Šta je novo?

LG Optimus L9

Imam veliku dilemu u kupovini izmedju L9 i Galaxy s2+ . Evo neko ko je koristio oba telefona ili se bar susreo sa njim, nek iznese misljenje, posto stvarno nmg da se odlucim.. :D Inace ne moraju bas ovi modeli da budu, mozete i neki drugi da predlozite ali u tom cenovnom rangu.. S2 je mozda malo bolja, ali po meni ona je dosta stara, i odlazi u istoriju, kao i to da polako gubi podrsku.. A LG nikad nisam koristio, i stvarno ne znam kakav je, pa zato i pitam.. A ovako po reviewuima mi deluje ko bas ok telefon za te pare.. Inace mislim na P768.. :)) Takodje moze se u izbor staviti i xperia P :DD Pozz.

Nisam se sretao sa S2+ i XperiaP ali jesam sa S2 dosta (a i S3)

Probaj L9 i S2 licno u prodavnici.
Prvo ne mozes na L9 topicu ocekivati objektivna misljenja ;)
Drugo telefoni su razlicitih dimenzija , meni S2 ima premali ekran a nekome je L9 sigurno prevelik telefon. Tako da ne privlace iste korisnike.

Inace da, L9 je dobra kupovina i zadovoljan sam vlasnik.
Ako ces da platis vise u odnosu na L9 onda je od S2 bolji galaxynexus po meni

Drugar mi je uzeo S2 i posle toga se razocarao kada ga je uporedio sa mojim L9.
E sad, kada sam napisao to isto na ovom forumu samsung ratnici su me zigosali tj po njima je S2 bolju u svemu, a drugar je samo iznosio njegove licne utiske kao prosecnog laika koji je uzeo samsung jer samsung ima jako ime (veliki L9 ekran ostavlja utisak na ljude mnogo jaci nego "mali" S2 ekran a sto se tice razlike u chipovima i slicno prosecan korisnik nema pojma ako se ne informise na netu a u praksi to ne moze i da primeti, tj to primete samo likovi kojima prodje kroz ruke 100 telefona revieweri i slicno). U njegovom slucaju on je uzeo S2 kao prvi smartphone da bi gledao video (youtube) serije i slicno na poslu, gde je po meni L9 bolji jednostavno zbog veceg ekrana, a i on mi je sam to rekao par dana kasnije.

U praksi S2 ima par stvari koje su bolje od L9 koje obicnom korisniku mogu da budu bitne.
S2 ima bolju kameru, manji je telefon i kompaktniji, ima vecu internu memoriju pa mogu da instaliraju velike igrice i samsung je tako da ko voli brend i da bude prepoznatljiv onda je dobar izbor.

L9 ima veci ekran bolji standup time zbog vece baterije i bolji ekran (sada ce da se pojavi neki samsung ratnik da nam kaze kako je s2 ekran kvalitetniji, u praksi L9 ima bolji ekran jer je veci a prakticno istog kvaliteta) i jeftiniji je :)

Meni je licno i lepsi i elegantniji telefon, samsung telefoni mi izgledaju neozbiljno kao izgrackice, za razliku od drugih uredjaja tipa TV i SSDovim koji izlgedaju super :) Ali to je samo po meni :)

Sve zavisi sta ti je bitno.

Kada sam ga ja uzimao tamo krajem prosle godine bio je najjeftiniji telefon sa 4.7" ekranom. Sada je mozda malo drugacija situacija nisam istrazivao tako da mozda ima i neki bolji telefon sa velikim ekranom za male pare :)

Kao sto rekoh po meni ako se vec dodaju pare preko L9 uzeti Gnexus ili nesto slicno.

Poslednja izmena:
Grešiš, grdno grešiš sinko, paket ima 500MB, i uz njeno korišćenje i upotrebu nikad nije potrošila više od 200 MB, a onda je za 10 dana sljuštila svih 500 MB, jer se na Samsung Ace Plus-u uključio neki automatski update i ode mast u propast.

