Posle nekoliko dana korišćenja Jelly Bean update-a na P768, ako ima neko ko bi sa ICS prešao na JB, imam jedan savet - NEMOJTE NI U LUDILU!
Jedino što iole vredi, a nije neophodno, jeste da umesto YAHOO WEATHER se dobije nešto lepši ACCUWEATHER widget i mogućnost da se podešava osvetljenje ekrana iz NOTIFICATION BAR-a. Apsolutno nijednu drugu (softversku) razliku nisam primetio. I dalje ne postoji mogućnost prebacivanja aplikacija na SD karticu.
Ali druga stvar, zbog koje ovo kuckam i zbog koje upozoravam one retke koji još nisu prešli na JB, jeste da sam sa update-om od telefona koji sam lagano punio svaki treći dan (ne koristim ga preterano, imam internet i kući i na poslu) dobio strujožednu zver koja po svakom paljenju i dva minuta gledanja izgubi 2% baterije. Primer - sa ICS ga napunim uveče (uključen Wi-Fi), ne upotrebljavam ga preko noći, alarm me probudi za posao u 6:30, baterija na 99 ili 100%. Sa JB uradim isto, baterija je ujutro na 85-86%. A da ga ni pogledo nisam. Sa ICS krenem u šetnju, slušam muziku, posle sat vremena, baterija je na 97-98%. Apsolutno isto uradim sad i baterija mi je na 80-82%.
Prosto je neverovatno koliko je razlika u (nepotrebnom) utrošku baterije, kao da imam neki potpuno drugačiji telefon (ekran mi je uvek na 50% osvetljenosti). Gotovo da počinjem da se plašim da ga pogledam da se ne bi baterija smandrljala posle 5 minuta (ne bukvalno, naravno). Sve moguće stvari sam isključivao/uključivao i isprobavao, ali nešto u Želeu srče bateriju ekstremno više nego u Sladoled sendviču. Nažalost, nisam toliko upućen u Androide, rutovanje i druge stvari, ali da jesam, ovog sekunda bi ga vratio na ICS. Zato, ako imate ovaj telefon i dobijete poruku o softverskom apdejtu, ignorišite to, sprečite i samu pomisao na tako nešto...