Šta je novo?

LG Televizori

Korisnici LG OLED-a, koliko često su ovakvi problemi prisutni u vašem iskustvu, pogotovo ovo automatsko zatamnjivanje slike?

Mislim, "rešenje" ovog problema po autoru videa zahteva upotrebu servisnog daljinskog i potencijalno poništava garanciju na uređaj, što nije baš najelegantnije rešenje...
Ne mogu da procenim koliko je sve ovo veliki problem ili ne.
Imam još dva-tri meseca za razmišljanje pre kupovine TV-a.
Što se više informišem o specifičnostima oled tehnologije, sve više razmišljam i o alternativama, poput:
  • kupovine mini LED TV-a poput Samsungovog Neo QLED-a (QN90B ili QN95B)
  • kupovine skupljeg OLED-a poput Sony A95K, u manjoj dijagonali. Koliko sam razumeo, kod njih su ovi problemi manje izraženi

Korisnici LG OLED-a, koliko često su ovakvi problemi prisutni u vašem iskustvu, pogotovo ovo automatsko zatamnjivanje slike?
Zna baš da smeta. Što je tamnija scena duže na ekranu to je gore. Skoro sam gledao Hous of Dragons tu je bilo najizraženije zatamnjivanje do sada.

Ja imam LG C9 i C1. Nisam primetio ništa od ovoga.

@pinocio
Najbolje bi bilo da odes do randnje, pogledas tv, razmislis. narucis ga preko neta (ako odlucis da ga kupis),
E vidis ovo je jedan od velikih problema... gde videti sliku na C2? U kojoj radnji? Moracu sutra skoknuti da vidim u okolini ima li izlozen bilo kakav OLED. Da l je neko mozda slucajno imao priliku da vidi uporedo slike na C2 na 48 i na 55 inca? Ima li razlike? Posto u teoriji 55 inca je nekako kompletniji sto se tice inovacija u C2 u odnosu na C1. Tek sad sam ukapirao da C2 od 48inca ne samo da ima isto podnozje kao C1,vec i pozadina mu je ista... dok je na 55inca to izmenjeno,a i EVO bi trebalo bolje da radi (jos svetliji ekran)
Evo ti i pregled, uputstvo za podesavanje ekrana i ocena coveka koji je u prici sa televizorima.

da l ti je u pocetku smetalo ocima gledanje OLEDA? Jesi li imao glavobolje? Koliko boje na njemu deluju prenaglaseno tj.prirodno ili neprirodno?

@pinocio - Mozes da obidjes ove velike prodavnice: tehnomaniju, gigatron (mozda da prosetas do usca, ili da ih pozoves i pitas gde su izlozeni televizori koji te zanimaju). Nisam imao prilike da vidim 48icu, imam 55. Koliko sam upoznat, od druge polovine 2022. i 48 ima evo panel. Mada nema neke razlike izmedju panela, softvar je taj koji se razlikuje.

Sto se tice glavobolje ili neceg slicnog, nisam imao nikakve nuspojave. Boje i slika su ubedljivo najbolje od crt, tj katodnog tva. Prirodne su i sva prenaglasenost koju mozda vidis je uzivo logicna i ne smeta. Jedino sto je malo cudno je kada smanjis plavu boju. Po definiciji je podesen taj plavi izgled koji ubijes namestanjem boje na warm 48 do 50. To je najblize filmskom standardu i opustajuce za oci. Plava zateze. A na lg i samsung lcdu je ta plava naglasena, pa si mozda navikao.

Poslednja izmena:
Pa bas htedoh reci da slika na video snimku koji si postavio deuje kao da si zatvoren u mracnu prostoriju sa plavom sijalicom unutra... Ma tu sam negde,pred kupovinu 😀 Zbunjuje me Black Friday,mada od toga nema nista,jer kod nas u radnjama nema C2 modela,a iz inostranstva je rizik donositi jer sta ako panel ne valja... ostaje samo KP kao opcija,a tu mislim da ne postoji Black Friday 😀

Što se tiče ABL u praksi evo jednog primera pa ko ima OLED može i lilčno da proba.

@pinocio - Pazi, koliko sam upoznat, Lg Srbija priznaje madjarsku garanciju. Sacekaj, razmisli, okreni telefone, vidi gde mozes da pogledas tv uzivo, zamoli ih da ti promene podesavanje sa vivid na cinema home ili cinema. Ne zuri. Ako si cekao do sada, proveri sve i budi 100%.

a ja ko na klackalici 😀 😀 😀 Cas sam UP cas DOWN 😀 😀 😀

Ni tehnologija ni brend... Mislio sam da je LG za tri koplja ispred hisensea, evo gutam svoju glupost. Webos na tvu iz 2022 brljaviji nego na istom iz 2018. Kakva magija i neciste sile su u pitanju, evo ne znam...
Šta zo brljavi?

U Medimarktu akcija OLED65C22LB 1599e... mislim da je to za tu velicinu top cena

Šta zo brljavi?
Webos je spor kao traktor, saltanje filmova kroz hbomax je nemoguca misija, bilo kakvo podesavanje ulaz iz menija u meni lag fazon po 3 do 5 sec, ako se sve to radi uz pusten neki film ili video lag se poveca na i po 10 sec.... Webos = traktor! Naravno bleed solidno vidljiv
Za baksuza pre ovoga imao sam a7gq, ne mogu da kazem da je bolji od lga ali sistem mu je bio kao metak.... Zena bila odusevljena, lg kao da sam uzeo vox. ...

U Medimarktu akcija OLED65C22LB 1599e... mislim da je to za tu velicinu top cena
Trenutno da. Ali mislim da je G2 bolja opcija, jer G2 ima 5god garanciju dok C2 samo 2god. Druga stvar je sto uz G2 dolazi 300€ cashback do kraja godine. Cena G2 je trenutno 2.5k u mediamarktu i vec dugo nije menjana cena, sto nagovestava da ce vrlo verovatno biti dodatno snizenje za black friday. Pre neki dan cena na amazonu za G2 je bila 2100€, sto je uz 300€ cashback = 1800€. I onda G2 5god garancije za 1800€ je bolja opcija od C2 2god garancije za 1600€ 🙂

@pinocio - Mozes da obidjes ove velike prodavnice: tehnomaniju, gigatron (mozda da prosetas do usca, ili da ih pozoves i pitas gde su izlozeni televizori koji te zanimaju). Nisam imao prilike da vidim 48icu, imam 55. Koliko sam upoznat, od druge polovine 2022. i 48 ima evo panel. Mada nema neke razlike izmedju panela, softvar je taj koji se razlikuje.

Sto se tice glavobolje ili neceg slicnog, nisam imao nikakve nuspojave. Boje i slika su ubedljivo najbolje od crt, tj katodnog tva. Prirodne su i sva prenaglasenost koju mozda vidis je uzivo logicna i ne smeta. Jedino sto je malo cudno je kada smanjis plavu boju. Po definiciji je podesen taj plavi izgled koji ubijes namestanjem boje na warm 48 do 50. To je najblize filmskom standardu i opustajuce za oci. Plava zateze. A na lg i samsung lcdu je ta plava naglasena, pa si mozda navikao.
Sto ne iscima nekog na KP, pa pogleda televizor kod njih, uzme USB, pa potera neki 4K HDR film?

Trenutno da. Ali mislim da je G2 bolja opcija, jer G2 ima 5god garanciju dok C2 samo 2god. Druga stvar je sto uz G2 dolazi 300€ cashback do kraja godine. Cena G2 je trenutno 2.5k u mediamarktu i vec dugo nije menjana cena, sto nagovestava da ce vrlo verovatno biti dodatno snizenje za black friday. Pre neki dan cena na amazonu za G2 je bila 2100€, sto je uz 300€ cashback = 1800€. I onda G2 5god garancije za 1800€ je bolja opcija od C2 2god garancije za 1600€ 🙂
Juce sam bio u Uscu, mislim Gigatronu gde sam pricao sa njima i predstavnikom LG-a bas za G2 model i rekose mi da oni nikada ne daju Black Friday popuste na Premium modele poput G2/Z2 i da se uglavnom ti popusti odnose na neku srednju klasu televizora. Video sam na sajtu LG-a da je garancija na G2/Z2 5 godina ali me covek iz LG-a ubedjuje da to nije tako i da je garancija sigurno 2 godine. Ostavio sam broj telefona pa ce mi javiti za sve i da li ih ima na lageru ako sam razumeo u Madjarskoj ili negde u EU. Zainteresovan sam za modele 83 i 97 ali samo pod uslovom da daju garanciju od 5 godina kao sto je naglaseno.

