Šta je novo?

LG Televizori

Da i da

Kad vam na TV zabode neka od app i neće da radi definitivno problem rešava power cycle, držiš power 10s,LAN kabl izvaditi, kabl iz struje na 1min, upaliti TV, vratiti LAN i radi sve ok posle. Tako TV očisti cache koji se valjda napuni pa zabadaju apps.
Inače zadnji LG WebOS update na C11 vidim ima novi picture mode, APS, auto power save. Jel se neko igrao, čitao šta tačno donosi?

Postoji li neka aplikacija za WebOS preko koje je moguće koristiti Real Debrid nalog(linkove)?Znam da je moguće preko Plexa na PC-ju,ali komplikovano podešavanje i nisam siguran da li bi radilo preko istog naloga na LG Tv-u,pa ako neko slučajno zna rešenje.Ne znam da li je moguće nekako preko OTT plejera.

Ne postoji RD za webos. Ima neka fora preko browsera a probaj i ovo: "You can use it indirectly through your mobile tho. Install stremio and web video caster on your mobile, install web video caster on your TV. In stremio app play through external player and select web video caster and connect to your TV app."

Kad vam na TV zabode neka od app i neće da radi definitivno problem rešava power cycle, držiš power 10s,LAN kabl izvaditi, kabl iz struje na 1min, upaliti TV, vratiti LAN i radi sve ok posle. Tako TV očisti cache koji se valjda napuni pa zabadaju apps.
Inače zadnji LG WebOS update na C11 vidim ima novi picture mode, APS, auto power save. Jel se neko igrao, čitao šta tačno donosi?
APS na C1 je od predzadnjeg update-a i bar se meni čini da daje najprijatniji prikaz, tako da mi stoji kao podrazumijevano za SDR content.
Ovaj zadnji od prije par dana update nisam ispitao šta konkretno donosi.

Ne postoji RD za webos. Ima neka fora preko browsera a probaj i ovo: "You can use it indirectly through your mobile tho. Install stremio and web video caster on your mobile, install web video caster on your TV. In stremio app play through external player and select web video caster and connect to your TV app."
Hvala.Izbegao bih to preko Web castera, a problem je Stremiom na Iphone-u(jedino kodi ali mora da de Jailbreakuje iphone).Pitam se samo da li bi preko Plexa radio uopšte na LG-ju,da ne gubim vreme na podešavanje.

Hvala.Izbegao bih to preko Web castera, a problem je Stremiom na Iphone-u(jedino kodi ali mora da de Jailbreakuje iphone).Pitam se samo da li bi preko Plexa radio uopšte na LG-ju,da ne gubim vreme na podešavanje.
A da umesto real debrida koristis na plexu plexsubs tj placeni media server share. Cena koliko toliko pristupacna. Evo gledam ima jedan za 45 dolara godisnje (63k filmova, 10k serija...ima i 4k,DV sadrzaj). Ne koristim samo ti predlazem. Ne znam kako Plex radi na Lg-u. Kolega @shamanNS koristi plex share (ne znam da li je placeni) mozda bi on mogao da prenese svoja iskustva o plex share-u. Uvek sam se pitao zasto je prednost dao plex share-u u odnosu na real debrid 🤔😜?

@mwsavko Zato što ne dam ni cent za pirateriju :p Koristim dž varijantu tog Plex Share servera gde nema (ima ali za dž nema) 4K, Remux, DolbyVision.
Za takve stvari imaju "donacije" i za detalje oko toga pitaj @tambur88 pošto je on u nekom momentu donirao.
I pre uletanja na taj share sam svakako koristio Plex i gledao šta sam skinem na moj Plex server.
A zašto iako koristim Kodi (koristim ga kao Plex client, kao player za sadržaj sa Plex servera) neću da koristim te Elementum-e, Fenove i Kišobrane (tj nikad iste nisam čak ni probao, testirao)? : eto neću namerno kud svi tu i mali Mujica & bonus neću da mi kad god ja nešto gledam drugu ljudi njakaju po upload-u.

Ma ne možeš plex share gledati na Lg ili Samsung TV jer TV ne podržava neke audio formate i onda bi radio transcode onda bi te server blokirao.
Moraš imati Nvidia shield 2019 ili Google TV
Čak ni amazonovi uređaji ne podržavaju sve formate.

Audio transcode je makar ranije bio dozvoljen (ako nisu promenili sad nedavno nešto sa reformata ponude), sad kakva je situacija nisam u toku. Video transcode je pravio problem sa tim LG, Samsung, Xbox? ... zbog formata titlova koje mora da lepi na video jer tupavi "SmartTV" Plex klijenti nisu u stanju da ih prikažu kao "overlay".

Ne pušta ni web app u browseru na kompu :p ni EAC3. Ali očigledno da postoje neke razlike od klijent aplikacije do klijent aplikacije (ne u smislu koraka koje aplikacije može direktno da reprodukcija [to postuji 300% sigurno] nego u smislu da sam Plex server ima whitelist ili blacklist audio modela za moje dozvoli ili ne dozvoli transcode) ? I od kodeka do kodeka?

Pošto evo u browser-u sam kao test pustio nešto sa share-a što ima EAC3 audio kodek i radi (nije bilo prekida 3 minuta) a to bi trebalo da (nemam u Plex web app u samom player-u uvid u da li je Direct Play, Direct Stream ili Transcode i koji je razlog za transcode , kao što imam u AndroidTV app) da zahteva transcode audio kodeka (kad pustim nešto da EAC3 audio sa mog Plex servera radi audio transcode i to mogu da vidim jer vidim server dashboard mog servera; a pošto je server na Raspberry Pi video transcode je disabled na nivou celoj servera, nema potrebe za nikakvi skriptama i čudesima) ... zatim sam baš našao film koji ima DTS audio track i npr njega stopiraju odmah u browser-u dok isti taj film sa istim DTS audio track evo radi u Plex AndroidTV app:

Screenshot_20230306-184842.png

Tu se lepo vidi da ne transcode-uje / ne re-encode-uje video track (već samo radi copy) već da transcode-uje samo audio iz DTS u AAC je box ne podržava DTS.

Čisto sumnjam da na AndroidTV Plex klijent app sama radi direktno na boxu audio transcode umesto servera pa da kao zato radi?? (da server šalje DTS a da AndroidTV app radi transcode).

Poslednja izmena:
@mwsavko Zato što ne dam ni cent za pirateriju :p Koristim dž varijantu tog Plex Share servera gde nema (ima ali za dž nema) 4K, Remux, DolbyVision.
Za takve stvari imaju "donacije" i za detalje oko toga pitaj @tambur88 pošto je on u nekom momentu donirao.
I pre uletanja na taj share sam svakako koristio Plex i gledao šta sam skinem na moj Plex server.
A zašto iako koristim Kodi (koristim ga kao Plex client, kao player za sadržaj sa Plex servera) neću da koristim te Elementum-e, Fenove i Kišobrane (tj nikad iste nisam čak ni probao, testirao)? : eto neću namerno kud svi tu i mali Mujica & bonus neću da mi kad god ja nešto gledam drugu ljudi njakaju po upload-u.
A taj plexshare nije piraterija? @tambur88 Koja je to "varijanta" za dzabalesku? I koja je inače generalno cena tih plexshare pretplata sa full 4k remuxima, DV, itd?

A taj plexshare nije piraterija?
Nemam ja probem sa korišćenjem piraterije, već sa delom da za istu treba plaćati :D

@Pretender je jedan od administratora Plex share-a čiji smo korisnici @tambur88 i ja. Pa kontaktiraj njega ako hoćeš.

Funkcioniše tako što dobiješ prvo invite za Discord i tamo posle tražiš da te dodaju na share. Dž korisnici imaju pristup samo delu library-a koje imaju, broj dž korisnika je ograničen i uslov opstanka na share je da odgledaš minimum 10 sati mesečno. Ko ne ispuni uslov bude obrisan 01. u sledećem mesecu.

Mrsko mi da palim Lap top ima oko
25 000 filma
7 000 remux filmova
1300 4k remux filmova
7 000 serija ima 4k i 4k remux

Movies 23 913
Movies 4K 2553
Movies Anime 712
Movies ( Documentary ) 1179
Movies ( Dolby Vision ) 1372
Movies ( Foreign ) 1939
Movies ( Remux ) 7354
Movies (4K Remux ) 1434
TV. 7418
TV 4K 1045
TV ( Remux ) 610
TV ( Remux 4k dovi ) 435

Ima još biblioteka

^ kad sve odgledas javi nam😀

Cemu toliko bezpotrebno skupljanje filmova?
Barem u danasnjoj eri tehnologije..To je nekad bilo lozenje da se skida sa neta,skuplja,cuva,pa se deli..Sad sve dostupno na 3 klika..

Sta im je toliko tesko na ekran napisati sta donosi novi update,evo i veceras pokupih novi na C2 i nista... "sve isto" :) Jedino sto primecujem da mi se stb (MTS) uredjaj spojen na C2 sve cesce sam restartuje (a nesto kontam da ga ne zbunjuje daljinski od C2 jer su se prepoznali,pa mozda brljavi komande i zaglupi),a pre mi se godinama nije resetovao

Nemam ja probem sa korišćenjem piraterije, već sa delom da za istu treba plaćati :D

@Pretender je jedan od administratora Plex share-a čiji smo korisnici @tambur88 i ja. Pa kontaktiraj njega ako hoćeš.

Funkcioniše tako što dobiješ prvo invite za Discord i tamo posle tražiš da te dodaju na share. Dž korisnici imaju pristup samo delu library-a koje imaju, broj dž korisnika je ograničen i uslov opstanka na share je da odgledaš minimum 10 sati mesečno. Ko ne ispuni uslov bude obrisan 01. u sledećem mesecu.
Od mene samo pohvale za ovaj Plex share. Ja sam počeo da im povremeno doniram, jednom u par meseci, sumu od 15 USD da bih imao neograničeni pristup svim bibliotekama i da ne vodim računa o tome koliko sam vremena gledao mesečno. Ovo je najbolji servis koji koristim, iako imam i Netflix i HBO max i Amazon Prime - najviše vremena provedem na Plexu. Sve radi savršeno, koristim ga na Firestick 4k i Chromecast Google tv, imam optički internet i 4k remuxi rade odlično, bez ikakvih problema, kao i DV i HDR naslovi. Takođe, uz Opensubtitles imam prevode za skoro sve što želim da gledam, mnogo više nego na Netflixu, Prime videu, a da ne pričam o Disney plus, Apple tv plus i ostalo.

Postoji li neka aplikacija za WebOS preko koje je moguće koristiti Real Debrid nalog(linkove)?Znam da je moguće preko Plexa na PC-ju,ali komplikovano podešavanje i nisam siguran da li bi radilo preko istog naloga na LG Tv-u,pa ako neko slučajno zna rešenje.Ne znam da li je moguće nekako preko OTT plejera.
ne znam koji webos imas ali stremio radi preko web browsera na lg, bar kod mene...dobijes sve kao na racunaru nakon sto se ulogujes na stranicu ...druga opcija je plex..

Baš me to čudi zato što je, koliko znam, Genisys 2.0 lokalni server i tu nema transcoda, pogotovo ne za audio. Možda je nešto zbog Nvidia shielda, ne znam. Probaj da na Discordu otvoriš tiket ili pitaj Pretendera šta je u pitanju.
Pa Shield podržava eac3 i ne bi trebalo da bude traskodinga. Ovo je nešto do servera. Ne znam šta @tambur88 ima od audio sistema.

Filips full HD i Nvidia shield pro
Kada podesim da mi ne radi transcode onda ne mogu da smanjujem i pojačavam zvuk , moram preko daljinskog od TV i onda zeza netflix, slika sjecka.

ne znam koji webos imas ali stremio radi preko web browsera na lg, bar kod mene...dobijes sve kao na racunaru nakon sto se ulogujes na stranicu ...druga opcija je plex..
Na Web OS 3.0 ne radi.A na 5.0 sam proveravao ,može da otvori početnu stranu, ali ništa ne može da pusti.Na 7.0 nisam ni probao.Treba mi za 3.0.

Da li je neko uspeo da podesi da mu pali TV preko Alexa na Amazon Echo 3 smart zvučniku
Nije podržano kad je Echo na Srbiju, podesio sam na USA
LG primarni nalog mi je Srbiju, neće uopšte da radi Alexa dugme
Napravio sam novi LG nalog na UK ne mogu sad da povežem TV sa LG ThinQ app.
Totalno sam se pogubio, je*o ih smart kad je sve regionalno ograničeno

Ja nisam sa echo 2. Izgubih dobro vreme na podešavanjima i ništa.

Nazad
Vrh Dno