Šta je novo?

LG Optimus L9

Pa šta sa ti kažem, uglavnom vesti, najviše Tapatalk, Facebook, Twitter, Play Store, pomalo običnog browsing-a preko Chrome-u, YouTube skoro i da ne koristim, tek po koji snimak mesečno...

Aha ok dobro da znam, kazem pre neki dan sam uzeo mob L9 pa cu ga od 01.12 testirati na netu tj sta koliko trosi a pritom sad je I dobro sto je MTS pokrenuo ovo da je besplatan net posle potrosenog u paketu po slabijoj brzini, nadam se da ce to da traze ZAUVEK :]

Aha ok dobro da znam, kazem pre neki dan sam uzeo mob L9 pa cu ga od 01.12 testirati na netu tj sta koliko trosi a pritom sad je I dobro sto je MTS pokrenuo ovo da je besplatan net posle potrosenog u paketu po slabijoj brzini, nadam se da ce to da traze ZAUVEK :]

Taj neogranicen internet po slabijoj brzini je nenormalna glupost. Pri toj slabijoj brzini, jedna obicna Blic aplikacija se pokrece po 10-15 sekundi dok sve ucita. Takva je situacija bar sa Telenorom. Lepo im zvuci kad u reklami kazu "neogranicen internet", kad ono..

To je onda do te aplikacije, meni lepo otvara mail i tapatalk (bez slika naravno) ali samo za to mi služi taj neograničeni...

Taj neogranicen internet po slabijoj brzini je nenormalna glupost. Pri toj slabijoj brzini, jedna obicna Blic aplikacija se pokrece po 10-15 sekundi dok sve ucita. Takva je situacija bar sa Telenorom. Lepo im zvuci kad u reklami kazu "neogranicen internet", kad ono..

Pretpostavljam da bi onda bilo mnogo bolje da ostane full brzina, a da ti lepo skinu 50 din/MB (pogotovo bi bilo odlicno ako ti je ukljucen automatic update, pa kad za 10 min skine neki mizeran update od 100 MB)!? Mislim WTF?! Ako ti je sporo, izaberi opciju 'Dodaj MB', plati nesto malo i imaces normalnu brzinu.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da bi onda bilo mnogo bolje da ostane full brzina, a da ti lepo skinu 50 din/MB (pogotovo bi bilo odlicno ako ti je ukljucen automatic update, pa kad za 10 min skine neki mizeran update od 100 MB)!? Mislim WTF?! Ako ti je sporo, izaberi opciju 'Dodaj MB', plati nesto malo i imaces normalnu brzinu.

U Telenor mrezi imas npr. 1000 mb sa full brzinom i onda kad se to potrosi ide onaj nazovi neograniceni koji nicemu ne sluzi.. Moze da se posle dokupi 500 mb za 300 din po full brzini.

U Telenor mrezi imas npr. 1000 mb sa full brzinom i onda kad se to potrosi ide onaj nazovi neograniceni koji nicemu ne sluzi.. Moze da se posle dokupi 500 mb za 300 din po full brzini.

Znam da ima 1000 MB po full brzini, taj paket i koristim. Nego te opet pitam, da li bi bilo bolje da posle potrosenih MB iz paketa nemas taj sporiji net, nego da imas full brzinu po ceni od 50 din/MB, kao sto je bilo godinama kod svih operatera, dok Telenor to prvi nije uveo?

Znam da ima 1000 MB po full brzini, taj paket i koristim. Nego te opet pitam, da li bi bilo bolje da posle potrosenih MB iz paketa nemas taj sporiji net, nego da imas full brzinu po ceni od 50 din/MB, kao sto je bilo godinama kod svih operatera, dok Telenor to prvi nije uveo?

Mislim da je bolje, jer ova brzina nicemu ne sluzi (bar se ja iznerviram dok ocita neku minimalnu glupost), ali visestruko je isplativija ta opcija npr. dodatnih 500 mb za 300 din po full brzini, nego 50 din/mb.

Opet ja, jos jedna stvar, interesuje me da li je neko imao slican ili isti problem ko ja sa mojim L9 P768 !! Desava mi se da se telefon sam od sebe iskljuci recimo posle ne koriscenja istog sat vremena unazad tj samomg neotkljucavanja, tj kad ocu da otkljucam ekran tad primecujem da je on ustvari ugasen ! Moze li neko to da mi objasni!

Hvala vam svima puno jos jedno, nov sam ovde!

Pa to baš i nije normalno. Baterija puna?

Danas je bila puina I sam se ugasio ! dal ima tu neka podesavanja ? znaci kupio sam ga pre 4 dana i tako mi se 2-3 puta ugasio, tj kad ocu da ga otkljucam primetime da je ugasen!

Probaj da ga resetuješ na fabrička podešavanja, ako se nastavi onda nosi u servis.

Ako se jos jednom desi u sledecih 5 dana nosim odma kod njih u servis!!

Sta sam hteo jos, kako se vama cini zvucnik L9, i zasto se onako slabije cuje kad zvoni!

nisam primetio da LG ima neki problem sa zvukom, cak je i preglasan pa moram utisati.

da nije do futrole?

Da, zvučnik je čak i preterano glasan, da ne kažem da urla kad je na najjače.

uzeo u pozarevcu tu kod mene u radnji P768 8mpix 22500 platio!

Hmm bre meni nije nesto toliko jak speaker, sta znam ljudi bre meni se nikako ne dere zvucnik!!

Tj cuje mi se solidno, jel moze nakako da se namesti da kad zvoni da ne ide onako postepeno zvuk vec odma da PEGLA :] ?

Poslednja izmena:
Pokušaj da uradiš update softvera . Imao sam isti problem na p760 i nakon update-a mi se cini da se stvar donekle sredila

uzeo u pozarevcu tu kod mene u radnji P768 8mpix 22500 platio!

Hmm bre meni nije nesto toliko jak speaker, sta znam ljudi bre meni se nikako ne dere zvucnik!!

Tj cuje mi se solidno, jel moze nakako da se namesti da kad zvoni da ne ide onako postepeno zvuk vec odma da PEGLA :] ?

Moja lepša polovina ima ovaj telefon. Od jutros se sam od sebe dva puta iz čista mira ugasio i ona ga je posle toga upalila. Ugasio se i treći put, ali posle toga neće da se upali. Stavljali ga na punjač, držali pola sata i više, ništa .... probali da ga uključimo dok je na punjaču i dalje ništa. Zvali smo neki broj koji se spominje na LG Srbija sajtu, to je valjda ovlašćeni servis, objasnili o čemui se radi i kažu "pao softver". Da li ovo ima smisla i da li može nešto da se uradi a da se telefon ne nosi u servis? Ne mogu nigde da pronađem, ko je ovlašćeni servis za LG teelefone u BG?

Probaj zajedno da drzis HOME + Power + Volume MINUS ... Trebalo bi da je to hard reset...vratice na fabricko, ako nemas nesto bitno na telefonu probaj to... Ako ne upali sacekaj jos malo nek bude na punjacu pa ako nista ne uspeva, nosi na servis :/

Ne pomaže. Izgeda da će morati da se nosi u servis.... Izdržao je manje od godinu dana.... Strašno.

A da nije punjač?

Hm...... ne bi trebalo da jeste jer na istom punim i ja svoj telefon i sa njim nema problema. Kad smo zvali servis rekli su odmah da je "pao SW" (šta god im to značilo) i to vrlo sigurni u to, tako da verujem da im ovo nije prvi slučaj.

E skroz sam zaboravio da bi mogao to sam da odradis.
Skini onaj njihov support tool, povezi telefon, idi na Options gore desno i izaberi Recovery... A na telefonu moras da drzis Volume + i Power ako se ne varam. Provericu ti sada jos to. Treba da ti se pojavi SW upgrade i sam da ti stavi poslednju njihovu JB verziju bez problema. To sam pre neki dan radio kad sam bio moj soft brick-ovao 😀

Bilo bi sjajno ako bih izbegao servis i cimanje sa njima! Dok držim vol+ i power, telefon treba da bude povezan sa računarom? Hajde molim te neki detaljni how to use! 😉 Hvala u napred.

Hahaha poceo sam da pisem pod 1. ugasi telefon i povezi sa racunarom 😀
Znaci:
1. Povezi telefon
2. Pusti da komp odradi svoje sa drajverima
3. Drzi zajedno power + volume PLUS...
4. Treba da ti se pojavi ovako, samo normalno, ne ovako flipovano: http://i912.photobucket.com/albums/ac324/akwlb/LGL9/Image2_zpsd94afc98.png
5. Ako ti se to ne pojavi onda ne verujem da je samo do softvera i da ces morati u servis.
6. A ako ti se pojavi onda ides ovde na lg software tool :
l9.png

To je to druze. Evo ti link za Lg tool ako nemas... http://www.lg.com/rs/podrska-mobilni/lg-Optimus-L9-P760
Pa srecno... Ako uspe da ti se pojavi slika na telefonu za SW Upgrade, klikni Upgrade Recovery i onda ce ti on skidati nekih 500mb i instalirati JB.

@darkopainkiller reci mi da li ima oficijalni softwere za moju verziju P768 ??

Znaci sad ti se normalno cuje zvucnik, tj ne radi onako postepeno kad zvoni ?

Sto se tice gasenja telefona od samog sebe de znam, desilo mi se tri puta ali se svaki put upali, ali ako mi se jos jednom ovako ugasi nosim ga na servis, uzeo mob bre pre pet dana, nema smisla!

Nazad
Vrh Dno