Šta je novo?

LG Televizori

Ja sam poručio LG nano76,pa cemo videti na šta liči.
Manje više u toj klasi je sve slično,ako je pik SD kanali što ce da bude kod mene primarno.Samsung AU8000,Philips 8xxx,pa i samsung q60b,osim što je svetliji je slično.
Philips 7xxx je dosta lošiji,au8000 je mogao da prodje ali sam otišao na 5god garancije i taj lg daljinac pa ajd...
Q60b je bolji,ali nisam hteo kod madjara da uzimam,pa ako ti to ne smeta cena od 50' je 500e što je ok...Kod nas već 73k din,mnogo.
Philips 8000 se rasprodao ili otišao na 70k što ne da ne vredi,nego je smešno...60 je pre realno.
I ja sam uzeo 55nano769 za 480, cekam da mi stigne.

@Torrente ,gde si pazario?
I da li ima nekih primetnih razlika i kvalitetu slike naspram 55",81003lb,sto sam skoro kupio?

Super si prosao,dobra mu cena..A sto se tice poredjenja skoro nikakve razlike,jedino ovde razlika,ne znam ni koliko je to znacajno..

Prilozi

• Screenshot_2022-11-28-23-18-58-998_com.opera.browser-edit.jpg
    Screenshot_2022-11-28-23-18-58-998_com.opera.browser-edit.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 37
Konačno sam se i ja učlanio u vlasnike LG televizora. Nakon uzaludnog čekanja crnog petka kupim na KP LG OLED48C2, u domaćim radnjama ga jednostavno nije bilo. E sada, prvi utisci su jako dobri, jedino što mi smeta je gušenje crnih detalja. Napravio sam settings po rtings-u ali je još tamnije nego što bi ja to želio. Pretpostavljam da bi kalibracija displeja dosta popravila stvari, ali nisam našao nikoga ko to profesionalno radi. HDR radi odlično i pravo je uživanje gledat filmove u iole tamnijem okruženju.

U poređenju sa mojim drugim tv-om, Samsung 65q70r, u kretanjima kroz meni ne vidim probleme, tj. i jedan i drugi su dosta brzi, uglovi na LGu su sota bolji, crna je bolja (iako ne koliko sam mislio, izgleda da je Samsung sa q70r uradio dobar posao), ali ga Samsung šije u detaljima u senkama, jednostavno izgleda bolje u scenama koje su dosta mračne.

Jel neko od vas radio prof. kalibraciju ekrana i kako se pokazalo?

Ja sam po AV Forums YT klipu, uglavnom sam na Filmmaker modu za SDR i HDR. Cinema za Dolby. Slika perfektna.
Kaci video 😀 A cek sad jedno glupo pitanje,zar je bitan mod,ako vec izmenjas paramtere po svom ukusu? Zar se mod ne odnosi samo na vec fabricki slozene parametre?

Svaki mod je drugačije podešen i kalibrisan, a ti modovi koje ti je rekao su najbolje kalibrisani out of box i na njih se rade male izmene i to je to.

Ma napravio sam to sa YT klipa, uglavnom, u SD se iskljuci power saving i jos par stvarcica i slika je svetlija. U HDR manje vise nista se ne dira, a i ja gledam u filmmaker modu.

Imate jedan test na YT, poredjenje C1 i C2, u klipu se nalaze i kalibrisane verzije uz referentni monitor, i mogu reci kada se odradi kalibracija slika da mnogo pribliznija referentnoj slici nego bez. Jos uvek postoji gusenje crne ali mnogo je manje primetno.

Malo sam se informisao, izgleda da je oprema za prof. kalibraciju skupa ko djavo pa niko i ne nudi to po oglasima. Znam kada sam gledao cene na Mediamarktu u AT, kalibracija je bila cini mi se 199 EUR za oled, cinilo mi se bas skupo tada.

Znam kada sam gledao cene na Mediamarktu u AT, kalibracija je bila cini mi se 199 EUR za oled, cinilo mi se bas skupo tada.
Mislim da je kada sam prvi put gledao bila 99e,kad sam posle nekih 20 dana ponovo gledao bila je 199e ,mora da su ulozili u novu aparaturu 😀 Inace i to je jedan od razloga sto ne smedoh na Philips OLED 806 ili 807 jer oni u startu dolaze sa 300% losijom slikom,al kad se utegne kazu da je bolja nego na seriji C... al ko ce je kalibrisati ***. Dok je serija C gledljiva odmah

Malo sam se informisao, izgleda da je oprema za prof. kalibraciju skupa ko djavo pa niko i ne nudi to po oglasima. Znam kada sam gledao cene na Mediamarktu u AT, kalibracija je bila cini mi se 199 EUR za oled, cinilo mi se bas skupo tada.
100e kod njih, 200e da dodju na kucnu adresu. Samo ne znam kod njih kad se vrsi kalibracija da li mora TV da se kupi kod njih ili postoji mogucnost da doneseš svoj.

Kaci video 😀 A cek sad jedno glupo pitanje,zar je bitan mod,ako vec izmenjas paramtere po svom ukusu? Zar se mod ne odnosi samo na vec fabricki slozene parametre?
Samo kucaj na netu. Nema puno promena u samom modu, samo da se proveri da je ugasen eco mod i AI podesavanja. Sve ostalo je vec kako treba da bude.
Ja dodatno ugasim Dynamic Tone Mapping.

Samo kucaj na netu. Nema puno promena u samom modu, samo da se proveri da je ugasen eco mod i AI podesavanja. Sve ostalo je vec kako treba da bude.
Ja dodatno ugasim Dynamic Tone Mapping.
A cek Eco mod kad se jednom ugasi (to sam odmah uradio) on je ugasen i za SDR i HDR i sve ostalo? A za sta tacno sluzi Dynamic Tone Mapping? A kako vam stoji Trumotion? I koliki je njegov uticaj? Vidim da mnogima na onom korisnickom podesavanju sa parametrima 2 i 10.Dok onaj cija trenutno koristim podesavanja koristi ne znam sad napamet Cinema movement ili tako nekako

Trebalo bi da je Eco ugasen za sve. Dynamic mislim da dodaje malo svetlinu, ali da bi slika bila kako treba, treba ga ugasiti. Ali moze da bude i ukljucen ako to nekom odgovara naravno.
Ja gledam filmove i serije iskljucivo u potpunom mraku, tek treba da stavim pozadinsko osvetljenje, ali to nece poremetiti trenutna podesavanja.

Servisnom meniju se pristupa tako što u brauzeru ukucate http://webosapp.club/instart/ i pritisnete enter. Kada se pojavi dijalog odgovorite sa da.
Pojaviče se opet prozorčić da ukucate šifru - 0413 i ušli ste u meni.

Uspeo sam da dobijem svetliju sliku tako što sam opciju "Dimming" postavio na "off". (LG49UH610V)
Moguće je da ovo utiče na vek led dioda, ali kod mene su svakao pri kraju.

Kako se aktivira dodatnih 3 god garancije na lg?
Nakon registracije na sajtu piše da je za taj proizvod 24m,nigde da vidim tih dodatnih 3god.

Istekao edit:
Još jedno pitanje,nisam nešto čačkao i proveravao oko tv-a,na par minuta samo da isprobam tv njegov sistem mi radi ok,ali kad sam ušao u hbo max sunce ti...ono je sporo,bagovito,morao sam da izadjem iz nje pa ponovo...kao da je zabola..
Tv je nano76.
Valjda nije tolika kršina cpu.
Možda ažuriranje?
Kako radi kod vas na sličnim modelima?

ja imam nano, tj tad se nije tako zvao iz 2018 i radi savršeno

Kako se aktivira dodatnih 3 god garancije na lg?
Nakon registracije na sajtu piše da je za taj proizvod 24m,nigde da vidim tih dodatnih 3god.
Ja sam preko maila odradio prodeuzenu garanaciju na 5 godina. Slanje svih podataka na [email protected] . Dobio potvrdio od njih da je aktivirana produzena garancija
TV kupljen u Tehnomaniji, pri cemu je Roaming distributer.
Problem imam sa aktiviranjem kasko osiguranja. Navodno sistem ne radi, nece da prihvati podatke, pa mi preko maila potvrdili da je uradjena manuelna registracija ali bez sertifikata dok se problem ne resi, Tako vec duze od 2 meseca

Poslali su mi mail za produženu garanciju,čeka se njihova provera.

Zanimljiva ponuda za LG OLED 55'' G serija - konkretno za model LG OLED55G23LA, u domaćoj radnji skuplji oko 130€ od ''dobavljača'' iz Mađarske, 5 godina garancija, ko je čekao - dočekao, da li vredi 400€ više od C serije - meni lično ne, tu je blizu ceni(dobavljača iz Mađarske) 65'' C serije...

Znači nema niko problem sa hbo max na početnoj stranici baguje ko blesav,da ne može ni da se koristi,dolazi čak i do zapucavanja aplikacije pa mora gašenje tv-a...
Neko rešenje?
Probao ponovno instaliranje aplikacije isti djavo.

Ako može savet.
LG 43NANO763QA
Znači gledam već 10 dana i pogubio sam se u komentarima, recenzijama...
Kratko i jasno za 43" i cenu oko 450€ da li vredi ovaj LG NANO763QA

Osim kvaliteteta slike, posebno me interesuje kvalitet zvuka jer nemam ništa dodatno u sobi što bi kačio na njega.
Smart funkcije mi nisu bitne samo da li ima neka kvaka, neki ozbiljan propust.
Uzgred koristim MTS optiku i Iris.

Takođe u užem izboru mi je i Hisense 43" 43A7GQ, ali ima par nedostataka.

Ne znam gde kupujes, ja sam ga uzeo na kp za 400e. Hteo sam ovde da kupim ali su podigli cenu pred crni petak.
Inace ja sam veoma zadovoljan sto se tice zvuka, a i slike.

Da li moze da se smanji velicina fonta titlova..Prevelika slova u prevodu filma koji se prikazuje na domacim kanalima..

Ako može savet.
LG 43NANO763QA
Znači gledam već 10 dana i pogubio sam se u komentarima, recenzijama...
Kratko i jasno za 43" i cenu oko 450€ da li vredi ovaj LG NANO763QA

Osim kvaliteteta slike, posebno me interesuje kvalitet zvuka jer nemam ništa dodatno u sobi što bi kačio na njega.
Smart funkcije mi nisu bitne samo da li ima neka kvaka, neki ozbiljan propust.
Uzgred koristim MTS optiku i Iris.

Takođe u užem izboru mi je i Hisense 43" 43A7GQ, ali ima par nedostataka.
Ja sam uzeo taj pre par dana,50ica.
Tj za moje ukućane..ja ga ne gledam tako da ne mogu tačno da kažem iskustvo detaljno.A i nemam sa čim da ga uporedim jer je predjeno sa starih modela tv-a.
Ono što sam video 20tinu min..slika na domaćim kanalima je solidna.Ovo je sve bez ručnog podešavanja slike,iz kutije.
Hdr je dobar koliko on može da bude sa ovim osvetljenjem,po meni je dobar(ali opet kažem nemam sa čim da ga uporedim).
Gde su se ovi moji oduševili je zvuk u odnosu na stari tv,znači po njima je odličan.
Webos šljaka,hbo razvaljuje od bagova,ostalo radi ok.
Sve u svemu i ja kad sam gledao oko 500e i uporedjivao slike tu je dosta toga slično ako je primerno dobro peglanje domaćih kanala ,+ naći neki sa dobrim bojama i što više niti osvetljene.Tu malo kaska lg za konkurencijom.
Veliki dobitak je 5 god garancije.

Nazad
Vrh Dno