I ja sam istu dilemu imao pre par dana, drug uzeo v20, sutradan kum uzeo mi note 3, sve na moju preporuku. Drug prodao J7 jer mu je mali (telefon [emoji16]) i trazio je nesto vece, razmisljao se izmedju mi max 2, ali moju podrsku nije imao jer je pre toga imao 1. a nije maltene nikakav upgrade sa 1. na 2.
Kum trazio da zameni S7 sa necim drugim sto ima bolju bateriju, uzeo mi note 3 i prezadovoljan. E sad cu ja izneti neka moja poredjenja ta dva modela, bukvalno sve sto ovom prvom fali, drugi ima, i sve sto drugom fali, prvi ima:
-Npr, po meni V20 fali malo premijum izgled (mozda mi to fali jer mi i nije najlepsi smartfon koji sam video), dok je mi note 3 puca od premijum izgleda (samo da ne pukne ono staklo nazad)
-Na mi note 3 fali mi bolji ekran, dok je ekran na V20 i vise nego dobar (pricam po meni), ostrina, boje, kontrast, sve je po meni ok, to je po meni ujedno i jedina stavka moja fali mi note 3 da bi bio kompletan telefon.
-Na V20 mi fali bolja baterija, nije ona kriminalno losa, ok je, ali je baterija na mi note 3 brutalna, kum sa mesavinom 4g-a i wifi-a izvlaci po 9h sota, a na wifi-u ide komotno preko 11.. Bolesno dobra baterija.
-Fluidnost, i jedan i drugi rade extra, nema tu zamerke, ali je xiaomi sa miu 9 ubacio animacije maltene iste kao na ajfonu i meni je ono vrh, prosto mi se svidjaju animacije, sve je mnogo glatko, i fluidno, mozda pod haunom nema s835 ali bukvalno kao da ima, neverovatno radi, i ram je odlican. Znaci dobro rade oba telefona, ali xiaomi je na mene ostavio mnogo dobar utisak sa animacijama i samom fluidnoscu, bukvalno me ona fluidnost podseca na ajfone..
-Kamere, i jedan i drugi su dobri, ali prosto mora da se bira, da li hoces sirokougaonu, ili ces 2x opticki zum i portret mod. Sirokougaona mi je bas fora, kul su slike sa njom, ali opet i portret mod je fora i zanimljiva stvar, a i zum nekad moze dobro doci. Ko sta voli nek izvoli, ja da se pitam uzeo bih sve 3 i ubacio u jedan telefon al cvrc..
Pohvalio bih oba telefona sto imaju IR blaster, meni dosta korisna stvar koju su svi zivi izbacili, sto mi je malo nejasno al dobro..
Daa, dodao bih samo da onaj dodatni ekrancic na v20 mi je skroz kul, i moze biti prakticna stvarcica, dodje mu bukvalno kao AOD.. A i moze biti koristan u samom radu, dok je ukljucen primarni ekran..
Na kraju, ja sam se opet odlucio za mi note 3, prosto nudi vise dobrih stvari za mene od V20. Iako moram da pristanem na neke kompromise, a to je ekran koji i nije neki, tj zasicenost boja, pa i osvetljenje donekle.. Moj P9 je za 2 klase bolji po pitanju ekrana, ali stvarno.. Inace sve ostalo me je odusevilo na mi note 3..
Samo sto cu tesko prodati P9, tj ako budem morao da ga poklanjam onda cu ga vrv zadrzati.
To je to od nekih mojih utisaka, ako nekog nesto zanima slobodno nek pita, cackao sam ih bas dosta i dobro prostudirao [emoji5]
Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka