj leptir, mislite o tome, i jos mnooogo detalja koji su mi izmakli), prica, sve mi je na vrhunskom nivou, vidi se da su developeri ulozili dosta truda i ljubavi u ovu igru.

Jedva cekam S2. :)

Predjoh celu igru u 2 dana, divim se ljudima koji naprave ovakav art package. Mozda sam malo premator za neke teenage fore u igri, ali celokupno gledano igra je odlicna.

Verovatno je za neko vreme predjem ponovo, "zeznuo" sam neke izbore a i totalno propustih neke situacije kako videh u onim screenovima na kraju poglavlja.

Totalno me igra nije zanimala, ali sada citajuci nekoliko vasih utisaka, moram da probam koliko sutra ujutru :)

GOTY za mene. Bravo za Dontnod, uspeo sam da se rasplacem zbog j****e video igre.

Nazad
Vrh Dno