Šta je novo?

LG Televizori

Ako već kupuješ OLED red da je da uzmeš i pristojan soundbar. Mislim da nijedan TV nema zvučnike koji su na nivou najjeftinijeg soundbara.
Ma ne kupuje on OLED samo se raspituje. 😀

@pinocio ako tražiš manu naći ćeš je u svakom modelu, bilo ko da je proizvođač. ja se od našeg prošlogodišnjeg dopisivanja nagledah i naigrah na SP5, na mom C1 sa BELOM 😛 pozadinom.

Ma ne kupuje on OLED samo se raspituje. 😀

@pinocio ako tražiš manu naći ćeš je u svakom modelu, bilo ko da je proizvođač. ja se od našeg prošlogodišnjeg dopisivanja nagledah i naigrah na SP5, na mom C1 sa BELOM 😛 pozadinom.
ama... ne trazim mane ***,sto kazes samo se raspitujem 😀 Odluka je pala rekoh vec,mada iskreno srce vuce na Philips oled807,al kad naletim na bilo kakav problem ko ce mi odgovoriti,dati pomoc,ovako kud svi (LG) tu i mali Mujica... Sve je dakle odluceno,samo treba naci pouzdano leglo 48c2 😀 A u dnevnu kada dodje na red ici ce LED Philips defintivno

Pa ako sam dobro razumeo ispod 48C2 nema mesta za soundbar,nizak je
Ja imam 48C1 i nemam soundbar , sta ce mi u relativno maloj sobi,kupio sam ga za Series X i HBO MAX/Disney+, zvuk na tv-u je sasvim ok sto se mene tice. Da, tv je nizak i stoji na stocicu/komodi pa ne bih imao gde ni da stavim soundbar i da hocu , jedino da sve to kacim na zid a nemam nikavu zelju da se sa tim zamajavam.
Ja bih uzeo i manji 42 model ali nazalost nije ih bilo u C1 verziji prosle godine kad sam kupovao tv.

Ja uz C2 55" takodje sad gledam koji soundbar mogu. Svi su za nijansu veci nego prostor od stola do ivice tv-a.
Videcemo sta cemo. Jedino Samsung od 1K evra pase. 😀

Ne zamerite jedno noob pitanje, uzeo juce LG nanocel tv ali ne moze da se instalira google assistant .
Ne podrzava region Srbija, mozda da promenim region? Ili je do samog tv-a?
I jos jedno, na magic daljincu da li postoji brza varijanta podesavanja tajmera za gasenje, tipa dugme koje sluzi za to?
Na starom LG-u je bilo, sad mi treba 10-ak kliktanja po meniju da podesim.

Pokušaj sa promenom regije, kod mene na C1 nije bio Tidal da se instalira, promenio regiju instalirao i vratio...

Ne zamerite jedno noob pitanje, uzeo juce LG nanocel tv ali ne moze da se instalira google assistant .
Ne podrzava region Srbija, mozda da promenim region? Ili je do samog tv-a?
I jos jedno, na magic daljincu da li postoji brza varijanta podesavanja tajmera za gasenje, tipa dugme koje sluzi za to?
Na starom LG-u je bilo, sad mi treba 10-ak kliktanja po meniju da podesim.
Kako ti se ponasa kroz menije, ne laguje ne zapucava???

Pokušaj sa promenom regije, kod mene na C1 nije bio Tidal da se instalira, promenio regiju instalirao i vratio...
Da li mora da ostane taj region na dalje ili kad se instalira moze da se vrati na Srbiju? Zena se ne sanlazi bas sa engleskim..😉
Kako ti se ponasa kroz menije, ne laguje ne zapucava???
Ne laguje, sasvim solidno radi. Dopalo mi se sto je odmah upario daljinski od STB-a prilikom podesavanja.
Uopste podesavanje je bas brzo, ocekivao sam vise zezanja. Primetio sam i da bas brzo menje kanale.
Mada uzmi sa rezervom tek je dva dana kod mene.
Jel vredi da se registrujem na LG sajt, ima li nekih benefita?

Zna li neko razliku između Nano85 i Nano86 serija? Na netu ima dosta recenzija o Nano85, ali o 86 ni traga ni glasa.

Da li mora da ostane taj region na dalje ili kad se instalira moze da se vrati na Srbiju? Zena se ne sanlazi bas sa engleskim..😉

Ne laguje, sasvim solidno radi. Dopalo mi se sto je odmah upario daljinski od STB-a prilikom podesavanja.
Uopste podesavanje je bas brzo, ocekivao sam vise zezanja. Primetio sam i da bas brzo menje kanale.
Mada uzmi sa rezervom tek je dva dana kod mene.
Jel vredi da se registrujem na LG sajt, ima li nekih benefita?
Reg se za 5g garancije od drugog msm da nemas leba...

Moze pomoc momci..
Juce mi stigao LG 55UQ81003LB,okacio ma nosac,povezao antenu,upalio..Primetio sam odmah na coskovima isijavane u manjim polukrugovima,jedino u gornjem levom cosku se ne vidi,na tamnoj pozadini,crnoj,tamno sivoj...
Citam na internetu da je prisutan taj problem..Da li se moze nekako resiti ili da vratim tv..Da li uopste hoce uvaziti tu primedbu i zameniti TV.
Da li je neko imao iskustva sa ovim?Bas sam se iznervirao,racunam nov TV,kad ono u startu problem sa ekranom.

Tako je i kod mene,i to se primeti samo na totalno crnom ekranu.Identičan model tv-a,samo veća dijagonala 65" iz 2021 model (UP).

Moze pomoc momci..
Juce mi stigao LG 55UQ81003LB,okacio ma nosac,povezao antenu,upalio..Primetio sam odmah na coskovima isijavane u manjim polukrugovima,jedino u gornjem levom cosku se ne vidi,na tamnoj pozadini,crnoj,tamno sivoj...
Citam na internetu da je prisutan taj problem..Da li se moze nekako resiti ili da vratim tv..Da li uopste hoce uvaziti tu primedbu i zameniti TV.
Da li je neko imao iskustva sa ovim?Bas sam se iznervirao,racunam nov TV,kad ono u startu problem sa ekranom.
Jeftin IPS ekran, vec zamenio hisens i to za nanocell koji mu dodje za neku nijansu bolji od tvog i opet isti vrag... Kao sto kolega rece vidi se samo na full mracnom ekranu drugacije neces uociti, ako ti bas smeta ukljuci energy save na mininum onda bas moras da se fokusiras da izvalis isijavanje a slika ti je fazon ista i teraj...
Ako menjas kupi oled i mirna Bosna, mada.. Ako malo uletis dublje u temu videces da ni sa oledom nije sve idealno + famozni burn in...
Jashi to sto si kupio i uzivaj u zivotu ako mene pitas 🙂)

Meni uopšte taj efekat ne smeta,jer skoro pa nikada nemam takvu situaciju dok gledam redovno tv.
Osim toga,ja sam skroz zadovoljan svojim izborom 🙂

Ma smetalo i meni prvi dan. Nakon toga više ne obraćam pažnju na to posebno kad znam da bi svaki sledeći imao manje više isto probijanje.

Momci hocete reci da je na svakom LG TVu prisutan taj problem i da ne bi resio nista ako bi svao call centar i kukumakao da mi zamene model,jer i taj drugi ima isto?Da li je to prisutno i na drugim markama TVa,samsun,Hissense?
Bas sam se potresao zbog ovog,ako mi verujete.Ocekivao sam dobar panel,a ne da mi budu polu beli odsjaji i polu krugovi na tamnoj pozadini.. 😌🥲

ako se ne varam, reč je o IPS glow. pomiri se sa time, šta da ti kažem

Ne znam da li je taj @momsab ,totalni sam laik za TV.Da li mi predlazete da ne zovem radi zamene jer bi i taj drugi bio isti?
Kako se ponasaju druge marke po ovom pitanju,Ssmsung,Hisense?

Prilozi

• IMG_20221117_140139.jpg
    IMG_20221117_140139.jpg
    54 KB · Pregleda: 94
I na mom Samsung 3d led TV starom 10 godina, isto tako probija na tamnom ekranu ali čim se pusti bilo kakav sadržaj to se više uopšte ne primećuje. Jednostavno takva je tehnologija i to se posle više uopšte ne primećuje. Pre dve godine sam kupio Panasonic led TV sa VA ekranom i nema tog probijanja ali i on ima svojih mana, moraš da budeš bukvalno ispred njega da bi slika bila dobra, ako se pomeriš sa strane makar malo, slika više nije dobra, bleda je i boje su nikakve. Zato i planiram da kupim OLED mada po komentarima i oni imaju dosta problema.

Izgleda da svi TV imaju po neki vukuci problem..Ali nisam se nadao probijanje svetlosti u krugovima na crnoj ili tamnoj pozadini na novom TVu..
Tacno je da se ne vidi kad pratis neki program,ali odmah ubada u oci kad se smanji svetlo na primer u filmu,kad je scena u mraku,ili kad se namesti tamni deo nekog kadra u emisiji,onda se jasno vide ta kruzna isijavanja beline..

Nije tv ,ali ja sam imao isti problem sa novim Benq ips monitorom pre par godina, isto tako u donjem levom uglu. Jedan od najčešćih saveta za taj problem na netu je da se taj deo monitora kružno masira čistom i suvom mikrofiber krpom svakog dana kad je monitor uključen. Da li uz pomoć toga ili samo od sebe, posle jedno ~3 nedelje svakodnevnog korišćenja isijavanje je nestalo! Da budem iskren bio sam prijatno iznenađen jer je to skup monitor i nervirao sam se kao i ti @Pavell

Ja bih presao sa C1 55 na C1 65 ili C2 ako je vredno tih 200e vise za C2. Jedino ima na KP, u nasim radnjama gotovo da ih nema. Mozda cekaju BF.

Zamolio bi pratioce tržišta da, ukoliko primete negde dobru (crni petak) cenu za LG 50NANO753PA ili 55NANO753PR da mi puste obaveštenje.
Hvala

Nazad
Vrh Dno