Javi utiske,kakva je ova uq serija ja gledao 65uq7900 ovih dana je na akciji.Posle 4 god pandrknuo mi Hisense H50 U7B,za koji dan stize LG 65UQ7500,javljam utiske iz prve ruke 🙂
Nisam video taj uq, ali sam presao sa sk8500 na c1 i razlika je ogromna. Najvise primetis kod crne boje i tamnih scena gde vise nemas isijavanje bele boje koja dolazi zbog loseg dimminga. Takodje same boje su daleko lepse, punije itd. Generalno osecaj kada gledas oled je da je to to, da tv treba tako da izgleda 😀ne salim se, nisam imao prilike da uporedim a vidim da je oled 65 izuzetno skup. Zato i pitam za subjektivan osecaj razlike ukoliko neko želi da ide na veću dijagonalu po svaku cenu. U rangu opisa, gledljivo je ali, primeti se kada, itd...
Pazi, nije samo do vrste displeja.e koji su imali prilike da uporede. kakav je subjektivni osećaj razlike u kvalitetu gledanja uq vs C2?
Kod mene web OS na 7300 seriji jos radi potpuno ok.. sto kaze kolega, pokusaj na rj45 direktno da vezes pa da testiras.Pozdrav društvo, imam jedno pitanje, vlasnik sam nekoliko meseci već Lg tv u pitanju je model 50UQ80003LB.AEU uzet kod operatera a1, slika je ok, međutim odabrao sam Lg zbog njihovog Web os-a i mogu vam reći da sam prilično razočaran, tv je baš spor kad se ulazi u podešavanja vrti kružić dobrih 10-15 sec, na starom vox modelu je brže sve to radilo, pa sad pitam da li je imao neko problema još ovih ili je to normalno, inače dosla su 3 updatea od kad sam kupio tv?
Ja recimo imam LB 55 koji po meni ima savršenu sliku još uvek, malko umire trenutno ali to nije tema. Znači moja je pretpostavka da bi uq imao istu sliku kao trenutni, a c2 bi bio napredak što se tiče tehnologije i boja.Pazi, nije samo do vrste displeja.
LG OLED jako reflektuje svetlo koje pada na njega, bukvalno crno ogledalo.
Ako ce ti TV biti okrenut prema prozoru ili nekom drugom izvoru svetla..... izbegavaj OLED.
Takodje, za koju svrhu ti treba TV?
Nemoj precenjivati, ni potcenjivati burn-in, m oze da se javi ako igras jednu te istu igricu ili stalno gledas jedan te isti program (logo, fiksna grafika)
Inace, kao sto je receno, crna je crna i to mnogo doprinosu kvalitetu slike, nema nikakvog, ni najmanjeg isijavanja.
Pa i da dan traje 24č opet je oled bolji u svemu od tog UQ. Da ne pominjem da svi imamo roletne, zavese itd. Burn-in je skoro nemoguć na novijim oled panelima. Tako da preporuka za oled tj. sa tim modelom ne može ni da se poredi. Velika razlika u kontrastu, senke i highlights itd jednostavno neuporedivo.Pazi, nije samo do vrste displeja.
Ako ce ti TV biti okrenut prema prozoru ili nekom drugom izvoru svetla..... izbegavaj OLED.
Nemoj precenjivati, ni potcenjivati burn-in, m oze da se javi ako igras jednu te istu igricu ili stalno gledas jedan te isti program (logo, fiksna grafika)
Inace, kao sto je receno, crna je crna i to mnogo doprinosu kvalitetu slike, nema nikakvog, ni najmanjeg isijavanja.
Pa i da dan traje 24č opet je oled bolji u svemu od tog UQ. Da ne pominjem da svi imamo roletne, zavese itd. Burn-in je skoro nemoguć na novijim oled panelima. Tako da preporuka za oled tj. sa tim modelom ne može ni da se poredi. Velika razlika u kontrastu, senke i highlights itd jednostavno neuporedivo.Pazi, nije samo do vrste displeja.
Ako misliš direktno da bude vezan na internet ne na wifi? Vezan je direktno.Kod mene web OS na 7300 seriji jos radi potpuno ok.. sto kaze kolega, pokusaj na rj45 direktno da vezes pa da testiras.
Povezan je direktno kablom na internet, brzina je 150mb, nisam ga nikad povezivao na wifi, sto se samog tv-a tiče zadovoljan sam slikom boje su realne, crna nije bas crna ali to je ips panel koliko sam citao nije VA. Samo mi smeta to oko brzine ucitavanja menija, mislio sam da ce brze to da radi.Izuzetno lepo i brzo radi kod mene, 55up7670 je u pitanju, stariji model od tvog, da nije do neta, koju brzinu imas, i da li ti je wi fi prikljucen
Javi utiske,kakva je ova uq serija ja gledao 65uq7900 ovih dana je na akciji.
Ma to je ok za IPS, meni daleko prijatniji za oci, opet do ukusa je. WebOS mi radi sasvim ok, koristim preinstalirane Netflix, YT aplikacije, sve radi perfektno.. jesi pokusao da odradis update OS-a?Povezan je direktno kablom na internet, brzina je 150mb, nisam ga nikad povezivao na wifi, sto se samog tv-a tiče zadovoljan sam slikom boje su realne, crna nije bas crna ali to je ips panel koliko sam citao nije VA. Samo mi smeta to oko brzine ucitavanja menija, mislio sam da ce brze to da radi.
Ljudi uq serija, je konfekcija, tu nema poredjenje sa ledom.Ja recimo imam LB 55 koji po meni ima savršenu sliku još uvek, malko umire trenutno ali to nije tema. Znači moja je pretpostavka da bi uq imao istu sliku kao trenutni, a c2 bi bio napredak što se tiče tehnologije i boja.
Jesam, čak sam jednom resetovao sve i opet ista stvar, pogledacu malo yt klipove da vidim kako otvara kod nekog na tom modelu ili nekom sličnom. Hvala Vam u svakom slučaju na odgovorima, ukoliko treba nekom savet o modelu neka slobodno pita.Ma to je ok za IPS, meni daleko prijatniji za oci, opet do ukusa je. WebOS mi radi sasvim ok, koristim preinstalirane Netflix, YT aplikacije, sve radi perfektno.. jesi pokusao da odradis update OS-a?
Ja sam zadnjih mesec dana intenzivno uporedjivao LG od 65 inca, od osnovnih modela do G2, bukvalno sam sve izlozene modele u MediaMarktu uporedjivao sa istim sadrzajem, od obicnog TV HDa do raznih snimaka, i definitivno je ogromna razlika izmedju OLEDa i svega ostalog. Nekako sam hteo da ne uzmem OLED, ali ke toliko primetna razlika i uzeo pre neki dan C2 65“.
Stoji do prozora sa juzne strane u sobi prepunoj svetla, i kada je ugasen, jeste malo kao crno ogledalo, ali cim se ukljuci, slika je fenomenalna i uopste mi ne smeta prozor niti dnevno svetlo.
Topla preporuka.
Interfejs leti, magic remote je super…
Sada je i razumna, u odnosu na pre par godina, kada je bila u hiljadama evra.I razlika u ceni je više nego ogromna,da ne kažem duplirana i malo jače od toga...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari