Šta je novo?

Licno iskustvo sa Antec P-182 EU

terzazak

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
805
Posto se debelo razmisljam da uzmem ovo kuciste interesuje me licno iskustvo nekog ko vec ima ovo kuciste.U stvari najvise me zanima koliko je tiho(glasno) sa svim onim ventilatorima??Ako se ne varam ima ih 4-5.
I jos jedna stvar.Koliko sam video usisni ventilatori imaju filtere.Da li su efikasni??Znam da ne postoji fiter koji moze da 100% zaustavi presinu,ali me interesuje jel vrede ili su vise reklama??Posto je napajanje odozo jel uvlaci vazduh sa donje strane (patosa)..Ima li filter ispod njega ??
Inace veoma mi se dopada ovo kuciste, ali nisam imao prilike da ga vidim "uzivo"..
Znaci zamolio bih ponosne vlasnike ovog kucista da mi kazu svoje utiske..
Hvala unapred..

Poslednja izmena:
Pokusacu da ti taxativno poodgovaram na pitanja i mozda pridodam jos poneko misljenje
- Pitanje buke je veoma subjektivno pa je prilicno nezgodno za odgovoriti. Ljudi koji max oc-uju masinu i pale je da odigraju neki fps ne smatraju ni prosecan usisivac od 1200w za bucan. Meni je kanta na tri metra od glave kada spavam a radi 24/7 tako da mi je najbitnije da bude hladna i tiha. Dosada sam imao kineski lim ali prilicno zestoko izmodifikovan sto spolja sto iznutra. Buke je bilo toliko, da uz upaljen racunar sasvim komotno moze da se cuje recimo otkucavanje sekundare na zidnom satu. E sad, p182 dolazi sa 3 antecova 3-cool 12cm ventilatora koji imaju regulaciju broja obrtaja (low/med/high) i plus ima predvidjena mesta za montazu jos 2 12cm ventilatora sa prednje strane. Prvi utisak kada sam ovo sve upalio je bio - vratite mi mog kineza! Mislio sam da ce kuciste da uzleti ili tako nesto. Na svu srecu,to je bila situacija sa sva tri fena na high sto je nesto sto ce trebati eventualno samo oc-erima/gamerima. Posle jedne noci experimentisanja, malo prerazmestanja 3 ventilatora po 5 rupa, uspeo sam da dobijem situaciju gde mi je nivo buke ok (znaci racunar se cuje samo ako sedis pored njega) i temperature podnosljive (e6300~30c ; 7600gt~40c ; 2xHDD<40c nista oc i uz sobnu temp od oko 23c). Ova kombinacija podrazumeva top case fan - off ; rear case fan - low ; middle front case fan - low). Naravno sve ovo samo sa default komponentama i p182 opremom. Ako se nekad smorim da preselim razne gume, lastize, carape, sundjere i kojestarije kojima sam utisavao kineza verovatno bi se za jos nijansu moglo sve utisati.

- Za filter cu da ti odgovorim za jos jedno mesec dana kad vidim koliko prasine sam usisao sa racunarom :D

- Napajanje mozes da okrenes i ovako i onako (ima izbusene rupe za obe varijante) ali ce u oba slucaja da ti uvlaci vazduh samo iz donjeg odeljka a ne direktno spoljasnji, posto ne postoji rupa na dnu kucista. Donji odeljak dobija vazduh kroz gril na dnu prednje strane, a napajanje je odvojeno od dna, tj ne lezi na dnu vec stoji na sredini tog odeljka u svom kavezu. Paznja : moguce da ce ti trebati produzni kabl za 24 pin od napajanja, posebno ako hoces da ga rutujes negde uredno. Npr, u mom slucaju, corsair hx620 moze da dobaci do 24 pina na p965 ploci ali kabl izgleda ruzno, tj ne mogu da ga provucem iza ploce i odgore vec ide ispred ploce, dok neki kinezi verovatno ne bi dobacili do ploce uopste. Naravno ovo nije problem ako imas plocu sa srecnije postavljenim slotom za 24 pina ili neko fensi napajanje sa 1m kablom.

