Šta je novo?

LG Optimus One P500

Probleme skoro niko nema, ne racunajuci tu i tamo neki bug, ali to je sve softverske prirode, znaci resivo. I ja sam prezadovoljan 2.3 GB-om, a za potrosnju se ocekuje resenje, tako da se ne nerviram preterano.

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Telefon je odlican, i deluje prilicno kvalitetno izradjen.

Moj problem sa 2.3.3 je GPS. Pocne da radi normalno u bilo kom programu za merenje puta i radi dok se krecem ako stanem on nece da nastavi rad.

@salekojot
Ima srpski, odmah kod prvog boota ga mozes izabrati. Za bekap nisam siguran, ali koliko sam shvatio na xda forumima, root na 2.3 jos nije moguc. Probleme sa baterijom nisam uocio, meni i dalje isto drzi... A iskreno, ne znam kako se vraca na 2.2.2 ali je downgrade sigurno moguc. Proveri na xda kako se to izvodi. Kod mene je, doduse, zadovoljstvo sa 2.3 vrlo postojano! :) Ekran je odzivniji, tel generalno brzi, a interfejs sa vise tamnih boja, sto mi se svidja, iako je naravno podlozno promenama.

Optimus One Tapatalking

Хвала на информацијама! Видећу да ли се може одрадити downgrade па ћу ипак пробати 2.3.

Poslednja izmena:
Juce u 8 ujutru skinut sa punjaca sad je, posle 27,5h, baterija na 16% u medjuvremenu je bilo 25m 26sec razgovra, 20-tak sms poruka, Wi-Fi je bio ukljucen 3h 18min, displej je na 50% i bio ukljucen 4h 36min, GPS je radio oko 1 sat.

Obzirom na koriscenje, to je odlican rezultat. Kod mene sa duplo manje WiFi-a, i bez GPS-a, uz displej na 40% izgura dva dana; ako ga malo vise njakam, onda ga stavim na punjac vec drugi dan uvece oko 20h (inace, posle ponoci). Nijednom mi se jos nije ugasio zbog ispraznjenosti u toku dana, uvek je dogurao bar da uvece dodjem do kuce. Ni na 2.2.2, ni sad na 2.3.3.

2.3.3 pametnije reaguje na touch kod skrolovonja u meniju i sl. Baterija isto ko i na prošlom ako ne i malo bolje (mada ja koristim juice defender) Neka javi neko kad se pojavi metoda za root 2.3.3 .... smoriše reklame na free programima a želim i da se lišim bloatwarea :)

Puno hvala! Odradilo je ... samo morao sam da uključim usb debugging da bi s1click odradio svoje ... toga nema u ovom uputstvu hvala još jednom :banana::banana::banana:

Deluje mi nestvarno da je sa ovim Juice Defenderom za 15 sati potrosio samo 14% baterije!?! Nije nesto preterano koriscen, 10-tak min razgovora, 30-tak min Wi-Fi i 3G, displej 45 minuta ali mi deluje nerealno mala potrosnja.

Ja koliko sam video ta aplikacija gasi samo data protok dok telefon spava, dobro i wifi. To sam video u besplatnoj verziji. Ati zasta je ti jos koristis?

Ja koliko sam video ta aplikacija gasi samo data protok dok telefon spava, dobro i wifi. To sam video u besplatnoj verziji. Ati zasta je ti jos koristis?

Juce sam je prvi put probao pa cu uporediti rezultate.

Cao,treba mi jedna informacija,imam ponudu da kupim ovaj fon kupljen u mts-u,ovaj sto mi prodaje kaze da moze da radi i na 063,da li je to istina?

Moj problem sa 2.3.3 je GPS. Pocne da radi normalno u bilo kom programu za merenje puta i radi dok se krecem ako stanem on nece da nastavi rad.

Hard reset je izgleda resio problem sa GPS na 2.3.3. Vec nekoliko dana besprekorno radi u voznji biciklom. Valjda ce i ostati tako :)

Da dodam da je posle instalacije Juice Defendera na bateriji 78 casova i 15 minuta a baterija je na 17%. Jedino me nervira da dok citam neku vest sa neta on ugasi wi-fi ili 3g pa moram da palim opet ako mi treba.

Da li moze da se otkjluca na telenorovu mrezu,mnogo mi je bitan brz odgovor,imam ponudu da ga kupim,ali je zakljucan na mts?

Могуће али губиш гаранцију. Прво провери у неком сервису па онда узимај телефон

Послато са LG P500

Sto se tice praznjenja baterije, kod mene UltimateJuice resio problem, telefon napunjen u nedelju i upaljen mu Wi-Fi non-stop, palio GPS u BUSu juce i danas (probe radi :) ), takodje slusao muziku u BUSu, 3G iskljucen, i baterija je sada na 57%. Znaci nije gasen od nedelje i sve je kako treba, mada da napomenem i da je uradjen reset na fabricka podesavanja.

Testiranje zavrseno i nisam primetio razliku sa i bez UltimateJuice-a. Moguce da je pre hard reseta neka aplikacija trosila bateriju ali sad je trajanje baterije isto sa i bez Juice-a.

Takodje sam ga obrisao ne videvsi nikakav pomak.

Optimus One Tapatalking

Ja sam prvi dan sa uj izdržao 2 cela dana bez punjenja. Sada je opet po dan, izgleda da je nešto počelo da mi troši bateriju, a ni ne gasim wifi.

---
desire + oxygen 2

Posto sam kupio LG Optimus P500 koji je zakljucan na MTS mrezu,a ja imam telenor karticu,da li mogu da predjem na mts i zadrzim isti broj 063,da li ce onda LG optimus podrzavati moju karticu?

Мало је иритирајући овај 2.3.3. поводом трошења батерије! Нешто ми екран скраћује у врху, приликом стартовања апликација за приказ системских вредности (трошење батерије, активни процеси) као што је "spare parts". Можда тако и треба. Него овај 2.3.3. није нешто бољи од 2.2.2. па људи ако немате преке потребе да га апдејтујете, немојте. Нема неке разлике у систему. Мало је дотерана тема менија у подешавањима и изглед таба за обавештење (црне је боје и другачије изгледају иконице за батерију, дата проток ГПС и wifi). Да ли је систем бржи, не могу да приметим. Можда сам очекивао више него од Froyo.
Био сам задовољан за верзијом коју сам добио кад сам узео телефон, али ме знатижеља натерала да испитам нови систем.
Е сад, враћање на првобитну верзију ћу да одрадим тек кроз пар дана, кад испитам потрошњу батерије и активност осталих програма.

Evo i dopune, od kad sam stavio 2.3.3. aplikacija tapatalk vise ne radi. Na nekim mestima su prikazali isti problem ali ne i resenje.

Kao sto vidis radi Tapatalk. Probaj neku drugu verziju.

Probao tri razlicite verzije i nece. Sada kucam preko opere (crkla mi graficka pa idem preko mobilnog).

Ne znam zasto ti ne radi i ja sam na 2.3 i kao sto vidis radi normalno.

Evo da se pohvalim kao novi clan Android zajednice sa svojom novom "cokoladicom" LG P500. U celu pricu sam uleteo grlom u jagode bez mnogo predznanja o Android filozofiji i mogu reci da su mi utisci podeljeni. Sa jedne strane je filozofija otvorenog koda i neogranicene slobode kastomizacije i eksperimentisanja a sa druge presrecne telekomunikacione kompanije kojima ce ova filozofija uterati milijarde nasih dolara, evrija u dinara u dzep i poprilicna danguba i potrebna kompjuterka pismenost na ovladavanju i "krocenju" sve slozenijih mobilnih uredjaja za komunikaciju.

Prvo razocarenje je sama fabricka postavka bez i jednog File menadzera. Kada mi je "odletelo" 200 prepaid dindzi za skidanje Astro Managera (bez koga ne bih mogao nista da instaliram OFF line) panicno sam potrazio "dugmice" gde da presecem svaku vezu sa internetom. Strasno! Ako na pripejdu za svaku aplikaciju koju probam treba da platim 1-2EUR necu izgurati do prvog u mesecu :). A tek onaj buljuk servisa koji se pokrece sa telefonom od kojih pojedini odmah traze vezu sa web-om (da gledam kakvo je vreme u Engleskoj :). I sto je najstrasnije ne mogu nikako da ih pocistim. Samo negde "curi" .

Sada sam "zabarikadiran" u disejblovanom internetu sve dok ne nadjem nacin da sve ove aplikacije koje traze internet konekciju a koje nemam nameru da koristim na telefonu, pocistim zauvek ili stavim pod apsolutnu kontrolu. Svaka druga aplikacija za koju pretpostavite da ce biti jako korisna za rad offline negde iz potaje pokrece vezu ka webu. Bas me to iritira i cini paranoicnim. Pa ljudi mi smo jos u zemlji Srbiji. Megabajti su od suvog zlata. Jos uvek mi u racunu za ADSL nema stavka "mobilni internet" . Za nekog kome mobilnost podrazumeva opcije kao sto su pozivi, SMS poruke, kratki odlasci na internet, GPS usluge sa kesiranim mapama i gomila offline aplikacija ovakav uredjaj je mozda losije resenje od nekih starijih sistema.

Tuzno je sto je gubljenje vremena na ucenju da bi kastomizovao svoj telefon zaista veliko kao i neprakticno gasenje aplikacija u odnosu na Windows. Dakle instalirao sam sve ono pametno "must have" sto sto sam pronasao na forumima (ASTRO File Manager, Android Assistant, File Expert, Titanium, ROM Manager, rutovao sa z4root.1.3.0.apk) i da ne gnjavim mnogo sa utiscima moja konkretna pitanja bi bila (mozda su neka i glupa ali za nekog ko se tek 3 dana bakce sa Androidom progledacete mi kroz prste):

1. Da li je moguce deinstalirati servise i aplikacije koji su dosli uz telefon bez zamene ROM-a i link ka dobrom i jednostavnom uputstvu
2. SMS aplikacija koja bi bila najslicnija standardnom konceptu (Inbox, Sent, Draft, forward, replay...) slanja SMS poruka
3. Koriscenje kontakata iz SMS kartice za slanje poruka i telefonske pozive
4. Kako kucati slova na alfanumerickoj tastaturi (tipa klikni tri puta za "C" , nemojte da se smejete)
5. U slucaju particionisanja SD kartice ovaj njen postojeci sadrzaj (kada se bekapuje) se stavlja kompletno na FAT32 ili je potrebno selektivno smestanje po particijama
6. Postoji li sajt gde mogu da se skinu domace aplikacije u *.apk formatu za oflajn instalaciju (imam utisak da su autorima ovih aplikacija telekomunikacione kompanije debelo platile da im se aplikacije ne pojavljuju nigde osim na zvanicnim sajtovima, teze ih je naci nego piratski softver iako su "besplatne")
7. Usput jedan savet za pocetnike: aplikacije skinute sa neta u zip formatu preimenujte u apk i instaliraju se bez problema

Nazad
Vrh Dno