Šta je novo?

Life is Strange

Takodje. :D
Ja jos pre par dana kompletnu igru na Nuuvem za 10€. Jedno veliko DZ. :D

Jedva cekam 30-ti ali kako cu da docekam ostale epizode?? :S:

Poslednja izmena:
ko je uzeo na nuuvem, tek sutra popodne izgleda.
edit: ipak stigao ključ

Poslednja izmena:
Evening folks..

We've just pushed a patch to steam to address the following issues:
Fix Gamma/Brightness not properly being applied to the Bink videos.
Fix streaming issue for high res textures.
Fix key binding modifications not being applied when pressing escape key.
Some tweaks to MSAA rendering.
Comfort tweaks to mouse drag speed so in-game interactions are smoother.
Please be aware there are some other issues which we are working on, but wanted to get these fixes out to users as quickly as we can.

If users want to remain on the launch version they can select this from the Beta Tab on the game properties.. Just select "launch-version-20150130" and the game will revert back to the original launch build

Thanks for your patience

......

Da li ima mnogo dijaloga u igri ?

Ja prešao malopre. Odlična igra.
Dijaloga koliko hoćeš. Time based eventi su ok. Grafika je prelepa.
Bukvalno, igra predstavlja everyday life angsty tinejdžera iz USA (naaglašavam ovo USA, jer hipsteraj je jak u ovoj igri, od muzike do samih likova). :D
Sada još treba čekati mesec ipo dana za drugi deo.

Poslednja izmena:
Meni je ovo ok igra, mada malo sam se zamorio sa Telltale Game naslovima. Ovo je uglavnom kopija iste, na malo drugaciji fazon zbog price. Grafika je bolja. A sto se tice duzine @Electro, upravo tako. Oko sat i po vremena. Moze da bude dobra igra, podseca me na dreamfall long journey iz nekog razloga cak sta vise i ocekjem razvitak price u tom smeru. Videcemo :)

Au ***, pa u ovoj igri sve sami sovinisti i siledzije. Feministkinje i lezbejke ce uzivati u ovome. :D

Ili mozda svi oni koji ne obracaju paznje na zakljucke i ******stine poput ovoga. ^
A vole dobre i drugacije igre?

Bez ljutnje molim. Nisam htio da povrijedim tvoja licna osjecanja. :p

Poslednja izmena:
Ne radi se uopste o tome, ja se nisam pronasao u ovome gore jer nisam ni feministkinja a ni lezbejka... ocigledno.
Kao nekome kome se igra svidja mislim da je povrsno i glupo da se napise tako nesto i donese takav zakljucak na osnovu trailera, zato sto igra ima toliko dobrih i pozitivnih stvari o kojima moze da se pise.
Mada ima takvih komentara poput ovoga sto si ti napisao dosta, i na YT, i po forumima... tipa "Zasto nema vece sise ako je vec zensko?" , "Zasto nema vise muskaraca u igri?", "Zasto je glavni lik zensko?" ali uglavnom se okarakterisu kao trolovanje.

Kada i izlaze ostala 4 dela, zna li se?
Ovaj sam zavrsio.

Za 6 nedelja bi trebala da izadje druga epizoda.
Tako i ostale oko 6-7 nedelja od izlaska prethodne.

Ne radi se uopste o tome, ja se nisam pronasao u ovome gore jer nisam ni feministkinja a ni lezbejka... ocigledno.
Kao nekome kome se igra svidja mislim da je povrsno i glupo da se napise tako nesto i donese takav zakljucak na osnovu trailera, zato sto igra ima toliko dobrih i pozitivnih stvari o kojima moze da se pise.
Mada ima takvih komentara poput ovoga sto si ti napisao dosta, i na YT, i po forumima... tipa "Zasto nema vece sise ako je vec zensko?" , "Zasto nema vise muskaraca u igri?", "Zasto je glavni lik zensko?" ali uglavnom se okarakterisu kao trolovanje.

Odakle ja znam da li si ti bata ili seka?! Mozes da se predstavljas kako god hoces na internetu.

Nisam igrao jos ovo, tako da jedino mogu na osnovu trejlera da prokomentarisem ono sto se zaista moze vdijeti. Iako sam bio povrsan, mislim da nisam bas omasio. Cijeli trejler se svodi na to da neki muski lik igra neku ulogu negativca. Malo su pretjerali, cini mi se. Mada, iskreno i neinteresuje me previse, djeluje mi kao da je za mladje gejmerke. :D

Realnije je da muski lik bude negativac u igri u kojoj je glavni lik zensko. Slozices se? Koliko god glupo zvucalo.
Bilo bi malo glupo da zena tj. tinejdzerka pistoljem puca u drugu, samo malo logike.

Inace muskarac je pisao igru, i to sa dobrom karijerom.

Edit: Na kraju toliko su mi te stvari nebitne i toliko NE obracam paznju na to kad igram neku igru da mi je stvarno glupo i da raspravljam o tome, posebno sa tobom posto si samo odgledao trailer od 2 minuta.
Za mene postoje DOBRE i LOSE igre, ne igre sa muskaricima i igre sa zenama i igre za muskarce i igre za zene.

Poslednja izmena:
Dosta su koristili tu SJW kartu u marketingu. Pre par nedelja su kakili kako se eto nijedan izdavač osim Square-a nije "usudio" da izda igru zbog toga što je protagonista ženskog pola i zbog tematike igre.:D

Rekao bih da je i to delom razlog za nešto bolje ocene, gaming mediji su u zanje vreme pod apsadom od strane SJW ekipice.

Dosta su koristili tu SJW kartu u marketingu. Pre par nedelja su kakili kako se eto nijedan izdavač osim Square-a nije "usudio" da izda igru zbog toga što je protagonista ženskog pola i zbog tematike igre.:D

I Geralt pogresno si ovo protumacio ili si se pogresno izrazio.
Apsolutno nisu rekli da se nijedan izdavac osim SE nije usudio da izda igru. Vec da SE nije trazio da se bilo sta menja oko igre i pristao da izda igru takvu kakva jeste. A da su neki izdavaci sa kojima su kontaktirali trazili da glavni lik ne bude zensko.

Dontnod su isti kao oni sto rade na Hatred, grupica programera koja je skapirala da ce ubacivanjem kontroverznih tema u njihove igre podici prodaju tih, inace prosecnih, igara. Niko njima nista ne brani, vec na ovaj nacin dizu hype i buzz oko igre.

E muka mi je vise od "SJW" prica, "omg omg leftist/liberal propaganda" bullshit, "omg feminist male haterzzzzzzzz!" da li je gay/nije gay, da li je zensko ili ne... koga bre boli k, idite u p... m... vise s time. A to kako su napisani prica i dijalozi, kakav je gameplay, atmosfera, ma koga je briga za to. Vazno je da li je glavni lik zensko i da li ima sise
facepalm.gif

Poslednja izmena:
Joj kakva je ovo rasprava nista je kontam ko/sta je SJW lol Ustvari ne zanima me.

Upravo presao igru, bas sam uzivao. Mrzim ove episodic fore igra je bukvalno tek krenula i ono kraj...

Atomosfera je super, gameplay je prost, ali zabavan. Ima dosta detalja u igri svidjaju mi se komentari glavne likuse. Bukvalno sam svaki objekat/osobu sam klikcao sto puta da vidim sve moguce dijaloge/komentare xD

Grafika estetski izgleda jako lepo, tehnicki not so much. Kvalitet modela je poprilicno nizak i jako smeta odsustvo lip sync-a pogotovo u ovom zanru. Dobri postprocess efekti i dobar dizajn pokrivaju vecinu nedostataka.
Muzika i voice overi su odlicni. Jedan "bag" sam imao sa zvukom posto igram sa slusalicama tokom nekih scena setanja zvuk mojih koraka se cuo samo sa desne strane sto nikako nije imalo logike xD

Nadam se da ce pozuriti sa ostalim epizodama i da ce skupiti love za posten lip sync, jedva cekam da vidim sta ce se desiti dalje!

+1 za episodic crap, ajde sto je kratka, nego sto mora 100 godina da se ceka sledeca epizoda. Trebalo je da lepo sacekam celu sezonu kao za Wolf.

Prica za sada zanimljiva (videcemo kako ce se razvijati) a i na zanimljiv nacin se koristi vreme u resavanju problema.

A slazem se i za dijaloge/predmete, vidi se da je ovde ulozeno dosta truda , pa svakako vredi sve ispitati i istraziti. I humor mi se takodje bas svidja, i ako ga nema previse ("my stepfuhrer" :d )

Jedino sto mi se ne svidja je sto dosta forsiraju "svakim izborom si nesto *****ao" fazon, pa tako na malo vestacki nacin daju tezinu odlukama

Do you want to move the pencil?

-No.
THIS ACTION WILL HAVE CONSEQUENCES! MUHAHAHAHA!
-Ok, then yes.
THIS ACTION WILL ALSO HAVE CONSEQUENCES! MUHAHAHAHA
-Fuuuuuuck!

I mislim da nije bilo potrebe za click & drag interfejsom, ali to i nije neka velika mana. Sve u svemu, dobra igra.

Nazad
Vrh Dno