Šta je novo?

LG Televizori

"hbo razvaljuje od bagova"

Nisam usamljen... Webos je traktor ozbiljan 🤣

Sinoc sam po prvi put zaronio u cari Netflixa (pozajmio nalog,cisto da vidim vredi li) i napravio kombinaciju za C2... i ponovo ostao blago razocaran... Prvo sam razocaran Netflixom jer ukoliko ne pratis njihovu produkciju mozes da se slikas... provedes 3 sata trazeci nesto pristojno za gledanje,i na kraju odgledas sr*nje. Jednostavno tumaras po onim posterima,pretraga ocajna... al ajd... pustih neki 4KUltra HD film ocekujuci cudo,al dzaba... ocigledno su mi prevelika ocekivanja,jer citajuci vase pohvale i non stop CRNA JE CRNA mislio sam da nece biti sumova u tamnim scenama,al sam se ocigledno zeznuo.... sta znam,mozda jos prolazim period adaptiranja,ali... jos uvek ne mogu da nadjem nista wau na C2 (posebno u odnosu na to koliko ceo svet trubi o njemu).Softver za 2022.godinu spor,daljinski staromodan,jedino sto me iskreno odusevilo je vizuelni izgled TVa,sve ostalo manje vise,ispod mojih ocekivanja. Pozitivno je jos i to sto su OLED televizori u cenovnom rangu LED modela od pre 6-7 godina (kad sam kupovao LED) pa sa te strane mi je lakse,jer da sam uleteo jos recimo 400-500e vise bio bih vidno razocaran. Plus sto u podsvesti uvek imas neki strah od staticnih slika,logoa... i mogucih posledica

Da li neko ima LG iz UP7500 serije?

Lg 65up75003lf, ne sortira kanale po LCN redosledu kada se skenira mreža. Kod blind scan je ovo normalno, ali kod skeniranja dvbc mreže, mora da pokupi LCN.

Ovo je prvi Lg tv koji sam video, računajući modele iz 2010-te godine, a da ne prepoznaje LCN redosled.

Menjao sam lokaciju na Nemačku i opet isto.

Takođe, neverovatno sporo skenira mrežu, dosta (ali baš dosta) sporije od npr. UM7660 i nekih drugih modela iz 2017-te i 2019-te... Nisam pratio dešavanja oko novih serija, ovo je neki entry level?

Ima li neko iskustva sa ovim, ili neku ideju kako da se kanali sortiraju po LCN redosledu? Neka druga država, servisni meni? Nešto treće?

Znači nema niko problem sa hbo max na početnoj stranici baguje ko blesav,da ne može ni da se koristi,dolazi čak i do zapucavanja aplikacije pa mora gašenje tv-a...
Neko rešenje?
Probao ponovno instaliranje aplikacije isti djavo.
nikakvih problema
sk8500
b1
c1
sve radi savršeno

Sinoc sam po prvi put zaronio u cari Netflixa (pozajmio nalog,cisto da vidim vredi li) i napravio kombinaciju za C2... i ponovo ostao blago razocaran... Prvo sam razocaran Netflixom jer ukoliko ne pratis njihovu produkciju mozes da se slikas... provedes 3 sata trazeci nesto pristojno za gledanje,i na kraju odgledas sr*nje. Jednostavno tumaras po onim posterima,pretraga ocajna... al ajd... pustih neki 4KUltra HD film ocekujuci cudo,al dzaba... ocigledno su mi prevelika ocekivanja,jer citajuci vase pohvale i non stop CRNA JE CRNA mislio sam da nece biti sumova u tamnim scenama,al sam se ocigledno zeznuo.... sta znam,mozda jos prolazim period adaptiranja,ali... jos uvek ne mogu da nadjem nista wau na C2 (posebno u odnosu na to koliko ceo svet trubi o njemu).Softver za 2022.godinu spor,daljinski staromodan,jedino sto me iskreno odusevilo je vizuelni izgled TVa,sve ostalo manje vise,ispod mojih ocekivanja. Pozitivno je jos i to sto su OLED televizori u cenovnom rangu LED modela od pre 6-7 godina (kad sam kupovao LED) pa sa te strane mi je lakse,jer da sam uleteo jos recimo 400-500e vise bio bih vidno razocaran. Plus sto u podsvesti uvek imas neki strah od staticnih slika,logoa... i mogucih posledica
Prodaj ti to da uzmes pare, pa kupi neki obican LED i za novu godinu na neku destinaciju od ostatka para. ;)

Nadji negde remux blu ray
Planet earth 1 i 2
Blue planet
Ako i posle toga ne vidiš čari Oleda, onda ga prodaj 😉

Nadji negde remux blu ray
Planet earth 1 i 2
Ne staj mi na muku... Planet Earth 2 nece da pusti zvuk,a snimak sa hard diska secka... :( Za zvuk sam bio upoznat i pre kupovine da ga nece pustiti,ali sto secka pojma nema.Na Philips 4K TVu starom 6-7 godina radi bez problema

Napravi backup harda, formatiraj ga iz tv-a pa vrati nazad, i onda probaj dal ce da secka video

Evo ti tema, kad imaš vremena, čitaj i pronaći ćeš dosta dobrih podešavanja 😉
325 strana :D jel bolje krenuti od nazad ili od pocetka? :D Malo polako,navikavam se... Bas me zanima koliko ljudi je procentualno preslo sa 4K TVa na OLED? Mozda je u tome tome caka za WAU efekat. Jer kad se predje sa manjeg TVa i nize rezolucije verujem da je odusevljenje mnogo vece.Mada realno,on ostaje tu u sobi dok se ne pokvari,nikakve prodaje ne dolaze u obzir,kupovinu planirajte na drugom mestu :D

Pošto kažeš da ne planiraš prodaju, kreni otpocetka 😉

Znaš kako, prvi TV mi je bio 720p(2006.),
onda 1080p (2010) pa 4k (2015), prvi OLED 2017.
Vau efekat sam doživeo 720p na 1080p, prelazak na 4k nije doneo isto oduševljenje, ali je zato prelazak na OLED (Hdr I Dolby vision) bio baš pravi Vau efekat. 😁

Moja preporuka tebi, a i ostalima koji uzimaju OLED, koristite TV za šta je namenjen. Znači filmovi, serije, gaming i kablovska. Ne tražite mu mane, svaki TV ih ima. Ukoliko u gledanju pomenutog materijala naletiš na neku manu, onda se baci na rešavanje tog problema 😉
Jer ako od starta kreneš da tražiš mane (banding, Soe itd), mozak će sam da ih traži u svakom materijalu koji pustiš 😂

Na prethodnom Tv (B7) sam imao vertikalni banding, pogotovo izražen na početnom Netflix ekranu, koristio sam ga sa tom manom, ali u samim filmovima sam ga retko primećivao. Sadašnji CX je mnogo bolji ekran, I za sada nema toga.

Poštovani,

Da li može neko da mi pomogne i razjasni koja je osnovna razlika između modela LG 55 Qned 813 i LG Qned 823 ?
Takođe možete li komentarisati pomenuti model, da li je to dobar izbor za kupovinu ili ... ?

Pozdrav

Isti problem imam na 43UN7000. Strašno kako ga poređa i nisam našao način da ih poređam kako treba. Eventualno ako neko ima dva LG i sa jednog da skine listu i postavi na drugi.
Nemam LG ali na Sony mora da se podesi region Rusija, jedino mi je tupoređao kanale kako treba, u pitanju je Super Nova.

Isti problem imam na 43UN7000. Strašno kako ga poređa i nisam našao način da ih poređam kako treba. Eventualno ako neko ima dva LG i sa jednog da skine listu i postavi na drugi.
Ja sam na super novoj, LG C2 i prvo sam stavio region UK i poredjao mi kanale bezveze pa zamenio na Srbija skenirao opet i poredjao kako treba.

Moja preporuka tebi, a i ostalima koji uzimaju OLED, koristite TV za šta je namenjen. Znači filmovi, serije, gaming i kablovska. Ne tražite mu mane, svaki TV ih ima. Ukoliko u gledanju pomenutog materijala naletiš na neku manu, onda se baci na rešavanje tog problema 😉
Pokusavam da koristim :D Evo juce napokon pogledao film i bio zadovoljan. Enola Holmes,sa Netflixa. I bas veceras jedva cekao da pogledam i Enola Holmes 2 i u scenama u pozoristu,zatamnila se slika da je svega 30% ekrana bilo vidljivo :D Jel to taj ABL!? Neverovatno.Znaci ne trazim mu ja manu,nego se same ispoljavaju.U sred filma,film postaje negledljiv (sreca pa sam solirao u sobi,pa ne popih komentar(e) tipa: "j*bo te TV","za sta si ti pljunuo lovu!?".).Kliknuo sam na pauzu,pa ponovo pustio nastavak i vratilo se osvetljenje,ali onda covek pocne da vaga,da l je isto kao pre ili je sad losije,i onda sve cekas kad ce da se ponovi,i u sustini najmanje gledas film. Zaista kad covek pomisli da se napokon situacija stabilizovala LG servira novo iznenadjenje :D I kako sad da se bacim na resavanje tog problema!? :D Ako sam dobro naucio,to je neresivo bez servisnog menija i odredjenih egzoticnih poteza. E sad,nije mi jasno kad se to zatamnjenje pojavljuje!? Ako to bude bas cest slucaj jos jedan veliki minus navikanog LGa C serije. I da dodam,nisam zahtevan korisnik,vise sam nego tolerantan sto se manjkavosti tice,ali ovo su neke stvari koje bas uveliko kvare sliku o proizvodu. A pisem,cisto da ljudi koji planiraju kupovinu znaju sta sve moze da im se desi.

Ja taj ABL baš nikad nisam primijetio, mislio sam da je to mit. Meni je i peak brightness i oled brightness nasvirano na 100 od početka, na C1.

@pinocio jeste, to je jedna od nazovimo mana. Rešavaš ili iz servisnog menija (isključi se ABL) ili da se koristi eksterni media stream box. Ja koristim Apple TV 4k (2017) i nemam problema sa ABL.

ABL je ogranicenje osvetljenja koje produzava zivot pikselima i postoji na svakom OLED TV-u samo je negde manje izrazeno a negde agresivnije. Mislim da pored tog generalnog ABL-a gde ti recimo daje 150 ili slicno nita osvetljenja na celom ekranu bele (HDR), on misli i na static ABL gde ako je slika recimo tamna dugo i nema nekih razlika u osvetljenju odredjeni period, panel krene jos vise da se potamnjuje. Ovo moze biti problem sa HDR contentom koji je masterovan na izuzetno malo nita u tim scenama, pa je obicno resenje gledati u SDR formatu gde ovaj problem ne bi trebalo da postoji ili ce biti jedva izrazen.
Problem je obostran, ili onaj ko masteruje HDR treba da to pametnije uradi ili proizvodjac TV-a treba da poveca threshold pre nego sto staticni ABL nastupi.

Inace ovo je na panelu generalno i ne zavisi da li se content gleda preko internih aplikacija ili eksterno.

Slike je tamna jer je tako onaj ko je pravio seriju ili film zeleo da bude. Pustite House of Dragon ili Game of Thrones, posebno one epizode koje su jedva vidljive. Nema tog tv-a koji ce vam poboljsati sliku, jer je slika stvorena da bude takva. I na OLED-u i takva je daleko lepsa nego na LED-u.

Još u 2.00 : 1 ratio-u, divota.

Izgleda da se oled kupuje da se doživi "vau" a ne da se gleda sadržaj :). Kad krene dobar film poslednje o čemu razmišljam je rezolucija, dal je crna "crna" , da li nešto secne ili ne.
Marketing je čudo.

Onda tebi ne treba ništa bolje od CRT televizora :)

Nemam LG ali na Sony mora da se podesi region Rusija, jedino mi je tupoređao kanale kako treba, u pitanju je Super Nova.
@stevan Prebacio zemlju na UK i skenirao kanale, naravno poređao kako mu bilo volja, zatim vratio zemlju na Srbija svi kanali bili obrisani i pustio ponovo sken (Network) sa 546MHz početkom i gle čuda sve kakao treba.

Izgleda da se oled kupuje da se doživi "vau" a ne da se gleda sadržaj :). Kad krene dobar film poslednje o čemu razmišljam je rezolucija, dal je crna "crna" , da li nešto secne ili ne.
Marketing je čudo.
Ima nas svakakvih... meni iskreno nista ne smeta ni kad gledam LED sto znaci d anisam zahtevan korisnik,ali kad sam vec kupovao TV,a volim tehnoloske novitete jednostavno sam morao i ovo da probam. E sad,marketing ili ne,jednostavno koliko su nahvaljeni ocekivao sam spektakl od slike,slika je naravno bolja,tu nema dileme,ali da se eto u sred filma zamraci vecina ekrana... nerealno ***. Mislim ok je nama koji znamo o cemu se radi,ok je i ljudima koji to nece ni primetiti,ali sta sa vecinom koja ne zna o cemu je rec,a primeti... Bio sam upucen na taj problem,ali sam ocekivao da se manifestuje na sceni koje je recimo "staticna" pola sata,a ne 2-3 minuta!? I jos nije bio u pitanju jedan kadar,nego jednostavno desavanja u tamnijoj prostoriji,ali dinamicna desavanja. Ali ok.Sta je tu je... idemo dalje,valjda nece tako biti u bas svakom drugom filmu,ako bude u svakom petom bice extra. Jedino mi zao sto sam odmah pauzirao film,trebao sam ga ostaviti da vidim da l ce ekran ici do skroz crnog ili ce se promenom scene vratiti u normalu :D
A to kad krene dobar film... pa jednostavno si prisiljen da razmisljas da li ce biti pretaman,da li ces imati zvuk,da li ce ti baferovati (posto je seckanje blag izraz,a ne mislim na striming vec gledanje sa HDa)... pa onda ako film nije HDR ili ULTRA HD automatski ti se ne gleda... :D Ako shvatas sta zelim reci... TV treba da bude spravica uz koju treba da se opustis i ne razmisljas ni o cemu,al ok

Meni je prosto neverovatno koliko su ljudi razmazeni, vise tehnologiju ni ne percipiraju kao takvu nego se ocekuju cuda.
Ljudi moraju da shvate da svaka tehnologija na ovome svetu ima svoje prednosti i mane, neke stvari se prevazidju vremenom neke ne.
OLED je doneo toliko napretka ali takodje ima odredjene mane i moraju se prihvatiti. Jednog dana bice i taj cuveni Micro LED ili kako se vec zove pa ce i to biti reseno.
Dok to ne postane pristupacno uzivajte u slici koju ste mogli da sanjate do pre x godina, kome to nije bitno tu je LED i on opet ima svoje mane pa birajte koga sta manje boli.

@pinocio Jedan klik i komfor apsolutno nikada nisu bili stvari za max kvalitet i ugodjaj i to ce tako uvek biti. Ako zelis da budes videofil, audiofil moras da istrazujes, eskperimentises i sve ostalo sto ide uz to. Streaming servisi i ocekivanje nekog max kvalitet i ugodjaja ne idu u istu pricu. 20-30Mbps (uglavnom i manje) streaming bitrate za 4k i lossy audio nikako nisu vrh ponude. Za full kvalitet moras da juris 4k bluray pa onda istrazujes kakav je master bio i kakvo je izdanje za koje trziste, pa da li je radjen neko los DNR ili kolorit totalno promenjen, pa tek onda kad se sve poklopi po tvom ukusu mozes da kazes eto gledam najbolje (do tada) izdanje filma/serije... a da ne spominjemo da samo ulaganje u video/audio opremu je jos jedan dodatak na sve to, skoro pa dodje kao neki zacarani krug.

Sto se tice tog zatamnjivanja kroz duzi period mracnih i staticnih scena, za tako nesto trazi SDR izdanje. Jednostavno tako je kako je, studiji i TV proizvodjaci tu moraju da se usaglase na neki nacin a neki put ni tada nece biti resenja ako je neko nameracio da ima neku svoju viziju filma/scene.

Marketing je čudo.
Valjda kada krene dobar film treba da je dobra i slika i zvuk koja bi doživljaj upotpunila maksimalno.
Čemu dobra priča ako je ekranizacija urađena nekom amaterskom opremom?

Meni je prosto neverovatno koliko su ljudi razmazeni, vise tehnologiju ni ne percipiraju kao takvu nego se ocekuju cuda.
Nije to razmazenost,nego jednostavno tako dozivljavam TV. Kada kupujem novi auto valjda se podrazumeva da ima 4 tocka i da te odveze od tacke A do tacke B bez bilo kakvog lupkanja,problema. E sad,dal taj auto ima grejace sedista,klimu,senzore za svetla.... to je vec sporedna stvar i manje bitna,kupci su tu da se opredele sta zele. A tako i novi TV bi valjda trebalo da pokazuje sve sto pustis bez bilo kakvih problema,a da li ce imati glasne zvucnike,lep izgled,lep daljinski.... to bi trebalo da bude sporedna stvar. Ne trazim ja od njega da slika deluje top u svakom filmu,ali bih voleo da pusta sve i da kad jednom pusti sto vidis na pocetku filma vidis i na kraju,a ne da bude promena tokom gledanja. Al dobro,i ja sam vas (LG :D) ne uzimajte mi ova zapazanja za zlo :D

p.s.i rekao bih da je ustvari podbacio procesor u TVu pre svega... panel kao panel sa svojim manjkavostima ipak pusta sve sto procesor moze da iznese,a sporiji meni,seckanje u odredjenim rezolucijama mi ipak mirise na procesor

@pinocio Vidi se da skoro nisi kupio novi auto, iznenadio bi se kakve sve greske postoje sa start stop sistemima i ostalim stvarima a ocekujes samo od A do B. :cool:
Nego da ne idemo u off topic, precesljas teme i youtube pa vidis gde je ABL manje izrazen, on je mana poznata isto kao i burn in i to je to, ako ne mozes da predjes preko toga ides na LCD pa tamo onda x drugih mana koje mozes da prihvatis i to je to.

Nazad
Vrh Dno