Šta je novo?

Licno iskustvo sa Antec P-182 EU

Problem resen, kablovi i ventilator postavljeni kako treba, sad duva svuda. ;)
Mogu da vam kazem da je hladno malko po nogama, bolje bi bilo da ja ugasim te ventilatore do maja... :D
Nema mesta sa druge strane nosaca da stane vent i kablovi od Hdd.
Licno mislim da su u Antec-u zeznuli stvar sto nisu stavili ventilator sa prednje strane.
Mozda su mislili da na ovaj sadasnji nacin nece eventualno uduvavati nesto i u gornju zonu...
Dakle slobodno kupujte jaca ( veca) napajanja ali vi ili majstori morate da probacite kablove pozadi, natehnete i postavite ih tako da ne udaraju po krilima ventilatora.
Pala temp Hdd-ova za 15 C kad je proradio ventilator u donjoj zoni pa vi vidite ...

Evo i ja opet vratih diskove dole, a gore sam mu ubacio jednu 12-cu na 720 r.p.m. i to na onaj crni nosač sa "žabicama".
I sa 4 ventilatora ne primećujem nikakvo povećanje buke, ali je zato promaja.
Kazi mi ..ako stavis HDD dole(kao sto si stavio) jel ispred njih(one HDD fioke), na prednjem panelu moze da se stavi fan ili ne??Ne mislim na onaj kod napajanja nego napred na samom kucistu.Ili da se onaj kod napajanja premesti ispred HDD (na prednji panel)??
I usput da pitam jel zna neko da li ima negde produzni za 24pin, jer ovo moje napajanje tesko moze da dohvati iza ploce????

Prilozi

• PC150261.JPG
    PC150261.JPG
    160 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
@terzazak
Koliko sam video ima mesta za 12-cu. Javiću ti sutra kad ga otvorim, nemogu danas da stignem imam goste.

Gde uzeti P182?

Momci, neko je na početku priče pominjao da ima ovog anteca za ~120 evrića.

GDE?

Ja jedino što sam našao je 142 EUR u Eurolink-u, i gomilu preprodavaca koji od njih uzimaju robu pa za istu kintu prodaju.

Kupio sam P182eu i kuciste je odlicno.Samo mi je problem sa napajanjem,jer su mu kratki kablovi.
Da li moze da stane cooler master igreen power 430w?Koja napajanja odgovaraju(samo bez chiefteca)?

Kupio sam P182eu i kuciste je odlicno.Samo mi je problem sa napajanjem,jer su mu kratki kablovi.
Da li moze da stane cooler master igreen power 430w?Koja napajanja odgovaraju(samo bez chiefteca)?

Iz licnog iskustva mogu da kazem da LC6550Gp dobacuje opusteno a i corsair hx620 a verovatno i hx520 jel mislim da imaju kablove iste duzine.

Corsair vredi mnogo vise nego sto kosta :) Za 96 EUR mozes da kupis HX520 - IMHO, za te pare tesko da ces naci bolje napajanje.
HX620 jeste malo precenjen (citaj: skuplji nego sto vredi).

Corsair vredi mnogo vise nego sto kosta :) Za 96 EUR mozes da kupis HX520 - IMHO, za te pare tesko da ces naci bolje napajanje.
HX620 jeste malo precenjen (citaj: skuplji nego sto vredi).

Mali offtopic: ja imam Corsair HX 520W 5 meseci i nebi ga menjao ni za kakvo.Kad uporedim njegov zvuk odnosno tisinu vise me nista ne interesuje, plus je kompaktnih dimenzija plus ima dugacke kablove pa po zelji menjam.Mozda jedino Cooler Master M1000W ali kad budem imao i vise nego duplo jacu masinu od ove sadasnje,mislim i vise nego duplo vecu potrosnju.Ipak smatram da naredenih (2-3) godina nece realno biti vecini potrebno jace napajanje jer su i CPU i GPU efekasniji i ipak umereniji u potrosnji bez obzira koliko imali tranzistora, jer se rade u sve manjem procesu.

I ja se dvoumim za novo kuciste posto imam staru limariju.Cooler Master 690 i Chieftec CH-05 Aegis su mi uzi izbor u zadnjih 15-tak dana.Da li neko ima iskustva sa ovim Chieftec-om?

Corsaira ima i viska, jedno 15-ak cm. :d

Jeste ako imas maticnu plocu gde je 24 pin konektor sa strane (gde i treba da bude), ali ako je 24 pin konektor pored procesora kao sto ima moja Biostar 570sli onda se postavlja pitanje.Jer onda mora da kabal ide iza ploce do gore (vrha) gde ide kabal za napajanje procesora ...pa onda pored procesora da se spusti do konentora.E to je zezanje...(pod uslovom da hoces da sakrijes kablove iza ploce)..

@Jon A. Silvers... Usput ja imam Cieftec 650w 14c(modularno) i mogu da kazem da je odlicno i uopste se ne cuje.Kosta kao i Corsair HX 520w.Jedino sto cu verovatno morati da napravim produzni 24 na 24 pin jer nisam nigde video da ima da se kupi..

Pozz..

Mozes 24 -> 20 -> 24 :)

Yipeee.
Stigla kutija za cipele i meni :D ...
Nema sta, kvalitet je vrhunski.Samo jos da se nakanim pa da ga ofarbam iznutra :)

Jel video neko negde crnu verziju P182?

Mislis na crnu iznutra?
Samo 128 SE je takav.

Aha, pa sad mi tek nisi jasan :D Zar ovaj P182 EU nije dovoljno crn :) ?
antec_182_eu_v.jpg

E - to! :)
Mislio sam da su ti EU modeli oni kao ogledalo - priznajem, samo sam uleteo u thread i nisam prato, hvala na pojasnjenju. Znaci to crno ima kod nas da se kupi?

Tako je. :)
P182 SE je ono sa ogledalom. EU je crno.

Hvala najlepse, vec sam ga porucio :)

Znaci moze kombinacija 24-20-24 pin???
Pa da adapter 20-24 bude kao produzni???
Ne zameri sto se ponavljam ,ali se u napajanja bas i ne razumem..

Pa sto ne bi moglo? To je kao kada bi vezao peglu za klasican produzni, pa produzni utakao u produzni sa 4 uticnice pa sve to u zid :)

Visina je 52cm... jel se u to racuna i ona mrezica sto strci gore na kucistu ,gde se izbacuje vruc vazduh, ili treba dodati jos koji cm??

Koliko sam uspeo da izmerim lenjirom :p ,kuciste je tacno 50cm visoko, sa tom mrezicom je 52.

Ja za sad vidim samo kutiju koja je ogromna :)

Jesam, priznajem :D :D :d

Jel kupio neko SE varijantu? Zanima me da li se vide tragovi prstiju i prasina kad padne (tj. da li se previse vide)? Grebanje?
Jedini razlog zbog kog bih kupio SE je zato sto je crno iznutra...

Poslednja izmena:
Pa mozesh ti i svoje ofarbati u crno iznutra, barem to nije problem uraditi ako je to jedini razlog kupovine.

Vrh Dno