Šta je novo?

LG Optimus L9

vidim vec pisali o acces point names, onda nista 🙂

ja sam spustio brightness iz testa na nekih 40 i tako mi stoji sad uvek i baterija mi drzi preko 4 sata screen on-a uvek...
i to je ok, visim na viberu po ceo dan i po netu, wifi mi ukljucen non stop...dosta i razgovora i malo igrica i izdrzi mi skoro ceo dan...zavisi koliko igram igrice, al ako ne mnogo onda mi izdrzi i 24 sata opusteno...

Poslednja izmena:
Eto uzroka problema.Nije jb kriv vec parametri od neke tamo mreze.Obrisi ta CHT podesavanja i posalji Telenoru zahtev za nove.

Ne postoje u telenoru podešavanja za P768. Ipak sam dobio poruku i instalirao podešavanja i - ništa.
Upisao ručno sa sajta (naziv, šifre, proxy...), ponovo prošao SEARCH NETWORK i - naravno, ništa.
Pomislim da možda nije riknuo nekakav čip za internet, ali onda ne bi mogao da pronađe nijedan NETWORK, međutim pronalazi ih munjevito, registruje kao od šale, ali ne funkcioniše. Kao da ga neko ****** u JB blokira. Već počinjem da paničim...

http://www.androiddrawer.com/1637/download-opera-mobile-web-browser-12-0-3-app-apk/
Za sve koje bi da vrate Operu 12. Meni je sacuvao bukmarkse, samo sam prebisao instalaciju, bez da brisem prethodnu.

Pitanje za vlasnike mob. koji su sa lelenora,dali su svi zakljucani ili ima i simfre primeraka ?

Vidim da ce da se desi isto ****** kao sa operom.ovde vazi ona ako radi dobro,nahrani svinje i NE DIRAJ!
Zaobici cu za sad, sto da pucam sebi u koleno i smaram se danima ako nesto krene naopako,kad radi sve ok.

Evo verzije starijih opera
http://ftp.opera.com/pub/opera/android/mobile/
Bukmarksi moraju rucno ko nije rutovao tel.

google hangouts blokirao telefon. normalno radio 2-3 dana pre toga. ubio se dok nisam našao šta je. vraćanjem na g-talk telefon normalno radi.

Mogu da potvrdim ovo, definitivno je novi Hangouts pravio problem.

Imam problem sa Go SMS Pro. Kad izaberem kome ću da šaljem poruku i otkucam i pošaljem je, izadjem iz programa i ponovo udjem, on izbaci da je poslao poruku nekom sa kim sam pre toga imao komunikaciju!? Neki put poruke stvarno odu drugome, a neki put se samo pojavi njegova slika, a poruke odu kome treba! Kakva glupost! Izbrisao i opet instalirao i sve isto!? Šta raditi?

Batali to đubre od programa.

Da stvarno, to sve sa prefiksom GO ne treba ubacivati u telefon...

Posle nekoliko dana korišćenja Jelly Bean update-a na P768, ako ima neko ko bi sa ICS prešao na JB, imam jedan savet - NEMOJTE NI U LUDILU!
Jedino što iole vredi, a nije neophodno, jeste da umesto YAHOO WEATHER se dobije nešto lepši ACCUWEATHER widget i mogućnost da se podešava osvetljenje ekrana iz NOTIFICATION BAR-a. Apsolutno nijednu drugu (softversku) razliku nisam primetio. I dalje ne postoji mogućnost prebacivanja aplikacija na SD karticu.
Ali druga stvar, zbog koje ovo kuckam i zbog koje upozoravam one retke koji još nisu prešli na JB, jeste da sam sa update-om od telefona koji sam lagano punio svaki treći dan (ne koristim ga preterano, imam internet i kući i na poslu) dobio strujožednu zver koja po svakom paljenju i dva minuta gledanja izgubi 2% baterije. Primer - sa ICS ga napunim uveče (uključen Wi-Fi), ne upotrebljavam ga preko noći, alarm me probudi za posao u 6:30, baterija na 99 ili 100%. Sa JB uradim isto, baterija je ujutro na 85-86%. A da ga ni pogledo nisam. Sa ICS krenem u šetnju, slušam muziku, posle sat vremena, baterija je na 97-98%. Apsolutno isto uradim sad i baterija mi je na 80-82%.
Prosto je neverovatno koliko je razlika u (nepotrebnom) utrošku baterije, kao da imam neki potpuno drugačiji telefon (ekran mi je uvek na 50% osvetljenosti). Gotovo da počinjem da se plašim da ga pogledam da se ne bi baterija smandrljala posle 5 minuta (ne bukvalno, naravno). Sve moguće stvari sam isključivao/uključivao i isprobavao, ali nešto u Želeu srče bateriju ekstremno više nego u Sladoled sendviču. Nažalost, nisam toliko upućen u Androide, rutovanje i druge stvari, ali da jesam, ovog sekunda bi ga vratio na ICS. Zato, ako imate ovaj telefon i dobijete poruku o softverskom apdejtu, ignorišite to, sprečite i samu pomisao na tako nešto...

Posle nekoliko dana korišćenja Jelly Bean update-a na P768, ako ima neko ko bi sa ICS prešao na JB, imam jedan savet - NEMOJTE NI U LUDILU!
Jedino što iole vredi, a nije neophodno, jeste da umesto YAHOO WEATHER se dobije nešto lepši ACCUWEATHER widget i mogućnost da se podešava osvetljenje ekrana iz NOTIFICATION BAR-a. Apsolutno nijednu drugu (softversku) razliku nisam primetio. I dalje ne postoji mogućnost prebacivanja aplikacija na SD karticu.
Ali druga stvar, zbog koje ovo kuckam i zbog koje upozoravam one retke koji još nisu prešli na JB, jeste da sam sa update-om od telefona koji sam lagano punio svaki treći dan (ne koristim ga preterano, imam internet i kući i na poslu) dobio strujožednu zver koja po svakom paljenju i dva minuta gledanja izgubi 2% baterije. Primer - sa ICS ga napunim uveče (uključen Wi-Fi), ne upotrebljavam ga preko noći, alarm me probudi za posao u 6:30, baterija na 99 ili 100%. Sa JB uradim isto, baterija je ujutro na 85-86%. A da ga ni pogledo nisam. Sa ICS krenem u šetnju, slušam muziku, posle sat vremena, baterija je na 97-98%. Apsolutno isto uradim sad i baterija mi je na 80-82%.
Prosto je neverovatno koliko je razlika u (nepotrebnom) utrošku baterije, kao da imam neki potpuno drugačiji telefon (ekran mi je uvek na 50% osvetljenosti). Gotovo da počinjem da se plašim da ga pogledam da se ne bi baterija smandrljala posle 5 minuta (ne bukvalno, naravno). Sve moguće stvari sam isključivao/uključivao i isprobavao, ali nešto u Želeu srče bateriju ekstremno više nego u Sladoled sendviču. Nažalost, nisam toliko upućen u Androide, rutovanje i druge stvari, ali da jesam, ovog sekunda bi ga vratio na ICS. Zato, ako imate ovaj telefon i dobijete poruku o softverskom apdejtu, ignorišite to, sprečite i samu pomisao na tako nešto...

Verujem da si updejtovao na JB i nisi odradio factory reset, a to je na ovoj temi vec receno bezbroj puta da se tako resavaju najlakse problemi zabagovanih procesa koji ti ustvari srchu bateriju. Update na jelly bean to dodje kao automatizovan proces updatea operativnog sistema, svi znamo kako se to najsigurnije radi na desktopu, prvo ide format pa na sveze formatiranu particiju pa instaliranje aplikacija iz pocetka. Ovde ti je to automatizovan proces koji ti jos ostavlja sve stare aplikacije... tako da naravno da ne moze sve da prodje savrseno. Kod nekoga ko je imao par aplikacija instlairanih verovatno prodje bez problema kod nekoga ko ima tonu aplikacija ne mora da znaci.
Tako da factory reset bi trebao da ti resi probleme. Pazi i sa instalacijom aplikacija. To sto su neke radile na ICS ne mora da znaci da ne baguju na JB.
Google Location services isto vuku bateriju vise nego sto su pre vukli (to je do google updatea koji je skoro izasao). Pa iskljuci i to ako ti ne treba (i gps i mobile network).

Postoji move to SD, ides na settings>apps>izaberes aplikaciju pa ti je tu jedna od opcija move to SD. Mozes samo aplikacije koje si ti sam instalirao.
Postoji mnostvo unapredjenja koje si zaboravio. Primera radi Google Now(od zadnjeg updatea na engleskom je super upotrebljiv). Mogucnost otvaranja vise prozora i odgovaranja na poruke dok radis nesto drugo. Telefon je takodje brzi odzivniji itd. Oslobodjeno je nesto RAMA i malo prostora na internoj memoriji. Novi font Ghotic (koji je citljiviji) i nove precice.

Verujem da si updejtovao na JB i nisi odradio factory reset, a to je na ovoj temi vec receno bezbroj puta da se tako resavaju najlakse problemi zabagovanih procesa koji ti ustvari srchu bateriju.

Urađeno ne jednom, nego dva puta (u prethodnim postovima sam paničio zbog gubljenja interneta). Koristim istih 20-ak aplikacija koje sam imao sa ICS-om, čak i nekoliko igara manje. Isključio Locations, Sync i ostale gluposti (koje sam držao uključene na ICS-u. I dalje srče kao ludo, a ne znam šta.

Postoji move to SD, ides na settings>apps>izaberes aplikaciju pa ti je tu jedna od opcija move to SD. Mozes samo aplikacije koje si ti sam instalirao.