- Sve u svemu, meni se svidja, kosta tek malo vise od nekih prepotopskih cufteka koji jos uvek u svojim pecinama nisu culi za rupe za 12cm vent, a duplo manje od modnih proizvoda koje u ovom rangu nude CM, TT, LL i ostala ekipa (da ne spominjem sto zaista izgleda kao racunar a ne kao transformers :D )

@shpajz..Hvala ti na odgovoru..Jedno je kad citas karakteristike na netu ,a sasvim drugo kad se proba uzivo.
Iskreno sad me stavljas u nedoumicu.Ocekivao sam ocene tipa : P182 necujno,provetreno,temp niske i sl. Ipak ono kosta 140+ E.Meni se najvise svidelo zato sto izgleda elegantno i jednostavno, ali posto volim pomalo i da OC-ujem bitno mi je i hladjenje(po mogucstvu sto tise).Ako se sa tri fana tako "cuje" kako li ce biti sa svih pet?A i to sa napajanjem (24 pin kab) mi se ne svidja.Ne znam da li ce ovaj moj "cuftec" :D da dohvati iza ploce?Verovatno je slicne duzine kao Corsair.
Za sad ostajem u situaciji "Trazi se ..."
U svakom slucaju hvala...Poz..:wave:

Nemoj sad da ispadne da sam ja ocrnio p182. Kao sto sam vec rekao nekolicini ljudi, kada bih imao neogranicen fond za kuciste i mogucnost dobavljivosti bilo kojeg modela i dalje bi moj izbor bio p182 (ok mozda p190 da imam malo veci stan).
Ne, p182 nije potpuno necujno, ali nijedno fabricko kuciste to nije (ne racunam zalmanove tnn300/500 gluposti posto oni imaju previse kompromisnih resenja tako da dobijes tih i inace neupotrebljiv racunar). Od svih kucista koje mozes da kupis, out of box, ovo je vrlo verovatno najtise.
Da je provetreno, naravno da je provetreno! Kako bih inace imao ovakve temperature sa samo 2 case fana i to na low. Nadam se da smo se razumeli u vezi buke koju prave antecovi 3cool fanovi: na low se cuju (jedva) ukoliko pridjes usima na jedno 30 cm od njih, na med su primetno glasniji, a na high se cuju kao i ostali konfekcijski 12 cm fanovi, znaci postoji ogrooomna razlika u zvuku high-low, a moje pocetno iznenadjenje je bilo izazvano ovom bukom koju stvaraju na high i koja meni srecom nece nikad biti potrebna. Inace pokusavao sam experimente i sa samo jednim case fanom ukljucenim, temperature se nisu znacajno povecale, medjutim poenta je u tome sto je razlika u zvuku svakako neprimetna jer mi trenutno gro buke (>85%) pravi intelov box kuler i gainwardov budz na 7600gt.
A kabl napajanja...*** cuftek ti sigurno nece dobaciti iza ploce pa odgore, medjutim ovo je resenje samo ukoliko imas visoke estetske zahteve. Meni kabl ide sa prednje strane preko graficke, ne izgleda previse lepo ali isto tako ni ne smeta nikakvom protoku vazduha a ni eventualnom cackanju po racunaru. Opet, p182 nema providnu stranu a pretpostavljam da ne nameravas da ga drzis otvorenog (posto se gubi njegov smisao) pa mislim da ti to nece biti bas nikakav problem.
U svakom slucaju, sta god da odaberes zelim ti sretnu kupovinu :wave:

edit : ako se odlucis ipak na p182 nemoj da dajes 140e posto ga ima i za 120e, nema razloga da te izrade za lovu prevaranti :D.

Poslednja izmena:
Jos malo cu da razmislim i da probam da negde cujem uzivo kako "zvuci" p182.
Mozda i sacekam da dodje ono CM690 da vidim kakvo je.(mada je p182 verovatno kvalitetnije).
I da video sam ima za 120E..
Jos jednom hvala ...
Poz..:wave:

CM 690 se pojavio. Od ponedeljka koliko sam ja informisan u lokalnoj prodavnici u SM počinje prodaja, tako da ako te ne mrzi sačekaj do kraja nedelje, pa ću okačiti jedan mali review ovog napajanja, pošto prvo koje dođe u SM ide u moj stan :D

Bas me zanima kakvo je.Po onome sto pise Digital vrlo dobar odnos kvalitet-cena.

Zamenio sam coolermaster centurion 532 sa antecom p182 i prvo sto sam primetio je kako su uradjene stranice. Dakle uzmes coolermasterovu i kad je cucknes cuje se cangr uzmes antecovu i cuje se samo potmulo tup dakle nema vibracija. Inace kuciste je stvarno vrhunski odradjeno i ima iza ploce dosta mesta da se sakriju kablovi (uz njega dolaze i vezice). Dakle prvi utisak je da stvarno vredi svaki evro ali posto sam ga tek sklopio i nisam se igrao sa ventovima za koji dan cu da postujem kako se cuje tj ne cuje. Na prvu loptu je definitivno tisi od centuriona nema onog huka a inace sam stavio jedan vent vise ukupno 4.

CM 690 se pojavio. Od ponedeljka koliko sam ja informisan u lokalnoj prodavnici u SM počinje prodaja, tako da ako te ne mrzi sačekaj do kraja nedelje, pa ću okačiti jedan mali review ovog napajanja, pošto prvo koje dođe u SM ide u moj stan :D

Ajde molim te, pošto trenutno nemam kućište a ne znam koje da uzmem, postao sam nešto prefinjen, ni 1 mi ne odgovara... :D

Zamenio sam coolermaster centurion 532 sa antecom p182 i prvo sto sam primetio je kako su uradjene stranice. Dakle uzmes coolermasterovu i kad je cucknes cuje se cangr uzmes antecovu i cuje se samo potmulo tup dakle nema vibracija. Inace kuciste je stvarno vrhunski odradjeno i ima iza ploce dosta mesta da se sakriju kablovi (uz njega dolaze i vezice). Dakle prvi utisak je da stvarno vredi svaki evro ali posto sam ga tek sklopio i nisam se igrao sa ventovima za koji dan cu da postujem kako se cuje tj ne cuje. Na prvu loptu je definitivno tisi od centuriona nema onog huka a inace sam stavio jedan vent vise ukupno 4.

Pa pretpostavljam da je vrlo kvalitetno uradjeno.I pogledao sam onaj review za P190,ali mi je ipak vernije(blize istini) licno iskustvo nekoga ko ima ovo kuciste i ako je subjektivno(ipak je ono reklama).Bas me interesuje koliko se cuju 4 vent. jer sam i ja neto tako planirao.
Pozdrav.. :wave:

Pa pretpostavljam da je vrlo kvalitetno uradjeno.I pogledao sam onaj review za P190,ali mi je ipak vernije(blize istini) licno iskustvo nekoga ko ima ovo kuciste i ako je subjektivno(ipak je ono reklama).Bas me interesuje koliko se cuju 4 vent. jer sam i ja neto tako planirao.
Pozdrav.. :wave:

Imas promotivni video na antecovom sajtu http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81820
Inace kuciste je definitivno tiho e sad naravno da se cuje kad stavis 4 venta u njega ali je to skoro neprimetno tj mozes da spavas na par metara od njega i da ti ne smeta a ako ti je jos nesto ukljuceno u sobi tipa radio ili tv neces znati da postoji. I naravno mozes da eksperimentises zavisi od komponenti koje ces stavljati tipa ako stavljas jedan hdd (moj se vise uopste ne cuje) u donju komoru donji vent mozes slobodno sa iskljucis ili ako imas neku grafiku koja se manje greje ili ima dobar vent ne treba ti ni onaj srednji i vec si pao na dva. Najbolja varijanta za ovo kuciste je da se se skupi lova i za zalman mfc-2 ili neki drugi fan kontroler pa onda kombinatorika sta ti treba u kom trenutku da li ces da gledas film i da iskljucis dva a ostale smanjis ili ces da se igras i sve odsrafis do kraja. Igracu se jos malo ovih dana sa dodatnim utisavanjem (imam tri noctue) ali definitivno vrhunsko kuciste i vredi svaki dinar. I da naravno imas na silentpcreview nekih dvadesetak strana review o antecu 180 i 182 sa sve audio snimcima pa polako iscitaj, oslusni i odlucuj se http://www.silentpcreview.com/article741-page1.html

Da ne otvaram novu temu,sta mislite o Antec P182 SE,mirror finish nerdjajuceg celika je uradjen fantasticno,koliko sam stigao da pogledam ovo je izgleda neki medjuproizvod u tranziciji ka Antec P190,imaju dosta slicnosti.Treba mi za kancelariju,sta mislite da li mozda ogledalo ne deluje ozbiljno za takvu prostoriju ? Zglobna baterijska lampica je fina stvarcica ali nije od neke prakticne vrednosti jer zahteva da je komp upaljen,ko cacka u unutrasnjost kada mu komp radi,ja ga vise i ne gasim.Ima ga na Kimtec-ovom lageru,MP cena ~185 Euros

Da ne otvaram novu temu,sta mislite o Antec P182 SE,mirror finish nerdjajuceg celika je uradjen fantasticno,koliko sam stigao da pogledam ovo je izgleda neki medjuproizvod u tranziciji ka Antec P190,imaju dosta slicnosti.Treba mi za kancelariju,sta mislite da li mozda ogledalo ne deluje ozbiljno za takvu prostoriju ? Zglobna baterijska lampica je fina stvarcica ali nije od neke prakticne vrednosti jer zahteva da je komp upaljen,ko cacka u unutrasnjost kada mu komp radi,ja ga vise i ne gasim.Ima ga na Kimtec-ovom lageru,MP cena ~185 Euros

Antec p182se je potpuno isti kao p182 sa dodatkom te lampice koja nicemu ne sluzi i sto su stranice kao ogledalo ali ako ti je to vec komp za kancelariju mislim da definitivno crno kuciste izgleda elegantnije.I da za kraj ustedeces 65e pa za te pare mozes da kupis neku ekstra lampicu :D

Da li bi neko od vas mogao da uslika kako izgledaju ti suspenzori vibracija hard diskova na Antec P182 (ili bilo kom drugom modelu, svejedno). Gledao sam brdo testova i koliko sam uspeo da primetim postoje samo silikonske podloške sa spoljne strane kaveza za diskove, ali se ne vidi kako to izgleda sa unutrašnje strane?

Pokušavam nešto da osmislim za ovo moje kućište pošto mi je HDD najbučnija komponenta i to me užasno nervira. Disk ne podržava AAM i dosta je bučan kad počne da pokreće glave.

^^ 'suspenzori vibracija' na p182 su samo silikonske podloske koje dodju izmedju glave srafa kojim se zasrafljuje hard i kaveza za koji se zasrafljuje. Ovo resenje malo smanjuje prenosenje vibracija sa hd na kuciste, ali ne potpuno i samo je jedna manja karika u utisavanju racunara. Kontam da imas seagate posto kazes da nemas aam, ako je u pitanju neka serija novija od IV tu i nije problem toliko do vibracijakoliko to sto im je rad motora i aktuatora prilicno glasan (za razliku od serija III i IV koje su opet bile poznate po tisini). Potpuno iskljucivanje prenosa vibracija mozes dobiti tako sto ces hd montirati u neke elasticne suspenzore (citaj : okaciti o neki lastiz ili sl). Opsirna rasprava o ovome ti je ovde, a slike kako su to ljudi vec uradili u domacoj radinosti ovde. Inace, ako si zaista zainteresovan za utisavanje racunara na doticnom sajtu/forumu imas brdo korisnih informacija.

Poslednja izmena:
^^ 'suspenzori vibracija' na p182 su samo silikonske podloske koje dodju izmedju glave srafa kojim se zasrafljuje hard i kaveza za koji se zasrafljuje. Ovo resenje malo smanjuje prenosenje vibracija sa hd na kuciste, ali ne potpuno i samo je jedna manja karika u utisavanju racunara. Kontam da imas seagate posto kazes da nemas aam, ako je u pitanju neka serija novija od IV tu i nije problem toliko do vibracijakoliko to sto im je rad motora i aktuatora prilicno glasan (za razliku od serija III i IV koje su opet bile poznate po tisini). Potpuno iskljucivanje prenosa vibracija mozes dobiti tako sto ces hd montirati u neke elasticne suspenzore (citaj : okaciti o neki lastiz ili sl). Opsirna rasprava o ovome ti je ovde, a slike kako su to ljudi vec uradili u domacoj radinosti ovde. Inace, ako si zaista zainteresovan za utisavanje racunara na doticnom sajtu/forumu imas brdo korisnih informacija.

U pravu si. Imam Baracudu 7200.9 i nije baš najtiši disk na svetu, mada su ga u vreme kada sam ga kupovao preporučivali kao izuzetno tih pa sam ga po tim preporukama i uzeo.

Fore sa lastišima i gumicama su mi poznate, ali nisam ljubitelj improvizacija. Ranije su u HG Spotu bili da se kupe oni kao gumeni amortizeri što pretpostavljam da je dobro rešenje, ali tad sam bio lenj da to pojurim, a sad nema više HG Spota :(

Poslednja izmena:
Bas me zanima kakvo je.Po onome sto pise Digital vrlo dobar odnos kvalitet-cena.
Dobro su napisali.
Danas mi je stiglo :banana::banana::banana: na prvi pogled mislim da vredi ~120e.
Odusevljen sam kvalitetom izrade. Nisam ga jos sastavio pa ne mogu reci koliko je tih.

Meni licno ovo kao da su rusi pravili. Ne volim te "trabant" verzije kucista :D. Mislim komponente covek moze i na polici da rzi, pa kontam ako vec "mora" da se stavi u nesto, neka to i lici na nesto, a ne na obicnu kutiju...moje misljenje naravno :)...

Meni licno ovo kao da su rusi pravili. Ne volim te "trabant" verzije kucista :D. Mislim komponente covek moze i na polici da rzi, pa kontam ako vec "mora" da se stavi u nesto, neka to i lici na nesto, a ne na obicnu kutiju...moje misljenje naravno :)...

O ukusima ne vredi raspravljati. :p

Meni licno se jako svidja, bas zato sto jednostavno izgleda, ciste linije, odlicna zavrsna obrada, izgleda profesionalno i elegantno, za razliku od Thermaltake kica (moje misljenje). :wave:

Meni je ova moja ruska kanta lepsa i elegantnija od bilo kog svetleceg pleksi isperforirano niklovanog ******. Ali definitvno je da su ukusi razliciti sto se tice dizajna ali niko ko je anteca p182 video uzivo ne moze da kaze da je obicna kutija. A ko je otvorio kuciste i sklapao ga moze samo da bude odusevljen kvalitetom i funkcionalnoscu.

Vec neko vreme merkam ovo kuciste, i imam nekoliko pitanja za vlasnike istog :)
1-Kuciste nema zvucnik?Tj nece biti "BiP" od ploce?
2-Kako je reseno otvaranje stranice?...standardna dva debela srafa?Ili nekako drugacije?
3-Da li je izvodljivo da se unutrasnjost ofarba?..tj, moze li se bez problema rastaviti na delove-mislim na spoljasnje i unutrasnje sitnice od plastike ili lima?
4-Dajte slike, plizz :) Zanima me kako ste resili raspored kablova.Video sam slike sa stranih foruma, al me cisto zanima...

Poslednja izmena:
Vec neko vreme merkam ovo kuciste, i imam nekoliko pitanja za vlasnike istog :)
1-Kuciste nema zvucnik?Tj nece biti "BiP" od ploce?
2-Kako je reseno otvaranje stranice?...standardna dva debela srafa?Ili nekako drugacije?
3-Da li je izvodljivo da se unutrasnjost ofarba?..tj, moze li se bez problema rastaviti na delove-mislim na spoljasnje i unutrasnje sitnice od plastike ili lima?
4-Dajte slike, plizz :) Zanima me kako ste resili raspored kablova.Video sam slike sa stranih foruma, al me cisto zanima...

1 Nema bip ali ja volim tisinu pa mi ne smeta :D
2 Otvaranje je klasicno sa dva srafa ali su stranice uradjene ekstra u tri sloja i one kukice sto se kace na kuciste su plasticne tako da nema vibracija
3 Nemam pojma nisam razmisljao na tu temu (182se ti je crn unutra ako ti to nesto znaci)
4 evo slika
Pogledajte prilog 32025

Poslednja izmena:
Hvala.
Nije mi frka za BiP, al sam nekako navikao :p
182 SE mi se bas svideo zbog te crne boje iznutra, al mi smeta fuckin ogledalo spolja :D ...kada bi postojala kombinacija ta dva, bilo bi sjajno.
Vidim da i to napajanje (isto kao moje, izgleda) moze da do'vati do ploce.Fino. :)

1 Nema bip ali ja volim tisinu pa mi ne smeta :D
2 Otvaranje je klasicno sa dva srafa ali su stranice uradjene ekstra u tri sloja i one kukice sto se kace na kuciste su plasticne tako da nema vibracija
3 Nemam pojma nisam razmisljao na tu temu (182se ti je crn unutra ako ti to nesto znaci)
4 evo slika
Pogledajte prilog 32025

Odlicno sredjeno, ja svoje jos nisam namontirao (cekam novu plocu, cpu, ram...).
Vidim da si ostavio ventilatore na "fabrickim mestima". Da li si dodao jos 1 (ili cak 2) tamo napred (iza filtera)?

Odlicno sredjeno, ja svoje jos nisam namontirao (cekam novu plocu, cpu, ram...).
Vidim da si ostavio ventilatore na "fabrickim mestima". Da li si dodao jos 1 (ili cak 2) tamo napred (iza filtera)?

Dodao sam samo jedan da duva u grafiku posto se 1900xt greje ko lud tj njegov VRM jer ova coolviva pro odlicno radi posao za gpu. Inace uradio sam modifikovanje gornjih vrata za filter jer na netu kazu da je tako mnogo bolji protok vazduha. Iskreno na idleu nema mnogo razlike ali mislim da kad ga bas maltretiram da onda stvarno bolje hladi. Donji nisam dirao posto u donjoj komori imam samo jedan hdd.
Pogledajte prilog 32053

Poslednja izmena:
Dodao sam samo jedan da duva u grafiku posto se 1900xt greje ko lud tj njegov VRM jer ova coolviva pro odlicno radi posao za gpu. Inace uradio sam modifikovanje gornjih vrata za filter jer na netu kazu da je tako mnogo bolji protok vazduha. Iskreno na idleu nema mnogo razlike ali mislim da kad ga bas maltretiram da onda stvarno bolje hladi. Donji nisam dirao posto u donjoj komori imam samo jedan hdd.
Pogledajte prilog 32053

Ok, mislim da cu i ja tako uraditi... (iduce nedelje :type: ).

Tek sam sad video taj P182 SE :zgran:

Neverovatno je koliko su stvari ubacili / na koliko su mislili, gledao sam onaj video review (doduše, 190 je u pitanju, ali to je to), zaista zaista impresivno... Unutrašnjost je savršena, kontrola obrtaja fabričkih ventilatora, filteri, silikonske podloške, sunđeri, ma, neverovatno, zaista neverovatno!

Jedino mi je malo velika razlika u ceni između 180 i 182SE, čak ~70€, zašto toliko, samo zbog finiša ili ima još neka caka? :(

Zbog tog finisa, crne unutrasnjosti (to mi se mnoogo svidja) i neke LED zmijice u unutrasnjosti, koja sluzi da se lakse snadjes u mraku :p

Vrh Dno