Upravo zbog ovog je dobro imati paket sa neograničenim netom kao što npr ima Telenor. Ako se i nešto zabuguje neće mi nabiti astronomski račun nego u najgorem slučaju će mi potrošiti brže megabajte.

Inače po defaultu u playstoru je uključeno samo automatsko ažuriranje kad je telefon konektovan na wi-fi a isto tako je namešteno i za system updates tako da mi nije jasno šta joj je potrošilo net.

U praksi S2 ima par stvari koje su bolje od L9 koje obicnom korisniku mogu da budu bitne.
S2 ima bolju kameru, manji je telefon i kompaktniji, ima vecu internu memoriju pa mogu da instaliraju velike igrice i samsung je tako da ko voli brend i da bude prepoznatljiv onda je dobar izbor.

S2 ima istu kameru kao P768 model, od 8 Mpx, ali zbog veće rezolucije ekrana i gustine piksela, to izgleda lepše na L9. Veća interna memorija je velika prednost SII, Gorila Glass zaštita, kao i to da Samsung izbacuje redovne Android update za svoje top modele, dok kod LG-a to nije slučaj. Ne postoji JB update za P768 model koji posedujem, ali mi ni najmanje ne treba, jer ICS radi sve što mi je potrebno. Pošto se ne igram na telefonu, natrpao sam gomilu aplikacija i imam prazno 1 GB prostora, dok sve snimke i multimediju držim na SD kartici. Za prosečnog korisnika koji se ne igra na telefonu i nema sindrom hrčka (trpanje preko stotinu (uglavnom nepotrebnih) aplikacija na telefon), L9 je i više nego dovoljan.
A i lepši je od SII ... :)

Broj megapixela uopšte nema veze sa kvalitetom fotki. Gledaj ih na monitoru pa vidi kolika je razlika.

^^ ja definitivno ne bih nikada kupio telefon veci od ovoga.

Mislim, gde to ide od tableta su poceli da prave telefone.
U telefon ovih gabarita ima mesta da se smesti veci ekran ali gabariti aparata ni slucajno ne bi smeli biti veci.

Jel ima neko problem da telefon povremeno neće da mu se probudi iz standby-a :screwy:? U poslednja dva dana mi se desilo više puta, vidim da se procesor zakuca na maks. frekvencu, pa se zagreje sa zadnje strane kao rerna, jedino vađenje baterije pomaže. Mislim da ga neka aplikacija zakucava, a ciljam na novi Viber ili Hangouts (Talk)...

Već bi to bilo na forumu da se dešava tako nešto... Evo za hangouts ti mogu reći odmah da nije pošto ga i dosta koristim :)

Jesi menjao možda kernel? OC/UV?

Nemam nikakvih probkema sve radi ko ludo. Jedino sam danas primetio da ne druga osoba ne čuje preko skajpa, a na ICS je radilo. Od tada nisam.probao. vide me super, pisemo poruke, ja njega cujem, ali on mene ne. Sto, ne znam. Moracu to da pristudiram.

Update google mapa proces zabaguje. Iskljuci pronalazenje preko lokacije (i mobile wifi networks i gps) i ubi proces. Restartuj telefon i to bi trebalo da bude to. Desilo mi se juce odmah nakon update mapa.

google hangouts blokirao telefon. normalno radio 2-3 dana pre toga. ubio se dok nisam našao šta je. vraćanjem na g-talk telefon normalno radi.

Da li moze neko sa modelom P760 da okaci neke fotografije, na dnevnom svetlu i neke sa led "blicem"? Hvala.

Da li moze neko sa modelom P760 da okaci neke fotografije, na dnevnom svetlu i neke sa led "blicem"? Hvala.

Guglaj p760 Camera i idi na search fotki.imas sto primera.

Ljudi Instalirao sam novu operu,katastrofa kako je losa.zna li neko kako vratim na staru operu,a da sacuvam bukmarkse i ostalo?

Jutros se na mom telefonu pojavio update odradio sve i sad imam JB 4.1.2 eto preciznog odgovora :D

I mene smori. Jako, jako lose radi. Na tabletu je ok, ovde blagi uzas!
Odavno se nisam pokajao nesto, kao kad sam updejtovao ovu novu operu..
Sutra cu da vidim kako da downgradujem ako moze,posto bi instalacija nove/stare verovatno sjebala bukmarkse.

Sto se tice updejta na p768kod mene nista nema:(

Edit:ispravka ima pojavilo se:)
@Stukolovac,moze utisci iz prve ruke?
Interesuje me da li ima poboljsanja kamere i taktilnosti ekrana,hvala.

Poslednja izmena:
na 760 osetljivost ekrana je mnogo bolja na jb kamera ima mala poboljsanja ali je i dalje meh

Jutros se na mom telefonu pojavio update odradio sve i sad imam JB 4.1.2

I ja sam se iznenadio kad sam video i odradio update putem Wi-fi mreže. Ne samo da nije ništa posebno, nego sad bateriju troši bar dva puta brže nego sa ICS, a kao šlag na update, čim je to odradio, istog trenutka sam se pozdravio sa internetom putem data konekcije. Gde nema Wi-Fija zbogom internete. I sad mi dođe da popeezdeem što sam to uradio.
Lutam po netu tražeći način da ga vratim na ICS, a to nisam nikad radio. Ako neko ima neka iskustva da mi pomogne u ovome...

Poslednja izmena:
Kod takvih problema pomaže reset ali gubiš sve podatke.

Pozdav, pa ocigledno je ljudi da posle svakog update-a(ako se radi putem wifi) mora da se radi hard reset!
U suprotnom imacete problema sa nekim procesima koji zakucaju i onda se stvaraju problemi (procesor je konstantno max i automatski se brze trosi baterija). Tako da vase kukanje na JB nije realno!

Nikada posle apdejta nisam radio hard reset i nikada ni jedan problem...

[/QUOTE]
Odavno se nisam pokajao nesto, kao kad sam updejtovao ovu novu operu..
[/QUOTE]
Потпуно иста ситуација и код мене , имаш ли линк за downgrade ?

Kod takvih problema pomaže reset ali gubiš sve podatke.

Pozdav, pa ocigledno je ljudi da posle svakog update-a(ako se radi putem wifi) mora da se radi hard reset!
U suprotnom imacete problema sa nekim procesima koji zakucaju i onda se stvaraju problemi (procesor je konstantno max i automatski se brze trosi baterija). Tako da vase kukanje na JB nije realno!

Uradio hard reset i ne pomaže, DATA NETWORK jednostavno je nestao zajedno sa update-om na JB! Koji me je đavo terao da nešto što je radilo fenomenalno userem sa ovim govnetom od JB 4.1.2! Uf, nikad nisam radio rootovanje, ali nema mi druge...

Ima li neko link (još bolje ako je to već radio) uz pomoć kojeg mogu da vratim ICS na moj telefon??

Poslednja izmena:
Kako ti je nestao DATA network ? Jesi ukucao podesavanja za APN ?

Kako ti je nestao DATA network ? Jesi ukucao podesavanja za APN ?

Kad otvorim Acess Point Networks ima samo CHT INTERNET i CHT MMS. Šta tu treba da piše. Nisam to podešavao kad sam kupio telefon i sve je radilo normalno...

Kad biram SEARCH NETWORKS pronađe mi sve mreže, ali su sve osim Telenora posivljene (zato što koristim Telenor), nađe mi TELENOR SRB UMTS i TELENOR SRB GSM. Šta god da uradim ispiše mi REGISTERED TO NETWORK i to je sve. I dalje ne radi.

Poslednja izmena:
Eto uzroka problema.Nije jb kriv vec parametri od neke tamo mreze.Obrisi ta CHT podesavanja i posalji Telenoru zahtev za nove.

Nazad
Vrh Dno