Danas sam proverio,ogranicen sam sa 48inca... eventualno neki LED Philips od 50inca bi mogao da stane i to je to... G modeli sa te tacke gledista ne dolaze u obzir... jer ih nema u toj velicini... a opet napominjem,TV je namenjen za sobu,a ne za dnevnu... analizirajuci sve ovo do sada,kada budem menjao za dnevnu samo LED dolazi u obzir,OLED sa svojim refleksijama,problemima i bez Androida nece biti opcija
Sto ne iscima nekog na KP, pa pogleda televizor kod njih, uzme USB, pa potera neki 4K HDR film?
Cek,nemam iskustva sa KP... neko ko na taj nacin prodaje uredjaje,da otvara takav TV da bih ga ja probao i npr. odustao od kupovine... nekako mi nema smisla... ko ce posle kupiti outlet?
Juce sam bio u Uscu, mislim Gigatronu gde sam pricao sa njima i predstavnikom LG-a bas za G2 model i rekose mi da oni nikada ne daju Black Friday popuste na Premium modele poput G2/Z2 i da se uglavnom ti popusti odnose na neku srednju klasu televizora. Video sam na sajtu LG-a da je garancija na G2/Z2 5 godina ali me covek iz LG-a ubedjuje da to nije tako i da je garancija sigurno 2 godine. Ostavio sam broj telefona pa ce mi javiti za sve i da li ih ima na lageru ako sam razumeo u Madjarskoj ili negde u EU. Zainteresovan sam za modele 83 i 97 ali samo pod uslovom da daju garanciju od 5 godina kao sto je naglaseno.
Ne znam i meni je nekako logicno da akcije budu recimo za C1,G1... al ajd videcemo....

Amazon.de je imao akciju na G model (i rasprodalo se za 1 dan sve), tako da ocekujem akciju i od strane mediamarkta (de/at) za crni petak za G seriju. Garancija od 5 godina je navedena na LG sajtu za Nemacku i Austriju, ne znam da li vazi i u ostalim zemljama.

Amazon.de je imao akciju na G model (i rasprodalo se za 1 dan sve), tako da ocekujem akciju i od strane mediamarkta (de/at) za crni petak za G seriju. Garancija od 5 godina je navedena na LG sajtu za Nemacku i Austriju, ne znam da li vazi i u ostalim zemljama.
Pa ne znam sta mu dodje onda ovo. To sam pokazivao i coveku iz LG-a. To je pretpostavljam LG Srbija.

Prilozi

• SmartSelect_20221114_001025_Chrome.jpg
    SmartSelect_20221114_001025_Chrome.jpg
    109.8 KB · Pregleda: 44
5 godina ima sigurno. 101%

Biće neke cene srezane za LG. Nisam siguran za G, ali za C bi trebalo.

Jak mi taj LG zastupnik, našli nekog sa ulice 😂

Kod mene Webos na B1 (sa slabijim CPU od C1) sasvim dobro radi posao. Mislim, nije da očekujem da treba da leti, ali daleko od toga da konstantno kroz interfejs čekam nešto 3s do 5s, daleko bilo 10s. Internet preko kabla stabilan. Svi striming servisi šljakaju na klik, šaltanje između njih i kroz njih radi normalno. Na komande preko daljinca reaguje instant. TV ide preko CAM kartice skroz prihvatljivo. Ne znam šta mi više treba. Bitnije mi da sliku procesuira kako valja, što i radi. Stvarno za te novce nemam zamerke, samo da potraje. Jedino me plaši da ga posle par godina budući apdejtovi ne degradiraju, što me ne bi čudilo.

Kod mene Webos na B1 (sa slabijim CPU od C1) sasvim dobro radi posao. Mislim, nije da očekujem da treba da leti, ali daleko od toga da konstantno kroz interfejs čekam nešto 3s do 5s, daleko bilo 10s. Internet preko kabla stabilan. Svi striming servisi šljakaju na klik, šaltanje između njih i kroz njih radi normalno. Na komande preko daljinca reaguje instant. TV ide preko CAM kartice skroz prihvatljivo. Ne znam šta mi više treba. Bitnije mi da sliku procesuira kako valja, što i radi. Stvarno za te novce nemam zamerke, samo da potraje. Jedino me plaši da ga posle par godina budući apdejtovi ne degradiraju, što me ne bi čudilo.
Meni ovo skroz neprirodna situacija, imam msm da je 6500pla iz 2018e koji radi bolje i brze od ovoga iz 22e,necu da kazem da je neupotrebljiv, moze da se zivi... Ali da je spoor i da zna da zabode, bas bas zna... A na vidii koju svi pljuju za tih 10ak dana koliko sam ga imao kod sebe sistem je leteo, ali bukvalno leteo, ne na komande daljinca nego bilo kakvo saltanje listanje skrolovanje... Nista sporije nego rad na racunaru fazon i to snaznom i dobrom racunaru, pokusao kao da ga cupam iz struje gasim u radu itd... Ali nesto kao prividno pomogme pa opet jovo nanovo, dizni je jos i ok, prime djene djene a hbo je bas bas kritican, za listanje ktoz naslove bas treba biti ladovina 🤣
Boje mnogo prirodnije i blaze nego na hisensu bez ikakvih ikakvih podrsavanja, proc slike za naravno na strani lga..

takođe, baš sve radi kako i treba da radi

C9, takodje sve fluidno - cak mnogo bolje nego Sony android star neku godinu. Mozda ovaj noviji WebOS baguje, mada su ga nahvalilii da je jos bolji nego stari (i plus jaci procesor). Probaj factory reset ako vec nisi

Kako su vlasnici C2 zadovoljni zvukom? Posto se cesto pise da kad se malo jace pojaca nesto krcka na basovima.
Posto nisam iz BGa i NSa,danas bio u tri radnje da pogledam kako OLED deluje uzivo i frapirao se,naisao na samo jedan ukljucen TV i to neki Sonijev LCD al ogroman.... cini mi se da ima dijagonalu 2m 😀 Radnje uopste nemaju OLED TV (da mozes videti,kupiti odmah),a neverovatno mi je da se TV uredjaji prodaju kao alva... ljudi samo pitaju za rate i gledaju svoje limite,niti ih zanima kakav je TV niti bilo sta od specifikacija,samo da je lep,novi.... majko moja kakav smo narod,Samo nam daj novaca,a posle se cudimo kako su trgovci milioneri... 😀 u tri radnje u roku 10minuta bio sam svedok bar 5 prodatih komada. Uglavnom,ne videh ja OLED

Kako su vlasnici C2 zadovoljni zvukom? Posto se cesto pise da kad se malo jace pojaca nesto krcka na basovima.
Ako već kupuješ OLED red da je da uzmeš i pristojan soundbar. Mislim da nijedan TV nema zvučnike koji su na nivou najjeftinijeg soundbara.

Ako već kupuješ OLED red da je da uzmeš i pristojan soundbar. Mislim da nijedan TV nema zvučnike koji su na nivou najjeftinijeg soundbara.
Pa ako sam dobro razumeo ispod 48C2 nema mesta za soundbar,nizak je... ali o tome posle,prvo da resim ovaj problem 😀 Ustvari sve je vec definisano,reseno,samo moram da krenem sa KP kontaktima... A da zovem LG Srbija i pitam nesto (recimo: da l se proizvod kupljen u Madjarskoj moze registrovati na sajtu za tu dodatnu PROMO garanciju) odgovor jednog coveka mi nista ne znaci,jer uvek sutra moze da se pojavi njegov kolega i kaze "kolega vam je rekao pogresnu informaciju". Tako da ostaje samo da se pomolim,i da me ubode srecan panel i to je to

Nazad
Vrh Dno