Šta je novo?

LG Optimus One P500

Pa to je sitnica! Ja sam još na fabričkoj verziji, mada sam mislio da se igram sa novijim verzijama.

Ja ne mogu da verujem da je cena telefona skocila sad na 200e,hteo sam da ga kupim bas pre novu godinu kad ono PRC,dobro je sto se pojavio ZTE Skate,pa cu jos malo da sacekam i njega da kupim...
Inace zanima me vase misljenje
Zte Skate vs LG Optimus One vs Telenor One touch

Da ne otvaram novu temu..jel moze da se poveca font na telu ??malo mi je hitno kupio bih ovaj telefon

LG P500 Imas ga u M:ts-u u ponudi ako ti odgovara 4 puta je jeftiniji nego u prodaji uz MixNet M paket!

Da prijavim da je potrosnja baterije u kombinaciji stock ROM + francko kernel 2.6.35.14 daleko manja nego sa stock kernelom.

Paolov GingerLOL 1.5.2 (v20c gingerbread 2.3.3 + kernel 2.6.35.14 OC)

Radi, bar meni, dosta bolje nego mik_os a nisam naisao ni na jedan bug.

Sad imam stock 2.2 i hteo bih nešto drugo da stavim, al me kod tog sa linka iznad plaši uputstvo na italijanskom. Nisam siguran da je pametno da prvi flash radim po onom što mi google translate kaže :)

Ima neko možda drugu preporuku, sa sve detaljnim uputstvom?

thx

Imam problem. Uzeo sam novi fon, isto LG, i to 2X, i hocu na njega da prebacim sve poruke, imenik, kalendar i ostalo sa Optimus One-a. Medjutim - nista nece da mi se sinhronizuje s telefonom (starim), kad to probam preko LG PC Suite-a! Sve sto pokusam, zapuca se na 20ak posto i ni makac. Nekom se vec desavalo? Sta preporucujete?

Hvala na pomoci.

Android se sinhronizuje preko gmail naloga. Uloguj se na gmail sa starog telefona i izvrši sinhronizaciju, pa se na isti nalog uloguješ sa novim telefonom i izvrši sinhronizaciju i to je to. Možeš imenik da snimiš na memorijsku karticu, na opciju u telefonskom imeniku "export on memory card" i snimiš u vcf fajl.

Hvala Sale. Jos jedno pitanje - posto je moj Optimus One sa mt:s-a zakljucan na 064, kako se otkljucava? Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo postavljano.

a kako vam je to zakljucan, ja sam u moj sa mts-a stavljao telenorov sim i radi ????

za font na marketu imas programcic sms text size, meni radi ok, uvecava font u celom sms editoru, ali sporije otvara poruke...

Meni ne radi sa Telenorovim sim-om, i lepo i ispise: Phone sim-locked.

ja sam slucajno probao i radio je, samo mi je trazio ponovo da uvezem gmail, mada doduse u ovl.servisu su mi menjali plocu i ponovo instalirali android, pa je moguce da zbog toga nije zakljucan

Poslednja izmena:
u ovl.servisu posle jednog zahvata su mi ubacili 2.3.3 i ima prilicno bagova, ne mogu uvek da otvorim galeriju, nekad kada imam dolazni poziv vrlo tiho zvoni a na displeju nista ne prikazuje/crn ekran.tek posle gasenja i paljenja dodje u normalu

Nisam imao nista od tih problema dok sam koristio P500. Stavise, prelazak sa 2.2.2 na 2.3.3 doneo je malo ubrzanja u standardnim aplikacijama i launcheru, nesto duze trajanje baterije i malko fluidniji surf.

Eh, koliko mi je sad krivo sto nisam flashovao sve i svasta na Optimus One dok sam ga imao... :D

O2X via TT

Ja sam imao probleme sa galerijom, ali sam odavno presao na QuickPic aplikaciju, jer ne patim mnogo od izgleda galerija vec da mi sve radi brzo i tecno. Ja sam zadovoljan sa 2.3.3, s tim sto sam odavno root-ovao telefon i ubacio franco kernel, tako da telefon radi mnooogo bolje i brze (pogotovo sto sada radi na 729MHz :D ), s tim sto cu verovatno preci na CM7 kad izadje uskoro zvanicna stabilna verzija.

@mironiko
Kako si zadovoljan sa O2X? Obozavam taj telefon, radim na tome da ga posedujem, extra je uredjaj.

Prezadovoljan. Na stocku je bilo sve prilicno ok, i baterija je dosta dugo drzala, i do 2 dana, ali je dosta RAM-a bilo zauzeto i zato je znao nekad ozbiljno da zastuca, posebno kod surfovanja, a i inace, tako da upadne u neke "crne rupe" po 3, 4min, da to je haos... Medjutim, od onda sam probao CM7 koji LETI, i MIUI koji je isto mnogo brzi od stocka, iako ne kao CM7 rekao bih, ali ima predivan UI i uvek preko 100MB rama slobodno, i njega sam zadrzao i pored nesto jace potrosnje baterije (ipak, dan izdrzi bez problema, sa svim mojim njakanjima, sto mi je jedino vazno).

Imas pored ova dva glavna, jos nekoliko romova za njega, poput MoDaCo-vog, Topogigi-ja, Alien Revolution, razne obrade MIUI-ja (WIUI, Moon101...) i po mom misljenju izbor je dovoljan.

A tel kao tel nosi jos svasta - ne pamtim kad sam nakacio lap preko HDMI-ja na TV, sve filmove gledam sa Optimusa, zatim zvuk je odlican (doduse, i na P500 je, zbog Wolfson audio cipa), izrada isto, kamera je za moje potrebe extra i tu je najveci korak napred u odnosu na P500, uz ekran - meni je IPS tip panela najbolji, SAMOLED postujem, ali nisam ljubitelj te silne drecavosti.

Prelazak sa Optimus One na Optimus 2X za mene je znacio jos dvostruko manje upotrebe laptopa, pa ti racunaj kako i zasto... ;)

Tako sam i pretpostavio :Klanjanje

Gledam da kupim neki silikonski case za P500. Da li je neko probao jedan od ova dva jeftina?
silik_tpu_6-150x150.jpg

model 3 TPU

silik_m2_iptouch-150x150.jpg

model 2

Gledam da uzmem i neke slusalice sa mikrofonom i "daljinskim" da mogu da prebacujem pesme i menjam jacinu zvuka bez vadjenja telefona (guzve u gsp). Da li bi ove radile to:
wh205.jpg

Stereo slušalice Nokia WH 205

hs-44_ad-44_150x150.jpg

Nokia HS-44

wh-701.jpg

Nokia WH 701

Predlozi za alternative su dobrodosli :)

Stavio sam ICS CM9 od haphappy-a i donekle sam zadovoljan. Radio sam po njegovom uputstvu i lepo radi. Brz je, pogotovo kad se digne brzina procesora. Nema standardnu LG tarstaturu, već android tastaturu. Skinuo sam LG tastaturu i ubacio. E sada mane:
Bateriju troši više nego stock 2.3.3

Klipovi nisu za gledanje, pa čak i kad satavim neke od plejera

Android je na ćirilici, što me je oduševilo!

Poslednja izmena:
Zamrla ova tema :)

Naime dosadio mi je moj optimus, pa razmisljam da ga rootujem. Da li neko ima neko detaljno uputsvo korak po korak kako to da odradim da ne zeznem nesto, i koji rom ubaciti, vidim ima mali milion za njega...

Hvala :)

Hvala Sale. Jos jedno pitanje - posto je moj Optimus One sa mt:s-a zakljucan na 064, kako se otkljucava? Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo postavljano.

Nema potrebe da nosite u servis,imate na ebay za 2 $ odkljucavanje,tAko sam ja moj odkljucao,oni ti posalju podatke za odkljucavanje njima saljete imei telefona.

Imam ovaj telefon vec skoro 2 godine, e sad da li je moguce nekako promeniti temu? Smorila me je ona crna boja..

Nazad
Vrh Dno