Da, naravno, probao, uradi mi MOVE TO SD na "simuliranu" SD karticu interne memorije, a ne na pravu SD karticu, isto kao na ICS-u.

Razlike minimalne, ali potrošnja baterije maksimalna, jednostavno, JB je, po meni, teško njesra...

Ne znam sta se desava kod tebe ali meni na JB baterija traje nesto duze nego na ICS (15tak min screen on time duze) ovako stand by je isto.

NastyB, probaj da koristis telefon i on da te sluzi... Opterecen si mozda da gledas u bateriju ili ti jednostavno nesto srce bateriju, pa ti se onda cini da to trosi. U deep sleep-u kada ga ostavis na wifi-u ne bi smeo da potrosi vise od 5-6% u zavisnosti koliko imas sync-a u pozadini.

NastyB, probaj da koristis telefon i on da te sluzi... Opterecen si mozda da gledas u bateriju ili ti jednostavno nesto srce bateriju, pa ti se onda cini da to trosi. U deep sleep-u kada ga ostavis na wifi-u ne bi smeo da potrosi vise od 5-6% u zavisnosti koliko imas sync-a u pozadini.
Covek je fino opisao gde je realan problem, a sprava ipak treba da bude u funkciji korisnika, tako da mu psiholoski saveti nisu bas od pomoci, kao ni ostalima koji imaju slicnih problema, tako da ako neko zna nek ne bude ljubomoran da otkrije i drugima zasto dolazi do slogiranja baKterije na JB

А да инсталира BBS па види да ли нешто троши батерију...

Covek je fino opisao gde je realan problem, a sprava ipak treba da bude u funkciji korisnika, tako da mu psiholoski saveti nisu bas od pomoci, kao ni ostalima koji imaju slicnih problema, tako da ako neko zna nek ne bude ljubomoran da otkrije i drugima zasto dolazi do slogiranja baKterije na JB

A ti si toliko stručan da si objasnio sve. Idi malo edukuj se, pa mi se javi. Do tada me zaobidji.

@fcinterbgd hvala na branjenju mog integriteta 😛

A ti si toliko stručan da si objasnio sve. Idi malo edukuj se, pa mi se javi. Do tada me zaobidji.
Ko se ljuti.. ne budi mu drug :d, a ovo ipak nije zdravstveni forum, tako da ne primaj ksrcu, nego daj stručan savet da bude od koristi svima, jer od tebe ništa manje ne očekujem ,)

Stvar je u tome da koristim iste aplikacije i na isti način, ali od kad sam "prešao" na JB, baterija se troši nekoliko puta brže. Sve moguće sync-ove sam poisključivao (koji su na ICS-u bili stalno uključeni), ali, jednostavno, dovoljno je da budem 10-ak minuta na netu i baterija pada za 5-10%, iako sam osvetljenje ekrana spustio na 50% (na ICS-u sam stavljao na 65% i nije bilo trunke problema). Kad pogledam potrošnju baterije CELL STANDBY i PHONE IDLE gutaju kao nenormalni...

Cell standby je najverovatnije bug, isto bilo na s3 kada se pojavio prvi update. Probaj reset i vidi kako se ponaša klot bez ijedne aplikacije.

10% za 10 minuta, ali to nema teorije. I 5% za 10 minuta je malo bliže realnosti, to je skoro 3 i po sata, na ics meni nikada nije izvukao više od 4 sata na wifi uz surfovanje bilo na ics ili jb (isto mi je vreme surfovanje oko 3sata 50minuta na wifi sa 50 ekranom, ali 3g mreža itd) , to je neki max +-10 minuta. Tako da 4% do 4.5% na 10 minuta je onoliko koliko si i mogao imati na ics. Ako gubiš 10 to je onda neki težak bag u pitanju ili ti merač ne očitava kako treba, jer ja toliko ne gubim dok igram zahtevne igre tipa arcane legends preko neta tj multilayer i telefon se pristojno zagreje.

Evo bas sam sada isao po tapatalku, pisao ovaj komentar i uploadovao screenshotove... nekih dvadesetak min na tapatalk ukupno i gledao sam 4min dug youtube video 9% potrosene baterije ... ukupno 24minuta aktivnosti za 9% potrosene baterija ... sto dodje na oko 240min na netu bez da se baterija tera do samog kraja ... sto je prakticno 4 sata.

Iskreno ako bi isli cisto matematicki bilo bi i dosta preko 4 sata, medjutim iz licnog iskustva znam da ne moze da se na 50% brightness sa svim syncovima wifi 3g itd predje mnogo vise od 4sata. Tako da naravno ovde je verovatno merac baterije malo i previse optimistican 🙂
Uglavnom je tu negde 3sata 50minuta do 4sata 5minuta generalnog surfovanja ... nebitno da li je ICS ili JB isto je ... pod uslovom da telefon radi kako treba.

ifrbeb.png

30csrjr.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno