Šta je novo?

LG Optimus One P500

E bas dobro sto si to spomenuo! U cemu je fora sa tim, nigde nisam nasao malo detaljnije informacije o profilu mtsinternet, jel se menja samo naziv apn-a ili jos neka podesavanja?

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

nisam siguran da je problem u apn-u posto svemu ostalom (bilo kom sajtu) na netu pristupam bez problema,cak se i vremenska prognoza apdejtuje...problem je samo sa gugl mejlom i android marketom. ili mozda gresim...sta treba uneti u podesavanja posto mi je sve radilo cim sam stavio karticu u mob?

Name: MTS internet
APN: gprsinternet
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP (ili Normal (PAP))
APN type: default (ili Internet)

Name: MTS internet
APN: gprsinternet
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP (ili Normal (PAP))
APN type: default (ili Internet)
Meni sa ovim podesavanjima radi odlicno...

ipak je problem bio u APN-u, posto ne moze da se edituje osnovni apn (mts mondo) napravio sam drugi po gornjem uputstvu i sad radi

moze li mi neko pomoci posto mi je ovo prvi android. Nece da mi pusti pokretni mms, downloadujem ga ali samo stoji slika, bez playa

novi problemcic sa o1,naime nakon apdejta marketa a zatim i superusera na verziju 3.0.5 izgleda da sve aplikacije prijavljuju da mob nije root-ovan. ako se pokrene superuser odma iskace "force close", titanium backup i ezboot prijavljuje da fon nije root-ovan. deinstalirao sve apdejte za market i superuser, palio/gasio telefon i nista. ima li ko ideju kako ovo da sredim? Explore the new summer sale in the Game Specials this week.

Poslednja izmena od urednika:
Uradio sam isti update pre par dana, bez ikakvih problema. Koji ti je ROM?

Cao,postoji li neki program za sms sa kojima mogu da cujem drugacije zvukove od fabrickih?

@Milojko
Ne trudi se, ionako je neupotrebljiv. Ako te interesuje sinhronizacija kontakata, podataka i sl. sa kompom koristi stari dobri My Phone Explorer, i dalje je nezamenljiv, a ako hoces update telefona, onda ti PC suit ni ne treba vec http://www.lg.com/rs/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp, izaberi model i ponudice ti za skidanje odgovarajuce drivere i softver pomocu kog update-ujes telefon

@cevali01
Ako ti je samo do melodije, onda ti ne treba drugi program. Melodiju koju hoces moras da ubacis u folder Notifications (SDcard/media/notifications) da bi je telefon video i ponudio da izaberes.

Imam i ja jedno pitanjce... Nadam se da se o tome nije vec pisalo... Naime, update-ovao sam telefon, i sad ima 2.3.3. A nakon update-a, telefon fino radi, osim povezivanja sa rachunarom. Po nekad mi se desi da izgubi USB vezu, a i kad je ima, kopira nekom mizernom brzinom. A dok je bio froyo, ishlo je i do 10MBps. Jel bi trebalo da instaliram neki drajver, il shta, pa da opet imam stabilnu i brzu USB vezu?

Na zalost, spor transfer podataka sa sd kartice je problem u samom 2.3.3 i nemoze se resiti driverima. Jedino resenje je flesovanje custom kernela (franco, fserv i sl.) ili custom roma u kojima je to reseno.

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Cao,postoji li neki program za sms sa kojima mogu da cujem drugacije zvukove od fabrickih?

Креирај директоријум "notifications" (без наводника) на саму картицу и ту убацуј музику за звона поруке, па ће ти се увек појављивати та музика за поруке. Ја користим програм Handcent и мени је супер.
Ако хоћеш да имаш аутоматски остале музике креирај директоријуме на картици за следећа звона и убацуј ту музике.

поруке: notifications
мелодије звона: ringtones
аларме: alarms

Надам се да сам ти помогао и да сам јасно написао упутство. Ово важи за све андорид уређаје, не само на О1!

ma nesto je pobrljavio superuser pa sam morao prvo sa uradim un-root sa super-one-click, pa da ga ponovo root-ujem,pa da apdejtujem superuser. i onda mi jos iskoci da ima novi firmware v20g (umesto postojeceg v20f) i lepo startujem lg updater kad izbaci cuveni emergency mod sa zutim ekranom i to se smorim i batalim sve. zna li koja je razlika sa najnovijim firmwear-om?

Meni u search u tapatalk kad ukucam benchmark,samo mi vrti onaj krug.Kako da saljem i primam MMS?

Kako da podesim MMS da mi radi?Primio sam poruko od telekom ali nece da je prihvati,kao kaze da je vreme isteklo za to.
Hvala unapred

Kako da saljem MMS,da li treba neki posebni program za MMS?

Nasao sam za MMS,trebal iz SMS ici u meni i tu ubacivati sta ti treba za MMS.

Ljudi, jel ima neko problem sa baterijom nakon upgrade-a na 2.3.3?
Ja se prebacio prekjuče na 2.3.3 i kad nisam jutros mogao da verujem... napunim telefon, pre spavanja mi je dakle bio na 100%. Jutros ustanem, on na 46%?! Da napomenem da su mi bežična, 3g i sl. isključene, uključujem ih inače samo po potrebi. Nije mi jasno šta mu toliko troši bateriju... Na 2.2.2 sam u istoj situaciji, preko noći, imao možda potrošnju baterije od 2%.

Restartuj ga i sacekaj 2 ciklusa punjenja pa onda donosi zakljucke :)

Ok, hvala!
Pomislio sam nešto slično ali me je toliko začudio i iznervirao da sam morao da pitam :)

Evo do sada imao i 3 punjenja i dalje ostaje problem... a s obzirom da poboljšanja i nisu neka, verovatno mi je najbolje da se vratim na 2.2.2
Bi li sad neko bio ljubazan da mi objasni kako to da izvedem na najednostavniji način?

Nazad
Vrh Dno