Šta je novo?

LG V20

Jedna "mana" telefona po meni je nedostatak led notifikacija... OK je ovaj drugi ekran ali ne završava posao...
Ostalo je ok

Da li neko koristi Apex launcher?

Koristim apex godinama unazad I uvek mi je bio boji od nova launchera, medjutim sada se javlja jedna stvar koja me uzasno nervira. Ukoliko iz app drawer - a udjem u neku aplikaciju I onda pritisnem home (⭕) na sekund me vrati u app drawer pa tek onda na home screen...
Proverio sam, na g2 radi ok, na mom g pro 2 je radio ok...
Ne znam da li je problem do v20 ili me neka aolikacija zeza...
Ako neko hoće da testira to ponasanje bio bih mu zahvalan

Vrlo je neisplativo uzimati sa AliExpressa. Refurbished je, nemas garanciju, nije internacionalna verzija... Jednostavno ne vredi, bolje dodati jos tih 80e i kupiti nov i da budes siguran na neki nacin, znas da je nov, garancija neispitana....

I ja sam istu dilemu imao pre par dana, drug uzeo v20, sutradan kum uzeo mi note 3, sve na moju preporuku. Drug prodao J7 jer mu je mali (telefon [emoji16]) i trazio je nesto vece, razmisljao se izmedju mi max 2, ali moju podrsku nije imao jer je pre toga imao 1. a nije maltene nikakav upgrade sa 1. na 2.
Kum trazio da zameni S7 sa necim drugim sto ima bolju bateriju, uzeo mi note 3 i prezadovoljan. E sad cu ja izneti neka moja poredjenja ta dva modela, bukvalno sve sto ovom prvom fali, drugi ima, i sve sto drugom fali, prvi ima:

-Npr, po meni V20 fali malo premijum izgled (mozda mi to fali jer mi i nije najlepsi smartfon koji sam video), dok je mi note 3 puca od premijum izgleda (samo da ne pukne ono staklo nazad)

-Na mi note 3 fali mi bolji ekran, dok je ekran na V20 i vise nego dobar (pricam po meni), ostrina, boje, kontrast, sve je po meni ok, to je po meni ujedno i jedina stavka moja fali mi note 3 da bi bio kompletan telefon.

-Na V20 mi fali bolja baterija, nije ona kriminalno losa, ok je, ali je baterija na mi note 3 brutalna, kum sa mesavinom 4g-a i wifi-a izvlaci po 9h sota, a na wifi-u ide komotno preko 11.. Bolesno dobra baterija.

-Fluidnost, i jedan i drugi rade extra, nema tu zamerke, ali je xiaomi sa miu 9 ubacio animacije maltene iste kao na ajfonu i meni je ono vrh, prosto mi se svidjaju animacije, sve je mnogo glatko, i fluidno, mozda pod haunom nema s835 ali bukvalno kao da ima, neverovatno radi, i ram je odlican. Znaci dobro rade oba telefona, ali xiaomi je na mene ostavio mnogo dobar utisak sa animacijama i samom fluidnoscu, bukvalno me ona fluidnost podseca na ajfone..

-Kamere, i jedan i drugi su dobri, ali prosto mora da se bira, da li hoces sirokougaonu, ili ces 2x opticki zum i portret mod. Sirokougaona mi je bas fora, kul su slike sa njom, ali opet i portret mod je fora i zanimljiva stvar, a i zum nekad moze dobro doci. Ko sta voli nek izvoli, ja da se pitam uzeo bih sve 3 i ubacio u jedan telefon al cvrc..

Pohvalio bih oba telefona sto imaju IR blaster, meni dosta korisna stvar koju su svi zivi izbacili, sto mi je malo nejasno al dobro..

Daa, dodao bih samo da onaj dodatni ekrancic na v20 mi je skroz kul, i moze biti prakticna stvarcica, dodje mu bukvalno kao AOD.. A i moze biti koristan u samom radu, dok je ukljucen primarni ekran..

Na kraju, ja sam se opet odlucio za mi note 3, prosto nudi vise dobrih stvari za mene od V20. Iako moram da pristanem na neke kompromise, a to je ekran koji i nije neki, tj zasicenost boja, pa i osvetljenje donekle.. Moj P9 je za 2 klase bolji po pitanju ekrana, ali stvarno.. Inace sve ostalo me je odusevilo na mi note 3..
Samo sto cu tesko prodati P9, tj ako budem morao da ga poklanjam onda cu ga vrv zadrzati.

To je to od nekih mojih utisaka, ako nekog nesto zanima slobodno nek pita, cackao sam ih bas dosta i dobro prostudirao [emoji5]

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

^ samo da dodam da i na v20 imaš gcam sa portret modom, dakle samo instaliraš aplikaciju i to je to, HDR+ i portret mod. ;)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Moze neko da postavi gcam verziju koja provereno najbolje radi na v20? Ima ih 20 tamo na xda temi...
Hvala!

Znaci definitivno je bolji ekran na v20. Nisam imao priliku da koristim mi note 3, ali ekran na v20 je super za lcd tehnologiju. Boje su odlicne, crna takodje.

@vlade93 imas da podesavas zasicenost boja na MN3, druga stvar ako si probao na global romu kalibracija mu je malo off, na kineskom su to vec sredili sad i mi cekamo update. Ako ti se sviđa taj panel pogledaj mozda ti se u budzet uklapa LG G6 ima bolju bateriju,i wide angle kameru.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Jel stigao nekome update od 650mb?
Meni prekljuce koliko vidim,jel se zna sta donosi i da li da ga instaliram?

Januar security update. Ne znam što je toliko veliki.

Meni juce stigao.Nisam primetio da nesto bolje ili losije radi.650mb velicina januar security update.

Stigao je update i kod mene pre nekih nedelju dana. Izgleda da i meni baterija malo duze traje ako ne tripujem

E ako je tako onda da ga i ja instaliram,vreme mu je da se posle 1850 sati uptime-a malko resetuje :)

Nadam se da su glasine da Oreo stize u aprilu istinite i da ce resiti ovaj retention problem

Neće rešiti sigurno. Reši ga sam root-om i kernelom koji podržava kcal(D.O.T.S).
Gde si našao te glasine?
Ja videh negde da će za G6 stići fazon u junu, 8.1

To ako je stvarno istina, LG će biti ja mislim ubedljivo najgori što se tiče softverske podrške.

Svi po US pricaju da su dobili info od LG-a za april.

Mnogo me mrzi da se cimam sa otkljucavanjem i rutovanjem. Sve se nadam da ce resiti oni to. Svesni su problema i ogromnog broja reklamacija a problem je softverski resiv.

Poslednja izmena:
Mislio sam da je trip ali definitivno nije... Skoro uvek sam punio mob oko 16h a sad sa istim korišćenjem u 16-17h mi je baterija između 40-50%.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Nikako da se naviknem tj da se odviknem od led notifikacija...
Cesto mi je telefon silent i sada cesto ne primetim kada imam propusten poziv ili neki sms/viber/mail...
Koliko je mogla da ih (LG) kosta ugradnja je*ene led diode???
Ukoliko ne nadjem neko resenje ode v20 u oglase...

Pa imas onaj ekrancic gore kao AOD maltene.

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Kakve se slušalice dobijaju u paketu? Koliko je zastupljen problem sa ekranom oko 'duhova'

Danas uzeh da apdejtujem na najnoviju verziju, nađem neki kdz 2018-03-01, kontam to je od 01.03.
Ma kakvi, to zakrpa iz januara. Plus, uzeo neku UAE verziju, dobije se neki error kad se butuje telefon(radi sve kako treba, samo iskoči neki warning/error kad se pali). Dobih 10-15 bloat aplikacija, igrica, svakojakih gluposti.
Uzmem posle da vratim na SEA kdz, najnoviji je verzija od novembra!
Glupi LG, ne mogu ni kdz da okače na sajt.

Vrh Dno