Šta je novo?

LG Televizori

Pokusavam da koristim 😀 Evo juce napokon pogledao film i bio zadovoljan. Enola Holmes,sa Netflixa. I bas veceras jedva cekao da pogledam i Enola Holmes 2 i u scenama u pozoristu,zatamnila se slika da je svega 30% ekrana bilo vidljivo 😀 Jel to taj ABL!? Neverovatno.Znaci ne trazim mu ja manu,nego se same ispoljavaju.U sred filma,film postaje negledljiv (sreca pa sam solirao u sobi,pa ne popih komentar(e) tipa: "j*bo te TV","za sta si ti pljunuo lovu!?".).Kliknuo sam na pauzu,pa ponovo pustio nastavak i vratilo se osvetljenje,ali onda covek pocne da vaga,da l je isto kao pre ili je sad losije,i onda sve cekas kad ce da se ponovi,i u sustini najmanje gledas film. Zaista kad covek pomisli da se napokon situacija stabilizovala LG servira novo iznenadjenje 😀 I kako sad da se bacim na resavanje tog problema!? 😀 Ako sam dobro naucio,to je neresivo bez servisnog menija i odredjenih egzoticnih poteza. E sad,nije mi jasno kad se to zatamnjenje pojavljuje!? Ako to bude bas cest slucaj jos jedan veliki minus navikanog LGa C serije. I da dodam,nisam zahtevan korisnik,vise sam nego tolerantan sto se manjkavosti tice,ali ovo su neke stvari koje bas uveliko kvare sliku o proizvodu. A pisem,cisto da ljudi koji planiraju kupovinu znaju sta sve moze da im se desi.

Jesi li odradio ovo?

Možda ti to reši zatamljenje, takođe obavezno stavi Energy Save opciju na Off, po difoltu je to na Auto podešeno i onda TV sam smanjuje osvetljenje.

Inače uzeo 55" C2 prošle nedelje i nemam nikakvo zatamljenja, ali sam podesio TV po preporukama sa neta,
slika je svakako bolja nego na LG 4K LED TV-u i dosta je brži ceo sitem, ali moram reći da nemam baš toliko očekivani vau efekat, obzirom koliko se hvali LG OLED i na cenu istog u odnosu na LED očekivao sam veću razliku, možda ako bi imao LED i OLED jednog pored drugog za direktno poređenje bi razlika bila mnogo očiglednija.

Poslednja izmena:
Jesi li odradio ovo?

Možda ti to reši zatamljenje, takođe obavezno stavi Energy Save opciju na Off, po difoltu je to na Auto podešeno i onda TV sam smanjuje osvetljenje.
Ne nisam nista dirao sem sto sam iskljucio Energy Save odmah,a po da ceprkam po servisnom meniju nije u mom maniru. Jedino ako se bas bude konstantno pojavljivalo zatamnjivanje onda cu mozda i morati. Videcemo
Inače uzeo 55" C2 prošle nedelje i nemam nikakvo zatamljenja, ali sam podesio TV po preporukama sa neta,
Odgledaj Enolu Holmes 2 pa vidi da li ce ti se desiti u scenama u pozoristu (mislim da je to druga polovina filma)... Sad nesto razmisljam,kad sam gledao taj video vezan za ABL i problem oko tamne slike,da l je bas navedeno na primeru tog filma!? Ne secam se,al mi u podsvesti da su dosta slicne scene
slika je svakako bolja nego na LG 4K LED TV-u i dosta je brži ceo sitem, ali moram reći da nemam baš toliko očekivani vau efekat, obzirom koliko se hvali LG OLED i na cenu istog u odnosu na LED očekivao sam veću razliku, možda ako bi imao LED i OLED jednog pored drugog za direktno poređenje bi razlika bila mnogo očiglednija.
E pa bas o tome i ja pricam.Imam priliku da uporedjujem jedan pored drugog i jedina okom vidljiva razlika je sto na LEDu imas tih duhova po ekranu (mozda i ja nisam dugo brisao ekran 😀) i sto u tamnijim scenama vidis malo probijanje diodica... al to je tu pa tu,nepromenjivo je i oko se navikne.Dok je na OLEDu ekran cistiji,pa samim tim i slika cistija,ali da je 50% kvalitetnija po pitanju tonova,kontrasta,boja... nije. Ja najvise volim da uporedjujem boju koze... na starom TVu mi je otprilike nijansa lica u 80% slucaja tu negde,priblizna,dok mi je na OLEDu svako lice drugacije,ali ne ono minimalno kao u stvarnosti,vec bas ide od svetlo zute do jarko zute...

U kom modu gledas dolby vision filmove? Probaj Cinema ili Cinema Home, drugi je svetliji malo. Cinema je po defaultu najbolji sa par tweakova.

U kom modu gledas dolby vision filmove? Probaj Cinema ili Cinema Home, drugi je svetliji malo. Cinema je po defaultu najbolji sa par tweakova.
Gledam u Cinema Home (User settings) i ne secam se da l sam sta menjao u postavci unutra,mozda samo jednu stavku... Nema veze,idemo dalje 😀

Nego... Ja ne nalazim skyshowtime kod mene na LG. Region Srbija. Model iz 2020.

prebaci na holandiju i naći ćeš
ne možeš ga nači na srbiji kada još nisu krenuli

Pozdrav kupio sam na popust LG65UQ75003LF zanima me koji panel ugradjuju u njega jer je budzet tv ,tako nista spetakularno ne ocekujem ali bih volio da znam jer na ovom videu ako je isti tv u pitanju spominje se u u ovoj dijagonali VA panel.Ako mozda neko ima moze mala pomoc oko podesavanja slike jer mi je to prioritet?

hvala

Pokusavam da koristim 😀 Evo juce napokon pogledao film i bio zadovoljan. Enola Holmes,sa Netflixa. I bas veceras jedva cekao da pogledam i Enola Holmes 2 i u scenama u pozoristu,zatamnila se slika da je svega 30% ekrana bilo vidljivo 😀 Jel to taj ABL!? Neverovatno.Znaci ne trazim mu ja manu,nego se same ispoljavaju.U sred filma,film postaje negledljiv (sreca pa sam solirao u sobi,pa ne popih komentar(e) tipa: "j*bo te TV","za sta si ti pljunuo lovu!?".).Kliknuo sam na pauzu,pa ponovo pustio nastavak i vratilo se osvetljenje,ali onda covek pocne da vaga,da l je isto kao pre ili je sad losije,i onda sve cekas kad ce da se ponovi,i u sustini najmanje gledas film. Zaista kad covek pomisli da se napokon situacija stabilizovala LG servira novo iznenadjenje 😀 I kako sad da se bacim na resavanje tog problema!? 😀 Ako sam dobro naucio,to je neresivo bez servisnog menija i odredjenih egzoticnih poteza. E sad,nije mi jasno kad se to zatamnjenje pojavljuje!? Ako to bude bas cest slucaj jos jedan veliki minus navikanog LGa C serije. I da dodam,nisam zahtevan korisnik,vise sam nego tolerantan sto se manjkavosti tice,ali ovo su neke stvari koje bas uveliko kvare sliku o proizvodu. A pisem,cisto da ljudi koji planiraju kupovinu znaju sta sve moze da im se desi.
Isto se i meni desilo gledajuci Ozark seriju. Znao sam za taj ABL i nisam ni primetio, dok devojka nije pitala zasto je ovako tamno i nista se ne vidi (btw Samsung S95b je u pitanju + netflix preko shielda). Samo sam otvorio meni i zatvorio i slika je bukvalno bila 10 puta svetlija i bolja.

ABL se valjda ne može isključiti ni u servisnom meniju, ono što se može isključiti je ABSL (Auto Static Brightness Limiter) tj. TPC (Temporal Peak Luminance Control) i to je ono što u suštini vama smeta a iskreno ja do sada to nisam ni primjećivao, tj. naravno da primjetim da dimuje sliku ali tek kad se pauzira sadržaj kao što i treba, kad je dinamički kontent ja nisam primijetio da je slika tamnija u nekim scenama.

Gašenjem ABSL-a je zeznuto to što kad pauzirate neki sadržaj više nema potamnjivanja ekrana nego će ekran "sijati" onako kako ste i podesili. Na kratko nije strašno ali na duže jeste jer ni screensaver više neće biti potamnjen. Ja se ne bih iskreno petljao sa ovim, garancija se gubi 99% jer se u logovima vidi da ste gasili ABSL.

Gašenjem ABSL-a je zeznuto to što kad pauzirate neki sadržaj više nema potamljivanja ekrana nego će ekran "sijati" onako kako ste i podesili. Na kratke relacije nije strašno ali na duže jeste jer ni screensaver više neće biti potamljen. Ja se ne bih iskreno petljao sa ovim, garancija se gubi 99% jer se u logovima vidi da ste gasili ABSL.

Ma nema nista od petljanja,kako je tako je,verovatno ga nisu za dz postavili. Inace upravo sam odgledao Troll za koji nisam mogao ni pretpostaviti (ipak je Norveska u pitanju) da je toliko mracan film i sve vreme sam ocekivao da se ABL aktivira,ali ovaj put nije. Pravio sam jednom pauzu da skoknem po nesto i primetio sam da se tu bukvalno posle 5 sekundi potamnio ekran,al ok to je samo znak da je sistem ispravan 😀 Ono sto me je razocaralo da ni ovaj film nisam video neku razliku u odnosu na LED,cak je slika i tamnija,ali to je normalno jer su LED modeli jaci kad je osvetlenje u pitanju. Ono sto mene zanima je da mi preporucite neki reprezentativni video/film u kojem ce ovaj LG da zasija pravim sjajem. Ja to jos ne doziveh.Ustvari,pogledao sam tek tri filma. Ima li Netflix neki naslov u kome se moze izvuci video slican onim LG DEMO video snimcima sa youtuba!? Ja tako zivopisne boje i jake kontraste jos ne videh ni u jednom filmu. A da TV nije kvaran dokaz su i ti Demo HDR snimci sa youtuba.

Po meni OLED svoj puni potencijal pokaže u mraku i to baš u tamnijim scenama, mene je prvenstveno tu oduvao. Gdje vidiš tu "čuvenu" crnu bez ikakvih probijanja, panel čist kao suza, mrak bude pravi mrak bez isijavanja oko titlova i sličnih anomalija 😀

Po meni OLED svoj puni potencijal pokaže u mraku i to baš u tamnijim scenama, mene je prvenstveno tu oduvao. Gdje vidiš tu "čuvenu" crnu bez ikakvih probijanja, panel čist kao suza, mrak bude pravi mrak bez isijavanja oko titlova i sličnih anomalija 😀
pa bas zbog toga sam ga i uzeo,jer je postavljen u sobu koja je mracna... a sve sto sam do sad gledao,ta crna ima suma...(al to smo utvrdili da je do filmova). Jedino gde ta crna briljira su crni kajroni u vestima 😀 To sam odmah primetio i odusevilo me je. Za panel si u pravu,ali to sam isto odmah rekao,slika svakako jeste kvalitetnija od LED ekrana,ali nije bas ono vau kakvom se ovde predstavlja. I sto je najveca fora,sad kad uporedis te dve slike i na jednom je crna crna,a na drugom malo svetlija,kako da znamo sta je na originalnom zapisu 😀 Mislim da se preteruje malo oko te crne 🙂

Iskreno, nemam iskustva sa tim C2, tj. sa tim EVO panelom. Da li je LG nešto zasrao pa se nije vodilo računa o panelima u C2 kao u C1 - ne znam. 🙂 A što se tiče 4K filmova a da izgledaju kao DEMO HDR snimci, mislim da ipak tu mora da radi neki kršteni bluray player sa bluray diskom. 🙂 Koliko god pričali 4k remuxi, untouched je ipak dimenzija iznad. O streaming servisima tipa HBO MAX i Netflix da i ne pričamo, pa mislim da je razlika u bitrejtu oko 6 puta

Poslednja izmena:
Iskreno, nemam iskustva sa tim C2, tj. sa tim EVO panelom. Da li je LG nešto zasrao pa se nije vodilo računa o panelima u C2 kao u C1 - ne znam. 🙂
Koliko sam ukapirao C2 od 48 inca je vise C1 nego C2 😀 Verovatnoca da imam EVO panel je mozda i manja od 50% . Pravi C2 krece od 55 inca,na 42 inca mislim da i ne ubacuju EVO panele,a ne 48inca miksaju,pa kome se sta zalomi. Inace i Philips na svoj OLED807 (koji mi je bio u opasnoj igri za kupovinu) na 48inca uopste ne ubacuje EVO panel

4k remux I jeste untouched 4k bluray, samo video I audio, nema menija i chapter a 😉

Ma nema nista od petljanja,kako je tako je,verovatno ga nisu za dz postavili. Inace upravo sam odgledao Troll za koji nisam mogao ni pretpostaviti (ipak je Norveska u pitanju) da je toliko mracan film i sve vreme sam ocekivao da se ABL aktivira,ali ovaj put nije. Pravio sam jednom pauzu da skoknem po nesto i primetio sam da se tu bukvalno posle 5 sekundi potamnio ekran,al ok to je samo znak da je sistem ispravan 😀 Ono sto me je razocaralo da ni ovaj film nisam video neku razliku u odnosu na LED,cak je slika i tamnija,ali to je normalno jer su LED modeli jaci kad je osvetlenje u pitanju. Ono sto mene zanima je da mi preporucite neki reprezentativni video/film u kojem ce ovaj LG da zasija pravim sjajem. Ja to jos ne doziveh.Ustvari,pogledao sam tek tri filma. Ima li Netflix neki naslov u kome se moze izvuci video slican onim LG DEMO video snimcima sa youtuba!? Ja tako zivopisne boje i jake kontraste jos ne videh ni u jednom filmu. A da TV nije kvaran dokaz su i ti Demo HDR snimci sa youtuba.
*** nema onog experta zbog koga umalo ban ne popih da ti objasni neke stvari, i zasto moras da bacis pare ili na mostu ili cupriji 🤣🤣🤣 matori ako ovo citas javi se daj i bratu koji litar tople vode 🤣🤣🤣

Daj da se zamenimo na koji dan za nanocel, brzo bi trazio da ti vratim oled... Kad vidis isijavanja po ivicama i oko titlova kao da si ukljucio ng rasvetu, ne bi dalje tragao i uzivao bi u tome sto imas 🙂)

Poštovani,

Da li može neko da mi pomogne i razjasni koja je osnovna razlika između modela LG 55 Qned 813 i LG Qned 823 ?
Takođe možete li komentarisati pomenuti model, da li je to dobar izbor za kupovinu ili ... ?

Pozdrav
Šta mislite o MINI LED tehnologiji ?
Obećava ili ne ?

Šta mislite o MINI LED tehnologiji ?
Obećava ili ne ?
Obecava ali u kombinaciji sa VA panelima. Veci kontrast i veci broj zona lokalnog zatamnjivanja. Bolje osvetljenje. Znaci bolji HDR. Nema bluminga i nema burn-in. Ali opet nekome smetaju uglovi gledanja kod VA panela.

Obzirom da tražim budžetsku verziju do 500€ nekako se svelo na "LG 43NANO763QA", isključivo u radnji zbog 5 godina garancije.

E sad za sve vas koji imate više iskustva sa LG, pitanje jel ta NANO tehnologija zaista vredi ili da jurim nešto drugo sa malo drugačijim karakteristikama ali sličnom cenom poput "LG 43UP80003LR".

Iskreno kod TVa nikad ne bih pravio kompromise zbog 5 godina garancije. Uvek bih pre isao na ispunjenje nekih licnih zadovoljstava,a garancija (dodatne 3 godine) je uvek samo stres i 50% sanse da ti je rese i 50% sanse da te odbiju. Al opet to je moje licno misljenje.

Obrni okreni tu sam na cifri do 500€, a LG ima tih 5 godina garancije trenutno u radnjama, ali ne i u varijanti kupujemprodajem, Subotica...
Konkretno mi treba mišljenje o toj NANO tehnologiji.

Pozdrav kupio sam na popust LG65UQ75003LF zanima me koji panel ugradjuju u njega jer je budzet tv ,tako nista spetakularno ne ocekujem ali bih volio da znam jer na ovom videu ako je isti tv u pitanju spominje se u u ovoj dijagonali VA panel.Ako mozda neko ima moze mala pomoc oko podesavanja slike jer mi je to prioritet?

hvala

Na sajtu Displayspecifications piše i VA i IPS. Nije mi jasno da ove serije UQ7000,7500, 8000 nemaju 10 bita ( 8bita+frc) jer nemaju FRC.

pa bas zbog toga sam ga i uzeo,jer je postavljen u sobu koja je mracna... a sve sto sam do sad gledao,ta crna ima suma...(al to smo utvrdili da je do filmova). Jedino gde ta crna briljira su crni kajroni u vestima 😀 To sam odmah primetio i odusevilo me je. Za panel si u pravu,ali to sam isto odmah rekao,slika svakako jeste kvalitetnija od LED ekrana,ali nije bas ono vau kakvom se ovde predstavlja. I sto je najveca fora,sad kad uporedis te dve slike i na jednom je crna crna,a na drugom malo svetlija,kako da znamo sta je na originalnom zapisu 😀 Mislim da se preteruje malo oko te crne 🙂
Zvuči mi kao da si dosta vremena proveo na led ekranu i time "iskvario" svoje kriterijume, odnosno naviknuo "oko" (tj mozak) da ignoriše mane led ekrana. Ja sam išao prirodnijim putem plazma-oled. Itekako sam imao "wow efekat" kod oled-a, i još uvek mi smeta kada na nekom led ekranu gledam sivo-crnu pozadinu, "isijavanje" oko titlova, promenu boje u zavisnosti od ugla gledanja, "duhove" pri brzim scenama, itd.
Znači osnovno je da crna mora biti crna. Da ne kažem da gram bude gram, a ne 0.85
😉

Zvuči mi kao da si dosta vremena proveo na led ekranu i time "iskvario" svoje kriterijume, odnosno naviknuo "oko" (tj mozak) da ignoriše mane led ekrana. Ja sam išao prirodnijim putem plazma-oled. Itekako sam imao "wow efekat" kod oled-a, i još uvek mi smeta kada na nekom led ekranu gledam sivo-crnu pozadinu, "isijavanje" oko titlova, promenu boje u zavisnosti od ugla gledanja, "duhove" pri brzim scenama, itd.
Znači osnovno je da crna mora biti crna. Da ne kažem da gram bude gram, a ne 0.85
😉
Ne znam tacno ali negde oko desetak godina. Plazmu nikad nisam imao.Navika je cudo i verujem da si u pravu u vezi toga.Mada na led ekranu nemam isijavanje oko titlova (a opet od prvog dana koristim zuti font sa crnom pozadinom,mozda je i zbog toga),niti imam promena boja u zavisnosti od ugla,posebno sam u to siguran jer mi je TV u cosku postavljan dihagonalno. U pitanju je IPS,i niko nikad nije prokomentarisao da je primetio bilo kakvu promenu boje ili da je trazio promenu pozicije sedenja. Nemam cak ni primetno isijavanje dioda... jedino kada je recimo skijanje vide se "duhovi",ali isto tako nikad niko nije prokomentarisao u fazonu "sta je ovo?". Ne znam,jos nisam doziveo trenutak da posle OLEDa stanem pred LED i kazem "Boze,koliko je ovo lose". Al opet,pricam samo o licnom modelu LED TVa,i svestan sam da to ne moze biti generalizovanje. Ne znam,evo gledam Radio Milevu 😀 na LEDu i ivica oko nekog stola je od crne plastike i zaista se vidi da je crna,uopste nije siva... Odeca glumaca tacno je crna... Nego ima li neko preporuku za nesto zanimljivo na WebOSu? Jos nista nisam isprobao.Jedino Youtube i Netflix. Postoji li neka reprezentativna aplikacija,neka must have!?

Ne znam tacno ali negde oko desetak godina. Plazmu nikad nisam imao.Navika je cudo i verujem da si u pravu u vezi toga.Mada na led ekranu nemam isijavanje oko titlova (a opet od prvog dana koristim zuti font sa crnom pozadinom,mozda je i zbog toga),niti imam promena boja u zavisnosti od ugla,posebno sam u to siguran jer mi je TV u cosku postavljan dihagonalno. U pitanju je IPS,i niko nikad nije prokomentarisao da je primetio bilo kakvu promenu boje ili da je trazio promenu pozicije sedenja. Nemam cak ni primetno isijavanje dioda... jedino kada je recimo skijanje vide se "duhovi",ali isto tako nikad niko nije prokomentarisao u fazonu "sta je ovo?". Ne znam,jos nisam doziveo trenutak da posle OLEDa stanem pred LED i kazem "Boze,koliko je ovo lose". Al opet,pricam samo o licnom modelu LED TVa,i svestan sam da to ne moze biti generalizovanje. Ne znam,evo gledam Radio Milevu 😀 na LEDu i ivica oko nekog stola je od crne plastike i zaista se vidi da je crna,uopste nije siva... Odeca glumaca tacno je crna... Nego ima li neko preporuku za nesto zanimljivo na WebOSu? Jos nista nisam isprobao.Jedino Youtube i Netflix. Postoji li neka reprezentativna aplikacija,neka must have!?
Ako želiš vau crne boje i da vidiš razliku OLEDa i LEDa - film Gravity.
Za HDR - najnoviji Dr. Strange na Disney Plus. OLED u oba primera pokazuje zašto je prosto najbolji.

Gledanje domaćih kanala, kablovske, zemaljske, iptv i sl. je kao vožnja ferarija po kaldrmi. Ili da investiraš u pokretnu satelitsku antenu + cs i gledaš kanale sa 4k rezolucijom i velikim bitrateom ili sa neta skidaj "narodne filmove" hdr dolby atmos (i sl.) veličine minimum 20gb
Da, dobar predlog je Gravity, i uopšte sve vezano za svemir, koji je, jel'te, crne boje 🙂

Pozdrav narode treba mi vasa pomoc

Pre pola sata zavrsim gledanje serije i primetim nesto na sivoj pozadini na mom LG C11 kada sam prolazio pored TV-a.

Ne znam koliko ce se videti na slikama. Ovo je uz gornju ivicu na nekoliko mesta

Donja ivica

i malo blize kad se pogleda

Pretpostavljam da su ovo mrtvi pikseli, Ovo nije bilo kada je TV bio kupljen. Panel je bio bez greske.

Da li mogu na osnovu ovoga da reklamiram TV? Kupljen je pocetkom oktobra u NS, radnja je u pitanju, fiskalni racun dobio i onu produzenu garanciju

Poslednja izmena:
Gledanje domaćih kanala, kablovske, zemaljske, iptv i sl. je kao vožnja ferarija po kaldrmi. Ili da investiraš u pokretnu satelitsku antenu + cs i gledaš kanale sa 4k rezolucijom i velikim bitrateom ili sa neta skidaj "narodne filmove" hdr dolby atmos (i sl.) veličine minimum 20gb
Da, dobar predlog je Gravity, i uopšte sve vezano za svemir, koji je, jel'te, crne boje 🙂
Au brt... pa to kao kad ozenis sponzorusu 😀 😀 😀 Pa nije TV kupio mene,da mi diriguje cime da ga hranim 😀 Jeftinije onda gledati u bioskopu 😀 Inace malopre odgledao film Alpha,nije u nekom kvalitetu,al napokon prelepi kadrovi,bas gde crna skrece paznju na sebe

Pozdrav narode treba mi vasa pomoc

Pre pola sata zavrsim gledanje serije i primetim nesto na sivoj pozadini na mom LG C11 kada sam prolazio pored TV-a.

Ne znam koliko ce se videti na slikama. Ovo je uz gornju ivicu na nekoliko mesta

Donja ivica

i malo blize kad se pogleda

Pretpostavljam da su ovo mrtvi pikseli, Ovo nije bilo kada je TV bio kupljen. Panel je bio bez greske.

Da li mogu na osnovu ovoga da reklamiram TV? Kupljen je pocetkom oktobra u NS, radnja je u pitanju, fiskalni racun dobio i onu produzenu garanciju
Jesu mrtvi pixeli. Probaj malo da izmasiras ekran i provrtis neki patern sa neta, odradis refresh pixela itd. Ako to ne pomogne, i ne mrzi te da se cimas, reklamiraj.

Nazad
Vrh Dno