Šta je novo?

LG Optimus L9

Jesi uradio sve kako treba? Ako ne budem mogao lepo da očitam, a nije root-ovan telefon, moraćeš root da odradis zbog raznih procesa i uporedjivanja. 😉

Prvi dan koriscenja nije bas pokazatelj koliko trosi jer sam napravio 3 sata screen on za 6 sati. Trenutno se prazni 8 sati sa nesto vise od 3 sata ekrana i ima 25%. Sad se dosta sporije trosi jer sam stavio stednju iapod 30%. Verujem da moze da izvuce i 4 sata ekrana ili blizu 4 sata. Ja sam prezadovoljan 😉
Telefon je vrh, nista brze i bolje mi ne treba.

napunio jesam , i za 3ipo sata obavio jedan poziv i jednu poruku poslao i primio 🙂 A root nisam radio

3-4 sata ne diraj telefon uopste, nikakav poziv nista! 🙂 posto ljudi ne mogu to da urade, najbolje je da uzmes napunis telefon do 100% i onda ostavis ga preko noci i ujutru mi posaljes idle log, posto nadam se da ne mesecaris i ne zoves u pola noci 🙂 normalno ostavi sync, wifi, 3g ili 2g, mislim kako vec koristis telefon.

3-4 sata ne diraj telefon uopste, nikakav poziv nista! 🙂 posto ljudi ne mogu to da urade, najbolje je da uzmes napunis telefon do 100% i onda ostavis ga preko noci i ujutru mi posaljes idle log, posto nadam se da ne mesecaris i ne zoves u pola noci 🙂 normalno ostavi sync, wifi, 3g ili 2g, mislim kako vec koristis telefon.
Ok, onda cu veceras da ga napunim , pa ti ujutru saljem log .hvala unapred!

Hvala borko!!
A koja je to Opera na bazi Chrome-a, mislim koja verzija i može li se instalirati ova, da tako kažem, obična Opera?
Zašto je ova Chrome Opera loša, dali možda koči i loše radi ili je nešto drugo u pitanju?
I postoji li mogućnost instaliranja "obične" Opere ako recimo greškom ili iz radoznalosti stavim ovu Chrome Operu?

Jel' iko probao šta raditi u office programima, interesuje me pre svega Excel odnosno kreiranje i rad u XLS formatu?

Na Google Play imas Opera classic to je nasa,radi super. Ona pod Opera browser je uzasna..Chrome powered. Jos imam stresove od nje..ako se zeznes samo deinstaliraj i skini Operu classic. Opera mini je so so..

Ostavio sam napunjenog sinoc i ujutru da proverim koiliko je potrosio , kad ono prijatno iznenadjenje nije potrosio ni jedan % , stoji zakucan na 100%

Ja sam sinoć ostavio telefon na 1% i kada sam ustao stajaoje na 1%. Imao sam 6 propuštenih poziva i 4 sms, ako vam nešto znači.

ja ne znam sto se svi boje tog jb-a...buraz je uzeo isti fon i uporedjivali smo ga, njegov na ics moj jb...i na jb mnogo vise smooth radi, brze otvara sve, touch je bolji...sve mnogo laganije radi...

Da li si probao da otvoriš poruku preko onog iskačućeg obaveštenja?? Pipam po dva-tri minuta ne bi li ga sklonio sa ekrana. Najneverovatnija dosadna stvar u JB koja užasno loše radi!

Da li si probao da otvoriš poruku preko onog iskačućeg obaveštenja?? Pipam po dva-tri minuta ne bi li ga sklonio sa ekrana. Najneverovatnija dosadna stvar u JB koja užasno loše radi!

Meni extra radi. I bas je prakticno 😉

Inace meni se cudno ponasa baterija. Za sada je 9 sati, od toga 2 sata ekrana i imam 40% sto mislim da je ok. Osvetljenje je 48%, ispod 30% ide stednja baterije koja spusti osvetljenje na 35%. Ovako gledano nije lose, ali kao da na punjacu trosi vise.
Sinoc sam zaspao u 2 i stavio ga na punjac, a ustao sam u 7. Neka se punio 2 sata do 100% i onda je mirovao, samo sync ukljucen ali wifi jok, mobilni net ne koristim. Znaci praznio se 3 sata i skinuo sam ga u 7 a baterija vec na 93% 😵

Poslednja izmena:
Sinoc sam zaspao u 2 i stavio ga na punjac, a ustao sam u 7. Neka se punio 2 sata do 100% i onda je mirovao, samo sync ukljucen ali wifi jok, mobilni net ne koristim. Znaci praznio se od 3 sata i skinuo sam ga u 7 a baterija vec na 93% 😵

Meni se to nikada nije desilo, ni na jednom telefonu, pa ni na sadašnjem P760.

Pa isključi ga ako ti smeta. To je inače LG-jev feature, a ne generic JB. Meni je ekstra koristan, pre toga sam imao instaliranu posebnu aplikaciju za to (SMS Popup).

Ubio sam sada neke app sa Force Stop i nadjoh neku sd od ko zna kada sa 2gb mesta pa reko aj da je ubacim.
Ugasim telefon sa 24%, ubacim sd i upalim telefon a on na 31% 😀

Jedno zapazanje.
Sutra kad budemo prodavali nase telefone, plasicemo kupce ovim preteranim palamudjenjem o bateriji i jb, iako je rec o sekundama i minutima, dakle beznacajno, a sto rece djilkos glavni razlog je project butter koji trazi vishe struje i memorije.

Dobro zapazanje 😀 Ali i razuvericemo ih 😉

Meni samo ima taj opasan start. Okacicu uvece pre spavanja slike od baterije i mislim da ce biti zadovoljavajuce 😉 preko sat vremena razgovora, itd... sve cu okaciti uostalom. A taj opasan start je verovatno posledica nekog procesa i ne ocekujem to sutra ujutru 😉

Poslednja izmena:
Evo ja malo eksperimentišem sa juice defender-om. Za sad sam samo postavio da se sinhronizacija pali na pola sata. Za oko 22 sata na bateriji uz 1.5 sat upaljenog ekrana imam 50% baterije. Zadovoljan.

Jedno zapazanje.
Sutra kad budemo prodavali nase telefone, plasicemo kupce ovim preteranim palamudjenjem o bateriji i jb, iako je rec o sekundama i minutima, dakle beznacajno, a sto rece djilkos glavni razlog je project butter koji trazi vishe struje i memorije.

Šta je to project butter i čemu služi?
Jel on dolazi uz novi JB na sve telefone ili je to neki LG-jev dodatak?

Šta je to project butter i čemu služi?
Jel on dolazi uz novi JB na sve telefone ili je to neki LG-jev dodatak?
http://www.techradar.com/reviews/pc...g-systems/android-jelly-bean-1087230/review/5
Mislim da je tu sve lepo objasnjeno.

Evo ja malo eksperimentišem sa juice defender-om. Za sad sam samo postavio da se sinhronizacija pali na pola sata. Za oko 22 sata na bateriji uz 1.5 sat upaljenog ekrana imam 50% baterije. Zadovoljan.
Jb je u pitanju?

Probacu i ja taj Defender sutra da vidim kako se ponasa. Dosta ga hvale 😉

Не ваља то ништа, користио сам раније и ништа не помаже.

To je više za ljude koji ne koriste push servise, pa im kao pomaže... Mada u samim aplikacijama imate "juice defender" posto namestate sync na koliko hoćete... Mada push je napravljen tako da troši jako malo baterije...

Sa jd skroz ugase net pa stvarno pomaže. Al bez neta si 🙂

4eqa9y4u.jpg

amegapa9.jpg

u7enyby8.jpg

y6abyryd.jpg

Evo ovo je neka statistika za danas. Mislim da moze i bolje ali i ovo je ok 😉
Kako sistem gleda na statistiku govornih poziva jer se tada ekran gasi zbog senzora? Svakako ide u screen-on?

Da definitvno se baterija mnogo vise trosi na jb.Kazi mi Wifi je 24/7 ili ga gasis palis po potrebi?

Gasio sam ga jer sam i putovao dva puta danas tako da je bilo oko 7 sati od ovih 16.

Ovaj Juice D. je sr*nje ako imas free verziju. Da se plati bar ona osnovna pa da se sve to ispodesava.
U sustini nije ni potrebno ali ne vidim u podesavanjima da mogu sam da podesim vreme synca? I neka app koja gasi wifi posle locka i to ce biti ok 😉

Nazad
Vrh Dno