Šta je novo?

Licno iskustvo sa Antec P-182 EU

Uh, ja sam danas eksperimentisao sa farbom (na drugom kucistu naravno :D)...i nisam se nesto proslavio...da li je to do mog spreja/farbe ili neceg drugog, mnogo se sliva.Treba biti bas pazljiv, ili imati dosta srece.Kad sam prskao napolju (na ovom minusu), stvari su isle bolje, ali ipak...jedan prejak mlaz i *****...

Poslednja izmena:
Vezbaj farbanje prijatelju :) I nemoj da farbas napolju po ovoj temperaturi, idi u neki podrum ili garazu, shupu sta god, na otvorenom je dosta *******o zimi. I kad farbas, imaj ujednacene pokrete i nemoj preblizu da prskas.

Ma jasno :D
Farbanje ove ubave kutije ce bogami morati da saceka sledeci skill level :p

Znam :D Al crno je crno :d

Meni se čak više sviđa ova obična varijanta od te crne, ono mi baš deluje kao da je neko u šupi ofarbao, ne znam... :D

P-182 dođe 150€ ili...?
Malo puno:-(

Poslednja izmena:
~120€, uopšte nije puno. Ja kupujem čim bude došlo na red.

Jel uistino ovo jako tiho kuciste il je to samo reklama?

Naravno da je tiho, vredi svake pare. Stranice su napravljene od 3 sloja, tako da kad kucnes od stranu cuje se dubok zvuk kao da kucas o debelo drvo + neto tezina je 14kg, pa ti vidi. ;)
Od kreveta mi je daleko oko 2,5m i po noci mi ne smeta, ne cujem ga, cujem ga samo ako se bas dobro skoncentrisem, a unutra ukupno imam 4 12-ice, box kuler i kuler na 8800.
Uprkos velikom protoku ne ulazi puno prasine, vecina prasine ostaje na filterima.
Preporucujem svima ovo kuciste. :wave:

A sto je vrlo zanimljivo, stranica na ovom kucistu je prilicno laksa od klasicne limene stranice na mom CM Centurion 534.Iako je troslojna :)

Naravno da je tiho, vredi svake pare. Stranice su napravljene od 3 sloja, tako da kad kucnes od stranu cuje se dubok zvuk kao da kucas o debelo drvo + neto tezina je 14kg, pa ti vidi. ;)
Od kreveta mi je daleko oko 2,5m i po noci mi ne smeta, ne cujem ga, cujem ga samo ako se bas dobro skoncentrisem, a unutra ukupno imam 4 12-ice, box kuler i kuler na 8800.
Uprkos velikom protoku ne ulazi puno prasine, vecina prasine ostaje na filterima.
Preporucujem svima ovo kuciste. :wave:

Znaci puno bolje od Antec 900 u smislu zvucne izoliranosti i protoka zraka?

Poslednja izmena:
Da li je neko mozda ubacio ventilator u donji deo, ovde konkretno?
Cisto da hladi HDD-ove ako su u donjoj fioci?Zanima me moze li se to izvesti...koliko sam uspeo da vidim, ne moze?

Cisto da hladi HDD-ove ako su u donjoj fioci?Zanima me moze li se to izvesti...koliko sam uspeo da vidim, ne moze?

A zašto bi? Pa imaš ventilator tačno na sredini donjeg odeljenja, između napajanja i hdd-cage-a, koji duva u smeru od hdd-ova prema napajanju. Kog vraga bi još da stavljaš tu? Taj fan je redovna 12-ica, 25 mm debljine...

Nema potrebe, onaj iza hdd-ova je sasvim dovoljan. Kad bi ubacio jos jedan tamperatura bi bila mozda 2-3 stepena manja, a to nista ne znaci, samo bi potrosio pare na ventilator i sto je jos gore dzaba bi povecao buku. :smash:

:D Znam znam, u pravu ste za to.
Nisam objasnio sta mi je zapravo namera.Planiram da ubacim na gornje mesto i ako je moguce, tu dole dve dvanaestice sa zelenim LED-ovima.Naravno, prigusio bi ih skroz (vezao i na 7V ako treba, tj ako nemaju regulator) i mislim da bi sa prednje strane kuciste dobilo interesantan efekat (kroz proreze) :)
Dakle, radi se o cisto esteCkim razlozima :D cisto eksperimenta radi.

Natrcao sam negde na netu da je lik stavio vent u tom prednjem-donjem delu, ali je izvadio ovaj klizac za hdd cage.

Ja bi taj ventilator koji "hladi napajanje" prebacio napred, da lepo duva preko hardova. Tj, tako ću i da uradim čim kupim kućište.

Ja bi taj ventilator koji "hladi napajanje" prebacio napred, da lepo duva preko hardova. Tj, tako ću i da uradim čim kupim kućište.

Tesko...moralo bi da padne neko budzenje...Morao bi da vadis vent iz nosaca i na neki drugi nacin zakacis za prednji deo, a da fioka i dalje bude funkcionalna.
Videcu sutra da probam, ako nadjem ventove...

Poslednja izmena:

a u cemu je razlika? :trust: mislim, stajao ventilator ispred ili iza hard diskova, kolicina vazduha koji ulazi u komoru je ista.

Tesko...moralo bi da padne neko budzenje...Morao bi da vadis vent iz nosaca i na neki drugi nacin zakacis za prednji deo, a da fioka i dalje bude funkcionalna.
Videcu sutra da probam, ako nadjem ventove...

Zašto je problem izvaditi ventilator iz nosača? I zašto bi fioka bila nefunkcionalna? Izvadiš ventilator, zašrafiš ga napred na predviđeno mesto šrafovima za ventilatore i gotovo.

@General Tragg:
Velika je razlika, jer ovako duva preko hard diskova i hladi ih, a onako duva u napajanje, potpuno besmisleno. Takođe, ako stoji napred (a postoji predviđeno mesto, otvor napred sa sve filterom za prašinu), onda ima i odakle da vuče svež vazduh...

Nisi me razumeo :) Nije problem izvaditi vent iz nosaca, vec kako ga usrafiti na to mesto napred, a tu nema rupa za srafove...
Da tu postoje te rupice, odmah bi bilo jasno da moze da se tu namontira vent- srafovima...
A opet, zajedno sa nosacom ne moze...onda (i ako bi moglo) ne vidim kako bi mogla fioka da stane...

Smestio bih vodeno hladjenje u kuciste pa vas pitam koje od ova tri moze najbolje da se moduje Antec 182eu, Antec 900 ili Coolermaster C690. Postavio bih hladnjak sa dve 12ice umesto gornje ploce kucista, a pumpu i rezervoar u 5.25 ili u jedan od kejsova za HD.

@General Tragg:
Velika je razlika, jer ovako duva preko hard diskova i hladi ih, a onako duva u napajanje, potpuno besmisleno. Takođe, ako stoji napred (a postoji predviđeno mesto, otvor napred sa sve filterom za prašinu), onda ima i odakle da vuče svež vazduh...

Videces kad ga kupis. :D
On i sa te pozicije vuce vazduh preko donjeg filtera, nema odakle drugo da vuce, jer je donja komora zatvorena.

Evo kako izgledaju filteri kod mene kad se ne ciste 10-ak dana. :d
16012008287bv4.jpg

Nikad mi nece biti jasno otkud tolika prasina... :trust:
Samo da napomenem da imam "samo" 3 fabricke 12-ice na "fabrickim" mestima.

Poslednja izmena:
Videces kad ga kupis. :D
On i sa te pozicije vuce vazduh preko donjeg filtera, nema odakle drugo da vuce, jer je donja komora zatvorena.

to ja i kazem. stajao ventilator ispred ili iza hard diskova, sve je jedno, jer u oba slucaja ista kolicina vazduha ulazi u donju komoru.
kada bih mogao da nadjem fan controller koji mi odgovara (npr. sunbeam rheobus, silverstone sst-fp52), zamenio bih tricool ventilatore sa noctuama. konkretno, sto se donje komore tice, za tim nema objektivne potrebe, jer je i sa tricool ventilatorima hladjenje sasvim dobro. ali, noctua nfs121200 je tisa, a istovremeno je veci protok vazduha, tako da je pravi izbor, kako za one koje drze 4 raptora dole :smoke:, tako i za nas koji smo opsesivni po pitanju tisine i hladjenja hard diskova na <30C :)

Niko da mi kaze sta misli o vodenom hladjenju u Antec 182 eu

Moze bez problema vodeno da stoji unutra.
Nikako da nadjem temu na jednom stranom forumu gde su vlasnici P180/182 kacili svoje slike i razmenjivali iskustva...tu je bilo bas dosta sa vodenim hladjenjem unutra.
Nasao sam. Pogledaj ovu temu, ima puno korisnih informacija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno