Šta je novo?

Licno iskustvo sa Antec P-182 EU

Itekako može da se namesti, postoji jedna slika na nekom Antec forumu gde je čovek ubacio upravo 10 diskova u mašinu, doduše sa dve optike, ali ne vidim kome treba više, i zamisli, sve mu funkcioniše kako treba, nije se žalio da mu je bilo teško :D
Nisam rekao da ne moze, poenta je da nije bash najsrecnije reshenje za gomilu diskova i optike.:)

@VexMunja:
Zao mi je zbog svih tvojih problema, ali Antec P182 je midi tower i nije namenjen za 10 diskova i 6 optika.:)
Sto se graficke tice, ubace se diskovi, povezu, graficka se prikljuci na napajanje i ubaci u plocu, ja tu ne vidim nikakav problem na relaciji diskovi graficka.:)
E da, ventovi su tihi na low setovanju, daleko su od aviona.;) Na high jesu dosta bucni, tu nema rasprave.

Ovde se konkretno govori o 3 hdd-a i 1 kom. optike . I,sad kad bi hteo da iz experimentisem kako bi mi se najbolje ponasali hdd-ovi (sto se tice temperature recimo)ja moram 50% stvari da povadim da bi ih ispremestao,pa ako ne odgovara sve iz pocetka...Dalje,treba mi hdd da ponesem,opet mrcvarenje mashine-i ruku,pa onda kad bi hteo da pogasim 2 hdd-a kad radim svez reinstall OS-a ista prica-zaljucak je da me najvise bole ta mesta za HDD-ove i ne funkcionalnost istih. Nije namenjen za 10 diskova,ali su lepo zamisli da stane 6 ,a ja sa 3 mucim muku,a tek kako ce ta 6 da se hlade i gde ce da prodje ruka i kablovi za povezivanje,to vec nije bila njihova briga.

Tako da se razumemo,sve je lepo,ali sa malo vecom kolicinom HW-a -nije funkcionalno.

Poslednja izmena:
Ovde se konkretno govori o 3 hdd-a i 1 kom. optike . I,sad kad bi hteo da iz experimentisem kako bi mi se najbolje ponasali hdd-ovi (sto se tice temperature recimo)ja moram 50% stvari da povadim da bi ih ispremestao,pa ako ne odgovara sve iz pocetka...Dalje,treba mi hdd da ponesem,opet mrcvarenje mashine-i ruku,pa onda kad bi hteo da pogasim 2 hdd-a kad radim svez reinstall OS-a ista prica-zaljucak je da me najvise bole ta mesta za HDD-ove i ne funkcionalnost istih. Nije namenjen za 10 diskova,ali su lepo zamisli da stane 6 ,a ja sa 3 mucim muku,a tek kako ce ta 6 da se hlade i gde ce da prodje ruka i kablovi za povezivanje,to vec nije bila njihova briga.

Tako da se razumemo,sve je lepo,ali sa malo vecom kolicinom HW-a -nije funkcionalno.
Pazi ovako, ja imam Antec 900, 2 diska, jedno vreme su stajali zajedno u istom kavezu (sada je jedan u jednom drugi u drugom), u oba slucaja su 'ladni kao shpricer (ne prelaze 35C po ovim vrucinama :)).
A sto se vadjena diskova tice, rece neko u drugoj temi o Antec P182, disk kad vadish svakako morash da cupash kablove, tako da i dalje ne razumem kako si ti to zamislio.:)

A sto se vadjena diskova tice, rece neko u drugoj temi o Antec P182, disk kad vadish svakako morash da cupash kablove, tako da i dalje ne razumem kako si ti to zamislio.:)
Nismo se razumeli,dok iscupam te kablove i povadim diskove polomim ruke i potrosim mnogo vremena.

Nismo se razumeli,dok iscupam te kablove i povadim diskove polomim ruke i potrosim mnogo vremena.
Ne znam... Kavezi nisu problematicni, bar meni na 900tki to nije problem, pocupam kablove i izvucem kavez napolje, posle samo vratim kavez i povezem.:) Na 182 ne bi trebalo da je mnogo drugacije.

@ VexMunja

E, posto sam u slicnoj situaciji, zamena kucista...

Razumem te potpuno, cak i za 200e kod nas se ne moze naci kuciste da kazes da je bas sve po zelji. :) Ali p182 ima ok karakteristike, jeste skucen malo, ali eto da zamenis fanove koji su malo bucni na vecim obrtajima (a prodace se lako) i stavis neke malo bolje i resio bi mislim taj problem. A prostor, ***a tako je kod svih mid towera, za to je lek samo full tower. :)

Mislim da ce te vremenom to proci i da ce ti se kuciste sve vise i vise svidjati. :)

A svaka cast na iskrenosti!!!

Pozz

Da, svaka cast. Ja na Benchu retko chitam da neko pljuje ono sto je kupio, makar bilo i najvece gvn, ubedjivace druge da ga kupe, da ne bi on sam ispao glp sto je kupio.

Pazi ovako, ja imam Antec 900, 2 diska, jedno vreme su stajali zajedno u istom kavezu (sada je jedan u jednom drugi u drugom), u oba slucaja su 'ladni kao shpricer (ne prelaze 35C po ovim vrucinama :)).

Ja sam u kinezu kucistu starom 6 godina sa predvidjenim mestima za samo 2 osmice pozadi uspeo da spustim temperature hardova sa 50C na 37C po najvecim vrucinama (trenutno 33C) uz pomoc 2 Noctue 12800 i jedne Noctua 8-ice i jednog CM SAF-a 8-ice, tako da to vise ne smatram nekim rezultatom.
Meni je takodje PRIOTITET hladjenje hdd-ova, a nisam to nasao u P182 ni u 900, eventualno u 1200 ali njega nema nigde. Ako pomenem i tisinu, onda u obzir dolazi samo neki mod big Chiefa ili neki Lian Li.

Poslednja izmena:
Ja isto imam p5e i veliki kuler i svemu mogu da pridjem i jako sam zadovoljan sa kucistem iako stvarno treba da mu se posveti malo vise paznje pri sklapanju i rasklapanju ali zato kad se zatvori radi posao savrseno. A sto se tice vise od dva hdd-a evo i jednog primera sa neta.

http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=43763

p.s. Obavezno pogledati topic do kraja da vidite razvijanje bolesti i poslednji stadijum :D

Ja sam u kinezu kucistu starom 6 godina sa predvidjenim mestima za samo 2 osmice pozadi uspeo da spustim temperature hardova sa 50C na 37C po najvecim vrucinama (trenutno 33C) uz pomoc 2 Noctue 12800 i jedne Noctua 8-ice i jednog CM SAF-a 8-ice, tako da to vise ne smatram nekim rezultatom.
Meni je takodje PRIOTITET hladjenje hdd-ova, a nisam to nasao u P182 ni u 900, eventualno u 1200 ali njega nema nigde. Ako pomenem i tisinu, onda u obzir dolazi samo neki mod big Chiefa ili neki Lian Li.
Svaka cast za rezultat.:p
Ako je meni u sobi recimo temp 28-30C, a diskovi su 33-35C po meni je to odlican rezultat.:)
Hladjenje diskova u 900 i 1200 je identicno, znaci (identicni) kavezi sa po jednom (identicnom) 12icom, ako ne valja u 900tki ne valja ni u 1200.;)

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo pravo kuciste za vas sa manjkom praznog prostora.:D

Pa, da je prostrano.... i nije. Jedina dobra stvar je komora za matičnu ploču u kojoj su predvidjena 3 mesta za 12cm koji treba da hlade ploču i sve na njoj. Polu-dobra stvar je što u gornjem delu ladno staje 2x12cm radijator za vodeno.

Jel istina da su ventovi koji dolaze sa P182 dosta bucni i da bi ih bilo pozeljno zamjenit?

"nisu dosta bucni" je odgovor kojeg sam se i bojo!
Za kucište koje dođe 130€ i koje se reklamira kao zvucno izolirano sa svoja 3 sloja, ovakav komentar i ne opravdava toliku cijenu, sta je onda kad ih stvis na mid-settings, koji ajde kolko tolko i provjetruje kućište...

Za kucište koje dođe 130€ i koje se reklamira kao zvucno izolirano sa svoja 3 sloja, ovakav komentar i ne opravdava toliku cijenu, sta je onda kad ih stvis na mid-settings, koji ajde kolko tolko i provjetruje kućište...
"nisu dosta bucni" sam i stavio pod znake navoda jer sam hteo da kazem da nije tacno da su dosta bucni ne ulazeci u detalje koliko su bucni ili tihi. Moje licno mishljenje je da su tihi na low, na medium postaju malo bucni.
Inace, ja sam komentarisao ventilatore, ne i kucishte jer ga nemam, ali sam imao iste te ventilatore u antec 900 koji je pride dosta loshije zvucno izolovan tako da u P182 situacija moze biti samo bolja.;)

Poslednja izmena:

Vidi... ventilatori koji dolaze sa kućištem su model sa svojim prekidačem kojim se odredjuje brzina rotacije: H (2000rpm), M (1600rpm) i L (1200prm). Kako je 98% 12-ca kod nas na tržištu (i u svetu) na normalnih 1200prm onda i stoji takva konstatacija da nisu bučni na najmanjem broju obrtaja. Za one koji hoće baš tišinu su napravili ventilatore ili koji se vrte na 800-850 prm.

Znaci za "total silence", trebalo bi skinut tvornicke i stavit nove ventove...
Jel ima sanse da se broj okrteja tvornickih moze smanjit koristenjem Speedfana ili slicih stvarcica?

pa ako hoces total silence onda ne mozes imati ventilatore.

Jel ima sanse da se broj okrteja tvornickih moze smanjit koristenjem Speedfana ili slicih stvarcica?

Ne moze tako, doduse mogu samo oni koji su povezani na plocu... Najbolje resenje je uzeti neke po defu na 800rpm, kontroler ili najjednosrtavnije odraditi modic sa konektorima za 5V ili pak 7V... onda mogu bilo koji ventovi pa da se smanji... ima dosta opcija.

To nije toliko bitno koliko su bitne "resetke/rupicasti lim" koje se nalaze blizu peraja bilo da se uvlaci ili izvlaci vazduh jer ta strujanja stvaraju buku... to i vibracije treba ublaziti i tu je skoro pola buke. :) E onda dolazi najvise do izrazaja smanjenje obrtaja venta, kao slag na tortu. I malo dumpa da se odradi sa sundjerom te namene i extra rezultat.

Ne moze tako, doduse mogu samo oni koji su povezani na plocu... Najbolje resenje je uzeti neke po defu na 800rpm, kontroler ili najjednosrtavnije odraditi modic sa konektorima za 5V ili pak 7V... onda mogu bilo koji ventovi pa da se smanji... ima dosta opcija.

To nije toliko bitno koliko su bitne "resetke/rupicasti lim" koje se nalaze blizu peraja bilo da se uvlaci ili izvlaci vazduh jer ta strujanja stvaraju buku... to i vibracije treba ublaziti i tu je skoro pola buke. :) E onda dolazi najvise do izrazaja smanjenje obrtaja venta, kao slag na tortu. I malo dumpa da se odradi sa sundjerom te namene i extra rezultat.
Možeš recimo, da ih vežeš na 5V pa da sa switchem spustiš na medium, to bi bilo na manje od 5V.Ja sam probao recimo na 5V i low setovanje, ali tad jedva da se i vrte i teško da se i pokrenu.:p

Drage kolece antekasi (klasa 182) zanima me moze li u gornju izduvnu poziciju (iznad cpu) da se monitra vent. od 14cm neki.
Konkretno noctua od 14cm, da li ga je moguce uvuci i postaviti ...
Da li to moze u Antec P183?

Sto se tice anteca od mene sve pohvale ja posedujem Antec sonata III fantastika zavrsna obrada,Tisina je odlicna bez malo necujan antec ima sve preporuke od mene,i nadam se da ce uvek biti kvalitetni kao do sada :)

Druže,

evo fotke, jer kako se ono kaže: 1 fotka = 1000 reči...jeste očaj kvalitet, ali dovoljno se vidi...
unutra mesta ima dovoljno, ali možda ćeš mrežicu morati da moduješ....

Što se tiše tišine u 182, meni sva tri fana rade na low, komp je ispod stola, i generalno, komp se u normalnim uslovima i ne čuje, jedino kad je baš total tišina u sobi (u pitanju je dnevna soba), onda se čuje blag 'hum' mada sada više nisam siguran da li je to od WHS-a ili od Anteca, jer stoje jedan do drugoga...

Sve ukupno, zvuk uopšte nije neprijatan, i utapa se u okolinu....a kućište je toliko da ga ova tri fana i na low sasvim dovoljno provetre...opet sve to iz ličnog ugla i ugla konfiguracije...

Prilozi

• Image0420.jpg
    Image0420.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Vrh Dno